[CNW:Counter]
  www.kudl@nk@.cz   

O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé…
 
téma
manuál
poradna
tady a tam
úkol pro vás
MUDr. Kudlička
fauna a flora
nejen duše
zážitky
krásno
:-)))
 
FÓRA KUDLANKY
 
 
 
dopisy do poradny
dopisy do redakce
 
 
 

Kudl@nk@
domovská stránka

Kudl@nk@
do oblíbených

 
 
 
DOMŮ
 
ARCHIV
 
bloguje.cz
 
 
 
 
Nová kniha: Jsem fakt impotent?!
 
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826
Copyright (c) 2003-2004
Šéfredaktorka:
Mgr. Daniela Umlauf Goldwein
 
ZELENINOVÁ LAHŮDKA
Rubrika: [nejen duše]

Tak tohle jídlo jsem ochutnala u své švagrové a je to něco „EŇO-ŇUŇO“. Když jsem ho prvně uvařila doma, tak mí spolubydlící na to nejdříve hleděli s notnou dávkou nedůvěry, ale pak už jen dělali „chro-chro-chro“. Takže doporučuji zkusit, neboť příprava je velice jednoduchá a hlavně rychlá. No a ti, kteří si chtějí držet „tajli“, tak samozřejmě zvolí odlehčenou variantu smetany a s máslíčkem budou šetřit.



”Zelenina  ve  smetanovém hávu


Ingredience:


sáček mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev, červ.paprika),  menší cibule, zakysaná smetana (1 kelímek),1 rovná lžička Solamylu nebo Maizeny,  sůl, pepř, cukr, citronová šťáva, máslo


Postup:


Mraženou zeleninu podusíme doměkka a osolíme. Zvlášť na másle zpěníme jemně pokrájenou cibulku, do které vmícháme smetanu s rozšlehanou lžičkou škrobu, a povaříme. Lze použít i sladkou smetanu okyselenou citronovou šťávou. Vzniklou omáčku promícháme se zeleninou, lehce opepříme, přisladíme asi lžičkou cukru, případně můžeme i přikyselit citronem (dle každého chuťových potřeb).


     Podáváme jako přílohu, výborně se hodí například k pečenému kuřeti s bramborem. U nás (rozuměj — na Vysočině) se říká: „Nechte si čvachtat v rypáku!“

Míša z Humplu :-)))


 



Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky

Komentáře

Miso dik za eno-nuno zeleninku. (Bara - Mail - WWW) 18.01.2006, 22:27:43
Nasla jsem pro tebe jeste jeden recept na kaderavek, presel po nem mraz, tak bude jeste lepsi.

Kaderavek s kurciclou - pro 4 osoby
1 cibule - na kosticky
300g klobasy - na platky nebo kosticky
300g narezany kaderavek
3 vejce
3 brambory
3 dl slehacky
olej, sul, pepr

Na oleji zesklovatime cibuli, pridame narezany kaderavek, promichame, prilijeme asi decilitr vody, dale klobasu, prikryjeme poklici a 10-15 minut dusime.
Brambory nastrouhame na hrubem struhadle, vejce rozkvedlame se slehackou, ochutime soli a peprem.
Kaderavek prendame do vymasteneho pekacku na to rozprostreme smes z brambor. Prikryjeme alobalem a dame do trouby. Asi po 20 minutach odstranime alobal a jeste asi 15 minut dopekame, aby vznikla na povrchu kurcicka. Hned servirujeme.

Miso, kaderavek musi byt dobre uvareny, jinak neni dobry, ja jsem tenhle recept objevila dnes v novinach. Nemam vyzkouseno, ale to je pro milovniky kaderavku. Dobrou chut.
Ja osobne ho delam jen smichany a rozstuchany s brambory, dochuceny masovym sosem a klobasou.

Miso (Mrska - Mail - WWW) 23.01.2006, 03:49:20
ja to zkusim, kdyz to tak chvalis. Vyzkousim ke kuratku. Urcite to bude eno nuno.

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: