O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


NÁDHERNÁ A VRAŽEDNÁ "REKLAMA" PDF Tisk E-mail
Středa, 29 květen 2024
Že se ráda dívám na detektivky, o mně víte. Mám ráda takové ty "pohádkové", kdy se něco stane, pak je vyšetřování a závěrem je zloduch odveden v poutech. Co nemám ráda, jsou ty s putýnkama krve, nebo kde se prezentují detaily mrtvol až do mrtě. Prostě preferuju  vraždění s vkusem. :-))). V současný době jsem se dala navíc na filmy a seriály, které jsou hodně točené dronem - ráda se dívám na tamější krajinu, bydlení, styl života, pozoruju, jak se jednotlivá místečka na naší planetě od sebe liší. Teď jsem objevila něco, co splňuje obé - bezva detektivka i "projížďka krásnou zemí".

 

 

 

Tohle všechno splňuje francouzská mysteriózní kriminální série STÍNY SMRTI, patřící k nejúspěšnějším a nejsledovanějším evropským pořadům.

Přináší tajuplné a napínavé příběhy z různých koutů země galského kohouta, které se odehrávají na známých i méně známých místech celé Francie – od Štrasburku a Bretaně, přes přístav Le Havre, v Baskicku, té oslavované kuchařské velmoci, Saint-Malo, Pyle,  či v Avignonu, Burgundsku nebo Dunkerku, prohlédneme si Katarský hrad, ostrov Guadeloupe atd.

 

 

undefined

 

 

Co nesmírně oceňuji, že díky báječné kameře máme možnost podniknout návštěvu nejkrásnějších, i nejtajemnějších a nejnebezpečnějších míst v Evropě. Exteriéry měst a přírody jsou famózní. Francie je opravdu kouzelná. Myslím, že ani osobní návštěvou nemáte možnost spatřit a užít si to, co během každého dílu. Dalo by se říci, že seriál je i jakýmsi "turistickým lákadlem".

 


 

 

Mj. těch dílů a tedy i zážitků je zatím šedesát devět – nádhera!

 

Další předností je obměňování hlavních postav vyšetřovatelů v každém díle někdo jiný -  takže tvůrci nezabřednou do klišé, kdy už neví, coby se svými hrdiny ve 30. díle provedli, aby zaujali. A co hlavní: většina vražedných zápletek je podaná inteligentně, tak aby divák netušil (skoro) do poslední chvíle "who done it". 

 

 

 

 

A pro pamětníky jako bonbónek je, že v každém díle má epizodní roli i někdo ze známých filmových hvězd francouzského filmu minulého století!

 

 

Co díl krimiriálu Stíny smrti, tojeden uzavřený případ.

 

 

Vedle detektivní zápletky, jsou silně akceptovány pozitivní mezilidské vztahy (pravda, někdy kapku prvoplánově a předvídatelně); způsob natáčení umožňuje nakouknout do místního prostředí, sledovat, jak se které komunitě žije. 

 

 

Zkrátka doporučuji všem se stejnými prioritami.

 

Také bych se chtěla zeptat na váš názor na tento seriál,

 

případně napište, na co se díváte vy,

 

v čase pro oddech…

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (3)add feed
... : andrea
Taky se na to dívám, ráno nahraju, ve volném čase pak bez reklam kouknu.
Je tam krásně, Francie je úchvatná!
květen 30, 2024 14:45
... : andrea
ještě jsem chtěla dodat: mám ráda i skandinávské, nebo ty starší anglické.
Z těch divokých - tedy drsnodrsných - Dexter, to bylo dost šílený.
Viděli jste to někdo?
květen 30, 2024 14:46
... : Giotta
Mám ráda spíš psychologické zápletky než gangsterky a střílečky a mafiány... Líbí se mi třeba, že dopadení pachatele závisí na laboratoři, nebo na dobře vedeném výslechu.

květen 30, 2024 18:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]