O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


HRNEČKY, NEJEN NA DUŠIČKY X. PDF Tisk E-mail
Neděle, 17 květen 2009

Mým životem prošlo mnoho hrníčků. Některé ještě mám, na některé se pamatuji, na jiné jsem už zapomněla. Některých je mi líto - to jsou ty, které jsou sice hezké, ale nikdy jsem k nim nějak nepřilnula a ani pro ně nemám využití. Potom jsou jiné, taky nepoužívané, ale mám je na očích a ráda se na ně dívám.

 

 

 

 

 

 

     Zvláštní, krásnou, ale dost poškozenou soupravu mám po manželově mamince. Všichni je chtěli vyhodit, protože stejně polovina hrníčků chybí a zbytek má ulomená ouška, ale znáte to, věci nemusí být dokonalé, aby se nám líbily. Svoji historii má i souprava na čaj. Nikdy jsem ji nepoužila, ale dostala jsem ji jako dárek a vím, že dárci to dalo moc vymýšlení a mám jej ráda za to, že se opravdu snažil mi udělat  radost. Což se mu povedlo - bez ohledu na současný osud soupravy. Vím, že mu to dalo hodně vymýšlení. A tak občas přemýšlím, že až jednou přijde čas, a jeden z nás, ten který zůstane sám, se bude stěhovat z našeho 4+1, co se s těmi hrníčky asi stane.Myslím, že i pro hrníček je zlé zůstat „starou pannou" a vlastně nikdy nenaplnit svůj životní úděl - tj. nikdy se neohřát zevnitř čajem a zvenku teplýma laskavýma rukama.

 

    Myslím, že většina z nás vzpomíná na nějaký svůj „nejmilejší". Nejstarší a zároveň nejmilejší (a neoplakanější) hrníček patří do mého dávnověku - do doby, kdy jsem ještě byla doma a nechodila ani do školky  - tedy do doby mých 3-5 let. Hrníček měl tvar jako nahoře seříznuté kočičí hlavy s hrníčkovým ouškem, zezadu bílý a zepředu byl kočičkou. Nebyla to fotografie - hrníček byl krásně vymodelovaný, opravdu jako kočičí hlavička zepředu a na hrníčku byly nakreslené krásně zelené oči, hnědý nosánek a červená pusinka. Z jiného hrnku mi nechutnalo, pila jsem jen z něj. Nevím, kam se ztratil, asi se rozbil, ale to určitě až mnohem později, kdy už jsem pila z obyčejných hrnků. Je mi líto, že jej nemám, myslím, že moje vnučka by jej taky zbožňovala.

 

 

 

 

 

     V současné době mám tři oblíbené hrníčky )jestli se o tom půllitrovém dá mluvit ve zdrobnělině). Aby jim to nebylo líto, nepíši o nich v pořadí podle oblíbenosti, protože je mám ráda všechny, ale podle toho, jak ke mně přišly. Nejdéle mám ten béžový, který tvarem připomíná džbáneček se širokým hrdlem bez hubičky. Na jeho dně je zespodu nalepena zvláštní spirála, která prý dodává nápoji v něm energii a ta se po vypití přenáší na mě. Faktem je, že po vypití jeho obsahu se cítím opravdu aktivnější, spokojenější, probuzenější... Možná to bude taky tím, že z něj piju kafe.

 

     Další hrneček je poměrně úzký, odspodu se zužuje a potom zase rozšiřuje (trochu jako ohryzek od jablka). Je barevně pruhovaný a je to oblíbený hrneček mé tříleté vnučky. Pro mě je památný tím, že jsem jej dostala na vánoční besídce počítačového kroužku důchodců při Univerzitě třetího věku na Univerzitě Tomáše Bati.

 

     Poslední - ne co do významu a už vůbec ne co do velikosti, je pořádný HRNEK. Vejde se do něj půl litru čaje, dostala jsem jej k loňským vánocům a je na něm nápis „PC hrnek". A já marně pátrám, jestli to má být hrnek k počítači, nebo jestli je to  PiCí hrnek od slova píti. Co myslíte vy?

 

     A teď už znáte moje tři nej.

 

Dáša

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Dášo, : ivanka
mám stejný hrneček jako ty, tedy ten první - dokonce jich mám 6!
Dostala jsem je jednou v kanclu k narozeninám, od spolupracovnic, bylo jich šest, tak se domluvily a každá mi dala jeden :-)
květen 17, 2009 18:22
Ivanko, Dášo : Iris
Máte je také s tou spirálou na dně?
květen 17, 2009 19:37
ne, bez spirály, : ivanka
ale taky se z něj moc hezky pije i pilo smilies/cheesy.gif
květen 17, 2009 19:53
Ivanko, : Iris
je příjemný do ruky a drží dlouho teplo, viď?A je hezčí, nežli můj bílý. I ostatní dva hrníčky jsou pěkné, přímo unikátní. Takové jsem ještě nikdy neviděla. Odkud je máš?
květen 17, 2009 20:02
Iris : Dáša
Béžový hrníček je se spirálkou. Dokonce mám i spirálku na konvici na čaj, o tu jsem si napsala výrobci hrníčků. O tom, odkud jsou další hrnečky nevím. Náš PC důchodcovký kroužek /je nás asi 20/ si dělá vždy před vánocemi besídku. Každý donese zabalený dárek, odevzdá jej a dárek dostane číslo. Potom si z klobouku čísla taháme. Takže ani nevím, od koho jsem jej dostala. Ten PC hrnek byl dárek od syna k vánocům, koupil jej někde v Brně.
květen 17, 2009 21:26
Dášo, hrníčky jsou fakt unikátní, : Eva
a úplně mne dostal: "PC důchodcovský kroužek", to musí být bezvadná věc. Hrozně obdivuji "dospělejší" lidi, co se do toho pustí smilies/wink.gif A ještě si děláte i besídky! Moc primasmilies/wink.gif Něco podobného si dopředu plánuji také, ale si ještě tedy dooost počkám, bohužel smilies/wink.gif
květen 18, 2009 17:08
Eva : Dáša
My jsme všichni posluchači U3V /univerzita třetího věku/. Začínali jsme nejdříve ve škole - 1 x za 14 dní, ale potom jsme zjistili, že si to potřebujeme zopakovat. A tak jsme se začali scházet každý týden. Ve škole je pro důchodce vyčleněná jedna učebna, tak jsme si ji na jedno půldne "zabrali". Předtím jsme se vůbec neznali, ale teď už je to fajn. dokonce jsme se jeden rok sešli i mezi Vánocemi a Silvestrem. Přestali jsme opakovat a začali jsme se učit třeba to, co nás bavilo. Výhodou bylo, že já jsem absolvovala ještě v práci základní kurzy v počítačové škole. Už to takhle táhneme čtvrtý rok. Mimo školu se scházíme 2 x ročně - před vánocemi a na konci školního roku.
květen 18, 2009 20:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]