O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


CHLEBA, CHLEBA, CHLEBA - TŘIKRÁT DO KOŠE ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 únor 2023
Přejít na obsah
CHLEBA, CHLEBA, CHLEBA - TŘIKRÁT DO KOŠE ...
Strana 2
 

 

 

Domů jsem se vrátila těsně před koncem pečení, tady to moc hezky vonělo – ale když jsem pekárnu otevřela, bylo to zase k pláči. Po vyjmutí byl spečený vnitřek, obalený vrstvou mouky, po rozkrojení to bylo zase fuj, i když jinak.

 

Pokusím se (konečně), najít důvod zlého činu, proč a co dělám špatně? Nevím přesně, ale toho, co se asi správně dělá jinak, jsem já mršila stopro víc. Rozhodně jsem našla hned dva důvody:  

 

  • Ano, nebudu už tolik „holka šetrná“ a nebudu používat suché droždí, které je jen o něco mladší než kamenné uhlí,
  • a taky si příště pořádně vyčistím ten čudlík, na který se nandavá to míchadlo. 

 Celou pekárnu jsem navrch i uvnitř vydrbala, a nyní se jen odhodlávám k dalšímu pokusu.  Chce se mi napsat „holky, taky se vám něco podobného stalo?“ – Jenže, jak jsem zjistila při onom gůglení, pánové si tuto činnost rovněž oblíbili, a berou to dokonce vědecky. 

 

 

Tak tedy – všichni moji drazí -

poradíte mi ten nejsprávnější ze správných postupů?

 

 

 

Neohrožená pekařka

 

d@niela

  

 

Komentáře (10)add feed
... : Milene
Já bych ti Danielo poradila. Asi se ti to nebude líbit. Jít do pekárny a koupit si třeba jen půlku výborného chleba. smilies/wink.gif
únor 20, 2023 18:32
... : mamča
Souhlas s Milene, a ještě bych tu proklatou pekárnu nabídla na Aukru. Třeba by si s ní někdo poradil ? (Nebo by Ti po pár neúspěšných pokusech přišel vytlouct okna) :-)
únor 20, 2023 18:47
... : daniela
hahahaaaaa
To jsem taky hned po té první kremaci udělala.
Jenže když já dřív sázela jeden za druhym a jeden lepší než druhej.
Tak se mi to nechce hned vzdávat...
únor 20, 2023 18:53
... : *deeres*
Používám běžně sušené droždí, ale vždy nejdříve udělám kvásek, ten na dno, na to tekutinu a pak sypké přísady. Bacha na sůl, nesmí přijít na kvásek, ale to určitě víš.
Mohla si mít droždí, co nevzešlo, už se mi to taky stalo, ale největší podezření mám na to,že pekárna je krám. Může být špatně nastavená pekárna na kynutí a kvásek uvaří.
únor 20, 2023 19:03
... : Míša šíša
No, ještě jsem nikdy nečetla, že by se nejdříve dávaly sypké přísady a až pak tekuté. Kde jsi takový návod sebrala?
Tebou popisované debakly jsem nezažila, ale mně vždy chleba z pekárny chutnal jak nějaká buchta. Takže pekárnu už používám jen na zadělání těsta a chléb peču v klasické troubě.
únor 20, 2023 19:05
... : daniela
No právě - tahle panasonic pekárna skutečně podle návodu peče podle tohodle postupu... Ty současný jsou nejprve tekutý, pak sypací.
Mj. dřív jsem v ní pekla chleba, na kterej "se stála fronta". Ono dost záleží i na ochucení.
Ale asi si napíšu přímo do panasonicu....

Každopádně sušený droždí bylo starý, to sem se dočetla, takže vůbec nefungovalo.
únor 20, 2023 20:16
... : Josef Kouba
Dámy, vy si tak můžete stěžovat na chleba.  Při každé návštěvě Čech se  nemohu na chleba nejen vynadívat a vůně je pro mne opojnější nejkrásnější ženy. Mnoho let jsem kupoval chléb ve Vancouveru u maďarského pekaře.  V krámku 5x5m pro nával, nebylo k hnutí. Pekař odešel do penze nikoho to nenaučil a krámek zavřel. Sedm hladových let. 
Nyní když neteř bydlící ve Vancouveru jede na návštěvu, bez chleba k nám "nesmí". Našla polskou prodejnu kde pečou vynikající chléb. Máme elektrickou pekárnu, klasický kvásek umím vyrobit, ale chléb...není to ono.Kupuji kmínový německý ale nic moc. Ty chleby co zde prodávají nejsou k jídlu ale zvyk je zvyk a kanaďané jej kupují. Já to záplatuji francouzskou vekou. 
Kamarád, bývalý hajný, pár let vdovec peče vynikající chléb, ale elektrickou pekárnu využívá jen na vykynutí a potom to již dokončí rukama. míchá dvě mouky dohromady a má pár speciálních přísad.   
únor 21, 2023 07:36
... : Míša šíša
Josefe, chápu. Dcera žije trvale v zahraničí a taky jí český chleba vložíme, dává si ho i do mrazáku do zásoby. Český chleba, česká sekaná z bufetu, česká plnotučná hořčice a znojemské okurky.
únor 21, 2023 07:59
... : Josef Kouba
Míša šíša
Přesně tak. Všechny tyto pochutiny občas postrádám. Přidám k tomu pravé špekáčky. Byl jsem jimi zklamán, originálem co znám v žádném případě nejsou.
V Kanadě v oddělení chleba jsou 10m dlouhé regály v 5 patrech, vidět kupujícího, sem tam někdo...To nemohou prodat. Co s tím dělají. Kanaďané řízky v trojobalu neznají nebo jen někteří. Takže strouhanka v prodeji je, ale jen v malém množství.
Co stím toustovým hranatým chlebem dělají bych rád věděl. Ale upéci dobrý chleba doma je nerentabilní dřina, Zadělat, nechat kynout, překládat těsto, nechat kynout a potom z trouby vyndáte mrzáka.
únor 21, 2023 09:40
... : doktor
Má milá a krásná Danielko,osobně Ti mohu poradit jediné ..... nějakou dobrůtku si kup bez ohledu na případné finanční vyčerpání.Hahahaha ,papapapa !
únor 21, 2023 13:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]