O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


DRAG QUEENS - FILM O "KRÁSNÝCH HOLKÁCH" PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 duben 2023
Molly Nutley och Musikhjälpen åker med Plan International till Tanzania -  Plan International SverigeNa jeden velikonoční večer jsem si našla švédský film „Dancing Queens“, (2021), který měl být podle kratinkého popisku o „dívce z vesnice, která by ráda byla tanečnicí“. Teprve v průběhu děje jsem se dozvěděla, co že je to Drag Queens. Tedy že se jedná o travesti shows... Film se mi líbil. A chci vám opravdu ho doporučit.

Velmi příjemně a decentně se dostanete mezi partu několika tanečníků jednoho malého travesti klubu, který přišel o svou hlavní hvězdu a podle všeho jeho show tímpádem spěje k záhubě… Na druhé straně je pak dívka z malinkého švédského ostrova, která touží po tanci ve „velkém divadle, na opravdu velké scéně“. 

 

 

 

Pár drobností na vysvětlení:

 

Travestité jsou performeři, kteří se převlékají do ženských šatů za účelem zábavné show a peněžního ohodnocení. Významným rozdílem mezi travestity a transvestity je kromě motivů k převlékání se za ženy také to, že travestité svoji dvojí tvář před okolím neskrývají. Do ženských šatů se nepřevlékají tajně a tak, aby to nikdo nevěděl, ale přímo na veřejnosti, v rámci travesty show. Jde o představení a zábavní show, kdy muži v dámských kostýmech a výrazně nalíčení předvádí a parodují ženské celebrity, třeba zpěvačky či herečky. Okázale zdůrazňují jejich ženskost, nebo ji spíše přehánějí.

 

Transvestité se převlékají do ženských šatů za účelem vzrušení a je to jakási forma sexuální deviace. Samozřejmě, transvestita může být homosexuální či bisexuální, často však je orientace těchto mužů heterosexuální. Může dokonce docházet k tomu, že transvestita má partnerku a děti, a přitom se převléká za ženu, o čemž jeho okolí většinou ani nemá tušení.

 

Transsexuálové jsou lidé, kteří se cítí být narozeni ve špatném těle – tedy pokud se narodí jako muži, tak se duší cítí jako ženy a naopak. Transsexualismus je tedy porucha sexuální identity a nepatří k sexuálním deviacím.

 

 

 


 

 

 

Moje první zážitky „s tímto způsobem divadla“ měla na triku má velká kamarádka Helena Růžičková, když mne jednou vzala do pražského kabaretu, nazvaného "Srdce a kámen". Hráli a zpívali tam profesionálové i amatéři veškeré sexuální orientace. Jeho principálem (čili uměleckým vedoucím) a pokud mu to zdravotní stav dovoloval, tak i konferenciérem, zpěvákem (pod pseudonymem Vendula) a hlavně představitelem ženských rolí, byl Václav Glazar. 

 

 

INFO.CZ | Zemřel herec Václav Glazar, jeptiška z Troškova Kameňáku

 

 

Tam ho také pro své filmy objevil  režisér Zdeněk Troška.

Mj. Helena byla vždy správná srandistka. Těsně před smrtí rozhlásila, že si gaye Vaška vezme za manžela. A to i s jeho přítelem...

Bohužel, na tuhle taškařici už nedošlo. 

 

Poznala jsem tenkrát  v onom kabaretu plno bezva kluků a bezva zábavy. A při jedné cestě na výletní lodi po Vltavě i jejich bezva rodiče.

Zpět k filmu:

všechno dobře dopadne a je to zajímavé

d@niela

 

Komentáře (5)add feed
... : *deeres*
"Dobrodružství Priscily, královny pouště".
Na film jsem narazila náhodou na netu a přes prvotní skepsi jsem se na neuvěřitelně bizarní komedii nakonec bavila.
Ušel i slabší odvar z Priscilly se Snipsem a Swayzem "Tři chlapi v negližé"."
duben 11, 2023 05:57
... : *deeres*
Na té poslední fotce to je uprostřed Gondík?
Jestli ano, tak ať se nediví, že o něm koluje fáma o tom, že je homo.
duben 11, 2023 06:01
... : doktor
Mám rád klasickou zábavu. Ahoj všem.
duben 11, 2023 13:16
... : Markéta
Musejí mít těžký život. Jako děti, které si s tím z počátku nevědí rady. No dnešní doba je už poměrně tolerantní.
O víkendu jsem byla na filmu mušketýři. Jako malá jsem četla všechny díly, a když byl děda nemocný, tak jsem mu četla nahlas. No a tak jsem si myslela, že mě nic nepřekvapí...ale!
Porthos je v tomto nově udělaném filmu bisexuál.
duben 12, 2023 07:23
... : d@niela
nojo, to je stejný jako s naším filmem o Žižkovi... taky tam měl být černoch. I když v té době tu nebyli... Tak místo něj byli obsazeni příslušnící jiného pohlaví. A je to všechno OK.
duben 13, 2023 11:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]