O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


JÁ TO NEUMÍM, ALE VY TO URČITĚ DÁTE! PDF Tisk E-mail
Pátek, 31 květen 2024
Tak mi tč. jednookej Pepa poslal messengerem pár matematických hádanek, ale bylo to formou óbr fotek. Takže jsem vyhledala něco podobného. A pokud byste si s těmi následujícími úkoly nevěděli rady, jistě vám profesor NČ rád poradí... Začínáme:
Tahle úloha vás donutí pořádně oprášit matematické znalosti. Vaším úkolem je dosadit do levé části příkladu znaménka a operátory (+,-,x, atd.) tak, aby platil výsledek. Tedy aby se levá strana rovnice skutečně rovnala šesti. Některé příklady jsou jednoduché, jiné těžší a některé vypadají neřešitelně, ale vězte, že vše prý jde opravdu vyřešit. Říká Pepa NČ...

 

A teď je to již na vás:

1   1   1   =   6

2   2   2   =   6

3   3   3   =   6

4   4   4   =   6

5   5   5   =   6

6   6   6   =   6

7   7   7   =   6

 

 

 

Představte si čtyři osoby, které uvízly na vyvýšeném ostrově plném zombíků. Jedinou záchranou je přechod přes lanový most. Moudrý děda vypočítal, že zombíci je doženou za 17 minut. Problémem je, že přechod přes most je možný současně pouze pro dvě osoby a zároveň mají k dispozici pouze jednu lucernu (bez ní je přechod nemožný, však po tmě ?!). Za 17 minut tedy musí být všechny 4 osoby na druhé straně. Osoba A projde most za 1 minutu. Osoba B za 2 minuty. Osoba C za 5 minut a starý dědeček za 10. Jak stihnou svůj přechod do 17 minut? 

 

 

V domě, kde slaví čtyři přátelé, začne hořet. Všichni se chtějí dostat ven, ale chodba je celá v plamenech. Mezi přáteli je hasič, kterému cesta chodbou trvá 1 minutu. Jeho kamarád je také korba a chodbou proběhne za 2 minuty. Je tam však také důchodce, kterému cesta trvá 4 minuty, a ožrala, který se bude chodbou potácet dokonce 5 minut. Chodba je úzká a mohou jít maximálně 2 lidé najednou. Pokud jde dvojice, pohybuje se vždy rychlostí pomalejšího. Plameny v chodbě je možné krotit hasicím přístrojem, který je však v domě jen jeden. Proto vždy jeden, který chodbou projde ven, se musí vrátit s přístrojem dovnitř. Jak to mají přátelé udělat, aby se stihli dostat ven do 12 minut, než dům spadne?

 

 

 

Babička zanechala vnučce polovinu úspor a polovinu z té sumy vnukovi.

 

Šestinu nechala svému bratrovi a zbývajících 1 000 euro věnovala útulku pro psy.

 

Jakou celkovou sumu zanechala?

 d@niela   :-)

 

 

 
Komentáře (6)add feed
... : Josef
Sorry jako. Tohle ale není ode mě, takže ani neporadim.
Zato vim, že právě ty znamínka plus, mínus, snad i dělítka, zřejmě Kudla nepobere, popř. z některejch vytvoří přiblblý smajly, přestože (přesto, že) se to před odeslánim jeví v pořádku.
červen 01, 2024 14:40
... : Josef
Ty dva slovní jdou, ten třetí mi přijde trochu divnej. Když bába dala polovinu úspor vnukovi a polovinu vnučce, tak jí sotva něco víc zbylo. Spíš bych řek, že záměrem zadání je, že polovinu vnukovi; a vnučce polovinu toho, co dala vnukovi (teda čtvrtinu prachů). Dost nesympatická, divná bába, když takhle rozlišuje mezi vnoučatama.
červen 01, 2024 15:05
... : Josef
Kouk jsem taky na ty šestkový výsledky. To celkem jde, až na 1 1 1, kde je asi nutný použít funkce, který už dávno neumim (snad 3!....?).
červen 01, 2024 17:34
... : Giotta
Myslím si, že vím všechno až na to, jak ze tří jedniček nebo tří čtyřek udělat 6.
červen 01, 2024 18:06
... : *deeres*
Hořící dům tu asi už byl. Takže ho znám.
Jedničky a čtyřky taky nevím, nějaká vyšší matika, co se učí na základce.
červen 01, 2024 20:53
... : Josef
Čtyřky nejsou problém. Jen je nutný použít ještě jeden další matem. znak, velmi známej.
červen 02, 2024 06:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]