O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


BLACKOUT CHALLENGE - NOVÁ "HRA" NA TIK TOKU PDF Tisk E-mail
Středa, 15 březen 2023
JE TO TAK – NEJPRVE MY, DOSPĚLÍ, dnes v tom jedou už i děti. A čím dál tím menší… Jedenáctiletý chlapec z Jičína zemřel při nebezpečné hře, šířící se na TikToku, když plnil výzvu s názvem Blackout challenge, při které se děti předhánějí v tom, jak dlouho se vydrží škrtit. Jde zřejmě o jednu z prvních obětí v Česku. V zahraničí už takových případů je podstatně více. Chlapec se u toho se i natáčel telefonem, aby tak a dokázal svou odvahu… Našla ho jeho starší sestra. Záchranáři bojovali, dělali, co mohli, ale neúspěšně.


Blackout challenge, jak se této nebezpečné hře říká, je stará záležitost.

 

Ano, nedostatek kyslíku jako stimulant není novinkou, ale jak se stalo škrcení dnes něčím „normálním“?

Začalo to původně rdoušením během pohlavního styku. Jedná se o takzvanou erotickou asfyxii, tedy praktiku, kdy se partner nedostatkem kyslíku výrazně více vzruší a lépe pak prožívá samotný akt i následný orgasmus.

 

Nejedná se o nějakou novotu, případy jsou známé už ze 17. století.

Vždy se ovšem jednalo především o mužskou záležitost. A ačkoliv se v historii objevily i případy, kdy během sexuálních hrátek zemřeli muži, naprostá většina obětí jsou ženy.

V současné době počet úmrtí během „škrcení při sexu“ bezprecedentně roste.

 

 

Stačí jen trošku stisknout... Tělo oběti vrah celý den vozil v autě | Dvojka

 

 

Zvýšil se počet žen, které takto zemřely. Milostní partneři následně čelí obvinění buď z vraždy, nebo ze zabití. Jejich obrana obvykle spočívá v tom, že tvrdí, že šlo o „sexuální hru, která se zvrtla“.

 

Pomocí různých škrtidel se nejprve zabraňuje proudění okysličené krve do mozku, aby po náhlém uvolnění okysličená krev, která zatím byla blokována, naráz zaplavila mozek, čímž se vyvolá onen příjemný pocit.  V jiné variantě „potrefení“ dosahují kýženého efektu a libého stavu pomocí hyperventilace (prudkého, rychlého a hlubokého nadechování a vydechování). Ve skutečnosti však při těchto hrátkách dochází k poškozování mozkových buněk. Vlivem nedostatku kyslíku jich mohou velmi rychle odumřít miliony.

A – jak je vidno - snadno si lze přivodit kóma či smrt.

 

Sociální sítě jsou plné výzev.  Žádný jiný kanál však nerozšíří informace tak rychle právě jako sociální sítě facebook či  čínský TikTok. Pozitivní i bohužel negativní, mezi něž patří výzvy rizikové. TikTok je známý tím, že šíří kvantum nejrůznějších výzev, anglicky challenges. Předmětem je plnění úkolů, které vyzývají k nějaké nebezpečné činnosti, při které se lidé natáčejí a videa sdílejí dál.

Obzvlášť pro děti mohou být životu nebezpečné, protože nejsou schopny domyslet následky svého jednání.

 

 

ANO - OD TOHO MAJÍ NAŠI NEZLETILÍ SVÉ RODIČE, KANTORY... 

d@niela


 

Komentáře (4)add feed
... : Franta
pocit totální ztráty kontroly a podřízenosti někomu silnějšímu bývá silným afrodiziakem.
Tak jsem se dočetl, že nejnebezpečnější je, pokud se tohle používá při autoerotice, tedy tehdy, když si člověk sám zabraňuje dýchání různými pomůckami. To je pak prý těžké odhadnout, kdy máte dost...
Jednímze slavných a vlastně prvním Čechem, který se v tomhle vyžíval, byl v osmnáctém století český hudebník František Kočvara, který na erotickou asfyxií "dojel".
březen 15, 2023 13:37
... : Josef
Modrá verlyba.
březen 15, 2023 16:05
... : d@niela
Je přímo hrůzostrašný, že se něco podobného může dít. Ano, jak si sama vzpomínám, tak moji rodiče také rozhodně nevěděli o mně všechno, stejně jako já se teprve nyní, od svých dávno dospělých dětí, dozvídám jejich nejrůznější alotria. Ale ta nabídka dnešních špatností je nějak větší než dřív...
březen 18, 2023 19:37
... : Josef Kouba
Když mě bylo asi 10 let tak jsme něco podobného zkoušeli ve třídě, samozřejmě bez přítomnosti učitele. Spolužák vydechl a druhý jej zezadu obejmul v prsou, stiskl bránil mu v nádechu. Vybraný jedinec měl usnout. Nikdy jsme to ale nedotáhli do konce.

Na vojně jsem byl ženijní potápěč. Při plavání pod vodou na 50 m na jeden nádech jsme byli instruktorem upozorněni že se doporučuje maximálně 7-10 hlubokých nádechů a výdechů. Jinak může dojít pod vodou k bezvědomí.

Bezvědomí (ne alkoholické) mě potkalo v Mělníku, při výcviku v bočním rameni Vltavy kde vykládali šífy zboží dovezené z Hamburku. Měl jsem na sobě skafandr, boty s olověnou podrážkou, těžký olověný opasek a na zádech láhev se stlačeným vzduchem. S břehem jsem byl spojen provazem a telefonním kabelem s nezodpovědným blbcem, který místo aby se plně věnoval mě pod vodou, komunikoval z děvčaty z "balírny" rýže na druhé straně kanálu.
Mimo jiné mě dal na záda téměř prázdnou láhev a dokonce se mu podařilo i blbě zapojit telefonní kabel. Když mě došel vzduch, byl jsem překvapen, ale žádná panika. Otočením kolečka na spodní straně lahve se otevře rezerva vzduchu na dalších 15 minut. Bohužel, v tomto případě nic.
V panice křičím do telefonu a nic, ticho. Chvilku hledám provaz. Máme domluvené signály. Trvalé potahování provazu znamená průšvih, okamžitě ven. Pár nádechy jsem vydýchal vzduch ze skafandru, ten se na mě přitiskl díky okolnímu tlaku vody. Nepřestávám tahat za provaz, ale přichází tma, ztrácím vědomí. Probral jsem se až na břehu a vidím jak se nade mnou sklání dva obličeje.
Ten první patřil nezodpovědnému vojínu Machytkovi a druhý jak jsem se později dozvěděl šífákovi, jež šel okolo a upozornil na poškubávající provaz. Vojín Machytka škubl dvakrát provazem , což znamenalo jak se máš. Když nedostal stejnou odpověd, tak mne za pomoci šífáka vytáhli na břeh. Díky neznámému chlapovi vděčím za život.


Jak jsem zachraňoval životy. Náš potápěčský tým v počtu dvou plus řidič člunu jsme asistovali 14 dní při hlubokém brodění tanků po dně řeky Labe v Nučničkách u Litoměřic. Šířka brodu asi 100 m a hloubka 5 m. První den všichni členové posádky tanků stáli na břehu a probíhala ukázka záchrany tanku. Tank zastavil uprostřed řeky. Zvody trčel jen jakýsi úzký komín jež zajištovala posádce přísun vzduchu.
Začala naše akce. Od břehu jsme s člunem táhli lano, u tanku pomocí bójky jsme vytáhli lano od tanku a obě spojili. Mávnutím praporku jsme informovali že akce může začít. Vyprošťovací tank na břehu ujel ale jen pár metrů a dostali jsme jsme signál okamžitě ke břehu.
Posádka tanku připojila bójku s lankem k přednímu tažnému lanu místo k zadnímu a došlo ke stržení gumového krytu motoru, jež přestal pracovat. Voda zvolna zaplavila prostor tanku. Je počítáno i s podobným problémem. Posádka má dýchací přístroj s uzavřeným okruhem jež pracuje 20 minut takže času dost.
Bohužel velitel tanku uprostřed Labe informoval velení že jeden člen má toto zařízení nefunkční a otevřít vrchní poklop je nemožné pokud voda nenaplní prostor tanku. Naše posádka již s člunem táhla jiné lano, jež jsem musel zapojit pod vodu k tanku. Skočil jsem z člunu do vody a jakmile jsem chytil oko lana jeho váha mne stáhla k věži tanku. Třikrát jsem okem lana zabouchal na věž tanku, což byl domluvený signál a rychle vyhledal zadní tažný hák.
Jakmile jsem vyplaval, zamával jsem že je lano připojené. Pohyb komínu tanku potvrdil, že tentokrát vše probíhá podle plánu.
Plaval jsem ke člunu, když mě posádka upozornila na cosi zajímavého. Když jsem se otočil nemohl jsem uvěřit co vidím.
Z vody se vynořila tanková helma a v ní obličej s vytřeštěnýma očima. V krátkém intervalu se objevily další dvě helmy ale tentokrát
ještě zakryté dýchacími maskami. Netrvalo dlouho a byli všichni tři ve člunu. Celou akci z břehu sledovalo asi 200 tankistů.

Velitel pluku naši i tankovou trojici odměnil krátkou dovolenou a mě zrušil 27 dní jež jsem byl v průběhu vojenské služby v base, takže jsem nemusel být o tyto dny déle vojákem. Přesto jsem ale odcházel z vojny o 14 dní déle, protože jsem skončil na neurochirurgickém oddělení v Plzni. To je ale již jiný příběh.
březen 19, 2023 08:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]