O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


REALITA REALITY SHOW PDF Tisk E-mail
Středa, 01 listopad 2023
V těchto dnech skončila třetí řada reality show LOVE ISLAND. Osobně nic podobného nesleduju, já tak zprávy a detektývky, naposledy jsem se dívala na Vyvolené, z nichž si pamatuju dvojnásobného vítěze, Vladka Dobrovodského. Jenže - tehdy nic moc dalšího na výběr nebylo, a co si budem říkat, taky jsme byli o pár let mladší. Teď je podobných televizních zábav na pokračování všude několik habadějů. Že jsem se dívala tentokrát, bylo motivováno tím, že tam byl přítomen i můj dvaadvacetiletý vnouček Kryštof, po anglicku Chris.

 

 

 

Pro ty, kdo náhodou nevědí, oč tu teď běží - pořady reality show jsou celosvětově známé a vlastně založené na stejném principu: několik lidí je přibližně na dva až tři měsíce uzavřeno do domu/vily, odkud nemohou odejít. Po celou dobu nemají žádný kontakt s okolním světem, neboť ve vile není běžná televize ani rádio, nemohou mít ani mobilní telefony. Jsou naprosto izolovaní, ale neustále pod dohledem televizních kamer, které jsou umístěny ve všech prostorách vily.

Následně jsou soutěžící postupně vyřazováni ze hry a odcházejí zpět do normálního života.

 

Soutěží se o lásku!

 

 

Coby účastníci jsou vybírány osoby z nestandardních vrstev společnosti: kteří povětšinou nemají vstupem do tak dlouho trvajícího pořadu co ztratit; ani co se týče stabilního zaměstnání, studia, ani co se týče vztahů. Většinou tedy influenceři, majitelé vlastní firmy, modelky a modelové, atd. A pochopitelně, musí to být lidé s českou či slovenskou příslušností.

 

 

Osobně jsem velmi ráda četla na sociálních sítích komentáře, bylo to mnohdy podstatně zajímavější a zábavnější. Tak například se několikrát probíralo, proč tam jsou jen samé nádherné dívky a úžasní vysportovaní mládenci. Proč tam nejsou "běžní". Inu, vzápětí přišly odpovědi: na běžné lidi se můžete dívat například v Prostřenu nebo ve Vyměněných manželkách - tenhle pořad je přeci o kráse a lásce! A protože to bylo v době, která je vyhrazena pořadům pro dospělé, tak musím uznat, že opravdu bylo nač se dívat. Hlavně pánové si přišli na své…

 

 

Love Island má vítěze: Výhru 2 miliony si odnáší nejopravdovější pár, který  si získal srdce diváků | vipstar.cz  

 

Samozřejmě, že manipulátorem celé soutěže je režie, která se snaží pomocí úkolů, zpovědnic, moderátorů, dramaturgie, scény a jejího využití, řídit děj tak, aby co nejvíc lákal pozornost diváků. A tak bylo stanoveno, že dívky musí být stále téměř polonahé, chodit ve střevíčcích s vysokými podpatky - a aby se vyhovělo reklamním cílům, tak se ukazovat jen perfektně nalíčené.

 

Mnoho lidí při pohledu na soutěžící napadly otázky: To jim nevadí, že jsou neustále pod dohledem? Opravdu vždy, při všem, a všude?

Ne, většině z nich to opravdu nevadilo.

 

A co od toho očekávají?  

Každý ze soutěžících čeká od svého pobytu ve vile něco jiného. Někdo přiznává na rovinu, že tam jde pro peníze, jiný si chce užít adrenalin, romantiku, nebo chce dělat show. A hlavně další zviditelnění se v médiích.

 

 

Love Island 2023 ovládli Chris a Majka. Výsledky hlasování ale byly těsné |  TV Nova

 

 

Před pár dny tato česko-slovenská serie skončila. Nevím, jak se skutečně vybíral vítězný pár, ale diváci průběžně na sociálních sítích hlasovali, a závěrem byly vybrány tři páry, které se "nade vše milují". 

 

Z těch pak, ve finálový večer, po dalším hlasování obecenstva, byl vybrán vítězný pár. A aby to nebylo tak jednoduché, rozhodlo se ještě, kdo z těch dvou vyhrává. Vyhrává totiž jen jeden - a na něm je, aby si výhru ponechal, nebo se se svou velkou láskou rozdělil.

Za dobu, po kterou se tato reality show ve světě i u nás odehrává, snad nebyl jeden případ, kdyby si výherce strčil výhru do kapsy a odešel.

 

Partnerka mého vnuka vyhrála,  a po krátkém zaváhání se rozdělila. 

 

 

„panem et circenses...“

  d@niela


Komentáře (4)add feed
... : Franta
Jo Vladko Dobrovodský, to byl frajer. Nejprve vyhrál 11 melounů, podruhé "jen" pět. Neutrácel, investoval, žije někde daleko odsud, a pravděpodobně šťastně.
Ten citát - ano, už mi to došlo: Když se ve starém Římě schylovalo k nějakému pořádnému průšvihu, třeba, že shoří nebo už shořel Řím, rozdávali vládci svému lidu dárky, obvykle chleba, a dopřávali mu her (panem et circenses, jak pravili ve svém jazyce). A kdo jiný by byl opravdu následováníhodný, když ne pomatení římští císařové?
listopad 01, 2023 22:19
... : Josef
Tak já jsem byl do toho nepatrně osobně taky zaangažovnej. To, když Kryštof u mě tejden v Praze bydlel a krapet jsem mu dělal průvodce, krz jeho pozvání do NOVY na kásting. Byl to s nim fajn tejden, myslim, že jsme se i skamarádili, ale o tom už jsem tady psal někdy v létě.
Jsem rád, že vyhrál, i když nějaký pravidla toho veřejnýho páření jsem vůbec nepochopil, ale ani jsem se nesnažil. Pro mě to bylo nekoukatelný, jen asi 2 až 3 krát, jen kvůli mýmu novýmu kámošovi, a to ještě dycky jen do prvních reklam.
Občas jsem na fejkbůku koukl na reakce divaček na proběhlý díly. Ty reakce jsou ještě neuvěřitelnější, než samotná ta "soutěž" nebo jak tu hrůzu nazvat. Ony ty buchty na fejkbůku to SKUTEČNĚ ŽRALY, jak kdyby šlo o život nejen účinkujícím, ale i jim samotnejm. Fandění, amatérský psychologický rozbory, upřímný pohoršení, upřímný zděšení, vášnivý hádky mezi diskutérkama ... Ony ty buchty to fakt prožívaly!!! Fakt neuvěřitelný slepice!!!
Jenže pak mě napadlo, jakej je vlastně rozdíl mezi těmadle, evidentně slepicema, a milionama fanoušků hokeje nebo fotballu. Jak může někdo téměř na život a na smrt prožívat dvouhodinový divadlo a pak prožívat nepopsatelný životní štěstí a hrdost z toho, že "jeho kluci", který samozřejmě vůbec nezná, stejně jako oni jeho, se dokázali pukem nebo balónem trefit do branky "cizích kluků" víckrát, než cizí kluci do branky jeho kluků? Po vítěznejch návratech "našich kluků" následujou desetitisícový davový hysterie, Ještě za padesát let se bude psát o hrdinech z Nagána, nebo vzpomínat na Panenkův gól. A proč? No protože se pár tzv. "našich" cvičenejch vopic dokázalo trefit do branky víckrát, než cizí vopice.
Takže jsem se v duchu fanynkám Love Islandu omluvil. Jejich prožitky u sledování Islandu jsou zanedbatelný proti prožitkum stamilionů primitivů, schopnejch se za "svý kluky" i porvat na život a na smrt.
listopad 02, 2023 05:38
... : Giotta
Josefe, s tím sportem to vidím podobně. Původně ušlechtilá snaha zlepšovat pohybem kondici, popř. se vytáhnout před vrstevníky (já tam budu první, heč) se zvrhla v cosi jako válku mezi kluby, státy, kontinenty a někdy skoro náhodná trefa do branky při penaltách rozhoduje o mistru světa. A když nevyhrajeme, nepostoupíme, je to tragédie a hledá se viník proč. Přitom jednoduchou odpovědí je, že soupeř byl lepší, nebo měl více štěstí.
Lidstvo je soutěživé, a nic proti tomu, když soutěží člověk osobně, snaží se o výsledek nejen co se týká pořadí, ale o vlastní osobní výkon (že uběhl maraton nebo aspoň jeden měsíc zvládl každý den ujít 10 tisíc kroků), ale s tím, že se ze sportu udělalo divadlo, nic asi nenadělám. Koneckonců i já se na některé sportovní klání ráda podívám. Ovšem neurážím soupeře těch, kterým fandím, ani naopak nevyvěšuji naši vlajku když se zadaří.
Reality show nesleduji, koukala jsem jen na první díly Kdo přežije?, zajímalo mne to z psychologického hlediska, protože účastníci museli spolupracovat, aby se ve hře udrželi, ale také intrikovat, aby nebyli vyřazeni spoluhráči.

listopad 02, 2023 20:23
... : *deeres*
Chtěla jsem se koukat, ale nevydržela jsem a po několika minutách jsem to vždy zalomila. Na něco takového nemám správný věk. Jenže jsem byla zvědavá, tak jsem si prošla diskuze, přečetla drby, občas viděla medailonky.
Ve finále zůstaly tři páry. Dryáčnice Rachel a uličník Claude, tak ti si to přišli užít a kdyby vyhráli,tak to by byl jenom bonbónek. Jako druzí skončila dvojice Adam a Venus. Ona si přišla pro lásku, on pro prachy a její táraniny jen těžce vydýchával. Zvítězila dvojice Majka a Kryštof.
Nenápadná 27letá slečna a 21letý mladík, mentálně podstatně mladší, kterého má ona na špagátu. Pokud její hra na pohádkovou lásku byla taktika, tak velice úspěšná pro nejmladší publikum. Zrovna ti jim dopomohli k vítězství. 2Dva miliony, nic moc výhra pro velkolepé plány. Čím se asi tak v budoucnosti chtějí živit?

listopad 03, 2023 05:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]