O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


NÁVRAT ZE ZAHRANIČÍ - POJIŠTĚNÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 září 2007

 Dobry den, jsem vdana ve Francii a zcela zavisla financne na manzelovi, nebot nepracuji ani nepobiram zadne davky; chtela bych se vratit do Cech, nebot manzelstvi neklape; jsem ve 4 mesici tehotenstvi. Predtim jsem byla pojistena u VZP, predlozila jsem tam formular, ktery prokazuje pojisteni ve Francii a podepsala prohlaseni, ze budu zit dlouhodobe ve Francii, coz me oprostilo od placeni ZP v Cechach.

Dokonce jsem si sama platila pojisteni jeste dalsi dva mesice.

 

 

Me otazky, na ktere bych potrebovala odpoved:

 

  • pokud se vratim do Cech, musim si sama zaplatit zdravotni pojisteni, nebo mi pomuze stat?
  • mam narok na nejake socialni davky?
  • je mozne zaregistrovat se na uradu prace a pobirat urcite minimum, i kdyz jsem ve 4. mesici   tehotenstvi? Problem je v tom, ze manzel mi neda ani korunu a naopak jeste bude delat problemy; z tohoto duvodu musim vedet, jaka pomoc pro me existuje a take, jelikoz jsem tehotna, potrebuju chodit pravidelne k lekari.
  • Chci rodit v Cechach - je vetsi pravdepodobnost , ze se dite sveri do me pece? A nebude to brano jako pokus o unos? I kdyz to mi prijde padle na hlavu, miminko je v me deloze, tudiz kde jsem ja, tam je i ono a jinak to nejde.
 

Dekuji vam mnohokrat za odpoved,

 

Jana

 


 

 

ODPOVĚĎ:

 

Dobrý den,

 

     pokusím se odpovědět na vaše otázky, ale obávám se, že mám ještě málo informací. Přesto bez ohledu na to, je jasné, že:

 

  • budete mít nárok na podporu v mateřství (rodičovský příspěvek), z toho pak vyplývá, že po celou dobu pobytu na rodičovské (resp. mateřské) dovolené bude za Vás zdravotní a sociální pojištění hradit stát,
  • u úřadu práce se můžete sice okamžitě registrovat, počítejte ale spíše s tím, že Vás budou chtít převést okamžitě na mateřskou dovolenou.
  • Nárok na sociální dávky samozřejmě máte, potíž ale bude v tom, že u většiny dávek se posuzují všichni rodinní příslušníci, a proto bude ze strany úřadu vždy tlak na to, aby se na úhradě Vašich nákladů podílel i manžel, resp. otec dítěte (nevím, jak budete nadále řešit vaše partnerské vztahy, t.j. zda se chcete rozvádět, apod.).
  • Obvinění z únosu se rozhodně nemusíte bát. To by hrozilo jen v případě, že by Vašemu manželovi vznikl nějaký právní nárok na zvláštní styk s dítětem (svěření dítěte do výchovy) a Vy jste tak mařila rozhodnutí soudu

 

Přeju Vám hodně štěstí a zdraví pro oba - Vás i miminko,

 

právník

 

 

.

Komentáře (5)add feed
no když já jsem prchla z Francie : Inka
ze synem z prvního manželství a vrátila se zpátky do Čech, tak syn neměl nárok na přídavky na děti i přesto, že nebyl druhého manžela, a já na jakékoliv sociální dávky, protože jsme nebyli rozvedení a on musel doložit své příjmy, což samozřejmě neudělal. Takže taková je praxe a nic se s tím dělat nedalo, pouze to, že jsem syna papírově přestěhovala do podnájmu k jiným lidem, a když žil sám, tak přídavky dostal, ale to jsme zjistili až po dvou letech, že je tato možnost. Takže mi nezbylo, než si hbitě najít príci a spoléhat na své dvě zdravé ruce.
září 10, 2007 15:24
ale ona je přeci teprve těhotná! : ivanka
tak mateřský příspěvek určitě dostane, Inko.
To je něco jiného.
září 10, 2007 16:27
budou požadovat manželovi příjmy : Inkakuk
a pokud je on nedodá, tak bude mít smůlu, pokud nejsou rozvedení. No já taky zírala co všechno musíš na úřady dodat. Asi by bylo lepší zavolat si rovnou na příslušnou sociálku, třeba se to změnilo.
září 10, 2007 18:29
... : bara1
rodicovsky prispevek dostane bez ohledu na prijmy,
září 10, 2007 22:59
otázka : julliniki2
dobrý den,chtěla jsem se zeptat,pracuji sezonně v zahraničí-Německo.vždy půl roku.V Čechách jsem ještě nikdy nepracovala.S partnerem uvažujeme o miminku,kdybych otěhotněla,z čeho se mi bude vypočítávat mateřská?pracuji od 15.5-31.10.děkuji juliniki2
červen 18, 2008 18:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]