O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


VELIKONOČNÍ KUŘÁTKA A MUCHOMŮRKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 05 duben 2007

 Velikonoce za rohem, všechny pečlivé hospodyňky zdobí domácnost rozkvetlými nebo zelenými proutky (což tedy letos nejsou moc poslové jara, když zuřivě raší už od ledna) a rychle chystají něco na zub. Pokud jde o sladké pečení, klasikou jsou beránci a zajíci z třeného těsta s rozinkami, sladké kynuté mazance, jidáše, případně zaplétané věnce...

 

 

    

 

     Tohle všechno jistě znáte a taky míváte o Velikonocích na stole. Pokud ovšem máte malé děti nebo na svátky čekáte návštěvu  mohly/i byste jim krom tradičního beránka  a mazance přichystat i malé překvapení: 

 

 

VELIKONOČNÍ KUŘÁTKA

 

2 balíčky dětských piškotů

(použijete možná jenom jeden, ale jistější je mít v záloze další)

balíček želatinových bonbónů

čokoládová poleva

60g práškového cukru

60g másla nebo tuku

1 žloutek  

 

Nejdříve si vyrobíme krém:

 

přesijeme do mísy práškový cukr, přidáme žloutek a máslo a vyšleháme do krému. Krém odložíme vychladit do ledničky a zatím si nakrájíme červené želatinové bonbóny na plátky a z těch vykrájíme hřebínky a zobáčky.  Já použila gumové medvídky.

 

Jeden vydá na tři plátky na hřebínky, jdou výborně vykrájet podle původního tvaru medvídka a z příčně krájených medvídků jdou snadno vykrájet trojúhelníky na zobáčky.  Z koupeného pytlíčku čokoládové polevy odstřihneme malilinkatý růžek (opravdu dírku o špetku menší než milimetr, zvětšit se dá vždycky), aby šlo tím slaboučkým pramínkem čokolády malovat, rozehřejeme v hrnečku s horkou vodou, osušíme a malujeme.  Na piškoty, určené pro hlavičky kuřátek, namalujeme čokoládou oči a na „podstavcové piškoty“ přimalujeme nožky - drápky.   Pak piškoty s namalovanými očky krémem slepíme a přidáme bonbónové hřebínky a zobáčky. Na podstavcový piškot uděláme krémem kopeček a do něj připevníme slepené kuře. Hotová kuřátka dáme vychladit do lednice, aby krém trošku zatuhl a kuřátka se zpevnila a držela tvar.

Dávka krému mi vyšla na 38 kuřat.  (obrázek)

 

 

Nu -  a pokud vám náhodou po svátcích zase zbydou vařená vajíčka natvrdo, tak jako ve většině rodin, tak z nich krom klasické vaječné pomazánky můžete dětem nachystat staré známé 

 

MUCHOMŮRKY 

 

     Na širší straně vajíčko trochu seříznete, aby stálo, uděláte mu rajčatový klobouček s puntíky z tatarské omáčky nebo taveného sýra a položíte „do mechu a trávy“ ze salátu a okurky.

Pro dotvoření patřičně kýčovité idylky můžete přidat  kytičky z mrkve a ředkviček. (obrázek)

 

 

     Jestli ale u vás doma na podobné dětské recepty nikdo moc není, tak už mě napadá jedině připomenout velikonoční recept, co jsem dávala na Kudlanku vloni  – skopové (nebo i vepřové) na bylinkách

  

 

Držím palce všem kudlankám, aby je Velikonoce moc "nebolely"

a všem dohromady přeju

báječnou dobrou chuť

 

 

Markétka

 

 

 

Komentáře (17)add feed
výborná velikonoční nádivka : AlenaT
asi kilo uzeného - klidně i prorostlejšíh bůčku
10 vajec, 10 rohlíků - lze upravit podle velikosti rodiny - tohle je pro větší ..
velké (co největší) množství čehokoli zeleného, co kde seženete mladé kopřívy (čím víc, tím líp) pepř, nadrcený česnek (dle individuální chuti (někdo česnek nerad) muškátový květ /taktéž dle chuti/


uvařit uzené do hodně měkka a posléze nasekat na drobno. Rohlíky pokrájet na kolečka a namoičit do vývaru. Poté slít, vyždímat, dát do mísy přidat 10 žloutků nasekané maso nasekané zelené, pepř, muškátový květ, atd. Nakonec vmíchat sníh z bíků (tuhý). Vše nalít do vymazaného pekáče - lepší je vyložit ho pečícím papírem - asi tak při 200 stupních péci - zase dkle velikosti a výkonu trouby , jako když pečete buchtu. Se solí opatrně, neb samotné uzené bývá valmi slané. smilies/tongue.gif smilies/tongue.gif smilies/tongue.gif
duben 05, 2007 06:19
... : alenaa
když tak to příští velikonoce připomenu...d.ůležitý na tý nádivce je co nejvíc zelenýho, libeček, oetržel, řapíkový celer, kopr, kopřívy(těch co nejvíc), zelený cibulky, výhonky z cibule a česneu - prostě cokoli zelenýho - nemá to pak chybu. Nevadí, když je uzený trochu tlustší, není to pak tak suchý. Když máš třeba koleno, nebo pleco, tak kup ještě kousek bůčku
duben 05, 2007 08:13
Na jaře : wendy
se má jíst hlavně listová zelenina...
duben 05, 2007 09:11
jo Wendy : zmatenáalena
a taky listový uzený hahahaha
duben 05, 2007 11:53
Na zelený čtvrtek jedině špenát : Míša
(A k tomu samozřejmě bramborový knedlíček, pěkně s osmaženou cibulkou a ... pochopitelně uzenýýý) JĂł bacha - zítra přísný půst! smilies/smiley.gif
duben 05, 2007 12:56
jééé ty kuřátka jsou strašně rozotmilý : Inka
a kde jsou ty vochomůrky????
duben 05, 2007 13:25
Inko, : Míša
klikni si na modrou větu "kytičky z mrkve a ředkviček". Taky je to strašně roztomilý smilies/kiss.gif
duben 05, 2007 13:51
Inko, : Margot
pod každým modrým textem je fotka nebo odkaz o).
duben 05, 2007 14:15
jéé díky já jsem dnes nějaká spěšná - zbrklá, nestíhám : Inka
no to je fakt roztomilý, teď si vzpomínám, že to maminka dělala taky.
duben 05, 2007 15:21
ono to tu bylo už minule napsaný, že se kliká na ty modrý... : joona
a teď je tu zas připsáno "obrázek"... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
já si říkala, proč, že by to někdo přehlíd?
duben 05, 2007 16:21
Inko, : Margot
ony ty houbičky fakt nebudou nejčerstvější hit o). Mám doma kuchařku po babičce vydanou někdy v padesátých a muchomůrky se tam hrdě skví na černobílé fotce o).
duben 05, 2007 17:43
Margot já tu kuchařku mám asi taky, : Inka
ještě jsme z vajíčka natvrdo dělali leknín, postavíš ho na pardelku nastojato a rozřízneš jen ten bílek třeba na osminy a pomalinku ho dáš dolů - kolem dokola a ve prostřed Ti zbyde kulička žloudku a dozdobíš salátek atd... je to taky moc hezký.
duben 06, 2007 15:16
Ejhle vida, : Margot
leknín je bezva nápad - a neznám. Díky.
duben 07, 2007 13:39
je to hezký : Inka
dělám většinou na bramborový salát na vánoce, ještě s labutí z jablka
duben 07, 2007 18:29
Inko, : Margot
a jak vypadá jablečná labuť? o)
duben 08, 2007 08:51
já to asi udělám a vyfotím i s tím leknínem : Inka
ono se to těžko vykládá, ale je to moc pěkné a není to složité
duben 08, 2007 19:20
Labuť z jablka?????? : AlenaT
sem s ním!! Já budu mít letos nadúrodu jablek - jám mám jabloŘ která rodí každej druhej rok, což bude letos
duben 08, 2007 19:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]