O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


PŘIZNÁNÍ JEDNÉ BABIČKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 říjen 2023
Eva HauserováJe to obvyklá zkušenost prarodiček: když byly mé děti malé, na podobné hraní jsem neměla čas, nebo ani náladu, pořád jsem cítila nutkání stíhat něco jiného, co mi připadalo důležitější. Teď si to naopak užívám a jsem ráda, že mi vnoučátka poskytují pro hraní vhodnou záminku. Nejvíc hravého kutilského nutkání se ve mně probudilo s narozením vnučky, která je z nich nejmladší. Mohla jsem se pustit do domácí výroby domečku pro panenky a do šití panenčích šatiček!

 

 

 

A já jsem měla v gauči plný šuplík různých odstřižků a odložených kusů textilu, ze kterých by byly tak hezké sukýnky a šatečky s nabíráním a volánky!

Jasně, mohla jsem tvrdit, že mi jde hlavně o upcyklaci – kdo neví, co to je, tak jde o recyklaci, při které se materiál použije dokonce k něčemu lepšímu, než k čemu sloužil původně.

Ale to byla samozřejmě jen záminka...

 

Začala jsem domkem pro miniaturní panenky.

Vytáhla jsem ze sklepa starou bedničku (máme tu výhodu, že náš dům má rozlehlé a zakrámované sklepy), natřela jsem ji, polepila tapetou, nakreslila jsem parkety a slepila jsem pár kousků kartonového nábytku. Našla jsem pidi rámeček na obrázek, dva pidi džbánky a ze všeho jsem poskládala vybavení domečku... a strašně mě to celé bavilo!

Domeček obývají plyšové myšky, které kupuje můj přítel našim kočkám, jenže kočky si s nimi nikdy nevydrží hrát moc dlouho – na rozdíl od nás už z infantilního věku vyrostly.

 

Minikane doll clothes. Cotton jumpsuit and headband. Paola image 1

 

 

Ale abych mohla šít vysněné šatičky, musela jsem koupit poměrně velkou plastovou panenku (česací typ s vlásky), na kterou se už dostatečně dobře šije, čímž se ekologická stopa celého tohohle počínání značně zvýšila. (Tenkrát byl Sofince jen rok, takže z panenky mé výtvory jednoduše strhala. Potom panenku namočila na zahradě do bazénku a zkoumala, jak bude na sluníčku vysychat.)

 

Dnes už ji ale převlékání baví.

Aby si u nás mohla hrát s dalšími holčičkami a nepopraly se o jednu panenku, přikoupila jsem další dvě panenky ze stejné série, ale nejspíš nevydržím a pořídím i čtvrtou, abychom měly všechny kámošky pohromadě; mě i Sofinky se totiž zmocnila sběratelská vášeň, panenky se liší barvou vlasů, očí a pleti a potřebujeme je mít všechny!

Taky jim můžu šít celé série šatiček, třeba teď bylo naprosto nutné je na zimu zásobit bundičkami a svetříčky.

 

Krabice s těmihle panenkami mi ve skříni zabírají spoustu místa a jeví se mi to jako čirý nerozum, ale strašně si to užívám.

 

 

JAK JSTE NA TOM, MILÉ DÁMY, VY?

Eva Hauserová

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : *deeres*
Můj táta byl krejčí a hračička. Protože po válce nebylo moc hraček k dostání, tak nám hračky vyráběl. Já i ségra jsme měly od něho své medvídky, co vypadaly jako originál teddy bear.
Já jsem u své dcery v tom pokračovala, dodnes má doma svého plyšového jezevčíka Filipa.⁸
říjen 16, 2023 21:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]