O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


ZAJÍMAVOSTI O OLEJI Z KOKOSU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 duben 2023
Kokos | Zdraví na dlaniKokosový olej patří mezi několik málo druhů potravin, které můžeme označit slovem "super potravina". V západním světě (tedy i v naší České republice) je kokos stále ještě považován za exotickou potravinu, kterou většinou jí jen lidé zajímající se hodně o své zdraví. Nicméně v některých částech světa je kokos hlavní a nepostradatelnou součástí jídelníčku a lidé ho tam konzumují v různých podobách po celé generace.


Kokosový olej a jeho účinky:

·         zabíjí škodlivé mikroorganizmy. Téměř 50% všech mastných kyselin v kokosovém oleji připadá na kyselinu laurovou. Při jejím trávení vzniká látka zvaná monolaurin. Jak kyselina laurová, tak monolaurin, umí zabíjet škodlivé patogeny, tedy např. baktérii Staphylococcus aureus (tj. "zlatý stafylokok") nebo plíseň Candida Albicans (druh kvasinek), které jsou častým vyvolavatelem závažných infekčních onemocnění, respektive kvasinkových infekcí.  

·         kokosový olej snižuje chuť k jídlu a zvyšuje spalování tuků, pomáhá zejména odbourávat takzvaný viscerální tuk (tedy tuk, který se nachází v oblasti břicha a kolem vnitřních orgánů). Tento tuk je nejnebezpečnější a je jednou z příčin řady závažných chronických onemocnění.

 

Kokos jako zázrak i jako škůdce | Vím, co jím

 

·         Kokosový olej pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi.

·         Kokosový olej obsahuje zdravé nasycené tuky. Ty pomáhají zvyšovat hladinu "hodného" HDL cholesterolu v krvi a současně pomáhají při přeměně "zlého" LDL cholesterolu na méně škodlivé látky.

·         Kokosový olej navíc účinně působí na rizikové faktory kardiovaskulárních chorob a pomáhá tak snižovat četnost jejich výskytu.

·         Kokosový olej můžete využít i jinak než k přímé konzumaci. Řada lidí ho používá ke kosmetickým účelům a ke zlepšení zdraví vlasů a pokožky. Studie provedené na osobách se suchou kůží potvrzují, že kokosový olej kůži účinně hydratuje a zvyšuje v ní obsah tuků.

 

Doporučení:

·         kokosový olej využijte jako náhradu másla všude tam, kde vám bude kokosová chuť příjemná, to znamená především při přípravě moučníků nebo cukroví.

 

Kokosové řezy - krémové s polevou - Recepty.cz - On-line kuchařka

 

·         domácí kokosový šampon: 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička jedlé sody, 5 lžic jablečného octa, 1 lžíce vlažné vody. Kokosový olej rozehřejeme. Pak přidáme ostatní ingredience a mícháme, nejlépe metličkou, dokud není soda zcela rozpuštěná. Poté použijeme jako běžný šampon. Pro optimální efekt oplachujeme vlažnou vodou, na závěr co nejstudenější.

 

P.S. vřele doporučuju!

d@niela


Komentáře (4)add feed
... : Bara
No, ono je to docela sporny. Jedni ho doporucuji a vynasi do nebes, druzi ho zatracuji a tvrdi, ze je zdravi skodlivy. Staci jen projet internetove stranky. A cemu pak ma clovek verit......??
duben 07, 2023 16:12
... : Bara
Tim, ze je nezdravy a skodi jako kazdy jiny tuk ve vetsim mnoastvi je mysleno pro konzumaci. Na to ostatni jako jsou vlasy, plet, masky, atd. je OK.
duben 07, 2023 16:19
... : *deeres*
Ani to není tak úplně pravda, na vlasy raději ne, stačí zapátrat na netu. Vlastní zkušenost s použitím na pleť - špatně se vsakuje a riskujete pupínky.
duben 07, 2023 18:11
... : doktor
Danielko,super.Díky za info.,zní to báječně.papapapa
duben 08, 2023 13:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]