[CNW:Counter]
  www.kudl@nk@.cz   

O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé…
 
téma
manuál
poradna
tady a tam
úkol pro vás
MUDr. Kudlička
fauna a flora
nejen duše
zážitky
krásno
:-)))
 
FÓRA KUDLANKY
 
 
 
dopisy do poradny
dopisy do redakce
 
 
 

Kudl@nk@
domovská stránka

Kudl@nk@
do oblíbených

 
 
 
DOMŮ
 
ARCHIV
 
bloguje.cz
 
 
 
 
Nová kniha: Jsem fakt impotent?!
 
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826
Copyright (c) 2003-2004
Šéfredaktorka:
Mgr. Daniela Umlauf Goldwein
 
KUŘE ...
Rubrika: [nejen duše]

Miluju jídlo. Jo. Jím ráda a fakt neznám nikoho, kdo by na otázku "Jíš rád?" odpověděl "Ne, nesnášim to, jim jenom proto, abych neumřel hlady." Odmalička miluju různá jídla, a je fuk, jestli jsou "hógo fógo" anebo normální či chudá. Faktem je, že jako malá jsem nebyla tlustá, jako velká jo. Asi to s timhle koníčkem bude dost souviset, ale co naděláš, jak říkával strýc Jarda: "suchejma dětma nezatopíš a vlhký blbě hořej." No já vim, je to hnusný a nelogický pořekadlo, ale já ne, to von! .-)))

 

    

     Tak jsem se rozhodla, páč jsem občas experimentátorka a pokud se dílo zadaří, proč se nepodělit, he? Ale ještě předtim, pro případ, že by se počínající Alzheimer zabydlel v mym mozku natrvalo a rozcapoval se tam, musim napsat, kterýže to jídla opravdu miluju. A to bude taky na pokračování, jak se rozvzpomenu, jo? Anorektici, přátelé striktní makrobiotiky, vegani a odpůrci nezdravejch věcí, spojte se klíďo v rozhořčení nad následujícím výčtem :-)

”1. brambory, nejlíp v podobě kaše, občas vylepšený strouhanym čedarem, nebo pečenym česnekem a špetičkou majoránky. A k tomu párek nebo opečenej luncheon meat alias českej lančmít nebo domácí karbanátek nebo sekanou nebo muj excelentní gulášek — výsledek sice vypadá (obzvlášť, když všechno pěkně zamíchám dohromady), jakoby to už někdo přede mnou sněd, ale já to miluju

2. máminy obrácený řízky, opečený a pak upečený na peřině z rozpečenejch rajčat, paprik a cibule, to celý navrstvený na bramborový kaši (a rozmíchaný). Když se všechny ty chutě spojí na jazyku, je to lepší, než nefalšovanej orgasmus. Vaginální i klitorální. A možná i oba zároveň, ale nevim to jistě, eště jsem to neporovnávala...

3. čerstvej chleba, ideálně patka, namazaná máslem a posolená (úžasný je máslo Prezident s mořskou solí — taková ta bábovička, co je drahá jako prase, ale skvostný chuti). V létě s rajčetem, tím, co voní, skleníkový oranžový nebrat, maj hovnivou chuť!

4. krupicovou kaši, kterou si vařim sama z krupice a mlíka, navrchu s nastrouhanou hořkou čokoládou a plátkem másla, který se roztejká a spolu s čokoládou dělá grandiózní povrch (ten si nechávám nakonec, jako úchvatný poslední sousto)

5. kuře v sejrovosmetanový krustě — viz recepis

6. čerstvě uvařený libový hovězí, k tomu hořčice plnotučná a kousek chleba

7. tlačenka libová davelská, namazaná kremžkou hořčicí, to celý na tlustym krající čerstvýho chleba

8. čerstvá sekaná (taková ta červená od řezníka) s kremžskou hořčicí a křupavym pivnim rohlíčkem, ze kterýho napřed odrbu krystaly soli, páč mi vaděj

9. řízek z dotenka vyklepaný vepřový pečeně (z jednoho průměrně velikýho kousku karé dokážu timhle způsobem nadělat až 4 řízky), dvakrát obalenej v trojobalu. Strouhanka pak z nahrubo nastrouhaný nejlíp veky nebo bagety.

10. matčiny škubánky, opečený a posypaný mákem a cukrem, k tomu aspoň půl litru mlíka

Tak to je jen tak pro začátek, a tady je recepis pro další mlsné huby:

Kuře pečené v sýrovosmetanové krustě:

      Vezmu kuře, rozporcuju ho na 4 kousky, odstranim žlutý sádlo, převisy kůže a zbytky peří, omeju, každej kousek rukama řádně protřu kořením (nejrůznější hotový směsky na kuře, gril nebo steaky).

     Okořeněný kousky vložim do pekáče, jehož dno potřu buď máslem, nebo olivovym olejem a šoupnu do trouby. Po cca 10ti minutách podleju buď horkou vodou, nebo vývarem a peču, až je kuře zlatý.

Pekáč vyndám, kapku do něj slintnu, ale nelenim a do mísy nastrouhám 30deka eidamu, přidám vejce, nasekanej česnek (5 stroužků), zaleju smetanou nebo mlíkem a umíchám hustou kaši, kterou poleju kuře tak, aby bylo zakrytý.

     To celý znova šoupnu do trouby a číhám, až tahle směska vyběhne a dostane zlatou barvu. Pak vypnu a těšim se na to, až to budu jíst. Jako přílohu si dávám trochu vařenejch brambor nebo chleba nebo nic.

     Tohle jídlo vařim cca 20 let, místo kuřete se daj použít kostky vepřovýho masa, ale pro mě je to "moc masový" (já maso ráda, ale ne, když je ho honě a je moc cejtit masem — hm, koukám, že se to špatně verbalizuje, tak toho nechávám) nebo pečený plátky brambor, nicméně každej podle svýho gusta.

     Nejlepší je to z remosky, ale protože jsem někde ztratila kabel, peču v normální prastarý plynový troubě a jídlo je taky super! Tak doufám, že vám to bude chutnat stejně, jako mně...

ROSEANNE

 



Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky

Komentáře

KUŘE??? V DNEŠNÍ DOBĚ??? TY SNAD NESLEDUJEŠ ZPRÁVY??? (NČ - Mail - WWW) 30.03.2006, 11:22:02


Tak řízek (ježibabka - Mail - WWW) 30.03.2006, 12:10:25
dělám jedině z vykoštěný karé pečínky, tlustej aspon 1,5 cm, naklepanej, trojobalem jentak protaženej (žádný pěchování strouhanky!), na sádle smaženej po každý straně 4 minuty, a na hotovej pláteček másla, aby se na něm rozpustil. To popsaný mi přijde jak piják v housce.

jezibabko, (Johanka - Mail - WWW) 30.03.2006, 12:25:08
"pijak v housce" se Ti poved, ted uz konecne vim, jak nazvat to, co posledni dobou furt potkavam v hospodach - nase oblibene syrove jehly ci jine kombinace smazenych syru ted balej do hnusnejch obalu bez chuti tlustsich nez ten syr :(

kuře (ivca - Mail - WWW) 30.03.2006, 13:52:31
v dnešní době klidně - málokdo ho jí syrový ....

ivčo, (NČ - Mail - WWW) 30.03.2006, 14:01:51
a saháš na něj jedině v rukavicích?
Jak se porovnáš s mikrokapkama vodletujícíma při naklepávání řízků?
Jak se porovnáš s odlítávanejma kapkama při vomejvání masa, stehen...?
Tudle sem koukal v řeznictví, jak prodávačka brala nejdřív do ruky kuř stehna, a hned pak vepřový maso, atd...
Jo, výrazně se má v ČR zlevnit labutí maso! Tak dobrou chuť :-))))))

Jo, tak je mi jasný, (Vodoměrka - Mail - WWW) 30.03.2006, 15:24:18
proč v Praze (zejména na Šiškově) ubývá labutí... :-)))))

Roseanne, (Míša - Mail - WWW) 30.03.2006, 15:28:57
ty jsi celá JÁ :)))
Taky miluju jídlo a při čtení výše uvedeného čánku jsem si naslintala do klávesnice. Když já mám právě teďkonc období půstu, ach jo. K večeři mě čekají samotné těstoviny s bylinkama a to si přitom děcánka poručila udělat langoše. To jim to zase budu závidět! No jo, špeky musí ale do léta pryč, tak co nadělám...

(ivča - Mail - WWW) 30.03.2006, 16:37:57
a co konzumuješ Ty?
Amarouny??

Už pouhé (Dana - Mail - WWW) 30.03.2006, 16:55:52
přečtení článku způsobilo chuť na něco dobrého:-)))

(Margot - Mail - WWW) 30.03.2006, 17:58:20
"...kdo by na otázku "Jíš rád?" odpověděl "Ne, nesnášim to, jim jenom proto, abych neumřel hlady."..." Tak já takovou osobu znám. Manželova prateta jídlo z duše nesnáší a vyloženě ji otravuje. Před lety po nějaké těžké chřipce, angíně nebo čem ztratila úplně čich a částečně chuť a od té doby jídlo nenávidí. Tvrdí, že buchty i maso chutnají stejně - tedy jako tužší vata. Taková pěkně vypečená kachnička se zelím a knedlíkem na tváři naší tety vyvolá jen znuděně otrávenej výraz.

taky jsem se nachytala (Mrska - Mail - WWW) 31.03.2006, 03:28:29
mas rada to co ja. Mnam, mnam.

Margot, (Aknela - Mail - WWW) 31.03.2006, 05:44:40
Taky jednu takovou osobu znám - mojí švagrovou. Ta sní o tom, že někdy někdo vynalezne pilulku, kterou bude moct slupnout a nebude mít už pak hlad.
V jejím případě si ale myslím, že tahle touha je způsobená tím, že strašně nerada vaří:)))

Jinak, při čtení článku jsem si tady taky poslintala klávesnici, to kuře určitě zkusím, dík.

Ja mezi ne patrim taky... (Johanka - Mail - WWW) 31.03.2006, 09:10:25
...ne ze bych citila k jidlu vylozene odpor, varim taky rada (ale spis pro jine nez pro sebe), nicmene kdyby nekdo takovou pilulku vynalezl, byla bych nadsena :). Jidlo je pro me skutecne hlavne prostredkem, jak neumrit hlady, i kdyz samozrejme to neznamena, ze bych musela jist neco vylozene hnusnyho ;)))

Znam zase lidi, co povazujou za nutne zlo spanek - ten ja si naopak uzivam jako nejvyssi pozitek :)

Jinak muj partner je zase po te jidelni strance pravy opak, je nadsenej z kazdyho jidla jen proto, ze to je jidlo :) - takze se dobre doplnujeme, ja spim, on ji :)

Udělám to na neděli (Wendy - Mail - WWW) 31.03.2006, 10:32:44
něco podobného děláme se zapečeným pórkem...dobrá inspirace nikdy neškodí.

Johanko, (Margot - Mail - WWW) 31.03.2006, 21:52:57
vy máte fakt pěknou domácnost o)). Až se vám časem zadaří potomek, tak pokud po Tobě zdědí vroucí vztah ke spánku a po tatínkovi k jídlu, tak ho budete muset patřičně prohánět sportem, aby vám nerostl do metráčka o). Ale s tím spaním a jídlem máš pravdu, moje sestra coby maličká byla závislá na spánku, v době nemoci skoro pořád jen spala a takřka nejedla, já jako prtě byla děsnej nenažranec a taky nespavec o).

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: