O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 únor 2022
Přejít na obsah
ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Co je také velmi důležité:

 

Postarejte se, ať vám v troubě nefičí horkovzduch, protože ten dovede vysušit i maso schované pod pokličkou a vyfoukat šťavnatost pryč. Dlouhé vlasy jsou díky fénu suché za pět minut, jak myslíte, že bude vypadat maso po osmi hodinách horkovzdušné péče? Kromě toho horkovzduch zvyšuje pocitovou teplotu v troubě, takže i když si myslíte, že pečete na 120 stupňů, protože jste to nastavili na ovladači, ve skutečnosti se suroviny chovají, jako by byly vystaveny teplotě kolem 140 stupňů, a to už tak pomalé pečení není. Bude to suché a nejspíš to bude i připálené na dně.

 

Na konci pomalého pečení, po všech těch hodinách čekání a těšení se, po dlouhém trápení libou vůní, odkryjete víko a zjistíte, že maso je bledé a chybí mu vypečená kůžička nebo kůrčička. Tolik vůně a tak bledý výsledek? Hlavně žádnou paniku. Maso pečené při 120 stupních a ještě ke všemu pečlivě zakryté přece nemůže mít kůži vypečenou dozlatova.

Dobrá zpráva je, že mu k ní chybí už jen malinkatý krůček. Podkoží během mnoha předchozích hodin přišlo o většinu tuku, takže vrchní vrstva kůže, přestože jí chybí křupavost a průsvitnost a barva, už je docela tenoučká. Bude jí stačit 10-15 minut při teplotě 180-190 stupňů bez zakrytí a uvidíte, jak rychle získá všechno, co jí chybí.

 

Než se maso dopeče, je potřeba se postarat o fazole a kroupy, protože ty sice neplavou ve šťávě z masa, kterážto se do nich vsákla, ale zcela jistě plavou ve vypečeném tuku, který se nevsákl. Tuk se dá snadno scedit, čímž získáte skleničku ochuceného sádla pro vaše příští opusy. Co se následně bude dít u prostřeného stolu a co se bude diskutovat, to už je zase jiný příběh, který si tvoříte vy. Včetně boje o místo na nejbližším kanapíčku.

šoulet recept 

Když se vrátím k začátku tohoto vyprávění, pokusím se vám ještě vnuknout tuto myšlenku: Fazole i kroupy si můžete uvařit třeba tři dny předem a uložit v lednici. Ve vhodný okamžik všechno smícháte, přidáte maso, zavřete do trouby a za půl dne si přijdete pro hotový oběd nebo večeři.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]