O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


HÁDANKY - ZAJÍMAVÍ LIDÉ - 2. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 18 prosinec 2023

Minule jste hádali dámu, která už dávno nežije - tak dnes máte možnost uhodnout jméno ženy, která je ještě mladá... Většinou dokážu odhadnout na první dobrou, s kým mám tu čest. Samozřejmě, že se i spletu. Někdy jenom svůj odhad mírně koriguji a někdy jsem úplně vedle. Většinou se spletu u lidí, kteří jsou mi vzhledově nesympatičtí, ale když s nimi pak hodím řeč, zjistím, že jsem byla vedle, jak ta jedle. Tohle, o čem vám dnes napíšu, byl právě případ, kdy jsem situaci, respektive člověka, za kterým jsem jednoho dne šla, vůbec neodhadla.



 

 

 

Moje máma nebyla rodilá Pražanda, ale celý svůj dospělý život bydlela v Praze na Vinohradech.

Narodila se v roce 1917 a když se dožila devadesátky, byla, jako jedna z nejstarších obyvatel městské části, pozvána na radnici Prahy 2 k oslavě svých narozenin.

 

A protože si už sama nikam netroufla, tak jsem jí doprovázela. K našemu překvapení nás uvedli rovnou do kanceláře tehdejší starostky, ta mámu moc hezky přivítala, popřála jí k narozeninám, předala jí dárkový koš a nástěnný kalendář s reprodukovanými perokresbami kulturních památek Prahy 2.

S touhle tehdejší radní, hezkou blondýnkou kolem 35 let, jsme strávily příjemnou půlhodinu. Listovaly jsme v kalendáři a máma o památkách vyprávěla tak, jak je pamatovala z minulosti.

 

Za dobu jejího života se Královské Vinohrady - Praha 12, proměnily v Prahu 2 a změnilo se i území, které dnes pod tuto městskou část připadá. Ze dne na den se Vinohradská vodárna, Vinohradská knihovna, Husův sbor, Vinohradský hřbitov, Vinohradská nemocnice, někdejší Vinohradský pivovar, ateliér sochaře Šalouna, dodnes stojící utajená Vinohradská jatka, někdejší depo pro trolejbusy i památník trolejbusové zastávky, ocitly v Praze 10.

 

Na druhou stranu Praha 2 získala významnou památku Vyšehrad, a patří teď pod ni hned dvě rotundy a dvě nádraží.

Mimo historického Hlavního nádraží teď na jejím území leží i kdysi nádherná secesní budova, nyní zcela zdevastované nádraží Vyšehrad. A městská část Praha 2 se nově protáhla až dolů k Vltavě.

 

Na návštěvu radnice pak máma dlouho vzpomínala, dárkový koš zaujal čestné místo na stolku u televize. Většinu z obsahu koše sice nemohla, byla diabetička, ale z pozvání měla tehdy druhé Vánoce.

 

 

 

A teď tedy hádejte,

 

proč jsem se ve svém odhadu tak sekla

a jak se jmenovala ta milá a empatická tehdejší radní na Praze 2?

 

 

deeres

 

Komentáře (16)add feed
... : Josef Kouba
Jana Černochová, nyní Ministr obrany. smilies/angry.gif
prosinec 18, 2023 09:34
... : andrea
tak jsem taky zauvažovala, kdo by to mohl být. Napred jsem si podle zadaných dat, tedy roku, kdy jste tam byly a věku maminky, vypocetla, kdy to bylo a pak si zjišťovala? kdo nám tu na dvojce vládnul.
Možná, že tehdy byla tak štíhlá, ale čas pokračuje...
Ani jsem nevěděla, že byla starostkou víckrát.
hlavně, že byla na maminku hodná.
prosinec 18, 2023 09:47
... : Josef
Jak´s na to přišel, Pepane? Deer přeci píše o milé a empatické dámě.
prosinec 18, 2023 11:34
... : *deeres*
A taky píšu,že jsem se pěkně sekla. Praha, to je taková velká vesnice a nakonec se tu každý zná s každým. Mám dlouholetého kamaráda a jednou jsme spolu byli v hospodě, ještě za socíku na Smíchově. Už tam seděla nějaká parta a jeden z nich byl spolužák mého kámoše z gymplu. Tak jsme k nim přisedli, popíjelo se pivo a vedly se řeči. Ta debata se mi moc nezdála, na jednu stranu kritizovali současné zřízení a na druhou stranu to vlastně byli ultralevičáci poněkud buržoazního ražení. Sebrala jsem se, že musím nutně odejít, tak nějak jsem se nechtěla hádat a taky jsem na ně nebyla dost chytrá.
Zpětně jsem se dozvěděla, s kým jsem měla tu čest. Ten spolužák mého kámoše seděl ve vězení s manželem naší proslavené ombudsmanky pro lidská práva a dokonce byl jejich svatební svědek. Nahradil jí Křeček, bábě se stýská po politice a někde jsem zachytila, že by chtěla znovu do politiky. Jako by jí nestačilo, že živíme její dceru i syna. Taky můžete hádat jak se jmenuje ona, její manžel a děti.




.


prosinec 18, 2023 13:24
... : mamča
*deeres* : Ta ONA si myslí, že už se zapomnělo na "Kuřimskou kauzu" ?
prosinec 18, 2023 15:58
... : *deeres*
Seznam zprávy 9.11.2023. AŠ je připravena k návratu:
"Levice je na tom špatně."
Už její tatík byl správný chartista, letech 1953–1964 přednášel na katedře marxismu-leninismu University Jana Evangelisty Purkyně v Brně, pak v období let 1964–1968 vedl katedru psychologie na Filozofické fakultě této školy. V 50. letech 20. století byl aktivním stoupencem stalinistického křídla KSČ, v 60.
Jeho dcera i vnoučata jdou v jeho stopách.
prosinec 18, 2023 17:12
... : Josef
Tak scválně. Taky přidám hádanku.
Kterej význačnej českej ruskej šváb je autorem tohohle aktuálního výroku?

"Vývoj konfliktu na Ukrajině ukazuje, že velmi pravděpodobně v příštím roce uvidíme nějaký významný posun. A ten podle dosavadních indicií nebude úplně v tom nejlepším slova smyslu, jak bychom si ho představovali."
prosinec 18, 2023 18:26
... : *deeres*
Na Seznamu, České noviny i Blesk to dnes daly k lepšímu. Koukla jsem na diskuze a konstatovala jsem, že je mezi námi pořád dost blbců.
Dneska se Řehka obul do Stosedmičky kvůli generálům, jako kdyby nechápal, že i kámoši ve zbrani se chtějí mít dobře.
prosinec 18, 2023 19:34
... : Josef Kouba
Josef - Vše je na google. Nejprve kdo byli starostové v roce 2007. Na Praze 2 byla starostkou mladá žena. Mrknul jsem kdy se narodila a věk 35 souhlasil. No a dnes velí armádě. smilies/angry.gif
prosinec 19, 2023 04:55
... : *deeres*
Pavel docela baví:
"Hrad by žádostí o bezpečnostní prověrku pro poradce prezidenta Petra Koláře porušil pravidla." Serveru Seznam Zprávy to řekl prezident Petr Pavel.
A teď tu pohádku Ovčí babičky. Poradce prezidenta je zbrojař, (člen představenstva fy Colt.cz),který se zúčastní důležitých politických jednání a asi by prověrkou neprošel. Americkou fy Colt.cz teď spolkla Česká zbrojovka a převzala její jméno, do svého portfolia zařadila i zbrojařskou firmu ve Vlašimi.

prosinec 19, 2023 05:56
... : Josef
No dobrý, Pepane. Nech to bejt.
prosinec 19, 2023 07:09
... : Josef
Včera jsem zachyt v tv nějaký vyjádření k příšerný dvojvraždě v Klánovicích. Podezřelej je prej cizinec. Už to pak ale nikde nezopakovali. Tak to jsem jsem skutečně zvědavej. Ale nejspíš to byla, jako vždycky v těchhle případech, dezinformace. (Nebo žeby Putin?)
prosinec 19, 2023 07:36
... : *deeres*
Policie provedla razii v klánovické ubytovně, vraha nenašli.
Kdo na těch ubytovnách asi bydlí a
má přístup ke střelné zbraní?
Nějaký český ochlasta asi těžko.
prosinec 19, 2023 09:13
... : Josef
Čím víc montoven, tím víc ubytoven. Čím víc ubytoven, tím víc bídně placených novodobých otroků a tím i stále větší zájem o jejich dovoz do montoven a ubytoven.
A HDP kolem nuly, spíš pod nulou. A i kdyby nad nulou, tak netvořenej mozkama. Ale tvořenej tupejma pazourama s nepatrnou přidanou hodnotou, kterejch je tim pádem potřeba víc a víc, aby aspoň nějakou hodnotu vytvořily.
prosinec 19, 2023 12:40
... : Josef
Dneska ale úplně skvělá ranní zpráva: "Francie má druhou lavičku Václava Havla!"
prosinec 21, 2023 06:21
... : *deeres*
Tohle je dobrá zpráva, ale on to zase někdo zadupe do země:
"ČESKO: Listina základních práv a svobod by mohla být doplněna o právo být osvobozen od povinného využívání digitálních prostředků. Senát tuto ústavní změnu, kterou navrhla skupina 17 senátorů, dnes podpořil v prvním kole projednávání. Součástí novely o právu být off-line je také v upravené podobě právo platit v hotovosti, i když podobný návrh Senát letos v únoru těsnou většinou odmítl. Předseda senátorského klubu SEN 21 a Pirátů Václav Láska kvůli tomu neúspěšně požadoval zamítnutí novely. Před dalším schvalováním ji posoudí senátní výbor pro lidská práva a ústavní komise, dostaly na to tři měsíce."
prosinec 21, 2023 13:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]