O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


MENŠINY SLOVNÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2012
Přejít na obsah
MENŠINY SLOVNÍ
Strana 2

Před dávnými a dávnými roky jsem následující krátké pojednání umístil na tehdy fungující forum. (Tehdy byla ministrem školství pí Buzková, proto ten ženský rod.) Takže: Kromě menšin národnostních máme též menšiny slovní. Ve školách se o nich neučí a jejich historie je pro většinu z nás velkou neznámou. Jsou to slušná-sprostá slova. Že nevíte oč kráčí? Hned to vysvětlím!

  . . . .
.
.
.
.

     Zatímco sprostá-sprostá slova jsou podle průzkumů na vzestupu, slušná-sprostá slova se do učebních osnov opět nedostala. Proč? 

 

     Ještě moji rodičové (i já) měli ve vyjmenovaných slovech nadbytečnou babyku (snad nějaká bylina, panenka či co?). Zato tam již léta trestuhodně chybí pyj. Ne, nespletl jsem se! „Pij doktore, nebo tě vyměním“, to je úplně jiný pij. Současné feminizované školství nám soustavně tají tvrdý pyj. Ideálně by měl být někde mezi pýchou, pytlem a pyskem. No řekněte sami, když jsou ve vyjmenovaných slovech takové prdele jako Ruzyně a Přibyslav, proč tam sakra není pyj!

 

      Ve škole se dozvíte vše o historii MDŽ nebo věci, které jste snad ani nechtěli vědět, o menstruačním cyklu, ale vyjmenované slovo PYJ se neučí ani na střední. Přitom na správné volbě I nebo Y záleží dost zásadně i význam věty: „Pan školník kouří i pije.“ Možná by to mohla paní ministryně vyřešit nějakou ministerskou vyhláškou! Tedy - pokud v tom má sama jasno.         

 

     Dalším slušným-sprostým slovem na řadě je slovo ztopořit. V takové angličtině můžete shodný výraz „to erect“ směle použít například pro stavbu výškového domu (to erect a sky scraper). V češtině neztopoříte bez uzardění ani dvojdomek. Ani pan ředitel se na začátku školního roku nepochlubí žactvu, že se přes prázdniny povedlo ztopořit novou tělocvičnu. 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]