O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


JAK TOHLE DOPADNE... PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 leden 2024
Woman, female, business, advocate, legal, lawyer, law iconŽila jsem docela normální život vdané ženské kolem padesátky, když jsem poznala Igora. Pracuji na jednom úřadě, kam mi do kanceláře chodí celý den různí lidé a já jim vyřizuji jejich záležitosti. Igor tenkrát stavěl domek a tak se naše setkání ještě párkrát opakovalo. Jenže, já už hořela jak ta příslovečná stodola… Byl prostě ztělesněním nějakého mého ideálu. Milý, pozorný, chytrý, prostě úžasný. Asi po třetí návštěvě, když odcházel, řekl, že jde na oběd a jestli bych nešla s ním.
Alena


 

Nemohla jsem na něj přestat myslet ani doma, i když jsem měla docela prima a fungující vztah. Že jsem si myslela, že to v mých osmačtyřiceti už je vztah na celý život. Ale Igor – to bylo něco tak jiného, on mě úplně očaroval. On taky nebyl sám, měl přítelkyni, ale já byla natolik okouzlená, že jsem to nebrala na vědomí, jako by neexistovala. Nikdy o ní nemluvil. Posílal mi e-mailem milostné vzkazy, nosil mi květiny.. Za tři týdny jsme našli způsob, jak spolu strávit noc, a jestli jsem předtím byla okouzlená, teď jsem mu úplně propadla.

 

Bavilo nás to oba, scházeli jsme se, co to šlo, co jen naše paralelní vztahy unesly. Byl to ale vztah zvláštní, jako bych od začátku věděla, že nikam nepovede. Nikdy mě nenapadlo se ho zeptat, co bude dál. On nic takového taky neříkal. Nenapadlo mě o tom přemýšlet, to až později. Všechny chvíle, kdy jsem byla s ním, byly skvělé. Bylo to zcela jednoduché - na oběd, a pak si dali rychlovku na parkovišti, a zase odešli každý svou cestou.

 

Dávno jsem pochopila, že se mnou nemá jiné úmysly než tyhle, ale nebylo to nic, o čem bych přemýšlela. Opravdu to perfektně vystihuje název „kamarád s výhodami“.

Asi tak po půl roce odejel manžel na vzdálenou stavbu a domů jezdí jen za týden, za dva. S Igorem to bylo čím dál tím víc fascinující, scházeli jsme se v půjčených bytech, někdy chodili noční Prahou… ano, vlastně jsme se postupně stali dobrými přáteli. Pořád s výhodami, pochopitelně.

 

Jenže pak ke mně před pár dny do kanceláře přišla jedna mladá žena, která mne prosila, že by se mnou potřebovala mluvit soukromě. Tak ano, byla jsem tam den sama, a byla zrovna polední pauza. A ona se mi rozbrečela, že její manžel přišel na to, že ona udržuje vztah s mým manželem a chce se s ní rozvést! A prý jí ten můj řekl, že to s ní nikdy nemyslel vážně, a rozvádět se rozhodně nechce. Mluvila dost zmateně, takže jsem napřed vůbec nechápala, o co vlastně jde.

 

To bylo jak pěstí mezi oči! Nakonec mne zachránil konec polední pauzy a já hovor s ní skončila.

Jsem teď jak ve zlém snu, pořád to nechápu. U nás doma celé ty naše společné roky, jsme spolu třiadvacet let, všechno fungovalo, manžel má syna z prvního manželství, o kterého se stará a který chodí k nám, opravdu by mne nikdy nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát. Vůbec nevím, jak tuhle situaci řešit.

Nepište mi, prosím, že je to trest za to moje „kamarádství“, u nás doma jinak doposud všechno fungovalo, a něco podobného by mne nikdy nenapadlo...

 


 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Aleno,

 

budeš se divit, ale docela tě chápu. Třiadvacet let klidného normálního života - to je jako taková příjemná cesta klidnou silnicí... Žádné extra vzrůšo, příjemná pohoda, ty si sedíš v kanceláři a najednou ti tam vejde něco jako pervitin v mužském provedení... No, některá odolá, některá ne. Ty jsi tedy ten druhý případ. Nebudu tě za to odsuzovat, ani k tomu nemám žádná práva. Jen oceňuju, že jsi se snažila - a snad i dovedla - vše řádně kamuflovat, aby se na to nepřišlo. 

 

Vyslechla jsem podobných osudů už hodně, takže vím, že to opravdu není nic nového. Nejspíš bys s Igorem buď skončila jen jako "kamarádi a nic víc", a nebo časem úplně. Ale - to je nyní vedlejší. Ty teď máš před sebou dilema, jak se zachovat k tomu svému hříšníkovi. 

Také je tu možnost, že on o Igorovi ví a vlastně ten jeho úlet je toho výsledek - kdož ví? 

 

Je několik možností, záleží na tom, jaká bude situace. Z tvého dopisu usuzuju, že ty se rozhodně rozvádět nechceš, protože by tě v tom případě čekala asi na určitou dobu samota - ani manžel, ani kamarád.

Takže zkus se ovládnout, a hlavně nedělat žádné scény. Chovej se - až zase přijede manžel domů - zcela normálně, a pozoruj, jak se bude chovat on. Není totiž zcela jisté, že se mu jeho milenka přiznala k té návštěvě u tebe v práci a o té plačtivé scéně. 

 

Vzhledem k tomu, že máš také velkou hroudu másla na hlavě, tak máš jedinou možnost, že to uhrát na "fifty-fifty". Pokud se on přizná, tak ty už máš předem výhodu, že víš, že on s ní být nechce, a záleží jen na tom, abys ho znovu přesvědčila, že jedině život s tebou je to do budoucna nejlepší. No, budiž ti všechny čarodějnice nápomocny, abys to zvládla. Protože pokud zachováš klid, nebudeš vyčítat, hysterčit, brečet - tak by se ti to mohlo zdařit. To je totiž to hlavní, co ti naši chlapi ze srdce nenávidějí: domácí scény...

Třeba o Igorovi neví - tak v tom případě bych Igora pro příští delší dobu zcela vymazala. Pokud ví, může to být pro tebe i trochu k dobru, protože mu tím vlastně naznačuješ, že to tak váchnivé mezi vámi dvěma už nebylo. Což ovšem - bohužel - platí i v opačném případě...

 

Když tak napiš, jak to zvládáš..

KUDLANKA

 


Komentáře (5)add feed
... : Josef
Dost dobrý. Velmi komickej článek.
leden 29, 2024 06:36
... : mamča
Na co si dáma stěžuje ? Ona se peleší mimo manželství, manžel se peleší s jinou, také vdanou. Společné děti nemají, tak nevidím, co je tu k řešení ?
Jestli udržují společnou domácnost kvůli tomu, aby se ze svých záletů měli kam vracet, tak je to jejich věc.
leden 29, 2024 07:57
... : *deeres*
Chi, chi,chi.....dobrej scénář.
Jak to bylo ve skutečnosti?
Alenin manžel o nevěře věděl, najal si na ni detektiva. Pak se nenápadně seznámil s manželkou Igora a byla z toho láska jak trám. Teda jenom z jedné strany, protože manžel Aleny se jenom chtěl pomstít a proto potom ta hysterická scéna od Igorovi manželky. I Igor si totiž na manželku najal detektiva. Nakonec to všechno dobře dopadlo, obě dvojice šly do manželské poradny, tam jim doporučili
polyamorii a dnes se všichni vzájemně moc milují.

leden 29, 2024 10:24
... : mamča
*deeres* : Je fajn, že je jim všem už kolem padesátky, tak případné děti z tohoto divokého čtyřlístku snad nehrozí.
V tomhle případě je hezké, když se mají dva až čtyři lidi rádi. Můžou přibrat další páry...a bude z toho taková hezká zkur.ená vesnička.

leden 29, 2024 11:31
... : Giotta
Úsměvné, dokud šlo o Aleninu nevěru, cítila se Alena v pohodě, i když manžela podváděla s milencem. Milenec neměl zájem o trvalý vztah, jen o ty "výhody", které jej stály max. cenu zaplaceného oběda...(a to kdoví jestli). Ano, patrně si mohla Alena s ním popovídat o něco lépe, než s manželem, kde jejich manželství sklouzlo do stereotypu.
Ale jakmile se provalilo, že také její manžel udržuje vztah s někým jiným, je Alena ve stresu, nechápe, co manžela k "nezávazné" nevěře vedlo...
leden 30, 2024 09:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]