O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 listopad 2022
Přejít na obsah
FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vložte do ní zakrytou žemlovku a pečte ji 75 minut. Po této době nádobu odkryjte a přesvědčte se, že jablka uprostřed jsou dost prohřátá a změklá – pokud ne, znovu formu zakryjte a pečte ještě dalších 20 minut. Potom test zopakujte a opět se řiďte podle výsledku.
. . . . .

Bílky prošlehejte metličkou v kuchyňském robotu, a to spíše na nižší rychlost. Jakmile vytvoří řídkou pěnu s velkými hrubými bublinami, po lžících k nim zašlehejte zbytek cukru a pak ještě pokračujte ve šlehání dalších 5 minut. Postupně můžete zvyšovat rychlost až téměř na maximum. Výsledkem by měl být hustý, pevný, krémový sníh.
. . . . .

Předpečenou žemlovku vyjměte z trouby a tu zatím začněte rozehřívat na 200 stupňů. Ušlehaný sníh rozetřete po celém povrchu žemlovky a snažte se, aby se dostal i do zatím prázdných mezer mezi plátky pečiva. Povrch uhlaďte stěrkou nebo na něm obrácenou stranou lžíce udělejte špičky a ocásky, tohle umělecké ztvárnění je jen na vás.
. . . . .

Vraťte do horké trouby, tentokrát už nezakrývejte, a pečte 10 minut do zezlátnutí sněhu. Ocásky se spálí jako první, buďte rozhodně ve střehu. 
Upečenou žemlovku nechte aspoň 10 minut odpočinout a zpevnit, než se ji pokusíte rozkrájet na porce.

 

všem dobrou chuť

k tomuhle báječnému jídlu

 

Přeje FLORENTÝNA

 

 

Komentáře (2)add feed
... : d@niela
Zrovna nedávno jsem vzpomínala na dlabance, které jsem poměrně často doma dělala. Vzhledem k tomu, že puberťáci nesnesou na talíři jen "ukápnutí jídla", jak se servíruje např. ve fajnových restaurantech, ale kydanec, tak co taky jiného, že.
Tudíž žemlovka z nadýchaných loupáků, z báječných "bio" jablek, nasbíraných v okolních bývalých a zapomenutých zahradách, pár vajec, máslo... Mj. k těm jablkům: bydlíme v místě, kde dříve bývala okrajová vesnice, domky byly zbourány a zeleň přežila.
Nebo šunkafleky... ty už taky moc lidí nedělá. Koupily se uzené kosti, byla polévka, v ní jako zavářka rýže, kosti se obraly a masíčko smíchalo s uvařenými fleky. A zase hodně vajec... Dnes už bych si to netroufla, bála bych se, co všechno při tom uzení bylo přidáno.
A jako dort se dělával "kopec" - nejspíš tomu říkáte, či jste říkali jinak - piškoty se namazaly domácím džemem, slepily, pak do mísy a zalít pudingem. Pak do ledničky.

No - schválně - vzpomínejte, jestli máte ještě další sytá "rychlojídla" pro dospívající fofrjedlíky!

listopad 25, 2022 08:36
... : Krakonoš
Nejrychlejší rychlojídlo je pořádnej steak, jen to leze pekelně do peněz, a tak bylo nutný dospívajícímu tenkrát vysvětlit, že by mu každodenní požírání hovězího mohlo trvale a nenávratně poškodit zdraví. Výtečnou náhradou pak byl rejžovej nákyp. A von ten můj pacholek až do vyletění z hnízda miloval i krupicovou kaši. smilies/cheesy.gif
listopad 30, 2022 11:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]