[CNW:Counter]
  www.kudl@nk@.cz   

O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé…
 
téma
manuál
poradna
tady a tam
úkol pro vás
MUDr. Kudlička
fauna a flora
nejen duše
zážitky
krásno
:-)))
 
FÓRA KUDLANKY
 
 
 
dopisy do poradny
dopisy do redakce
 
 
 

Kudl@nk@
domovská stránka

Kudl@nk@
do oblíbených

 
 
 
DOMŮ
 
ARCHIV
 
bloguje.cz
 
 
 
 
Nová kniha: Jsem fakt impotent?!
 
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826
Copyright (c) 2003-2004
Šéfredaktorka:
Mgr. Daniela Umlauf Goldwein
 
KAPUSTA - ZELENÉ ZDRAVÍ
Rubrika: [nejen duše]

Znáte kapustu? A jíte ji? Víte, že má vysoký obsah vitaminů a minerálů, velký obsah vitaminu C, betakaroten, niacin, pyridoxin, vitamin B, K, E, fosfor, vápník, železo a selen. Že snižuje hladinu cholesterolu, pozitivně ovlivňuje játra, střeva a žaludek? Že úspěšně pomáhá při ekzémech a kožních problémech, při pálení žáhy, příznivě ovlivňuje srdce, cév a imunitní systém? Je také nenásilným pomocníkem při zácpě a zmenšuje riziko rakoviny tlustého střeva.

”

     A tak vam vsem posilam  dva recepty na kapustu, mou zamilovanou zeleninu. Ted zacina zeleninova sezona, objevuje se letni kapusticka, jinak je k dostani po cely rok.  Hodi se k masu i rybam, ale i v momente, kdy uz nemuzeme maso ani videt :-)))

ZAPECENA KAPUSTA

Potrebujeme:   

bily toustovy chleb - na silnejsi platky, kapustu narezeme na vetsi kousky, cibuli — narezeme na kosticky, syr — platky, nebo nastrouhany, bujon, sul, pepr, kmin, olej

Postup:  

Cibuli osmahneme na oleji, pridame kapustu, kmin, osolime a opeprime a chvili promichavanim vse podusime. Maslem vymazeme ohnivzdornou misu a vylozime chlebem. Na to navrsime kapustu, poklademe syrem, znovu platky chleba, pak kapusta a koncime syrem. Vse zalijeme bujonem, aby to bylo pekne nasakle. Dame zapeci do predehrate trouby 180-200 stupnu asi na necelou hodinku.

Tahle basta se ji lzici... I tady se da experimentovat. Podle nalady, chute, ale hlavne toho, co je v lednici se muze pridat  - orestovany libovy spek, nakrajene uzene, nebo pareček..

 

DUSENA KAPUSTA   

(trochu jinak - s krenem a hruskou)

 

Potrebujeme: 500g kapusta — narezana na prouzky, 100 ml smetana (slehacka), 2 zrale hrusky, 2 — 3 lzice oleje (maslo), 1, — 2 lzice krenu (ze sklenicky), Cayenne pepr, sul, kdo ma rad, tak i muskat, trochu praskoveho cukru

Postup: 

Kapustu ocistime, vyrizneme kostal a narezeme na prouzky. Cibuli osmahneme na oleji a lehce zaprasime cukrem, pridame kapustu, jen trochu podlijeme a dusime az je skoro mekka, dochutime, pridame smetanu a kren a jeste chvilku podusime. Hrusky oloupeme a nakrajime na uhledne kosticky a ty pridame ke kapuste az uplne nakonec a uz nevarime. Takto upravena kapusta se hodi  ke vsemu, je takova trochu "chic".Preju vam vsem moc dobrou chut!

"Holandská Barunka"



Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky

Komentáře

zkusím to, cokoliv, jen když to je zeleninka (kiwi - Mail - WWW) 22.06.2006, 09:13:40


Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: