[CNW:Counter]
  www.kudl@nk@.cz   

O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé…
 
téma
manuál
poradna
tady a tam
úkol pro vás
MUDr. Kudlička
fauna a flora
nejen duše
zážitky
krásno
:-)))
 
FÓRA KUDLANKY
 
 
 
dopisy do poradny
dopisy do redakce
 
 
 

Kudl@nk@
domovská stránka

Kudl@nk@
do oblíbených

 
 
 
DOMŮ
 
ARCHIV
 
bloguje.cz
 
 
 
 
Nová kniha: Jsem fakt impotent?!
 
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826
Copyright (c) 2003-2004
Šéfredaktorka:
Mgr. Daniela Umlauf Goldwein
 
KUŘE NA PIVNÍ LÁHVI
Rubrika: [nejen duše]

Kuřátka teď příjemně polevila na ceně,syrová je nikdo nejí – tak proč si nad čtením o příšerné ptačí chřipce nepochutnat na absolutně neškodném pečeném lahodném dietním masíčku? Asi jste už někdy někde o tomto způsobu pečení četli nebo slyšeli, rozhodně za vyzkoušení to stojí – je to velice jednoduché (jak jinak, na Kudlance jsou jen jednoduché recepty)!

 


”


Potřebujete:

1 kuře
1 láhvové černé pivo
1-2 stroužky česneku
grilovací koření
sůl

Kuře umyjte, osolte a posypte grilovacím kořením. Zevnitř kuře potřete česnekem a vysypte zhusta majoránkou. Nebojte se, je to bááááječné. Pak vezměte láhev piva, pivo dejte stranou (3 čtvrtinky do sebe, zbyteček udělte kuřátku), láhev naplňte vodou a kuře nabodněte na láhev. Nabodněte ho tak, aby se hrdlo láhve nedotýkalo kůže kuřete, jen masíčka. A pivem, co vám zůstalo, kuře během pečení potírejte... S lahví pečte 40 minut.


Báječnou dobrou chuť – přeje daniela@kudlanka.cz


 



Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky

Komentáře

Dani, pro me trosku polopaticky!!! (Bara - Mail - WWW) 21.04.2006, 20:24:01
To znamena, ze to kure jaksi navlecu na tu lahev a pak postavim do trouby? Postavim???

jooooo - do lahve musí přijít voda, (kudlanka - Mail - WWW) 21.04.2006, 21:00:22
aby byla těžká a nepřekotila se, takže a)plní funkci stojánku;
b)tím, že je je pak ta voda vařící a sklo pálící, tak se vlastně kuřátko peče i zevnitř...
ňam :-))) - a mooc pozdravů!

To zní moc dobře. (Lidka - Mail - WWW) 22.04.2006, 06:58:43
Marně jsem si lámala hlavu, co dneska těm mým kyselinám uvařím. Bude pivní překvapení :)

(zdena - Mail - WWW) 24.04.2006, 09:37:50
Při pečení je stabilnější než pivní láhev láhev od kečupu.

dobrej nápad - tzn. nebo třebas i široká láhev od mléka :)) (kiwi - Mail - WWW) 24.04.2006, 09:40:43


No jo, (Johanka - Mail - WWW) 24.04.2006, 19:02:50
ale pak tam nebude to aroma :)

Příznačné!!!!! (NČ - Mail - WWW) 25.04.2006, 13:00:56
cit: "...je to velice jednoduché (jak jinak, na Kudlance jsou jen jednoduché recepty)...!
No bodejť !!!!!!! Ty složitější recepisy jsou pro skutečný hospodyňky - a né pro Kudlánky, kerý by je stejně nedokázaly zvládnout!!!!!


Provokatére!!! (Míša - Mail - WWW) 25.04.2006, 13:09:04
Už jsi zase pěkně drzej, co? :)))

(Lidka - Mail - WWW) 26.04.2006, 13:48:09
Pivní flaška je moc vysoká a trouba moc malá :)
Ale poradila jsem si, kuřátko bylo křehoučký a rodina mlaskala ještě večer.

Lidko - sem s tim vylepšeníčkem!!! :-)))) (kudlanka - Mail - WWW) 26.04.2006, 14:23:41


Vylepšeníčko (Lidka - Mail - WWW) 27.04.2006, 08:37:51
No každý má troubu trošku jinou :)))
Já mám obyč plynovou. Na výšku (když je venku rošt) se do ní vejde přesně jen ta flaška od piva. Většinou peču s roštem tak v polovině a na dně úplně vzadu mám kastrolek s vodou (kdo máte plynovou troubu, tak problém s nestejnoměrným pečením znáte).
Tak jsem vyndala rošt i kastrůlek, přímo na dno trouby dala plech a do něj asi na 1 cm vody. Flašku jsem použila nižší, od kečupu. Když jsem kuře napoprvé nabodla na pivní flašku, tak aby se vešlo do trouby, musela jsem ho navléknout až na doraz, hrdlo flašky se pak dotýkalo kůže.
A pečení už byla legrace. Netrvalo tedy 40 min, ale něco přes hodinu. Bála jsem se, aby se to nespálilo, tak jsem měla troubu tak na 1/4 výkonu. Vonět začalo skoro okamžitě, tak vždycky, když se přihnal někdo z rodiny (tak po 10 min), jestli už kuře je, otevřela jsem troubu, kuře popatlala pivem, doplnila vodu na dně plechu, zavřela troubu a dělala jim laskominy. A když už měla kůrčička tu správnou křupavou barvu, tak mě kluci skoro zlynčovali, že to sní i syrové, jen ať už je netrápím.
A sundavání kuřete z flašky byla kapitola sama pro sebe. Všechno to bylo žhavé, kolem poskakoval pes a hladoví kluci a mě nebylo jasné, jak na to. Dole horká flaška, na ní horké kuře, nebylo kde to šikovně chytnout. Tak jsem nařízla kůži nahoře, kuře sesunula až dolů a flašku protáhla celým kuřetem.
Pochutnali jsme si. Ta majoránka s česnekem provoněla masíčko zevnitř, zezhora zas křupavá pivní kůrčička, byla to bašta.

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: