O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


CHVÁLA SOCIÁLNÍCH SÍTÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 04 duben 2023
Vášnivý líbající se pár láska nálepka na zeď - TenStickersNěkdo je zatracuje (já někdy taky), jiný vychvaluje. Tenhle příběh by nebyl, kdyby nefungoval facebook. Zhruba před pětatřiceti lety byl v Karlových Varech na vojně chlapec, říkejme mu Mirek. Tam potkal dívku, do které se zakoukal, tu nazveme Dana. Jejich láska nezůstala dlouho bez následků a tak se schylovalo ke svatbě. Obě rodiny se dohodly, všechno bylo v pořádku, a jak se patří. Jenže těsně před svatbou si to milá Dana rozmyslela, vdávat se nebude, zůstane svobodnou matkou. Nikomu neřekla důvod a nikdo ji nepřesvědčil, ač se všichni zúčastnění snažili seč mohli.


 

 

 Nakonec se narodila holčička, kterou Mirek viděl akorát jednou, když byl ve Varech uznat otcovství a vyslechnout si výši výživného. Dcera mu byla ukázána mezi dveřmi bytu, čímž jeho otcovství bylo uzavřeno. Ještě rok počkal, jestli se Dana neumoudří, když se tak nestalo, našel si děvče jiné, oženil se a z manželství se narodily dvě děti, opět dívky (asi Mirek kluky neuměl).

Po čase, jak to tak bývá, se manželé rozvedli a holky, už velké slečny zůstaly s otcem na baráku. Jedna z nich je už vdaná a taky má potomky, tentokrát páreček. Dana ve Varech se nikdy nevdala, i když  žila ve spokojeném vztahu s vedoucím prodejny, ve které prodávala.

 

A tady začíná příběh, který je jako z červené knihovny.

 

Dnešní mladí (a nejen mladí) si bez počítače nedovedou život představit. Nejen počítač, dnes už i chytrý telefon vám otvírá svými možnostmi dveře do světa poznání. A tak se jednoho dne na fb starší Mirkovy dcery objevila dívka, která ji oslovila, pojmenujeme ji pro přehlednost Katka. A že ví o nějakém Mirkovi z Kladna, jehož jméno koresponduje s jejím, jestli ho náhodou nezná. A tak se dověděla, že je to dívčin otec.

 

Katka nezaváhala a požádala, zda by ho nemohla pozdravovat, že je to zřejmě i otec její.

 

Mirkovi to zjištění vyrazilo dech, do celé věci se vložila babička děvčat (velice zdatná ve využívaní počítačové komunikace) a začala výměna informací. Mezitím si Mirek našel na fb taky Danu a konečně se po tolika letech sešli, aby si vysvětlili, co se tehdy stalo a proč to všechno tak skončilo.

 

Mezitím, jak to tak u dnešních mladých chodí, si Mirkovo první dcera Katka (pro přehlednost dcera z Varů) našla přítele, povili spolu dítko a začali si budovat vlastní hnízdo. Protože Mirek je velmi šikovný a pracovitý chlap, tak začal za dcerou jezdit vypomáhat, no a za Danou napravit, co za ta léta zameškali...

 

Vzniklo takové neoficiální víkendové manželství a Mirkovo rodina se rozrostla o další dceru a třetí Mirkovo vnouče.

 

Když se letos chystala Katka oslavit svoje třicáté narozeniny a rodiče se jí zeptali, co by si k narozeninám přála, tak odpověděla, že by chtěla jejich oddací list – aby byli manželé jak se patří.

Práce na rekonstrukci bydlení Katčiny nové rodiny zabraly všechen čas, nebyl čas na nějaké hlouposti. Nicméně co by pro svoje děti rodičové neudělali, že.

A tak si Dana s Mirkem (zcela v tichosti) dojednali svatbu v evangelickém kostele, kde farář má povolení uzavírat i civilní sňatky, a to na den, kdy Katka své třicátiny slavila.

A tak v ten den dostala obálku, ve které byla pozvána do kostela na určitou hodinu, aby byla svědkem uzavření sňatku svých rodičů.

Byla to bomba nejen pro ni, ale i maminku Dany, která taky neměla o ničem ani tuchy.

Svatba to byla riflová, a v kostele se sešla celá rozvětvená rodina.

 

 

ŽENA-IN - Vdávat se budu v triku a džínách. No a co?

 

 

Korunu tomu všemu nasadila nejmladší Mirkovo dcera, která prohlásila, že ona tudíž chce k třicátinám sourozence.

Ovšem dostala odpověď: "o sourozence si klidně řekni vlastní matce". Nové ženě svého otce holky říkaly něžně „naše maceška“.

 

Žijí a pracují sice každý tam kde dosud, a nehodlají na tom zatím nic měnit; víkendy zas tráví spolu.

Buď Dana na Kladně, nebo Mirek v Nejdku a jsou nadmíru spokojeni.

 

Perličkou ze svatby byl výrok nejmladší Mirkovy dcery, parafrází na hlášku ze známého filmu: „Vy jste vážně moderní - máte třicetiletou dceru a už se berete!“

 

ZDENA

 

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Proč si ho teda nevzala hned?
duben 05, 2023 09:10
... : Josef Kouba
Třeba se děsila že to má s černovlasým tmavé pleti a on byl modrooký blondýn.
duben 05, 2023 10:36
... : mamča
Nějak jsem z toho nepochopila, co byl ten závažný důvod, proč se ta Dana rozhodla žít nelehký život svobodné matky, a nevzala si ho tenkrát, kdy bylo všechno naservírováno na stříbrném podnose.
duben 05, 2023 11:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]