O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


HÁDANKY A HNED I ODPOVĚDI - 2 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 11 září 2017
Přejít na obsah
HÁDANKY A HNED I ODPOVĚDI - 2
Strana 2

 

 

 

 

O tom, na co všechno ukazuje délka mužských prstů, je napsáno dost a dost. Ale - tohle jste nejspíš ještě nečetli... 

 

Podle nové studie vědců McGillovy univerzity jsou muži s krátkými ukazováčky a dlouhými prsteníky obvykle k ženě milejší. Zní to divně, ale vědci už delší dobu vědí o tom, že poměr délky těchto dvou prstů výrazně ovlivňuje působení mužských hormonů, především testosteronu, na lidský zárodek v děloze. Více mužských hormonů znamená kratší ukazováček a delší prsteník, tedy nízký poměr délky ukazováčku k prsteníku. Vlastně to neplatí jenom pro lidi, podobně to funguje u primátů, vůbec savců a dokonce i třeba u ryb.

 

Výpočet poměru délky ukazováčku a prsteníku 

 

Muži pochopitelně mají poměr délky ukazováčku k prsteníku průměrně nižší než ženy, ale i mezi muži anebo mezi ženami mohou být rozdíly. Debbie Moskowitzová a její kolegové po dobu dvaceti dnů sledovali 155 dobrovolníků, kteří slíbili vyplňovat dotazník o každém setkání s jinými lidmi, které trvalo déle než 5 minut. Podařilo se jim zjistit, že muži s krátkými ukazováčky (čili muži pod větším vlivem mužských hormonů) lépe vycházejí se ženami. Pozorněji jim naslouchají, více se na ně usmívají a vyjadřují jim více komplimentů. A přesně tohle na ženy platí. I mezi ženami jsou jisté rozdíly v délce ukazováčku a prsteníků, jak se ale zdá, na chování žen vůči mužům to nemá prakticky žádný vliv.

 

Není divu, že muži s nižším poměrem délky mezi ukazováčkem a prsteníkem mají více dětí. Vše nasvědčuje tomu, že si dovedou vybudovat kvalitnější vztahy se svými partnerkami. Na druhou stranu, muži s kratšími ukazováčky mají větší sklony k agresivitě, závislosti na alkoholu a také na videohrách, což vztahům moc neprospívá.

 

No, to jsem zvědavá, kdo se tomu poměřování vyhne…

Dopadli/y jste dobře?

 

d@niela

 

 

Komentáře (1)add feed
... : KaCilka
Ohledně těch velryb:
americké vojenské námořnictvo potvrdilo, že přiznává svou spoluzodpovědnost za smrt kytovců. Ve zprávě z roku 2005 uvedlo, že vojenské sonary trvale poškodily nejméně 500 kytovců a dočasně mohly ublížit až dalším 8000. Armáda argumentuje jednoduše: kytovcům ubližujeme omylem a neradi, ale jde-li o věc národní bezpečnosti, jdou prostě zájmy velryb stranou.

Přesto se podařilo už vyjednat několik pozitivních změn. Od roku 2007 například udržuje americké loďstvo sonarové ticho u pobřeží Kalifornie, kde se vyskytuje mnoho vzácných druhů kytovců.
září 12, 2017 13:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]