O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
Přihlášení
Anketa
FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 24 listopad 2022 | |||||
Strana 2 z 3
A nyní můj oblíbený recept na žemlovku z vánočky: Pokud však zrovna žádnou zbylou vánočku nemáte, nenechte se tím odradit. Recept bude fungovat i s jiným bílým pečivem. I s jiným ovocem.
Suroviny
kus vánočky o váze 400–450 g 500 ml mléka 3 vejce 140 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 3–4 středně velká jablka ½ lžičky skořice 550 g rozinek (můžete vynechat) 1lžíce másla a 2 lžíce strouhanky na přípravu formy
Nákypovou formu o rozměrech kolem 25 x 30 cm vytřete máslem a vysypte strouhankou. Vánočku nakrájejte na plátky, jablka oloupejte, rozčtvrťte, vyřízněte z nich jádřinec a čisté kousky pak nakrájejte na tenké plátky. Je to lepší než jablka strouhat nahrubo, zachovají si svou celistvost a nevznikne z nich kašovitá hmota. Smíchejte je se skořicí a případně také s rozinkami, pokud je máte rádi. Předtím ovšem rozinky spařte na cedníku horkou vodou, ať se trochu propláchnou. Do formy rovnejte plátky vánočky tak, aby jejich hřbety směřovaly šikmo nahoru, a mezi ně lžící velkoryse dávkujte připravená jablka. Netrapte se tím, že jablka nesahají až nahoru a že z nich plátky vánočky vyčnívají. . . . . .
Vajíčka
rozdělte na žloutky a bílky, bílky zatím odložte do lednice. Mléko smíchejte se
žloutky, vanilkovým cukrem a 40 g krupicového cukru. Tuto mléčnou směs nalijte
na vánočku s jablky, snažte se být spravedliví a pečlivě přelít každý kus
vánočky. Formu zakryjte alobalem nebo poklicí a odložte aspoň na 6 hodin, nebo lépe přes noc, do lednice. Nejenže se mléčná směs se vsákne do pečiva, ale výsledek bude po upečení mnohem hebčí a vláčnější, než kdybyste žemlovku dali péct rovnou. Jak jsem uvedla už mnohokrát, na dobré věci stojí za to si počkat. Trpělivost vláčnou žemlovku přináší.
|
< Předch. | Další > |
---|