O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


PĚKNÁ ZLODĚJNA... ALE CO TEĎ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 září 2007

 V červnu jsme zaplatili zálohu na letní dovolenou v jedné rekreační chatě - penzionu v Orlických horách, kde jsme si rezervovali pobyt. Platba proběhla na základě e-mailu, ve kterém bylo uvedeno číslo účtu, částka, datum splatnosti a variabilní symbol platby. Paní vedoucí nám sdělila, že rezervace je platná po složení 30% zálohy z celkové částky pobytu, což je v takových případech běžné.

 

 

     Fakturu na tento pobyt nám s vyúčtováním zálohy měla vystavit na konci pobytu - jednalo se o srpen 2007. Den před odjezdem jsem si ještě ověřovala, jestli nezapomněli nachystat jedno vegetariánské jídlo pro dceru, jak jsme si domlouvaly s paní vedoucí předem telefonicky. Jaké bylo moje překvapení, když mi paní do telefonu řekla, že mi zítra stejně chtěla volat, že ten náš pobyt musí zrušit, protože končí s činností ze zdravotních důvodů, a že ji to mrzí. Peníze prý nám pošle zpět.

 

      Bohužel nic neposlala, když jsme si pro ně přijeli osobně, nebyla na uvedeném místě a přítomný brigádník na úklid jen řekl, že nám prý žádné peníze vydat nemůže. Po několika urgencích paní už zvedá jen jí neznámá telefonní čísla... "peníze prý už poslala", ale na náš účet stále nic nedošlo.

 

     Nevíme si rady - jak nyní postupovat a je vůbec nějaká šance, že se zaplacené zálohy dočkáme zpět? Jedná se o 3 tisíce Kč. A dozvěděli jsme se, že paní prý věděla už dopředu o svém zdravotním stavu, ale do poslední chvíle prý to tajila. Zavolala by mi až v sobotu, kdy jsme měli nastoupit na ubytování!

 

     Máme nějakou šanci na to, že se mi peníze vrátí zpět?

 

Radka

 

.

Komentáře (19)add feed
Radko, : Ráček
pokud ti dobrovolně odmítá vrátit zálohu, dej to k soudu. Nic víc s tím dělat nemůžeš. Bezdůvodně se obohatila a ještě to, že věděla jaký je její zdravotní stav a to jednání je opravdu sprosté.Podej na ni žalobu výlohy spojené s telefonáty a soudem.
září 10, 2007 10:42
soud je na dlouhe lokte :( : zabza
Zkus se obratit na Sdruzeni obrany spotrebitelu, poradi ti jak postupovat. Na http://www.spotrebitele.info/ je on-line poradna nebo jim muzes rovnou zavolat.


září 10, 2007 11:23
... : opas
A nebo normálně dej trestní oznámení, ale měla bys zvýšit škodu tak, aby přesáhla 5000. Jinak můžeš na její obec poslat oznámení o podezření ze spáchání přestupku. Obec s ní pak zahájí přestupkové řízení, to by jí mělo motivovat k nápravě.
září 10, 2007 12:53
no a nebylo by lepší : Inka
se s ní domluvit po dobrém??? Prostě telefonovat denně pokaždé z jiného čísla, aby to brala. Tři tisíce nejsou zas až tak velké peníze, aby to s Vámi nemohla nějak pořešit sama pokud bude chtít, také na tom opravdu může být zdravotně špatně a má v tuhle chvíli jiné myšlenky. Hlavně to jsou tak malé peníze, že se s nima nikdo ani nebude chtít zabývat a soudama to naskočí na daleko víc a to budete muset ale nejdříve zaplatit Vy a není jisté, že to z ní někdy dostanete.
Buhužel naše soudnictví je velmi zdlouhavé a není spravedlivé. Mám podobnou zkušenost a to šlo asi o 45 tisíc, na všechno jsem měla papíry a u trestního soudu mě řekli, že jsem to pánovi dala do podnikání a co on s nimi udělal je jeho věc a to jsem na smlouvě i na příjmovém dokladu měla napsáno záloha na parkety, které jsem už pak nikdy neviděla. U trestního to zazdili bez odvolání a to jsem na to čekala nějaký ten rok a u občanského byly 3 stání, jen ztrácíte čas, musíte se uvolňovat z práce, najímat si advokáta a platit ho a v závěru tam vypadáte jako blbec, který snad proboha žádá nazpět své peníze a tak tam s Vámi i zacházejí. A to tam ten parketář natvrdo řekl, že ty peníze prohrál na automatech. Nakonec mi pomohla šťastná náhoda, že si vyzvedl dopis od soudu a neodvolal se, tím to nabylo právní moci a já to mohla dát k exekutorovi, tam to bylo také dva roky, protože pán nebyl zaměstnaný, neměl žádný majetek, na udaných adresách nebydlel, na trvalé (v jedné ruině na Jičínsku) se nezdržoval.....a to prosím už měl dvě podmínky na tohle téma. Našemu soudnictví prostě nerozumím.
září 10, 2007 14:51
Po dobrém? : .Radka.
O to se snažím celou dobu, jsem samoživitelka s dvěma dětmi, pro mě ty peníze znamenají jídlo a osobní věci na půl měsíce. Strašně ráda bych na tom byla tak, abych mohla mávnout rukou a vykašlat se na to. Jenže navíc teď začala škola a já dětem musím zaplatit školní pomůcky, nakoupit jídlo a ať to vezmu z kterékoliv stránky, ty peníze mi prostě chybí.
Zdravotní stav bych omluvila, ale ne za předpokladu, že mi ta dotyčná paní už skoro měsíc věší bulíky na hlavu, že už to poslala zpět a ono nic nedojde. Už mi dochází telefonní čísla, ze kterých bych mohla volat. Nyní bere jen hovory z jiného města, než bydlíme. A když se jí představila kolegyně s jiným jménem, tak na ubytování by zase vzala. Tak.
září 10, 2007 14:59
no já Ti jen : Inka
ze své životní zkušenosti říkám, že to vyjde ještě dráž než si myslíš, soudama a advokátem. Já to chápu, mě těch 45 tisíc také scházelo, byla jsme samožovitelka s dvěma dětma, a bydleli jsme přes rok na betonu, kdyby mi exmanžel tenkrát domu poslal sociálku, tak mě děti sebrali.
září 10, 2007 15:33
No, Inko, : .Radka.
já chtěla jen radu, co a jak, nemyslím si, že to vyjde dráž nebo levněji, ale než jí volat denně z jiného telefonu, což chce taky možnosti a čas, nakonec bych tak protelefonovala částku větší, než je ta zaplacená záloha. A taky nejsem zvědavá, na co se vymluví tentokrát a jestli ty peníze už poslala a nebo jsou na cestě, jak mi říká. v tom případě jdou asi pěšky odněkud z Patagonie.
Jen jsem se ptala, jaké mám možnosti. O výši té částky se hádat nechci, jestli stojí za vymáhání nebo ne. Z principu ano. Nemůžu souhlasit s tím, že si někdo na tomto jednání udělá živnost.
A co kdybych už s dětma vyrazila, aniž bych se předtím zeptala. Hromadnou dopravou je to asi pět hodin cestování s několika přestupy a já s kufry v ruce a dětmi dojedu před penzion, kde mě neubytují? A tak budu v sobotu odpoledne shánět po čertech ďáblech něco jiného?
září 10, 2007 15:58
Radka má pravdu : Míška
jestli je schopná ubytovat další lidi, nebo alespoň slíbit, tak to není slušná ženská. Pravděpodobně to dělá takhle normálně. A hodně lidí asi raději mávne nad 3000,- rukou, než by si komplikovali život. Z principu by jí to nemělo projít.
září 10, 2007 16:26
jasně že by jí to z principu nemělo projít a nikomu, : Inkakuk
já Ti jen říkám, zkušenost jakou jsem prošla já. Na tyhle lidi tu totiž nejsou páky a navíc soudní cesty jsou strašně dlouhé, představ si, že jsem tenkrát byla tak rozčilená, že jsem napsala na Živonostenský odbor kam ten podlahář spadal, aby mu zrušlili živnostenský list, protože když ty lidi nepracují a nemají majetek, tak z nich pokud oni sami nebudou chtít nedostaneš vůbec nic a víš co mi odepsali? Že sice můžou ŽL vystavovat, ale nemají právo ho zrušit, tak tomu opravdu nerozumím. Protože kdyby ten člověk dělal, tak se mu to strhne srážkama z platu, ale takhle se můžeme se svými principiálními požadavky jít všichni klouzat, protože stát tohle jen podporuje a zkus zkontaktovat nějakého advokáta i na těch mých 45 tisíc mi řekl, ať zvážím, že se takovou malou částkou nemá smysl vůbec zabývat. Taková je praxe a holá skutečnost.
září 10, 2007 18:39
... : zabza
Pokud pani nebere telefony, tak je take mozne ji poslat dopis - pisemne pozadat o navraceni castky a trosku bych "pohrozila" tim soudem. Pokud pani tvrdi, ze penize poslala, pozaduj nejaky vypis z uctu nebo jiny doklad, ze ktereho bude zrejme, kdy penize odeslala a kam. Casto to funguje, pani se lekne, ze to jen tak nenechas a penize posle (i ona vi, ze se kvuli trem tisicum soudit asi nebudes, ale ani pro ni to neni zas tak velka castka, aby riskovala problemy).

Pokud by ses opravdu nakonec soudila, tak posli ten dopis doporucene, at mas v ruce nejaky dukaz, zes penize vymahala zpet.
září 10, 2007 19:54
pošli : bb
té paní 2x doporučený dopis s dodejkou, pošli z jiného města, než bydlíš (zajeď si, požádej známou,atd.) - až dostane paní oznámení,že má na poště dopis podací číslo xy a pošta Hodonín, tak nezpozorní,protože ty bydlíš v Roztokách; pokud jí to přinese pošťačka, nedovolí si odmítnout převzetí, pošťačka by to tam musela napsat a bralo by se to jako doručené

V dopise se zdrž osobních komentářů, napiš pouze strohá fakta - dne toho a toho jsem na Vaši výzvu k úhradě zálohy poslala elektronickým bankovnictvím částku 3000 Kč - zálohu na pobyt...atd. atd.
Plnění se nerealizovalo, proto opakovaně požaduji vrácení zálohy zpět. Nevyčerpanou zálohu uhraďte do...na účet č...., nebo poštovní pouzkázkou na adresu, jméno.
V případě, že do stanovené lhůty peníze neobdržím, budu nucena tuto částku vymáhat soudní cestou. Upozorňuji, že v takovém případě hradíte náklady soudního řízení, včetně mého právního zástupce a všech dalších výdajů, a případně náklady exekuce.
Věřím, že se těmto komplikacím vyhnete a částku 3 000 Kč uhradíte.
Pac a pusu Radka.
To zopakuj ještě jednou. Pokud je trochu normální, tak se lekne a zaplatí. Pokud ne, pak si na ty peníze počkáš, ale bez šance to rozhodně není - ale musíš si vzít právníka.
Neboj, není to tak drastické, pokud už jsi byla jeho klient, počká s placením až ti něco vymůže. Když ne, vezme si nanejvýš zálohy (stokoruny, tisícovku) a s doplatkem počká taky až po vymožení. Můžeš klidně i říct,žes samoživitelka a nemáš na to.
Nám takhle dlužila jedna paní 68 tisíc, dostali jsme to sice až za rok, ale zaplatila k tomu další desetitisíce na úrocích, za našeho práníka, náklady na cestu k soudu atd.
září 11, 2007 01:50
Telefonování je takovýchhle případech úplná blbost a jen ztráta času! : NČ
Dlužník se lekne JEDINĚ papíru, doporučenýho! No, teda - jestli se vůbec lekne, žejo. Ale telefón, to je pro něj zanedbatelná srandička.
září 11, 2007 06:57
Jak se říká, : NČ
nikdo ti nedá víc, ne ti já slíbím :-)))))
září 11, 2007 06:58
ne = než : NČ
.
září 11, 2007 06:59
nevzdávat se : vlasik
Mám teď čerstvou zkušenost a autobazarem. Auto prodané v dubnu, peníze nikde. Telefony, osobní jednání, vše marné. Teprve doporučený dopis s doručenkou, který převzali, pomohl. Text přesně, jak uvádí bb. A také podpis advokáta s dodatkem, že je zmocněn podat žalobu. Advokátka předem nic nechtěla (jednalo se o 80 tisíc).
Nesouhlasím, že by se tím nikdo neměl zabývat. To je přesně to, o co těmto "podnikatelům" jde. Dopravní podnik také vymáhá pokutu v řádu tísícikoruny. Chápu, že je to náročné, ale pokud je nikdo nebude neustále otravovat (po telefonu a to velmi důrazně, písemně a nakonec i soudem), tak to budou zkoušet pořád. Pokud tvrdí, že peníze poslala, ať ukáže výpis z účtu nebo alespoň kopii příkazu (samozřejmě lže). Úřady a policie se na to vykašlou, ale soud se tím nakonec zabývat musí.
září 11, 2007 13:00
ano, : bb
přesně tak. Jo, dodejka = doručenka. Telefonovat bych taky nezkoušela, ztráta času a peněz, to má smysl jen na začátku, 2x, 3x, jakmile je jasné, že jde o taktiku "já mrtvej brouk a tebe to časem přejde a vzdáš to", tak písemně, všechno písemně a doložitelně - soudy už akceptují i fax a emaily, ale takový doporučený dopis s dodejkou/doručenkou je sázka na jistotu, pořád je v nás "co je psáno, to je dáno", donesený pošťačkou nebo přebíraný od paní u okýnka, a tučně vytištěná poznámka na obálce "PŘEDŽALOBNÍ UPOMÍNKA", má zvláštní kouzlo...
září 12, 2007 13:42
... : bb
a styl dopisu stroze obchodní - studeně, věcně, stručně, to na ně platí, na pacholky. Žádné osobní výlevy, ani telefonické, tím se jen ponížíš, rozčílíš, a ona se ti vysměje a bude tě mít kde chtěla, bude vědět, že na víc se nezmůžeš. Musí získat rychle dojem, že víš jak se svých práv domoct. Ono to opravdu jde,za posledních 7-8 let se hodně změnilo, můžu porovnávat, když jsme začínali a teď. Vždycky navrhuju splátkové kalendáře, té paní s 68 tisíci jsem nabídla splátky na dva roky, bez úroku - nic. Tak zaplatila celkem 96 tisíc, do roka a do dne.
září 12, 2007 13:46
Nečekat a dát k soudu žalobu na vydání bezdůvodného obohacení : Štefan
Tady není spodní hranice, vím o žalobě kvůli 37 haléřům. Je to na dlouhé lokte, ale až spor vyhrajete a požádáte o vymáhání exekutora, paní čeká novodobá inkvizice a bude muset vracet desítky tisíc.
www.facebook.com/exekuce
prosinec 23, 2010 01:54
REMMYJONES22@GMAIL,COM : REMMY JONES
Nabízíme úvěry fyzickým osobám, společnostem a právnických osob o 3%
Roční úroková sazba je minimální částka, kterou můžete vzít
$ 2,000.00 USD na maximálně $ 10.Million.Please, poskytovat
následující:
Tyto informace je třeba od vás zvládnout úvěru.
1) Vaše jméno ...................
2) Vaše země ................
3) Vaše profese .............
4) rodinný stav .........
5) TELEFON ................
6) MĚSÍČNÍ PŘÍJEM ............ ..
7) ..................... ADRESA
smilies/cool.gif Účel úvěru .............
9) ÚVĚR POPTÁVKA ................
10) TELEFON ..................
11), podmínky úvěru a doba ...
Firma E-mail: Remmy Jones Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
,
Pan Jones Remmy Remmy Jones PŮJČKA firma.
říjen 21, 2015 17:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]