O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


SVĚTOVÁ ZPRÁVA O ŠTĚSTÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 červen 2024
Přejít na obsah
SVĚTOVÁ ZPRÁVA O ŠTĚSTÍ
Strana 2
SP FINSKO vlajka velká FINLAND | Srovnanicen.czFinsko bylo i v letošním roce organizací OSN vyhlášeno - už posedmé v řadě za sebou - nejšťastnější zemí na světě.  Důvodů, proč Finsko předčilo dalších 142 zemí světa, je mnoho: ke srovnání soutěžících se používá šest proměnných, mezi něž patří výše hrubého domácího produktu na obyvatele, úroveň sociální podpory, očekávaná délka života ve zdraví, svoboda, štědrost a míra korupce.

 

 

 


Po Dánsku je Finsko podle organizace Transparency International druhým nejméně zkorumpovaným státem na světě. Má také nejlepší hodnocení v oblasti bezpečnosti na silnicích, zdravotních rizik i celkové bezpečnosti a kriminality.Velká část tamější vysoké životní spokojenosti je způsobena tím, že Finsko má zavedené systémy, díky nimž jsou aspekty života méně stresující – vzdělávání je z velké části bezplatné, lidé mají dostatečně dlouhou dovolenou a vysoce kvalitní zdravotní péči.

 

Druhá polovina úspěchu ale tkví v samotném nastavení Finů.

 

 

Fínsko: krajina tisícich jazier | Spoznajme sa

 

 

 

Za svůj zdravý duševní stav do velké míry vděčí přírodě, která je ve Finsku snadno přístupná.

Lidé v této zemi mohou kdykoliv využít každý les, jezero či přímořskou oblast zdarma.

To znamená, že mohou volně kempovat, sbírat lesní plody, houbařit, plavat, lyžovat i jezdit na kole či na koni, kdykoliv a kdekoliv se jim zachce.

 

 

Finská sauna: fenomenální relax, který právem patří na seznam nehmotného  dědictví UNESCO | Magazín Radynacestu.cz

 

 

Sami Finové říkají, že jsou nejšťastnější zemí proto, že ze sebe v saunách vypotí vše špatné.

Na tom může něco být, protože na pět milionů obyvatel této skandinávské země s asi 188 tisíci jezer připadají tři miliony saun.

 

Ve Finsku se také dobře bydlí - mají zhruba tři miliony bytů na 5,5 milionu obyvatel.

Zhruba ve dvou třetinách z nich bydlí vlastníci nemovitostí, třetinu tvoří nájemní byty. Většinu bytů (necelých 1,2 milionu) obývají v posledních dvou dekádách jen jednotlivci. Dvojčlenné domácnosti žijí ve zhruba 900 tisíc bytech a přes 600 tisíc bytů je obsazeno rodinami o třech a více členech.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]