O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


GULÁŠ Z HOVĚZÍHO KARABÁČKU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 prosinec 2021

"Hovězí guláš, poprvé z hovězího karabáčku, protože maso vypadalo vedle kližky také moc pěkně..." Tak začíná návod na božskou krmi, kterou uvařila moje kamarádka Iva Černá, a kterou prezentuje na svých stránkách. Doporučuju se tam podívat - ale rozhodně ne hladoví, protože byste si nejspíš přivodili trauma. Vypadá to nesmírně vábivě a jsem přesvědčená, že to chutná ještě líp!

 

 

 

 

Co potřebujeme...

1000 g hovězího karabáčku (ze zadní kýty)
6 cibulí
sádlo

4 papriky

2 snítky čerstvé majoránky

1 rajský protlak

rajská šťáva

sůl, pepř
6 stroužků česneku

voda na podlití

sůl, pepř

 

+ knedlíky domácí s kurkumou

 

 

 

 

Jak postupujeme..

Karabáček nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno.
Na sádle v hlubší nádobě orestujeme pokrájené cibule a přidáme kostky pokrájeného masa. Restujeme za stálého míchání, aby maso pustilo šťávu. Přidáme rajský protlak, pokrájené papriky bez jádřinců, utřený česnek, rajčatovou šťávu, pepř a zamícháme. Nakonec podle chuti osolíme. 

 

Guláš nezahušťujeme, masa bylo opravdu dost a paprik také. Můžeme přidat chilli papričky, ale není nutné.. Podáváme s domácím kurkumovým knedlíkem...

 

 

 

BÁJEČNOU DOBROU CHUŤ

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : mamča
Karabáček je vhodný i na svíčkovou. Je to "krátké" maso, je šťavnaté a brzy měkké. Když ho seženu, dělám z něj podobný guláš, akorát výše zmíněného rajčatového protlaku a šťávy je tam na mě trochu moc. Když je sezóna, dávám dvě oloupaná rajčata. Mimo sezónu jen papriky, pepř, trochu mletého kmínu a majoránku. Cibule jen dvě střední velikosti a dva stroužky česneku.
prosinec 21, 2021 06:42
... : Josef
Směl bych se nesměle optat, v čom je recepis originální, božskej?
Prosím, nekamenujte mě všichni (všechny), jsem jen neumělec - laik.
prosinec 21, 2021 12:08
... : mamča
Josef : Božskej je na tom jen ten těžko dostupnej karabáček. Většina lidí dělá guláš z kližky.
prosinec 21, 2021 12:19
... : Josef
Aha, ajo, mamčo. Já dělám božskej výhradně z vepřovýho, občas božskej z buřtů. K tomu božský knedlíky z božskejch rohlíků. Zahušťuju božskym chlebem, v případě nedostatku božskou granulovanou tmavou jíškou. A docela to jde.
Vidim, že se ještě musím hódně učit.
prosinec 21, 2021 12:24
... : andrea
Koukla jsem se a začala úplně slintat. Nojo, jsem holt gurmet!
prosinec 21, 2021 21:35
... : Ivan Kolář
Úžasné by bylo, k takovému talíři přijít.
Sám si vařím, sám si peru, a myslím, že obojí umím už obstojně, ale tohle bych bral!
Moc fajn, budou další?
prosinec 22, 2021 09:59
... : PATRIK
Už se těším na další.
prosinec 22, 2021 15:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]