[CNW:Counter]
  www.kudl@nk@.cz   

O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé…
 
téma
manuál
poradna
tady a tam
úkol pro vás
MUDr. Kudlička
fauna a flora
nejen duše
zážitky
krásno
:-)))
 
FÓRA KUDLANKY
 
 
 
dopisy do poradny
dopisy do redakce
 
 
 

Kudl@nk@
domovská stránka

Kudl@nk@
do oblíbených

 
 
 
DOMŮ
 
ARCHIV
 
bloguje.cz
 
 
 
 
Nová kniha: Jsem fakt impotent?!
 
KUDLANKA.CZ, ISSN 1214-7826
Copyright (c) 2003-2004
Šéfredaktorka:
Mgr. Daniela Umlauf Goldwein
 
ČÍNSKÉ NUDLE S KUŘECÍM MASEM
Rubrika: [nejen duše]

Čínské nudle jsou pokrmem s tisíciletou tradicí. Jak ostatně psali nedávno na idnes (převzali ze serveru BBC) - potvrdil to nález západočínských archeologů. Vykopali misku s těstovinami, které kdosi nedojedl asi patnáct století před narozením Buddhy. Což je důkaz, že se nudle jedly dříve v Číně než v jejich evropské domovině Itálii. Následující recept, který vám ráda předávám, mi poslala kamarádka Katka, a pokud si tyhle nudličky uděláte, věřím, že vám budou také chutnat.

 


Ingredience:


Nudle  (rýžové, nebo takové jako jsou v těch čínských polévkách), Kuřecí maso, Máslo, Cibule, Česnek, Mrkev, Čínské zelí, Celer (může být i paprika + rajče apod...), Masox (drůbeží bujón), sladká paprika, mletý pepř, Sůl, Vegeta, bazalka, oregáno — dle chuti já ho dávám), 1 kelímek sladké smetany , 1 kelímek zakys.smetany


Postup:


Na másle v pánvi orestovat na drobné kostičky nakrájené maso (okořeněné, bez papriky!). Ostatní zeleninu nahrubo nastrouhat a postupně dusit v hrnci nebo veliké pánvi. Začínáme mrkví s celerem a cibulí, pak přidáváme ostatní zeleninu až pustí šťávu. Trošičku podlejeme a přidáme sladkou papriku, masox, vegetu česnek( asi tak 2 stroužky), dusíme do vyšťavení, pak zalít smetanami a krátce podusit. Přidat orestované maso a podávat s vařenými nudlemi.


P.S. Mě to hrozně zachutnalo, na talíři to nevypadá až tak vábně, ale je to mooooc dobré!


Přeju vám všem dobrou chuť, Ilona.


 



Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat nevhodné a vulgární příspěvky

Komentáře

Ilonko (Alenka - Mail - WWW) 09.11.2005, 18:24:28
tak jsem si to okopirovala, dik:)

Nejak (Alicka - Mail - WWW) 10.11.2005, 16:52:51
mi tam chybi ginger.

Ilono (Jarka - Mail - WWW) 11.11.2005, 20:23:02
me tam take chybi cili papricka, cina je pikantnejsi. S tou smetanou, bazalkou a oreganem mi to spis pripada jako cinske nudle s italskou omackou, ale nic, dobre to byt muze.

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text: