O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROBLEMATICKÁ KONVERZACE - 2. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 28 červenec 2016
Většina lidí, se kterými jsme (nejen) v pracovním kontaktu se dá rozdělit do třÍ skupin: Normální - Problematičtí – Záludní. Mezi normální patří lidé, co jsou milí, bezproblémoví a spolupracují. Problematičtí jedinci jsou arogantní, agresivní, a otevřeně negativní. Záludní lidé se navenek usmívají, ale mají podlé myšlenky. Snaží se zjistit co nejvíce informací, které by mohli v budoucnu použít proti nám.

 

 

 

 

 

 

     Určitě jste se už zúčastnili konverzace, kde mluvíte s člověkem a předem víte, že dotyčný jen čeká, až mu dáte jakoukoli záminku, aby mohl vybuchnout. Co v takové situaci dělat?

Použijte fráze typu:

 

 

·         může to tak být, ale …

·         chápu vás postoj (přístup/ názor/ rozhořčení/ situaci), ovšem…

·         je mi líto, že to takhle berete, každopádně ale…

 

 

     Většina lidí nechce slyšet příkazy, ale vysvětlení. Tím, že připustíte pochopení situace, odvrátíte agresivní argumentaci a můžete vysvětlit situaci z vašeho pohledu.

     Následující rozdělení naštvaných a problematických lidí plus návrhů, jak se v dané situaci zachovat, lze využít nejen v pracovním procesu, ale i v rodinných (či jakýchkoli jiných) vztazích.

 

 

Problematické lidí lze rozdělit následně:

 

1. Ti, co si věčně stěžují, jsou negativní, vymlouvají se, stále jen kritizují;

Jak na ně: vyslechnout, zdůraznit řešení problémů, a orientovat se na podstatné, konkrétní věci a úkoly (tito lidé mají tendenci generalizovat a plácat nesmyslně a dlouho o ničem)

 

2. Ti, co všechno vědí líp, všechno znají, všechno by dělali lépe, srovnávají vás stále s někým, snaží se oslnit vědomostmi a případně vyhrožují vysoce postavenými známými;

Jak na ně: odsouhlasit jejich vědomosti, pochválit je za kompetentnost, přihodit sem tam kompliment. Musíte být přesní a detailní ve vysvětlování vašeho postoje.

 

3. Pasivní lidé, kteří sami nic neudělají, nenavrhnou, nechají dělat všechnu na práci druhé;

Jak na ně: Ptejte se jich, nedávejte jim možnosti na výběr, ale ptejte se jich, co by oni konkrétně udělali, radili, navrhovali. Využijte ticha - když oni nemluví, nesnažte se ani vy.

 

4. Velký boss - agresivní, vše musí být po jejich, za každých, jakýchkoli podmínek;

Jak na ně: Aktivní vyslechnutí, nechat je vymluvit, vypustit veškerou jejich agresi; teprve pak jim v klidu vysvětlit svůj postoj a názor. Je dobře zaujmout podřízenou pozici, aby se necítili ohroženi.

 

 

GRETA

 

 

Komentáře (3)add feed
Skvělá rada č. 4: "zaujmout podřízenou pozici, aby se necítili ohroženi" : *NČ*
Dík za ni.
červenec 29, 2016 08:30
zvlast v dnesni dobe : polárka
je to vrcholna diplomacie podle panu Kocaba, Sobotky a spol.
červenec 30, 2016 17:09
Jsou tací. : Pepa
Se všemi zde popsanými exoty, jsem se v životě setkal. Našel jsem si cestu, jak se jejích "úchylkou" pobavit. Negativním typům jsem svou optimistickou povahou nevyhovoval a tak se mě sami stranili. Šéfům, kteří vydávali nesmyslná nařízení jsem s radostí vyhověl. Nejraději jsem měl ty, kteří než by druhého nechali udělat cokoliv dobře, udělali to sami a špatně.
červenec 31, 2016 20:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]