O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


AHOJ, TADY CÍPLÁ KUDLANKA PDF Tisk E-mail
Středa, 11 říjen 2023
Nojo, určitě jste si všimli, že poslední dobou kudla dost pauzíruje. Bodejť by ne, když pauzíruju já… Jsem už delší dobu v cizí kůži (tedy ne ve svý), a kupodivu, není to covid, zkoušela jsem se testovat, ale naštěstí mne tahle potvora zatím minula. Ale neuvěřitelně kašlu, kejchám, bolí mne v krku, pusu plnou oparů, a aby to nebylo jen tak, tak mne skoro pořád bolí hlava, a i když nic nedělám (tedy mimo nejnutnější procházky sepes, případně do nejbližšího obchodu), jsem unavená jak stachanovec po splnění závazku.


 

 

 

A tak jsem si vzpomněla na jednu fajn věc z dávnověku Kudlanky: tehdy jsem vypsala soutěž o článeček na určité téma, a hodné moje milované čtenářky a stejně tak úžasní čtenáři pár článků posílali. Bylo to fajn, hned bylo co číst, a kudla neumírala na souchotě.

Tak jsem se rozhodla něco podobného zopáknout. Alespoň pro tu nejbližší dobu …

Pro vás to bude malá vzpomínka na školní léta, kdy jste občas psávali slohový úkol, a pro mne by to byl báječnej dárek.

O to rychleji se zase zmátořím a začnu zase psát…

 

Tak co vy na to?

 

Abych vám to ulehčila, připravila jsem si těch témat víc (jsou to témata, která jsem hodlala zpracovat sama, ale pod vlivem jedů proti bolavé hlavě mi to skoro vůbec nemyslí…), a tak vám je tu nabízím.

Předem už se moooc těším a doufám, že Kudlanku, která je tu s námi už třiadvacet let, nenecháte odejít do neznáma…

 

 

Ta navrhovaná témata:

 

-       Včera jsem objevila v Penny chleba, který stojí 175,- Kč za kilo. V podstatě zas nic moc extra, takovej hodně nadejchanej a se semínkama. Mám fotku, a příště ji sem se vším všudy dám. Což mne přimělo, abych si zas po dlouhé době chleba upekla.

             Otázky 1): kupujete taky takhle drahej chleba?

                          2): pečete si chleba?

 

-       Na co se v poslední době nejčastěji díváte v televizi?

       Já na čtyřiadvacítku a CNN Prima. V poslední době i Nova Fun, kde exceluje můj vnuk. Ale hlavně si pak čtu každodenní komentáře, které mi fest kazí dojem o gramatické vzdělanosti našich mladých. Některé hrubky - které ovšem nejsou projevem laškovného internetového žertování - naznačují rapidně se snižující vzdělání naší nové generace. Jaký je na to váš názor?

 

-       Každým dnem čekám útoky předvánoční reklamy – změní „nové ceny“ Mikulášskou a Ježíškovu nadílku i ve vaší rodině?

 

-       A na závěr téma, které asi znervózňuje mnohé z nás:  

       Bojíte se války?

 

d@niela

 

P.S. Pochopitelně, prosím poslat e-mailem na adresu

      daniela-zavináč-kudlanka.cz

 
Komentáře (4)add feed
... : Josef
Tak zrovna Alexej Grigorjevič Stachanov moc utahanej nebyl, ale rčení zůstalo zřejmě už nafurt.
Drahej chleba nemá smysl kupovat, on už je drahej i ten nejlacinější, co občas koupim - bochníček za 23 až 24 Kč, opticky to jde, je to přeci celej bochan, nojo, ale to je půl kila, čili kilo se blíží k 50,- Kč. Cokoliv dražšího je už jen vyhazování prachů a vykrmování zisků odplouvajících z Česka a vykrmování Stanjury formou inflační nekřesťanský DPH, což je daň, rovněž převážně odplouvající z Česka a částečně krmící vládní a parlamentní trafikanty.
ČT 24 skoro nekoukám, to fakt nejde!!!! CNN Prima docela jo. A pro vyvážení samozřejmě dezinformační internetový Parlamentní listy a Protiproud. Sem tam, ze setrvačnosti, ještě kouknu na Soukupa, ale teď už pokaždý konstatuju, že je to to samý, jako čt. A tak převážně míchám Barbaru s Musilem, Colomba s Midsomerem, když zrovna není nic zajímavýho na CS Mystery.
Love Island ze zvědavosti, kvůli mýmu novýmu kámošovi, Amorovi z Floridy, to ale prostě nejde! Asi třikrát jsem se donutil, ale vydržel jsem nejdýl jen jednou, do prvních reklam.
Války se bojí každej, ovšem ne každej to přizná. Každej netouží po tom, bejt opovrhovanym podělanym Chcimírem, jako třeba já, kterej se k tomu naopak hrdě hlásim.
říjen 12, 2023 06:37
... : Josef
Eště k Love Islandu. Na radu kamarádky jsem se na fejkbůku kouknul na reakce pravidelných divaček, spíš bych řekl, že přímo hltaček. Nevěřil jsem jí, že to stojí za čtení, ale zkusil jsem. A to teda fakt doporučuju ke čtení, pokud se chcete skutečně pobavit, ne jenou k smrti znudit koukánim na ten "pořad". Slípky a slepice to hltaj každej den, prožívaj to přímo živě, fanděj, předpovídaj, hádaj se tam .... Je to fakt uplně neuvěřitelný, jak může někoho ten ubohej, bezduchej, trapnej, citovej a mozkovej průjem s názvem Love island, jak to může takovou spoustu slepic přímo fascinovat!
říjen 12, 2023 09:44
... : mamča
Chleba kupuju od "Johana" (malé pekařství ze Zdic). Stále stojí 500 g bochníček 25,-Kč, a je moc dobrý. Péct chleba nehodlám, to bych mohla za chvíli z dlouhé chvíle doma plácat cihly a sušit na sluníčku. Půda na naší zahradě je jílovitá.

Na televizi se v zájmu udržení zdravého rozumu nekoukám, výjimku tvoří Policie Modrava. Mám ten kraj ráda, a záběry známé přírody jsou krásné (poklona kameramanovi). Taky příběhy jsou takové lidské, neodkapává krev z obrazovky. Bohužel, je už jen opakování a nové příběhy už nebudou.

Snižování úrovně znalostí dětí je záležitost smutná, ale neovlivnitelná. Děti už se neučí poznávat, na všechno mají "strejčka googla". V sedmé třídě (učí tam nově snacha) neumí např. děti malou násobilku, protože na mobilu je přece kalkulačka.
Druhá snacha učí letos 1. třídu. Z 20ti dětí jsou 4 Ukrajinci a 4 Vietnamci. Nikdo z nich neumí česky. Vietnamci, které učila předchozí roky, nejen že česky uměli, ale patřili ke špičce třídy. Tak ti "letošní" ne. A protože karavana jde tempem nejpomalejšího, ani české děti ve třídě nečeká nic dobrého, ačkoli učitelka je velmi kvalifikovaná a k dětem vstřícná.

Války se pochopitelně bojím. Né kvůli sobě (už mám dost odžito) ale kvůli dětem a vnoučatům a všem mladým, kteří chtějí žít v míru.
říjen 12, 2023 12:21
... : Giotta
Chleba - kupuji si žitný nebo pšeničnožitný, malý bochníček do 500 g, mám ráda kůrky :-), kilo mě tedy vyjde asi na 70 Kč, ale nic neztvrdne, nic se nevyhodí. Dřív jsem si kupovala dalamánky, ale nějak se z obchodů "vypařily". A není to první pečivo, které jsem si kupovávala a už v nabídce není...

Péct si chleba nehodlám, pekárnu jsem nikdy neměla a peču vůbec málo, protože když se něco upeče, musí se to pak sníst a to nejde dohromady se snahou udržet svou a partnerovu hmotnost v přijatelné výši.

Televize? Pořady si nahrávám a sleduji, když se mi to hodí, většinou když jsem tak ulítaná, že se na čtení (které preferuji) nedokáži soustředit. Televize je pasivnější zábava. Zrovna teď je to ze seriálů Colombo, Jedna rodina, nebo Partička. Plus občas nějaký český film.

Hrubky v komentářích? Možná nejde o zhoršení vzdělanosti všech mladých, ale o to, že dřív většina populace diskutovala pouze ústně (většinou chlapi v hospodě), zatímco dnes má skoro každý chytrý telefon a s ním získal také možnost vyjádřit se k jakémukoli problému, ovšem písemně. A kdo byl ve škole slabší v češtině, se na řeči nepozná, pokud tedy nepoužije jako každé druhé slovo vole nebo krávo... V psaném projevu si prostě musí vybrat, zda tam patří měkké I nebo tvrdé Y a ne vždy se trefí.
(Pokud jste někdy četli přepis rozhovoru nebo projevu zpatra, tak víte, že to není učesaná slohovka. Mluvíme zamotaně, v delším rozhovoru tzv. cyklujeme - opakujeme myšlenky, výhodou je, že přidáváme gesta, intonaci atd., takže srozumitelnost netrpí.)

Vánoční nadílka? Každý rok si my dospěláci říkáme, že "žádné dárky", tedy jen mezi dospělými, děti nechceme ošidit a každý rok jakž takž kompromisně naplním touhu udělat druhým radost menšími dárečky, abych pak byla obdarovaná nějakým docela hodnotným dárkem od dcery. Poprvé mne to zaskočilo, pak jsem se smířila s tím, že mi prostě chce poděkovat za hlídání dětí a jinou výpomoc. A já jí musím dát možnost se takto revanžovat - a tak už nepoměr mezi dárkem předaným a obdrženým neřeším.

Válka? Té se bojíme všichni. Otázkou je, že pro někoho je hrozba války reálnější a jiný to tak nevnímá. Možná jsme my ustrašenější, možná to oni strkají "hlavu do písku"...
Čtu teď knihu o životě na Volyni, co tam lidi zažili. Konkrétní rodiny, konkrétní příběhy.

Tak jsem napsala komentář, ne mail. Já k daným tématům víc než pár vět nedokáži sepsat, sorry.
říjen 12, 2023 19:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]