O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"RVAČKA" S AVOKÁDEM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 březen 2020
Image result for avocado seedlingsUž jsem to zkoušela několikrát - vypěstovat si avokádo z pecky. Tu první část zvládám excelentně: mám na to fígl, jak pecku během týdne (maximálně) přinutit vypustit kořínky a na druhé straně cancourek, ze kterého později vylezou nádherné velké a hebounké listy. První čtveřice... Pak, po krátké době, kdy už ta těžká kulička je schovaná v květináči, přijde na řadu druhá.

 

 

 

 

 

JENŽE

 

jenže po určité době se na špičce jednoho toho spodního listu objeví šedá skvrna...  a pak na druhém... a třetím...  Ten, kdo zkoušel někdy pěstovat avokádo,asi dobře ví, o čem je řeč.

 

Stalo se mi to několikrát, párkrát se mi povedlo tuhle hrůzu oddálit, ale déle, než do třetí čtveřice listů jsem ještě nedospěla.

Nevím, co jsem dělala špatně, respektive co dělám špatně.

 

A tak vám všem píšu:

 

pokud je mezi vámi někdo, kdo je avokádový kouzelník, komu se povedlo téhle truchlivé nepříjemnosti vyhnout, dejte vědět, napište, co a jak se má dělat...

 

Zalévala jsem opatrně, dá se říci, že téměř kapátkem - snažila jsem se, aby zem byla vlhká, ale ne mokrá. Občas jsem listy rosila.

 

Já si s tou kytkou mizernou povídala, a vlastně ještě povídám, protože zase se mi povedlo jednu přimět k soužití se mnou. Jenže - ta první čtveřice listů už je pryč.

 

Tak jak dál? 

 

P.S. Tahle nádherná sazenička není moje dílo...

        To je fakt jen ilustrační obrázek.

 

d@niela

 

 

Komentáře (4)add feed
... : andrea
Taky jsem to zkoušela. Asi 3 měsíce,výška cca půl metru. A taky takovy sedivý konec špičky listu, pak uschnul celý.
Pokud někdo najde radu, budu taky moc ráda.
březen 13, 2020 12:53
... : doktor
Má žena si květinama,zelenejma i kvetoucíma též povidá,ale avokádo nepěstovala a tak vzkazuje,že jí je líto,ale nemůže poradit.Hezké odpoledne.
březen 13, 2020 13:12
... : alka..
Svého času jsem jezdila do Jablonného pod Ještědem. Tam v obchodě se zeleninou ve výloze, měli velikou bednu se vzrostlým stromem.Ptala jsem se prodavačky co to je,a ona odpověděla,že je to pecka s avokáda,kterou daly do květináče jen ze zvědavosti,co to udělá.Je to už asi 10 let,co jsem tam nebyla.
březen 13, 2020 14:01
... : Bara
Pred par lety jsem taky mela taky takovy zachvaty pestovat avokado. Ono to bylo v te dobe docela v mode. Kdyz se mi ho podarilo vypestovat uz skoro do metrove vysky, zacaly od spicek schnout lupeny, tak jsem ho na jare uplne ostrihala, vystrcila ven a nechala na plnem slunci. Stromek zase krasne obrostl, jenze prisel podzim a musel dovnitr. Docela to slo az zase zacal k jaru problem s listy, tak jse ho zase ostrihala a vystrcila ven.....tak se to opakovalo asi 3x. Vyresila jsem to radikalne, sel do zeleneho kontejneru a nemusim se nervovat. Stejne jsem to vyresila s oleandrem. Tyhle stredomorske, teplomilne rostliny proste nemaji u nas v NL ty spravne podminky, ony trpely, ja z toho nemela radost, tak vsechno jednou konci.....
březen 14, 2020 09:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]