[CNW:Counter]
  www.kudl@nk@.cz   

O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé…
 
téma
manuál
poradna
tady a tam
úkol pro vás
MUDr. Kudlička
fauna a flora
nejen duše
zážitky
krásno
:-)))
 
FÓRA KUDLANKY
 
 
 
dopisy do poradny
dopisy do redakce
 
 
 

Kudl@nk@
domovská stránka

Kudl@nk@
do oblíbených

 
 
 
DOMŮ
 
ARCHIV
 
bloguje.cz
 
 
 
 
Nová kniha: Jsem fakt impotent?!
 
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826
Copyright (c) 2003-2004
Šéfredaktorka:
Mgr. Daniela Umlauf Goldwein
 
SEKANÉ ŘÍZKY V PIVNÍM TĚSTÍČKU
Rubrika: [nejen duše]

Pivečko je starodávný lidový alkoholický nápoj ze sladu a chmele. Dá se použít i k přípravě a ochucení četných pokrmů. Omáčkám a šťávám na maso pivo dodává výtečnou chuť a skvělý říz. Guláše, kotlety, roštěnky, plátky, závitky – všechno je to báječné. Pivo také zlepšuje konzistenci i chuť těst a těstíček pro smažené pokrmy. Následující předpis je pro čtyři osoby (nebo jednoho hodně hladového).

 

”Ingredience

300 g mletého masa, kousek cibule,  rohlík, mléko, sůl, vejce, mletý pepř, hladká mouka, tuk na smažení

Těstíčko: vejce, cca 1 decku světlého pivka, 100 g hladké mouky, lžíce oleje, sůl

Postup:

Rohlík nakrájíme na plátky, zalejeme mlékem, pak z něj uděláme jednolitou hmotu, do které přidáme mleté maso, drobně nakrájenou cibulku, sůl, rozšlehané vejce, pepř, 1 – 2 lžíce mouky a pořádně promícháme. Pak vytvoříme asi osm menších řízků – dva na porci – obalíme v mouce, namočíme do středně hustého těstíčka, připraveného rozšleháním výše uvedených surovin. Usmažíme po obou stranách. Podáváme s brkaší, brsalátem, chlebem – s čímkoli, co je u vás obvyklé. Zbytek pivečka jistě nepřijde nazmar...


Báječnou dobrou chuť všem přeje kiwi


 



Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky

Komentáře

asi řeknu administrátotovi bloguje (von banhoff - Mail - WWW) 19.01.2006, 08:02:18
aby zakázal zobrazování tohoto blogu před objedem, sliny na klávesnici nevypadají dobře :)

pivo (master - Mail - WWW) 20.01.2006, 08:50:48
mám-li kuchařskou mánii a jsem-li připuštěn ke sporáku, přidávám pivo do oleje i při smažení řízků. Výsledkem je chřupavá strouhanka. Pivem polévám i pečená masa, včetně opeřenců. Vznikne tím chutná kůrčička, o kterou se postará přítomný slad.
Pečenou kachnu je také možné pomazat trochou medu. Výsledek je podobný, snad i lepší.

A ještě jeden poznatek kuchaře amatéra:
Do strouhanky pro obalování řízků a kaprů přidávám něco málo kokosové moučky.
Olej pak sice trošku pění, ale výsledkem je opět zvláštní chřupavá chuť řízků.
Dobrou chuť!

Milí pivní amatéři ! (Wendy - Mail - WWW) 20.01.2006, 12:09:48
Nevím, zda jsem o tom už nepsala, tak jestli ano promiňte sklerotické osobě - ale tohle bylo tak dobré, že lepší dvakrát než nickrát. Pečeni, nejlepší je zvěřina, alenení nutné, posypeme na kousky nakrájeným chlebem, jablky, normálně okořeníme a při pečení poléváme pivem - nešetříme. Je to bašta !

Chleba? (Míša - Mail - WWW) 20.01.2006, 12:34:13
Tak jablka i pivo na pečeni - to znám. Ale s tím chlebem to slyším poprvé. Vzhledem k tomu, že chlebem se například zahušťuje guláš, má v tomto případě stejnou funkci? Nebo z jakého důvodu se přidává?

Mastere (Mrska - Mail - WWW) 23.01.2006, 03:51:44
nejak mi uniklo co je kokosova moucka - je to nastrouhanej kokos? Ale neee moucka, ze ne.

Mrško, (master - Mail - WWW) 23.01.2006, 07:13:15
jo, je to nastrouhaný kokos. Moučka se tomu jen říká.

diky, mastere (Mrska - Mail - WWW) 24.01.2006, 02:55:48
ja to tusila, ze to neni moucka.. Vyzkousim az budu delat kureci rizky.

Míšo, (Wendy - Mail - WWW) 24.01.2006, 09:16:57
ty kousky chleba se tak nějak rozpečou, nerozpustí se jako nadrobený zahušťování. Křup křup ! No proč tam vlastně jsou - lidi si pořád vymýšlejí, co by dobrého sežrali....

Wendy, (Míša - Mail - WWW) 24.01.2006, 09:38:18
to máš teda pravdu, já taky pořád myslím jen na to, co bych dobrýho pozřela :) Dík za info.

Mastere (Jarka - Mail - WWW) 25.01.2006, 20:10:19
To si snad delas srandu s tim pivem do oleje kdyz peces rizky, to musi strasne prskat a olej byt vsude, ne?vazne? Hele ja jsem dobra kucharka, pivo pouzivam do gulasu a dusenych mas, na kure..... ale tohle jsem jeste nikdy, ale nikdy neslysela.

Jarko, (master - Mail - WWW) 26.01.2006, 08:21:56
samozřejmě, že to trošku prská, ale:
použiješ-li vyšší pánev, nemusíš se obávat, že Ti olej uteče na kamna.
Pivo musíš přidávat pomalu, po kraji pánve a ne doprostřed! Jak myslíš, že pečou řízky v hospodě? :-))

( - Mail - WWW) 26.01.2006, 10:58:14


Mastere (Jarka - Mail - WWW) 01.02.2006, 11:51:04
Uz mlcim!!!!

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: