O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


JAK JE TO U VÁS? PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 prosinec 2023
Přišel ke mně na kus řeči kamarád. Sedli jsme si, dali pivko a povídali o životě. Po chvíli jsem uslyšel zazpívat pračku, takže jsem rozhovor přerušil a řekl: "Vydrž, jdu vyndat prádlo a dát nádobí do myčky, hned jsem zpátky." Podíval se na mě, jako bych mu řekl, že postavím vesmírnou loď. Pak mi trochu zaraženě řekl: „To je fajn, že pomáháš, jsi bezva. To já dělám málokdy, protože když to udělám, ani mi nepoděkuje. Minulý týden jsem sám od sebe umyl podlahu a ona mi ani neřekla slovo.“


 

 

Tak jsem si dolil sklenici, a vysvětlil mu, že mě nechápe – že já té své ženě „nepomáhám“. Že moje žena nepotřebuje pomoc, potřebuje parťáka, spoluhráče. Jsem její domácí partner… a díky tomu jsou všechny naše funkce rozděleny, což není „pomoc“ s domácími pracemi.

Manželce nepomáhám s úklidem našeho bytu, protože v něm taky bydlím a taky ho potřebuji uklidit. Nepomáhám vařit, protože já chci také jíst a že vlastně i rád vařím. To samé s tím nádobím po jídle, protože ho používám také.

A už vůbec jí nepomáhám s dětmi, protože jsou  i moje a já se musím snažit být jejich tátou, kamarádem. Nepomáhám prát, skládat a uklízet prádlo, protože je moje a našich dětí. Jednoduše: nepodávám „pomocnou ruku“, jsem všeho součástí.

Pak jsem se kamaráda zeptal, kdy naposledy, když ta „jeho“dokončila úklid, vyprala prádlo, převlíkla povlečení, vykoupala děti, uvařila, nakoupila atd., jí on řekl: "děkuju ti“? Myslím skutečně poděkování, něco jako „Jsi úžasná, to je tak fajn, že tě mám…"

 

Asi je tohle pro hodně lidí stále ještě absurdní; zní to snad divně? Možná proto, že většinu taková ta „macho kultura“ naučila, že to, o čem jsem mluvil, je přeci ženský úkol.

Osobně jsem přesvědčen, že je fajn tu svou chválit tak, jak bych si přál být chválen občas i já. Nechovat se doma jako host, jako pán, který přišel z práce a teď se jen nají, vyspí, bude si odpočívat, případně uspokojí své sexuální potřeby...  

 

 

Může jít o obrázek jídlo, myčka, květináč, sporák, kuchyň a text

 

 

Když čtu na FB v nejrůznějších skupinách, jak je stále – i mezi mladými lidmi – zakořeněno, že „tohle je mužská a tohle zas ženská práce“, tak si uvědomuju, že pokud se o tom nebudeme navzájem bavit, tak se to zas tak rychle nezmění. Ono je to totiž, pro nás mužské, tak nesmírně pohodlné…

Tahle změna je hodně potřebná.

 

Jaké zkušenosti a zážitky máte vy?

 

 

FRANTA

 

 

Komentáře (6)add feed
... : B. A.
Tak já předpokládám, že až přijdu dneska domů, tak posbírám a roztřídím prádlo a dám prát a sušit. Včera nezbyl čas, protože jsme byli na horách a na hokeji. Neberu to jako nějakou pomoc, když to neudělám, ani já nebudu mít co na sebe :-)
prosinec 11, 2023 05:41
... : *deeres*
Takových jako kamarád je hafo. Nejsou to jenom muži, co mají domácí povinnosti za jasně danou ženskou roli, jsou to i ženy.
prosinec 11, 2023 06:12
... : Josef
Je to úplně běžná věta i otázka. "Pomáhám manželce". Nebo "pomáháš manželce?" Stejně jako Frantovi, mi tyhle řeči pokaždý navozujou kopřivku.
Já jsem nikdy nepomáhal, ale dělal jsem, co zrovna bylo potřeba.
Ovšem je jedna věc, daná rozdílností pohlaví, totiž, že žena vidí daleko víc věcí, který jsou potřeba, než chlap. To určitě jo. Umejt vokna, vysmejčit kouty, vyluxovat i pod kanapem a pod postelí, je toho dost, co chlap vůbec nevidí a musí na to bejt upozorněnej, aby to taky viděl. To je ale uplně všecko. Po klidnym a nekonfliktnim upozornění to prostě udělá, i když si u toho myslí svý.
Jsou taky typický mužský práce, u kterejch ovšem žena nepomáhá, nýbrž doplňuje, pokud je přítomná. Jestliže vrtám třeba hmoždiny do zdi, tak ona určitě nepomáhá, ale taky pracuje stejně jako já pracuju. Ona se ujme vysavače, aby se svinstvo neroztahalo. Nebo u instalatéřiny, kdy chca nechca vyteče nějaká voda, tak žena, je-li přítomná, automaticky se ujme hadru a kýblu. To jsou jen dva příklady, který mě zrovna napadly.
Normální chlap to taky bere automaticky a pokud je normální, tak nikdy neprohlásí "já jsem udělal" ale použije "my jsme udělali".
prosinec 11, 2023 06:56
... : d@niela
nejvíc mi fakt vaděj ty báječný chytrý - a to myslim opravdu! - ženský, který zblbnou s chlapem. Ano, znám to z vlastní zkušenosti...
A vzpomínám na maminku mou moudrou, která mi dycky říkala: "hele, holka, ono sbalit chlapa je děsně jednoduchý, ale udržet ho! To už chce fištrón!"
Ano, taky sem svým miláčkům vždycky podstrojovala, prádýlko, šatičky, všechno - prala, žehlila, vařila... No, na to si ti neřádi velmi rychle zvyknou, a když je ženská navíc ještě vyčítavá, brečlavá, submisivní... tak má na průser zaděláno.
Však to čtu všude kolem a taky mi takových plno píše.
ach jo, ach jo, ach jo...
prosinec 11, 2023 08:39
... : Josef
Eště mě napadlo, jak to vlastně maj s "pomáháním" třeba bráchové z teplárny. Nebo, jak to vůbec je u těch asi 58 pohlaví, co teď máme. Když je to problematický i u těch párů, co disponujou jen trapnejma a opovrženíhodnejma ubohejma dvouma pohlavíma.
prosinec 11, 2023 19:03
... : Giotta
V mém již dávno rozvedeném manželství zapůsobily dva faktory - vzor, který jsme si přinesli z rodin, ve kterých jsme vyrostli, a můj pocit, že když jsem na mateřské, mám na starost jen dítě a domácnost, tak chtít od manžela, aby odvedl doma svůj díl povinností, mi nepřipadalo správné. Ale i tak na něj něco zbylo - postarat se o topení (ovšem na výrobě dřeva na topení od lesa do dřevníku jsem podílela), udržet pojízdné auto, ve kterém jezdíval do práce, přivézt velký nákup, jet s některým z našich tří dětí k doktoru (to poslední mi dokonce vyčetl během soudu o rozvod - jako by ty děti nebyly taky jeho). Jasně, rozmazlila jsem si ho, byla jsem mladá a akční, stíhala jsem zalít zahradu, udělat s dětmi úkoly, postarat se o zvířata. A dnes, kdy se soudíme o společný majetek, se snaží tvrdit, že jsem se o domácnost moc nestarala. Jo, čisté oblečení se jen tak zjevuje ve skříni a teplý oběd na stole jakbysmet.
Svého momentálního partnera z kuchyně nevyháním, často chystá suroviny (oloupe brambory, pokrájí cibuli a pod.) a pak zase umyje nádobí. Nakupujeme spolu, pračku zapne někdy on, někdy já, na mě je spíš úklid, na něm vyřizování úředních věcí. Máme to přesně jak to má být.
prosinec 12, 2023 13:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]