O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


CHLEBA JE FAJN ... PDF Tisk E-mail
Pátek, 13 říjen 2023
Tak jsem vám slíbila, že sem hodím pár slov o našem chlebíčku vezdejším. Ano, oko moje zvědavé zahlédlo dva rozdílné balíčky, oba dvacetidekové, a oba každý za 34,90 Kč, což znamená, že tedy kilový by stál celých 174,50 Kč. Přiznávám, že jsem se docela podivila – ale nyní je pětatřicet korun „skoro nic“. Takže se nedivím, že si to lidi koupěj. A pak jsem si to vyfotila a doma se dívala do hlubin internetu.
 

 

 

 

 

Tenhle chléb pečou u Odkolků a píšou o něm, že je v něm míň cukru, víc bílkovin, vlákniny a vydrží prý déle. O čemž pochybuju, protože těch pár krajíčků, které dohromady váží oněch dvacet deka, sníte lehce k večeři, takže víc asi nevydrží ... už na pohled je vidět, že je to takový ten velmi, velmi nadýchaný, kterého sníte na tři ukousnutí celý krajíc. Asi bude dobrý, co já vím. Nekoupila jsem si ho, ale vyfotila.

 


 


Doma jsem navíc z internetu zjistila, že jsou v něm lněná, slunečnicová a sezamová semínka.

Už delší dobu pečivo nejím, ale tohle mne fakt nabudilo: sem s mísou, moukou, skleničky se semínky, ještě trochu soli a sáček sušeného droždí.

Za pár minut bylo zaděláno, šup na mísu čistou utěrku - a kynout... a o pár hodin později jsem z trouby vyndávala báječný nadýchaný chlebíček. 
Jak už jsem se zmínila, abych si ho vylepšila, do mixéru jsem nasypala trochu těch výše zmíněných semínek, a šup s nimi k mouce, další, celá, jsem pak přidala do těsta, případně pak dám pár navrch, pro okrasu…. A vevnitř jich bylo - nejsou tak vidět, já je rozemlela :-))) 

 


 

 

Byl, jak říkám, báječný, a od toho od Odkolků se lišil (podle mne) tím, že v něm NEBYLY žádné případně přidanými konzervanty a dalšími přídavky.

 

A hlavně – nestál 175,- Kč za kilo.

 

Trošku jsem počítala, možná špatně, ale rozhodně se současnými cenami: chlebová mouka cca 13 Kč, suché droždí 8,- Kč, hrst těch zrníček. Když to tak přibližně spočítám, tak asi se vším všudy (nevím, kolik stojí ta chvilka pečení –přidám na elektřinu cca 10,- Kč, nebo je to málo?), jsem měla fajn chleba za tři pětky… 

 

 

 

včera jsem se ptala, jestli si někdy chleba pečete.

 

Fakt doporučuju, je to jednoduchý,

 

věřte mi!

 

 

Vaše Kudlanka

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : mamča
Do kalkulace jsi nepřidala svojí energii, nápad a čas. Při průměrné hodinové sazbě cca 200,- Kč by chleba o moc levnější nebyl. Výhodou je, že víš cos tam dala, a že nemusíš platit obchodníkovi, že Ti ten báječný chleba prodá.
říjen 13, 2023 07:12
... : Josef
Jen malej dotas, Mamčo. Skutečně víš, cos tam dala? Hlavně v tý mouce?
A důchodcovskej čas bych do toho nepočítal, jelikož na trhu práce je naprosto bezcennej.
říjen 13, 2023 07:36
... : mamča
Josef : Máš pravdu, ingredience neprošly laboratorním testem, ale aspoň tam nejsou Éčka, co údajně brání tvrdnutí pečiva. Plísním ovšem nebrání nijak.
Že důchodcovskej čas nemá žádnou cenu, jsem si všimla. Všichni předpokládají, že důchodce sedí doma na zadku a nemá do čeho dloubnout.
říjen 13, 2023 15:11
... : Josef
No, Mamčo, je to tak. Zájem o důchodce prostě není, přesto, že je údajně nedostatek prcovních sil a je nutno, je dovážet z Afriky. V nezájmu o práci důchodců mám asi tříletou zkušenost, po který jsem to definitivně vzdal. Přitom bych vzal skoro cokoliv, mimo ryze manuální práce, a i za malej penís. Je to marný! Tak sedim doma na zadku a nemám do čeho dloubnout.
říjen 14, 2023 06:13
... : mamča
Josef : Jasně, o skutečnou (placenou) práci důchodců zájem není. Ale k tomu sezení na zadku nám vlastní potomci nedávají moc příležitostí. Manžel např. se synem postavil patrový barák. S druhým synem zrekonstruoval garáž, vč. kompletní střechy. U babičky na baráku zrekonstruoval terasu, průběžně společně zvelebujeme vlastní pastoušku...
A já se taky nenudím. Vařím, peču, zavařuju, makám na zahradě, pěstuju jedlé i nejedlé rostliny, chovám drůbež a kočky...:-).
Jenže síly ubývají, a už toho nezvládneme ve stejném čase tolik co dřív.
Běda nám, až síly dojdou !

říjen 14, 2023 07:35
... : d@niela
Mamčo, to, co jsi vyjmenovala, je prací pro celej ansámbl zaměstnanců... smilies/grin.gif
říjen 19, 2023 00:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]