[CNW:Counter]
  www.kudl@nk@.cz   

O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé…
 
téma
manuál
poradna
tady a tam
úkol pro vás
MUDr. Kudlička
fauna a flora
nejen duše
zážitky
krásno
:-)))
 
FÓRA KUDLANKY
 
 
 
dopisy do poradny
dopisy do redakce
 
 
 

Kudl@nk@
domovská stránka

Kudl@nk@
do oblíbených

 
 
 
DOMŮ
 
ARCHIV
 
bloguje.cz
 
 
 
 
Nová kniha: Jsem fakt impotent?!
 
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826
Copyright (c) 2003-2004
Šéfredaktorka:
Mgr. Daniela Umlauf Goldwein
 
ČESKÉ ROHLÍKY A HOUSKY PODLE KANADSKÉHO RECEPTU
Rubrika: [nejen duše]

Je to pár dnů, co na Kudlance přítel Edward z kanadského Edmontonu " publikoval svůj dokonale vypracovaný návod na rohlíky." Nyní připsal ještě několik dobrých rad a triků „jak na to“, aby se všechno opravdu povedlo. A také jak na pletánky, české houstičky... O víkendu jsem je vyzkoušela. Z trouby rovnou do plátnem vyložené ošatky, nechala zchladnout a pak jen namazala máslem. Ty byly...



  • Pokud nemáte čerstvé mléko, použijte instantní Skim Milk (4 polévkové lžíce) rozmíchané 500ml vody.
  • Vál, na kterém pracujete, sypejte jen malým množstvím mouky! Rozvalované těsto vám nebude tolik utíkat zpět.
  • Zruční pekaři svinují rohlík jen jednou rukou a druhou vytahují cípek trojúhelníku. Tím dosáhnou více závitů.
  • Z tohoto těsta upečete také housky pletené ze 3 pramínků. Pramínky musí být pěkně vyválené do špičky a uprostřed silnější, aby houska byla pěkně baculatá.
  • Používejte jen dobré silné plechy z hliníku nebo nerezu. Na tenkých se rohlíky zespoda připalí.
  • Nepoužívejte na vymazávání plechu olej ve spraji zn. PAM, stojí za prd. Nejvhodnější je NO NAME wegetable oil spray. Ovšem daleko nejlepší je kůže ze špeku, kterou vytřeme plech. Rohlíky dostanou nenahraditelnou selskou chuť. Bodejť, cožpak hospodyňky nebo pekaři na vesnici měli olej?
  • Nejezte rohlíky horké, bude Vás bolet bříško!

Jen pro zajímavost — a pro americké a kanadské hospodyňky: celková cena ingrediencí je přibližně $ 2.00 včetně energie (bez vložené práce), cena jednoho rohlíku 8 centů (24 ks). Mnoho zdaru Vám přeje Ed – z Edmontonu, Alberta


 



Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky

Komentáře

díky, díky, díky - (pearl - Mail - WWW) 23.03.2006, 10:57:54
sobota patří pečení, už se na to těším. Dám vědět, jak jsem dopadla. A k tomu gulášek... Mňam, budu milovaná!!!


(kiwi - Mail - WWW) 24.03.2006, 07:55:19
já zkoušela housky a měla jsem je vždy "hubené" - dobrý nápad s tím tlustším pramínkem uprostřed, to zkusím.

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: