O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


NEZÁVIDĚNÍHODNÝ SOUSED PDF Tisk E-mail
Neděle, 23 září 2007

 Prosím o Váš názor, zda lze legálně zabránit sousedovi, aby si ze svého malého obchodu s potravinami (musí ukončit činnost kvůli právě vedle se stavějícímu obchodu LIDL - příliš velká konkurence pro živnostníky ) zhotovil noční bar s hernou. Soused je majitelem nemovitosti v řadové zástavbě, která přímo sousedí s domem mé bytné.  

 

 

    Ona se pochopitelně obává hluku v noci, podivných existencí (návštěvníků nočního baru a herny), které se tam budou scházet, budou hluční.  Cítí se tím ohrožena - zvláště po té, co jí na Místním úřadu sdělili, že s tím oni nemohou NIC dělat, tedy  nijak to sousedovi zakázat. Já osobně poblíž parkuji auto a mám velkou obavu, že ani to auto by to nemuselo trvale "přežít" bez úhony. Jak to vidíte Vy?

 

     Víte, z praxe znám, že např. nařízená provozní doba herny se stejně nedala ve skutečnosti vymoci a sousedům nikdo nepomohl . . .

 

Díky za sebemenší radu, všem za odpověď - Karel

 

Komentáře (13)add feed
no to je přesně ono : AlenaT
místní úřad dělat může - a to hodně. Totiž vůbec nevydat povolení k provozování herny. Ale místní úřad "cejtí prachy", které by z krámu neměl. Tak takhle kecá . Jedině denně volat policajty - pokud možno několikrát denně, s tím, že je uvnitř herny bomba,nebo tak něco) nebo si neustále stěžovat na hluk a pak by taky bylo dobrý, kdyby si tam zvykly chodit - a prohrávat - děti soudruhů, kteří tu hernu povolili. To byste koukal, jak rychle by byla zvařená. Pokud v ní ovšem nemá starosta, nebo předseda té povolovací komise finanční podíl.Jinak lze zajít za starostou, nebo tím , co tohle má na starosti a hovor natočit a poslat ho TV nova.
září 23, 2007 20:58
cetla a videla : Jasmina
jsem uz par reportazi na tema hracstvi,zavislosti na automatech;-stejna zavislost jako na alkoholu ikdyz obe zavislosti jdou spolu ruku v ruce. Pocet obeti neradostne stoupa jakoz i pocet hern.Zavisly hrac ohrozuje i okoli,jako jini zavislaci,protoze potrebuje prachy,zrujnuje nejen sebe ale i rodinu samozrejmne ale co vlade do toho? A tak jo,jak rika Alena,bude-li mit starosta na tom zajem,herna tam u vas bude,takze si muzete pomalu shanet jiny podnajem.
Aleno,TV Nova;-davaji jeste "na vlastni bulvy" v TV? Na internetu mame utrum smilies/undecided.gif .
září 23, 2007 21:11
To je tedy velmi neprijemne... : Alena P.H.
mit nocni bar a hernu hned vedle domu...vetsina navstevniku podniku tohoto typu neni asi v okoli domovu prave vitana.
Neumim poradit, ziji v zahranici. Ale tak jak je to u nas, a podle meho logicky by melo byt vsude, kdys si chce nekdo otevrit byznys vedle meho obydli a je to v rodinne zastavbe - tedy potrebuje muj souhlas anebo aspon mam pravo vyjadrit muj nazor. Predstavte si, ze si nekdo chce otevrit autodilnu hned pod mym oknem - to by asi ovlyvnilo kvalitu meho zivota dost hodne. No a nocni bar take neni uplne idealni byznys pro domaci klid. Takze nevim jak je to v Cechach, ale pokud nema tva domaci moznost se vyjadrit tak to urcite neni uplne v poradku.
A Jasmino, jak je to s poradem "Na vlastni oci" - bulvy:-))? Ja se na to dycinky koukala pres internet, je to vynikajici program. Ted to zmizelo na par tydnu a ja doufala, ze je to jenom nejaky prechod v programovani nebo tak nejak a vrati se to zase...vi nekdo co se stalo?
září 24, 2007 02:45
Aleno P.H. : Jasmina
Taky doufam ze je to jen kratka pauza,protoze jsem na situ Novy nenasla vubec zadne vysvetleni.
Taky jsem se tesila na kazdy ctvrtek na internetu)))
září 24, 2007 08:57
dost blbý : NČ
Určitě požadujte hlukovou studii. Ale ta se stejně zpracuje tak, že z ní vyjdou neškodné hodnoty, popřípadě se investor zaváže k provedení všech protihlukových opatření (a pak se na ně vyprd*e) a provozovna se povolí. Až potom, při provozu, bude třeba znova a znova bombardovat hygienu o porovnávací měření, a s výsledky dokazujícími nedodržení studie pak bombardovat úředníky se starostou. Pravděpodobnost úspěchu bych viděl tak do 10 procent :-((((
Bohužel, proti bordelu, hajzlum, vožralum, zlodějum, cikánum, nepomůže nikdo. Přísně se u nás dbá na dodržování JEJICH lidských práv!
září 24, 2007 09:28
NČ, tak to je přesný! : Míša šíša
Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Napsal jsi to do puntíku přesně tak, jak to v reálu funguje.
září 24, 2007 10:58
no to bude hodně tuhej boj : bb
Asi bych si nejdřív opatřila všechny info, normy, předpisy, na hygieně, na živnostenském, na stavebním aj. Začala bych samo na netu. Nějaká omezení snad být musí...
Při jednání na stavebním úřade o stavbě rod. domu nám řekli, že dům na parcele musí být v určité vzdálenosti od případných sousedních dílen, provozoven apod.,právě kvůi hluku aj. Vedle nás žádné nejsou, ale když to platí pro domy, platí něco snad i pro byty?
září 24, 2007 11:01
no já myslím, že by k tomu nočnímu baru, : Inka
měl mít rekolaudaci udaných místností a k tomu by se měli vyjádřit i sousedi. Pak snad je možné se domluvit s ostatními stejně smýšlějícími sousedy a sepsat petici a podat jí na Místním úřadu s tím, že si to nepřejete. Tak ale i Místní úřad by Vám měl říci co byste mohli udělat, abyste tomu zamezili.
Bydlím nad barem, který je vedlejším domě, je to peklo v řetězech, nedodržování otevírací doby až do raních hodin obzvláště pátky a soboty jsou kruté, řvoucí, ožralí, zpívající a rvoucí opilci po půlnoci Vás budí, zastavující auta s repráky na plný koule v noci.....
září 24, 2007 11:18
:)))) : Míša šíša
Jo, jen ať si seženou všechna info, ať si zjistí hlukové normy, ať oběhávají hygienu, městský úřad, stavební úřad, ať píšou stížnosti na všechny světové strany... po několika letech zjistí, že to vše byl promrhaný čas, který mohli věnovat něčemu daleko užitečnějšímu.
září 24, 2007 11:19
Míšánku, vzdávat se bez boje je hloupost - : d@niela
Když budou mít všechno podložené - a nevzají se - věřím, že vyhrajou!
září 24, 2007 13:07
Tak jo :-) : Míša šíša
Zkusit se má nakonec všechno.

OK, zítra ti na tohle téma něco pošlu.
září 24, 2007 13:37
no psát stížnosti bez kvalitního základu je samozřejmě ztráta času : bb
proto je důležitý opatřit si předem všechny info, tím myslím třeba i konzultaci s právníkem o možnostech v případě plánu B apod. Tohle všechno se dá opatřit do 3 měsíců i v případě, že dotyčný nemá k dispozici mobil, fax, internet. S touto výbavou to zvládne do měsíce - pokud má čas. A pak se tedy musí rozhodnout do čeho půjde a do čeho ne. Ostatně, jen málokterá věc se začíná s tím, že je jasný vítězný konec. Jako vždy záleží na prioritách, bude-li prioritou noční klid, nebudou litovat času - pokud se nechtějí stěhovat.
září 24, 2007 13:55
... : bb
Jinak by samozřejmě neúčelnější bylo hledat si nový bydlení, na to se zatím ale neptal.
...jsem teda myslela, že tohle je zřejmé a nemusí se to vyslovovat
září 24, 2007 13:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]