www.kudl@nk@.cz |
O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé… |
---|
téma manuál poradna tady a tam úkol pro vás MUDr. Kudlička fauna a flora nejen duše zážitky krásno :-))) |
FÓRA KUDLANKY |
![]() |
dopisy do poradny |
dopisy do redakce |
![]() |
Kudl@nk@ |
DOMŮ |
ARCHIV |
![]() |
![]() |
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826 |
Copyright (c) 2003-2004 |
Šéfredaktorka: Mgr. Daniela Umlauf Goldwein |
SKOPOVÉ (NEBO VEPŘOVÉ) NA BYLINKÁCH |
Rubrika: [nejen duše]![]()
Po chvíli jsem našla recept, který mně zaujal a zároveň jsem nabyla dojem, že by výsledný obsah pekáče mohl vonět docela příjemně: Skopové i vepřové na bylinkách Jednu lžíci sušeného tymiánu jednu lžíci sušené rozmarýny jednu lžíci sušené bazalky jednu lžíci sušené dobromysli (organa) rozemneme v dlaních a nasypeme do misky, přidáme přibližně tři lžíce oleje a promícháme, oleje je potřeba tolik, aby bylinky nezůstaly suché, jinak se budou pálit a zhořknou. Vznikne zelená hmota, kterou rozetřeme po povrchu masa. Vypadá to, že je těch bylinek hodně, vrstva může být celkem tlustá, ale nebojte se, nepřekořeníte.
Pak už je potřeba jen maso osolit, podlít a upéct. Žádný česnek ani kmín ani nic dalšího, jen tyhle čtyři bylinky. Na Velikonoce se k takhle upravenému masu výborně hodí bramborové knedlíky a špenát. V naší rodině se tento čtyřbylinkový recept zabydlel a občas během roku takhle upeču i kus vepřového. Akorát vypečená štáva a tuk se trochu obarví bylinkami, takže nemají ú Přiložené fotky jsou právě upečené vepřové. Dokonce už jsem takhle kořeněné vepřové použila i do tradičního vepřo knedla zela a kupodivu to nechutnalo vůbec špatně, jen bych to asi nenabízela konzervativním zastáncům tradičních receptur :o). Tu nejlepší chuť všem mlsalkám a mlsálkům přeje Markétka |
Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky Komentáře
Markétko, (master - Mail - WWW) 05.04.2006, 10:34:06
letos je hlav velký výběr a je jedno, jakou si zvolíš, zda skopovou či vepřovou. Všechny budou mít podobnou chuť. Na billboardech si jistě vybereš. :-))
(kiwi - Mail - WWW) 05.04.2006, 17:22:27
velice jednoduché a určitě velice dobré - rozhodně to zkusím! dík za recept.
Skopove, (Hana - Mail - WWW) 05.04.2006, 19:46:31
moje maminka delala dobre a vubec nemelo pach skopoviny.
Pry se musi odstranit veskere sadlo (luj)co na mase je. Je to pry duvod proc maso je citit skopovinou. VESELE VELIKONOCE
Hani, (Margot - Mail - WWW) 05.04.2006, 22:33:03
s tím lojem můžeš mít pravdu, já takhle vlastně vždycky pekla jen "mladé maso", kde bylo tuku minimum a upečené to vonělo příjemně a po bylinkách. Každopádně díky za radu.
Kiwi, (Margot - Mail - WWW) 05.04.2006, 22:43:41
je to fakt primitivní recept s minimem práce o). Doporučuju ty bylinky hodně v dlaních rozdrtit, krásně to pak provoní... akorát ta vypečená šťáva má opravdu dost divnou barvu, jak se do toho dostane ta zelená barva z bylinek o).
|