[CNW:Counter]
  www.kudl@nk@.cz   

O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé…
 
téma
manuál
poradna
tady a tam
úkol pro vás
MUDr. Kudlička
fauna a flora
nejen duše
zážitky
krásno
:-)))
 
FÓRA KUDLANKY
 
 
 
dopisy do poradny
dopisy do redakce
 
 
 

Kudl@nk@
domovská stránka

Kudl@nk@
do oblíbených

 
 
 
DOMŮ
 
ARCHIV
 
bloguje.cz
 
 
 
 
Nová kniha: Jsem fakt impotent?!
 
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826
Copyright (c) 2003-2004
Šéfredaktorka:
Mgr. Daniela Umlauf Goldwein
 
OCH, TEN JE SUPER....
Rubrika: [nejen duše]

Kudlanky a Kudlánci, jak tak čtu některé reakce, objevila jsem něco navýsost zajímavého, co by bylo škoda jen tak „zamést do dějin“ – Alička z Calgary se nedávno zmínila o něčem dokonalém, báječném, přímo opěvováníhodném. Myslím, že následující čtení bude pro mnohé z vás velkou inspirací – a následně důvodem k potěšení převelikému:-)))

„...pekla jsem včera SUPERBUCHTU, je výborná, hotová je raz dva tři — a protože je bez mouky, tak vlastně dietní (hahahaha) — proto vám předávám recept:

 

 

”TVAROHOVÉ ŘEZY S OŘÍŠKY 

200g másla nebo rostlinného tuku, 200g moučkového cukru, 6 vajec, 200g tvarohu, 100g oříšků, 30 g jemné strouhanky.

Máslo, cukr a žloutky umícháme, přidáme prolisovaný tvaroh, mleté pražené oříšky (použila jsem mandle), tuhy sníh, strouhanku a promícháme.  Plech vymažeme a vysypeme moukou, rozetřeme na něj těsto a ve vyhřáté troubě pomalu upečeme.  Upečený a vychladlý moučníku nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem. 

(Já sladké nejím, ale všem to moc chutná.)  Je to velmi lehké a kypré. 


Dobrou chuť, krásný víkend,

zdravíčko

a hodně sluníčka děvčatům

v každém koutku naší zeměkoule přeje

Alička, Calgary, Kanada


 



Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky

Komentáře

No Kudlankoooo! (Pecka - Mail - WWW) 03.02.2006, 12:57:20
jsem se rozdychtěně vrhla na článek s názvem Och, ten je super - a ono je to o kusu žvance! A já se těšila na kdovíco:-))

Jo, taky jsem té "potvoře" naletěla :-)))) (kiwi - Mail - WWW) 03.02.2006, 12:59:36


dtto..... (Wendy - Mail - WWW) 03.02.2006, 13:01:21


taktéž.... (Kamila - Mail - WWW) 03.02.2006, 13:14:02
...bude jaro, my chcem chlapa :)..chlapy?? :))))

ale (Alicka - Mail - WWW) 03.02.2006, 15:53:16
devcata ma mila, ten muj opradu je super!!!! ze bychom ho pocukrovaly a rozkrajely a pak? no hned po ranu a takove myslenky tedy tedy asi si zapalim cigaretu

Alicko a ja myslela, (Bara - Mail - WWW) 03.02.2006, 19:06:55
ze s nastupem noveho roku jsi koureni odlozila. Jeste to muzes dodatecne udelat. Ale ty rezy mam v planu.

Baru (Alicka - Mail - WWW) 04.02.2006, 15:09:25
cele ctyry dny. Aaach jo je to moc tezky. Snazim se moc ale asi ne dost.

Alicko (Alenka - Mail - WWW) 04.02.2006, 15:47:37
co cele 4 dny? A prosim te, pouzivas Philadelphiu nebo normalni tvaroh?

pardon, uz mne je to jasny (Alenka - Mail - WWW) 04.02.2006, 15:49:35
koureni. No to bys fakt nemela:) Ale je mi jasne ze je to tezky.

Ali, kde kupujes tvaroh? (Bari z Calgary - Mail - WWW) 04.02.2006, 18:33:54
Kupujes normalne ze Safeway? Musim rict, ze zdejsi tvaroh nam moc nechutna, prakticky jsem prestala varit jidla s tvarohem. Ahoj!

Tvaroh (Alicka - Mail - WWW) 05.02.2006, 03:26:56
Pouzivalm ruzne druhy, Philadelphia, ted maji novy Ricotta, ale musi byt naslehany 10%,
Bari z Calgary, je tady obchod Jan's Meat na Crowchild and 2nd NW, ma tam tvaroh a to 18%, 10% a dokonce i vice procentni. Je vyborny. Take tam ma Kefir. Ten miluji. Ja jsem schopna vypit 2 litry kysky (buttermilk denne). Jeho uzeniny jsou take dobre. Take prodava ceske knedliky a krasne vajicka z farmy (dvojty zloutek) z tech se pece! nadhera. Nadherny vyber chleba i peciva. Kdyz tak mi emailuj. A

Alicko (Alenka - Mail - WWW) 05.02.2006, 03:58:52
no tak nic takoveho u nas neni. No a jelikoz nejsem v Calgary, tak az tam nekdy pojedu, jenze to se mi pak partne po ceste zkazi. Cili....tudy cesta nevede. Vcera jsem kupovala Philadelpiu, kolem osmi dolaru za 500 gramu. Pamatuju se ze driv jsem tvaroh mlela na detskem mlynku. Asi to zkusim znovu. Buttermilk nenavidim!!!!:)

mňamka (Blanka - Mail - WWW) 05.02.2006, 14:51:03
jenom Danielko vůbec jsem to neměla tak krásné jako na obrázku.Měla jsem to strašně nízké, říkala jsem si, že by to chtělo dvě dávky, ale 12 vajec -ouvej, to je hodně. Asi je třeba menší plech. Bylo mi divné, že tam není mouka ani prdopeč,ale měla jsi pravdu, je to fakt výborné.

Blani, já to nepekla - to je recept Aličky z Kanady, (kudlanka - Mail - WWW) 05.02.2006, 14:55:17
ale mám typ: zkus příště (alespoň já to tak dělávám) dát zvlášť žloutky a pak opatrně vmíchat našlehané bílky. Z těch šesti vajec to musí být sněhu hodně. A když to pak opatrně dáš na plech a vlastně pečeš jako kokosky - tedy zvolna, vlastně vysušit - tak to musí být i dost vysoké... :-)
Ale - rozhodně to zkusím taky!
Už mě honí mlsná...

Tvaroh (Bara - Mail - WWW) 05.02.2006, 18:05:06
Ja nastesti v NL nema problemy z tvarohem, ale Alenko co nechat ten vas fujtvaroh, jak jsi ho posledne nazvala pres noc vykapat pres platynko? Pri me posledni ceste do Cech jsem byla u jedne zname, oni maji svoji kravu a tim padem strasne moc mleka. Nechaji velky hrnec mleka jen lehce zkysnout, pak to pomalu zahrejou na plotne, ono se to zdrcne, vykapat a vymackat a maji nadherny tvaroh. Zas tak strasne prace to neda, ale to mleko nesmi byt asi pasterizovane nebo jinak opracovane. Jednou to muzes zkusit a kdyz se to nepovede, tak posles kluky do mesta pro Philadelphiu. Hele dobra rada nad zlato!!!!Jo, a taky me muzes nekam poslat.....

Bez mouky, hahaha (Jarka - Mail - WWW) 05.02.2006, 19:18:12
A co ta strouhanka, to je uz jednou upecena mouka, nastrouhane rohliky ty chytroline.

Tak sem pekla (IMI - Mail - WWW) 06.02.2006, 10:48:12
a bylo to dobrý. Jenom taky nějak moc nízký. Sníh sem měla a si málo sněhovatej, ale podle obrázku mě napadlo taky něco jinšího: že to má bejt tvrdej tvaroh? Já tam hvízdla měkej, českej. Hm, tak asi příště. A taky teplota mi chyběla.

Baru, (Inka - Mail - WWW) 06.02.2006, 11:03:30
taky si jezdím na farmu pro mlíko, má sunarovou kvalitu, když dělám tvaroh, tak mléko nechám zkysnout (když spěchám, dám do něj trošínku octa nebo pár kapek citronu, mléko zkysne rychleji). Když dělám měkký tvaroh, tak zkysané mléko nevařím jen dám do plátěného sáčku vykapat, zatížím čistým kamenem, jde to rychleji, když dělám tvrdý tvaroh, tak zkysané mléko svařím a pak vykapu v plátěném sáčku. Také si dělám jogurt, je mňam.

Tak az ja to budu pect, (Bara - Mail - WWW) 06.02.2006, 13:57:51
tak tam dam pul prasku do peciva. Tvaroh je mokry a tezky proto to asi nevyskoci. Orisky a strouhanka take neni nadychana mouka. A ty zloutky s maslem napred hodne nasleham a pak vam dam vedet jak to dopadlo.

Inko (Bara - Mail - WWW) 06.02.2006, 20:53:49
Ale kdyz delas jogurt, neni k tomu potreba jogurtova kultura? A co ty teploty? jednou jsem se o to pokousela, ale to uz je strasne moc davno. Jogurtova kultura + mleko se zahreje - uz nevim na kolik stupnu, celou noc je to v dosti vysoke teplote a tim to zhoustne a sedne a teprve pak vychladit. Vim, ze ted existuji takove specielni elektricke konvice na vyrobu jogurtu, kde se ta teplota nastavi. pripada mi to desne slozite a tak ho radeji koupim hotovy. Tady v NL je jiny jogurt, je tekuty. Oni nepouzivaji bulharskou jogurtovou kulturu, kdy je jogurt pevny. Ten je take mozno koupit pod nazvem recky, turecky nebo bulharsky, ale je jednou tak drahy. Podle mne je dobrejsi a chutnejsi. No jo, zvyknem si na vsechno. Ja si ale delam svoji znacku, smicham 1:1 jogurt a tvaroh, dostanu tim lahodnou jakoby smetanovou konzistenci a to je taky mnam....

Devcata (Alicka - Mail - WWW) 07.02.2006, 15:57:28
Ja to nepecu na plechu ale ve sklenene mise nebo jak se tomu rika. Jdu ji zmerit. Jeee ta je chytra je to na ni napsane to je ta ohnivzdorna nebo jak tomu rikate Baking dish 8 x 11.5 x 2 in 2qt nebo 200 x 290 x 50 ml 2l No to jsem tedy nadherne prekvapena ze to maji i v centigrade. Je mi hrozne lito ze se Vam to nepovedlo. Zkuste to jeste jednou. Ale jak rikam raz dva tri. Pozor na ten snih. Opravdu jen pomalinku aby nespadl a potom by to melo byt velice kypre. Pridejte tam lzicku prasku do peciva Sichr je sichr jak rikavala babicka no ne? Jdu se jeste rychle mrknout do kucharky - neni to tam... tak jen pulku lzicky. No a abych vam zvedla naladu dam vam recept dalsi tak ten je uplne orgasmicky, ale pracovnejsi no, devcata stoji vsak za to uvidite ze nebudete potrebovat ani tu fotku chlapa. Takze si pripravte pero a papir a opiste si to.
VYBORNE BILKOVE REZY
8 bilku,200g mouckoveho cukru, 150g mletych orechu, 20g jemne strouhanky (ja pridam radeji orechy a strouhanku nedavam), 1 lzicka maizeny, merunkova marmelada (nedavam protoze marmalada je u nas absolutne zakazane zbozi!!!!)
ZLOUTKOVA NAPLN
8 zloutku, 2 lzice cerne kavy (vzdycky trochu zbyde od snidane), 120g mouckoveho cukru, 1 balicek vanilkoveho cukru, 200g masla (ja davam 100 g masla pridelam besamel a dam radeji 4 lzice vychladleho besamelu, napln je lahodnejsi a lehci)

Do tuheho snehu slehaneho z bilku pridame cukr a znovu dobre uslehame. Potom pridame mlete prazene orechy (neprazim), strouhanku (jak jsem psala nepridavam dam vice orechu), maizeny a vsechno promichame. DAMY TOHLE VSAK DELAME RUCNE!!!!!! Jinak to muzete vylit do zachodve misy. Pripravene testo rozetreme na vymazany a strouhankou vysypany plech (aha tak na to je ta strouhanka, ja davam papir tady se jmenuje parchment paper super vec bez toho se neobejdu)a v mirne teple troube upeceme. Zacnu tak na 375F 5 min a stahnu to na 350 je to hotove kolem 20 minut hlavne davejte pozor at to nepresusite. Upeceny a vychladly moucnik rozkrojime po delce na tri stejne siroke pasy. Zmerim ten plech at se vam to podari holky me drahe cca 17.5 x 1.5 in.
Napln: Zloutky, studenou cernou kavu , mouckovy a vanilkovy cukr za staleho michani uvarime na husty krem a nechame vychladnout (u toho si maknete pouzivam metlicku a boli me ruka u same paty jakmile zacne krem houstnou tak opradu je potreba michat michat michat !!!!!) ale holky vite kolik palite kalorii takze si muzete potom dat o dva kousky vice) a nechame vychladnout. Maslo umichame a postupne pridame vychladlou hmotu. Jak jsem psala udelam si besamel ktery je snadny , mleko s hladkou moukou, muze byt i trochu vanilkoveho pudinku.
Jeden pas potreme marmeladou a naplni na nej polozime druhy pas, ktery rovnez mazeme marmeladou a naplni, potom prilozime treti pas a povrh i boky potreme naplni, cely moucnik nakonec posypeme mletymi orechy (ja posekam trochu cokolady, proc ne?) Nechame prolezet par hodinek.
Preji vsem dobrou chut, vybornou naladu a krasnou pusu od Vaseho Valeninka. Alicka z Calgary

Blanko (Alicka - Mail - WWW) 07.02.2006, 16:00:32
na tom obrazku to neni to ono , ale jak jej budu peci, poprosim Luboska at mi to vyfoti a poslu foto Kudlance, mozna to da do archivu a uvidime. Na obrazku vidim spise jablkovy piskot. A.

:-)))) Aličko, přesně, je to něco s jablky, (kudlanka - Mail - WWW) 07.02.2006, 16:05:31
já to "takňák" kamuflovala... A příště mi pošli recept rovnou do redakce, já to dám jako samostatný recept, aby to viděli všichni, nejen ti, co zabrousí sem, do reakcí :-))). Tak až budeš mít tu fotku, tak to dám znovu, ok?

Alicko (Bara - Mail - WWW) 07.02.2006, 20:16:01
Podobny recept mam od me peruanske pritelkyne Lili, rikam mu Lili dort a je to strasne dobry. Ty vlasske orechy ne na moc jemno (a ty tomu daji tu spravnou chut), nepouzivam strouhanku, ale rozmackane krekry a ty asi zpusobi to, ze je to nadherne krupave,pecu to normalne v kulate dortove forme, nechat vychladnout v troube, aby to nespadlo. Jako napln pouzivam naslehanou slehacku bez cukru a hodne cerstvych jahod. To je takova droga, ze dokud to nesezeres, tak neprestanes. Kaloricka bomba, ale paradni!!! Muj recept je trosku jednodussi (hrneckovy) a z polovicni davky, je z toho jeden dort normalni velikosti.

(Bara - Mail - WWW) 07.02.2006, 21:28:37
Jeste dodam, ze nic nemicham rucne, zadna telesna namaha.

Bilkove rezy, (Eva - Mail - WWW) 08.02.2006, 22:38:00
verim, ze jsou dobre, ale moc narocne na praci a urcite desne sladke. Ne, ty ja delat nebudu. To uz si dojdu koupit laskonku.

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: