O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZNÁTE TUTO ROSTLINU? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 červen 2021

A další hádanka - tentokráte "jedlá". To, co vám ukážu, je z nějakého vzdáááleného konce světa. Rozhodně hodně teplého světa. Přiznávám, že ani nevím, jestli tohle vůbec někdy v Čechách bylo ke koupi ... Tady na Floridě, se dá obstarat celkem běžně. Takže tu růst bude; když jsme snědly jedlou část,  to "uvnitř" zkusíme probudit k životu :- ))).


 

 

 

 

No, trošku vám proto napovím:

jedná se o exotický strom, který může dosáhnout výšky až 25 m. Vytváří rozlehlou korunu, a nachází se téměř ve všech zemích tropického pásu, 15 stupňů od rovníku – tzn. v Africe, Kambodži, Karibiku, Střední Americe, Indii, Indonésii, Malaysii, Filipínách, Srí Lance a poslední dobou také v částech Austrálie.

 

 

Jako kultivovaná rostlina je rozšířený v tropech 15 stupňů od rovníku - v Africe, Kambodži, Karibiku, Střední Americe, Indii, Indonésii, Malaysii, Filipínách, Srí Lance a poslední dobou také v částech Austrálie.

 

 

 

 

Pokud na to přijdete, napište.

A třeba i to, co jste se o něm dozvěděli ...

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (3)add feed
... : Markéta
Tak musela jsem trošku googlit, protože mi to hodně připomíná liči.
Ale bude to rambutan :-) Rambut jako vlasy - ač malajsky neumím. Velmi chutna plodina plná vitamínů a antioxidantů. Semena rambutanu mají také silné antibakteriální vlastnosti, které mohou zabránit infekci. Takže dobrou chuť

červen 10, 2021 08:02
... : doktor
Markétko a Dani,dalo mi to prácičku,ale hurá ..... stejný výsledek.Hezké odpoledne.
červen 10, 2021 13:56
... : karolina
Tak mne zajímalo, jestli si můžeme rambutan vypěstovat na zahradě? Tak ne, vyžaduje tropické podmínky a ke svému životu nutně potřebuje zvýšenou vlhkost vzduchu. Celý strom se navíc dorůstá do velké výšky, proto se ani jako zahradní strom nehodí. Existuje však jeho hrnková varianta. V takovém případě však půjde opravdu jen o okrasnou rostlinu a plodů se bohužel nedočkáme. Což úplně chápu. Ale ráda bych to zkusila, máme v koupelně okno ven, tak třeba by mu to tam svědčilo!
červen 10, 2021 22:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]