O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ÚNAVA MATERIÁLU - (ANO, NEVĚRA..) PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 listopad 2009

 Něco jsem tady v kudlance přečetla a tak taky prosím o radu. Jsem s manželem 10 let - z toho 2 roky svoji.  Máme spolu dvě děti (2 a 5). A stalo se, byla jsem mu nevěrná. Naše manželství bylo doposud klidné, ale hrozně nudné. Co jsem poslední dobou zažívala? No, prostě přišel z práce, sedl si k počítači a večer vstal, kouknul na telku a šel spát...

 

 

 

 

Občas jsme tedy někam vyrazili, ale opravdu jen minimálně. Proto to ale nepíšu. Jde o to, že jsem si už dlouhou dobu myslela, že mě už nemá rád. Nikdy mě nepohladil, neřekl, jak mi to sluší, případně cokoliv - nic milého. No prostě to, co my ženský potřebujeme (tedy alespoň já). Říkala jsem mu to několikrát, ale vůbec na to nereagoval.

 

      No a pak jsem poznala JEHO! Říkal mi, jak jsem krásná a jak mu voním atd... No jo, jenže je také ženatý a manželka mu na to přišla. A bylo zle. Nakonec mi manžel řekl, že mi to odpustí, ale hned druhý den jsem věděla, že to nepůjde. Chtěl slyšet, že už se s nim nikdy nesejdu - a to já, husa pitomá, neudělala. Řekla jsem,  že nevim a tak můj manžel odešel.

 

     Já se mu nedivím, ale teď vím, že bych ho chtěla zpátky. On už nechce, ale nevylučuje to. Jde o to, že když jsem se ho zeptala, jestli si mám zajít na sociálku a požádat o svěření dětí do péče, tak mi řekl,  ať zatím nic nedělám, že když budu potřebovat peníze, ať si mu řeknu. Bojím se toho, že na něj přijde nějaká vlna vzteku a já zůstanu bez peněz nebo že mi bude chtít třeba vzít děti...

 

     Je to teď čerstvé, já nevím -  mám čekat jestli se vrátí nebo jednat? Opravdu nevím, abych to neuspěchala a pak o něj nepřišla nadobro.

 

Moc děkuji za odpověď,

Petra

 

 


 Jen malé "UPOZORNĚNÍ"  - Petra nepsala proto, abychom ji kritizovali, ale poradili....


 

 

Komentáře (210)add feed
... : katka*
Jak bys chtěla jednat? utíkat na sociálku nemá smysl, proč? Zatím bych to nechala být, počkala bych jak se to všechno ještě vyvine.
Kam odešel? má svůj byt, něco stálejšího nebo to nějak "pytlíkuje" po kamarádech apod.? to je taky důležité vědět - jak dalece je to vážné.
Pokus se s ním domluvit (příp. sepsat papír) na výživném na děti, které ti bude pravidelně posílat (příp. i výživné pro tebe) a se soudem bych ještě počkala. Tam můžeš jít vždycky.
Víš, chlapi takové ty pěkné slovíčka, které my tolik potřebujeme celý život nějak říkat neumí... Na začátku to ještě jo, ale časem už tu potřebu nemají a nechápou proč my ano. Berou to jako hotovou věc, že nás mají rádi a podle nich to není nutné opakovat každý večer. nemysli si, taky to mám doma... Co naděláš, po pár letech to prostě sklouzne trochu jinam než je bláznivá a romantická láska - je to jiné, ne horší, ne lepší. Prostě jiné...
Vydrž a uvidíš jak to dopadne... Nic nikam netlač.
listopad 16, 2009 14:14
Buď charakter : quido
Posra1a jsi to, tak se zachovej jako hrdý člověk a neškemrej o prachy...
listopad 16, 2009 15:08
čili bez kritiky: : romanB
Konečně se chlap zachoval normálně, v klidu, tak v čem je problém? Nekříčí,nevyhrožuje, prostě jen není - a proč by měl být? Zkus si ujasnit, co přesně chceš, třeba varianta s NIM je přece jen lepší a stojí za všechny komplikace a možný zklamání. Pokud přece jen vyhraje manžel, tak si ho nějak přitáhni. Bude tě to něco stát, ale to je přece normální. Jestli je to tak, jak píšeš, třeba by ocenil, kdybyste začali žít trošku jinak oba - jednoduše řečeno, začněte se hýbat. Mám čistě osobní pocit, že svatba po osmi letech asi taky nebyla zrovna z velkého pohybu .. Ale docela určitě, když už jsi to začala, tak si teď nehraj na mrtvýho brouka, přiznej si, co opravdu chceš a udělej to. Pokud jsem odhadl tvoji situaci, nemáš totiž moc na co čekat, leda na to, až se rozhoupe manžel. Hezký den smilies/smiley.gif
listopad 16, 2009 15:32
Milá Petro : kolemjdoucí
nemáme prý kritizovat, ale radit. Jenže já nevím co vlastně chceš, tak ani neumím poradit. Ale možná bych ti mohl něco vysvětlit. Rozdíl mezi manželem a milencem spočívá v tom, že milenec ti říká všechny ty blbosti, po kterých toužíš, aby tě dostal do postele. Manžel ti je neříká, protože tě už do té postele kdysi dávno dostal(a navíc tě tam každý večer zase najde - to už je větší dobrodružství jít se podívat do ledničky, tam se občas najde nějaké překvapení). Nebo si snad myslíš, že když my chlapi říkáme jak jsi krásná a jak voníš, že to myslíme doopravdy?
listopad 16, 2009 16:03
já hlavně nechápu, proč ho chceš zpátky : alena puntíkovaná
sama tvrdíš, žes mu zahnula, protože ti nevyhovoval a prakticky jste spoklu nežili. Co čekáš, žese stane teď? Bude se chovat stejně, jako předtím, ale bude "na koni" a bude mít důvod "tě trestat". Vzdej to, dokud nejsi jednou nohou v blázinci. Stalo se stalo - začni znovu, s někým jiným...jo ale doufám, že ses poučila, že ženáč je proste TABU.Podej rozvod, rozděl majetek, nech si vyměřit alimenty. a nech se překvaúpit, na světě je pokud vím asi 6 miliard lidí - polovina z toho jsou chlapi...on se někdo zaručeně najde.
listopad 16, 2009 16:55
Nebo si snad myslíš, že když my : alena puntíkovaná
chlapi říkáme jak jsi krásná a jak voníš, že to myslíme doopravdy?
listopad 16, 2009 16:03 - no celou tu dobu tady říkám, že se chlapům nemá věřit - že většinou kecaj.....a vy jste ze mě udělali pomalu androteroristku. Tady ti krřásně vysvětlil kolemjdoucí, že jsem měla pravdu. Nebo snad kolemjdoucí právě vyhlásil válku proti mužům?
listopad 16, 2009 16:58
ale ale : kolemjdoucí
Alenko, vždyť vy to holky děláte úplně stejně. Tváříte jak vás baví s náma lézt po skalách, spát ve stanu nebo pádlovat proti proudu ale celou dobu myslíte jenom na to jak se vdát....

listopad 16, 2009 17:09
ááááá pán je psycholog : alena puntíkovaná
já v životě nepádlovala ani jsem nelezla po skalách, ani jsem nedělala nic tak nebezpečnýho a ve stanujsem spala naposled ve dvanácti letech a můžeš mi věřit, že jsem tenkrát na vdavky zaručeně nemyslela.
listopad 16, 2009 17:12
a to ony ti ty holky na tý skále : alena puntíkovaná
ve stanu vykládaj, jak jsi krásnej a jak jim voníš - dals jim čuchnout k ponožkám? Asi pak vomdlely, že jo - no a ty ses domníval, že omdlely úžasem nad tvým půvabem a že tě chtěj uhnat, že jo? A podařilo se to nějaký?
listopad 16, 2009 17:15
no : Kamila
Alena má pravdu v tom, že ty by sis měla ujasnit, zda chceš zpátky tu svou nudu. Na druhou stranu bys to sakra měla chtít, jsou tam dvě malé děti. Na sociálku bych nešla, když ti prachy dá, kdybys tam šla, mohl by se právem naštvat, že tim myslíš konec. Pokusila bych se s ním jít na kafe a tam mu v klidu říct, že ho chceš zpátky, že ho miluješ a že ti stojí za to, na tom všem pracovat. A že tamtoho už neuvidíš - a musí to být pravda. Pak už můžeš jít domů a čekat, jak se on rozhodne. Víc bych nedělala, dolejzat nemá smysl nikdy. A přečti si dobře slova kolemjdoucího, má pravdu...
listopad 16, 2009 17:44
Moc děkuji : Petraa
Tak vám všem moc děkuji.Upřímě řečeno jsem z těch rad trochu zmatená.Takže se mám prostě smířit s tím,že už mě manžel nikdy nepohladí.Sex budu mít jednou za měsíc a jinak nic.Tak to asi můžu být ráda,že bydlí u rodičů.Teď je to tak,že tedy bydlí u rodičů ale říkal,že hledá cestu zpátky.Zatím nemůže na mě ani koukat.Na víkend měl děti a zítra se zase staví.No čekám co bude.
listopad 16, 2009 17:54
Petroo : Kamila
nejsem vůůůbec odborník, ale víš co - akce vyvolává reakci... jestli jsi jen čekala, že něco bude, tak to nebude... Je potřeba být aktivní, třeba s ním vyrazit na ty hory nebo prostě něco, co on má taky rád - zdůrazňuji, TAKY.. Nějaký společný aktivity - ale fakt bych začla tím, že bych zpytovala svědomí, jestli mi za to stojí - abyste se netrápili oba.
Na druhou stranu - jak už jsem napsala výše, jsou tam dvě děti...
listopad 16, 2009 18:04
no, to se mu nediv : alena puntíkovaná
kdyby někdo zradil tebe, taky bys mu už nevěřila. Brala bych to tak, že se k sobě nehodíte a rozešla bych se s ním po dobrém. Byt ti, koukám, nechal, na děti ti platit bude...k soudu chodit netřeba. Dohodni se s ním, kdo podá rozvod - a bude. Ty se rozveď a hledej někoho, kdo se k tobě bude hodit víc a s kým si budeš víc rozumět. To s tím, jak ho miluješ, bych moc nezmazávala - kdybys ho skutečně milovala, tak jsi mu nikdy nezahnula. Až budeš volná, můžeš mít sex kolikrát budeš chtít a s kým budeš chtít a milenců mlůžeš mít povícero. Nebudeš vdaná. Vím o čem mluvím, byla jsem rozvedená patnáct let. Navíc budeš moci poslat dotyčného milence hbitě kamsi, začne-li prudit, nebo si dělat nepřiměřené nároky. Tady chlapci ti vysvětlí, jak se to dělá. Jo, nevstoupíš dvakrát do téže řeky, už to nikdy nebude, co to bylo. Ale říkám ti, když se ti to podaří "slepit", budeš žít jak svatá abatyše a ještě budeš mít denně na talíři různé blbé kecy - a budeš mu snad moci vyčíst, až zahne on tobě? A jelikož hormóny jsou hormóny, stejně mu za čas zahneš znovu, nic jinýho ti nezbude, a zas nám napíšeš...tak si tohle ofoť a schovej si to...bude se ti to hodit.
listopad 16, 2009 18:10
Petro : mia
a co vlastně ten milenec? jak se zachoval? stýkáte se ještě?
listopad 16, 2009 18:22
je ženatej a jeho : alena puntíkovaná
žena líp vaří
listopad 16, 2009 18:28
Petro : bína
a co jsi prosím Tě čekala? Za čas bude rád, že se takové přiblbé slepice zbavil a ani se nemusel moc snažit.
listopad 16, 2009 18:44
Petro: jsi hloupá a líná : romanB
nikdo ti nic neřekl takového, abys z toho mohla dojít k závěru: "Takže se mám prostě smířit s tím,že už mě manžel nikdy nepohladí.Sex budu mít jednou za měsíc a jinak nic." Přečti si to všechno ještě jednou a zkus se přestat litovat a začít myslet .. ale pokud bys to uměla, asi bys nebyla v té situaci, co jsi (omlouvám se, toto není rada, to je kritika)
listopad 16, 2009 19:20
Ahoj Petro : Marcela Burešová
Já jsem starší ročník ale úplně souhlasím s alenou puntíkovanou,líp bych to nenapsala.Jsem vdaná hodně dlouho ale tohle jsem zatím řešit nemusela ikdyž byly situace různé.Taky romanB má pravdu.Můj názor je ten že když se něco rozbije a pak slepí,tak to nikdy není ono.Musíš si to pořádně rozmyslet.Já osobně bych nejspíš počkala,žádná kaše se nejí tak horká jak se uvaří.
Hezký den
listopad 16, 2009 20:11
... : Sandra.
No, já tedy nevím, Alenko, ale ty tvoje rady mi přijdou dost sobecké. Chápu, že tvoje děti měly tátu, který za moc nestál a že tedy asi lepší žádný, než mizerný táta, ale Petry manžel je dost pravděpodobně dobrý táta, který se o děti stará a platí na ně (minimálně to je z Petřina psaní jasné)- takže rady typu- budeš volná, budeš moct mít milenců povícero- vůbec neberou v potaz zájem dětí. A zájem dětí je, aby měli rodinu, mámu a tátu, co bydlí pohromadě...
Takže moje rada je zkusit to slepit- vždyť jste svoji jenom dva roky, bohajeho, tak tam ještě nedávno musel být nějaký důvod, proč jste si tu věčnou lásku a věrnost slibovali, ne?
A zapracovat na tom vztahu- když to nepůjde, tak od sebe můžete jít vždycky a chlapů je na světě spousta, jak píše Alenka, nějakého milence seženeš bez problému. Jen žádný z nich nebude táta tvých dětí, takový je jen jeden a to je dost dobrý důvod svému manželství dát ještě šanci.
A ještě něco- ty jsi to pokazila, takže ty jsi teď na tahu, jinak souhlas s Kamilou.

A kolemjdoucí- ta tvoje teorie je zajímavá, ale řekni- já už vdaná jsem a a lézt po skalách a spát pod stanem mě baví pořád, po čem pokoutně toužím nyní?:-)
listopad 16, 2009 20:50
lepší žádný táta, než mizerný táta - to je moje zkušenost. : alena puntíkovaná
nikde není řečeno, že tyto děti svého tátu nikdy neuvidí - nebo tak něco...no dobře, když teda myslíš Sandro, tak olt to slepěj a budou si zahýbat. Doma bude dusno a stejně na děti nikdo nebude mít čas.A Náladu - vím o čem mluvím, já to zažila jako dítě, neb u nás to byla maminka, která měla milence a můžu ti říci, že to pro nás s bráchou byla úleva, když se konečně rozvedli a rozstěhovali. Život v rodině, kde si rodiče jsou po krku je pro děti nesnesitelný.Jo Sandro a kdes byla se svými připomínkami o morálce, když tu chlapci hovořili o ochutnávání jiné svíčkové a podobně? Prostě to manželství je rozvrácený a lepší to nebude...a než furt ty nervy a to dusno....to těm dětem fakt bude líp, když budou na střídačku s mánmou nebo s tátou a v klidu. A co máš proti milencům..I pan president má milenku, předseda vlády měl milenku a má dokonce nemanželský dítě....když to dělají takovýhle lidi, na tom přece nemůže být nic špatného - nebo jo?
listopad 16, 2009 21:06
No teda....na tý lodi v tom stanu na tý skále : alena puntíkovaná
to teda musí bejt NĚCO!!! A měli jste tam taky kopírku??? No, vidíš a některý lidi jsou tak blbí, že čuměj doma na porno...
listopad 16, 2009 21:08
... : Sandra.
Alenko, o kopírce a svíčkové tu psali pokud si dobře vzpomínám pánové kolemjdoucí a strejda, pánové, kteří toho mají odžito víc než já, svůj život si zařídili po svém, u jednoho z nich je to dokonce dávná vzpomínka na ojedinělý zážitek, neprosí se o můj názor na jejich život a tudíž kde jsem byla se svými připomínkami o morálce? Nikde. Ani u Petry nekřičím- fuj, hanba! Jen píšu paní, která je zjevně na rozcestí a prosí o radu, že si myslím, že správné je to ještě s manželem zkusit. Jednak kvůli dětem a pak i kvůli sobě- vždyť sama píše, že by ho chtěla zpátky. Pokud je jediným problémem nuda, dá se to přeci změnit. Možná by stačilo málo, dát děti na hlídání babičce a udělat si výlet ve dvou, začít znovu a tak nějak lépe. Oba dva udělali chybu, ale třeba se z těch chyb poučí- spoustě lidem se upevnil a vylepšil vztah, když se přenesli přes (skočenou) nevěru. No a nebo to už nepůjde slepit a pak se rozejdou- já jen psala, že to stojí za pokus a že při tom rozhodování nemají myslet jen na sebe, ale i na děti.
listopad 16, 2009 21:28
Sandro : kolemjdoucí
to co píšu není přeci o nějaké konkrétní situaci, jenom ilustrace a reálie budou samozřejmě u každého jiné. A třeba u tebe to mohlo být naopak, a tvůj partner se jenom tvářil že ho to na těch skalách s tebou baví (a třeba ho to potom skutečně začalo bavit)....těch možností jsou miliony. Já jsem se jenom snažil naznačit, že obě strany se někdy ve fázi námluv přetvařují.
listopad 16, 2009 21:31
přetvařování : romanB
v určité podobě je přece fajn i mimo námluvy smilies/smiley.gif možná to dokonce i ponechává v hodně dlouholetém vztahu tu námluvní chuť. Ale zkoušet něco, co nechci je blbost, řekl bych.
listopad 16, 2009 21:35
teda já jsem zádadně proti přetvařování : alena puntíkovaná
jednak je jasno už od začátku a druhak - kdo si má pamatovat, co kdy komu nakecal. Když se jedná na rovinu a mluví se pravda - k žádným trapasům nemůže dojít. Tolik moje - draze zaplacená - zkušenost. Když se s někým nesensu, nebe si jdeme navzájem na nervy - tak si to řekneme a jdem si z cesty a spokojenost je na obou stranách - je-li tomu naopak, pak si to taky řeknem a vyhneme se nervákům jako jestli mě miluje, nemiluje a tak dále a tak podobně. Je-li situace jasná, dá se na ní stavět. Nejhorší je nejistota. Osoby zahalené tajemstvím mi jdou na nervy a zdaleka se jim vyhýbám. Jinak slovo námluvy je odvozeno od slova "Mluvit". A toho se držím.
listopad 16, 2009 21:59
Sandro - ten její manžel o sex viditelně nestojí : alena puntíkovaná
...jo, jsou i tací. Ty myslíš, že se pak po "slepní" z něj stane vášnivej hřebec? To pochybuju. Dříve nebo později ona skončí v náručí milence a začně to nanovo. No...chudinky děti - takhle už to mohly mít za sebou jednou provždy.
listopad 16, 2009 22:01
Aleno, přetvařování... : erika
určitě ne tím stylem co zmiňuje kolemjdoucí - nikdo to nevydrží věčně a ten druhý se pak právem cítí "oklamán". Bral si přece nadšenou lezkyni... najednou je tu zklamání... a vztah jde pomalu ale jistě do kytek.
Na druhé straně se každý počas namlouvání pokouší ukázat z té nejlepší stránky. Proč s tím přestat, když je ruka v rukávu? Když ve mně ten druhý dokázal probudit moje lepší já, proč na něj pak rezignovat? Je to krásné, když je ženská po 20 letech stejně příjemná a chlap stejně galantní, jak počas randění. Takového něco asi myslel RomanB.
Když se lidi ve vztahu přestanou snažit, nesmějí se divit, že to pak už moc nefunguje. Mám dojem, že u Petry se přestali snažit oba dva.
listopad 16, 2009 23:19
Tak jsem si to tu celé přečetl a zjistil jsem, (mám toho hodně na srdci), : strejda
že tu bylo, opět na popud té puntíkaté, normální paní Sandrou zmíněno mé jméno. Ovšem jedna nenormální babizna, jak stále vidno, žije z mého a kolemjdoucího, tehdy humorného podání jednoho jediného excesu (příííkládečku) snad celý život. A ono jí to vydrží...

Petře bych však chtěl říci následující. Když já jsem onehdy zhřešil a porušil tím ono přikázání, pro mne to byl tehdy pouhý pud. Nic víc! Zvědavost a degustace. (To Ti pouštím vodu na Tvoji mlýnici, babice jedna, co? Už vidím puntíkatou, jak jí opět škubou koutky i tendence). :-)
Tehdy jsem si strašně moc nepřál, a dělal jsem vše pro to, aby se to neprovalilo. Což mi vyšlo a jsem tomu strašně rád.
ALE: Když ta zmiňovaná pudová avantýra skončila, červíček vrtal. A vrtá stále. Když se tu o té degustaci náhodou zmíní naše milovaná Alenka, jsem ještě hodnější, než hodný. (Já vím, že se jedná o bezrozměrné číslo, že "hodnost" nelze měřit. Je to něco podobného jako menší množství než malé). Jinak si na to už ani nevzpomenu, protože to bylo v dávných dobách, dokonce v minulém století. Ale protože vím, že já jsem byl tím hajzlem, snažím se už léta letoucí o to, abych své ženě, kterou mám stále rád, tu svou tehdejší avantýru nějakým způsobem vy-kom-pen-zo-val. Je to sice blbé, až nehodící se slovo v souvislosti s nevěrou, ale jiné mě teď nenapadá. Dělám všechno proto, aby má žena byla spokojená, aby neměla (pokud jí to její ženská mentalita a nálada blbého dne zrovna dovolí) důvod se na mne nějak zlobit. Snažím se být zkrátka a dobře hodným chlapem, abych se vyjádřil v meritu té Alenčiny terminologie. Hodným a pozorným chlapem. To je výstižné. Když to jde, obrazně jí snáším modré s nebe. A za to všechno nemůže nikdo jiný, než ten stále vrtající červíček, zvaný svědomí.
A tak si myslím, že i Ty, milá Petro, by ses měla zamyslet, když už se to u Tebe provalilo. Omluvit se - každá ženská je trošku hééérečka a každá umí udělat jakési oči a smutný kukůč (ale mělo by to jít od srdce a mělo by to být pravdivé) a měla bys dělat vše pro to, už kvůli dětem, aby se tvé manželství dostalo do jakéhosi přijatelného normálu, který by se postupně normalizoval i v té sexuální oblasti a dále se chovat i tak, aby to z jeho strany bylo časem považováno za jakýsi úlet Tvých tehdejších nízkých pudů.
Pokud to nesvedeš, pak ovšem - „babo raď“ a drž se mustru naší milované čarodějnice, Alenky puntíkaté. Ona už za ta léta ví CO a JAK a určitě ví i PROČ.
I když - náš profesor nám onehdy říkal jedno moudro: „Radu získávej od praktika, ne od teoretika.“
smilies/grin.gif
listopad 17, 2009 00:46
Jenom jedna strana mince ... : Silén
Zase mně to nedalo a přemohl jsem se k tomuto přípisku, přestože to dělám strašně nerad, ale některé pasáže té "pavlačové advokátky", paní Aleny Tečkované, mě částečně popudily. Je zřejmé, že ona posuzuje Petřinu situaci zcela podle sebe a má na to samozřejmě právo, jenže i druzí mají právo posoudit její názory. Kdybych ji mohl označit barevně, tak jak to udělal ve filmu ten kocour pana Wericha, tak by asi byla fialová, nebo žlutá.
Pokud však bude Petra o to stát, tak bych radil, aby na ty rady paní Tečkované, příliš nedala. Naopak docela se mi zamlouvá to, co říká Sandra. Jenže, ono je nemožné posoudit správně celou situaci jenom z toho, co víme pouze od jednoho aktéra, museli bychom mít taky k dispozici vyjádření druhé strany a k tomu asi nedojde. Tudíž bych Petře spíš poradil nějakého rodinného psychologa, nebo manželskou poradnu, ale tam by měli jít oba a oba se snažit o zachování rodiny, děti jsou na tom nejhůř a těm jde určitě o to, aby jim ten táta s mámou zůstali pohromadě. Pokud to budou oba myslet úpřímně, tak by to mělo vyjít. Nakonec má pravdu i Erika, když říká, že se asi přestali snažit oba dva. No, a na závěr si dovolím citovat jednoho klasika, tuším, že to byl Oscar Wilde, který řekl, že - ženy nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou. A ještě jeden od pana Wericha, který zase pronesl, že - vydařené manželství, je osmý div sbvěta. Adios !
listopad 17, 2009 00:55
Oprava - tehdy jsem si strašně moc PŘÁL,... : strejda
to je přece logické. smilies/wink.gif
listopad 17, 2009 01:03
jo, psycholog a odborník by byl úžasnej, : alena puntíkovaná
akorát pouze tehdy, bude-li "druhá strana" k němu vůbec ochotna jít. "Druhá strana" je totiž "poškozená" a nebude ochotna dělat jakékoli "ústupky". Nebyla je ochotna dělat ani v době kdy byo všecko "v pořádku" a předpokládám, že se Petra zajisté snažila. Ano, je-li jeden z páru například alkoholik - může se, na popud z drzhé strany, léčit. Ale z čeho se má sakra léčit Petřin manžel? Prostě někdo nerad karfiol, on nerad sex, ale jinak bylo podle něho všechno v pořádku a on svým povinnostem dostál. Dokonce se i s matkou svých dětí oženil. Její nevěra mu přijde jako hrubý nevděk.Ano - pokud to OBA!!! budou myslet upřímně...a tady je zakopaný pes - v tom OBA. Z Petřina popisu je jasné, že v jejím případě tomu tak není. Jo pro děti je funkční rodina samozřejmě nejlepší, ale pokud tam má být dusno a neustálé nerváky, pak je fakt pro děti lepší, když je každý rodič jinde a v klidu. Pokud se k sobě třeba kvůli dětem vrátí, bude Petra sex potřebovat stejně jako před tím - a tyhle věci se prostě - při nejlepší vůli - předstírat nedají. Prostě hlas přírody ji požene do náruče jiného muže a za čas bude tam, co je teď. Což ona nechce a já se jí nedivím. Jinak, bere-li si někdo "nadšenou lůezkyni" a tato pak ve vysokém stupni těhotenství a následně s miminem v kočárku po skalách lézt odmítá a on se tímto cítí oklamán...no, nebudu se vyjadřovat o tom, co si o dotyčném myslím já. Jinak Oscar Wilde byl homosexuál - takže ten toho o ženách zajisté hodně věděl.
listopad 17, 2009 04:11
víš kolemjdoucí, : alena puntíkovaná
zatímco tebe k nevěře vedla "rozžranost" - tedy, jak ty říkáš zvědavost a touha ochutnat zakázané ovoce - Petru k témuž vedl hlad - což je dost podstatný rozdíl A hladový se prostě najíst musí - ber kde ber. Já ji neomlouvám, ale chápu. Ale to je právě to, s čím Petřin manžel - i kdyby se snažil sebevíc - neudělá nic. Zvláštěpak teď ne.Nevím, v čem je příčina - třeba je ten člověk nemocný, ale v tom případě by se měl léčit Sami tady radíte manželkám, kterým manžel zahnul, žije s milenkou a opouští rodinu a manželka ho chce zpátky , aby se na to vykašlaly, že pokud on sám nechce, tak se nevrátí. Což platí i tady. Opravdu to chce, aby žili nějaký čas odděleně a třeba se jejich vztahy vrátí k normálu- nebo taky ne.
listopad 17, 2009 04:47
... : mia
Petru neodsuzuju. Delší dobu na mateřské, sexuální frekvence jí nevyhovující, není divu, že když se objevil On docela normálně se zabouchla. Jenže p..r je, že se to provalilo. trvat to ještě nějaký týden asi by Ti Petro spadly klapky z očí a možná bys to sama stopla. Teď bych na Tvým místě si upřímně odpověděla na otázku, jestli k manželovi ještě vůbec něco cítím a chci s ním žít a vychovávat děti.já mám pocit, že ho ani moc nechceš. Možná Vám odluka prospěje oběma - Ty si možná uvědomíš, že sehnat chlapa na sex je maličkost, ale sehnat hodnýho chlapa, kterej se dá na dvě maličký děti už zas taková legrace není. A on si možná uvědomí, že ženě, která mu dala dvě děti by měl věnovat více pozornosti neb by také mohl hodně ztratit. A oba si možná uvědomíte, že těch manželství, kde přijde krize je mnoho a mnoho ale je období, kdy by asi rodina měla převážit. ale mně bude skoro padesát a v Tvém věku jsem měla úplně jiné názory, takže chápu, že to můžeš vidět naprosto odlišně.Víš já jsem se jako mladá rozvedla a mít tehdy ten rozum, co mám dnes, neudělala bych to tak unáhleně. A nehrál v tom tehdy rozhodně roli někdo třetí. ale hodně záleží co k sobě skutečně cítíte na tom bych stavěla všechny další kroky.
listopad 17, 2009 08:24
... : Pavlina
Lidi by se měli rozvádět kvůli alkoholu a psychickému týrání. Kvůli nedostatku něhy a sexu? I ten sex bokem se dá zařídit (čímž to neschvaluju, ale respektuju, když musíš tak musíš :-D), pokud si ovšem člověk nenajde troubu, kterému to praskne. Sry, ale ten tvůj milenec bude pěkné jojo. A pokud to správně chápu, jeho manželka na tebě přiletěla, takže tě prásknul, slaboch. S tímhle by ses chtěla snad scházet? :-DDD
A mimochodem, jsi skutečně taková nymfomanka abys vydržela sex po 8 letech denně? Protože pokud budeš hledat erotomana, taky si můžeš nabrnknout borce, který MUSÍ a podváděná pak budeš ty. A taky nemládneš.......holky které v mém věku jsou bez partnera si ho hledají těžce, buď jsou jen za madraci a nebo je to samý podivín, kterého se jiná žena zbavila, takže pozor i na to. Pokud ses ptala jak to slepit, tak já bych si doslova denně sypala popel na hlavu a omlouvala bych se co by to šlo. A na žádného chlapa bych už nikdy nepomyslela, to je daň za to že sis žačala s hlupákem.

listopad 17, 2009 10:05
alenko sedmitečná : kolemjdoucí
kolemjdoucí a strejda jsou dvě rozdílné osoby. Já vím, že je to těžké to pochopit, ale snaž se...jinak co se mě týká, já jsem byl právě v takové situaci, jako Petra. Doma žádný sex ale perfektní mamina a hospodyně. Tak jsem si to řešil třicet let bokovkama. Prasklo to za celou dobu jednou, už jsem to tu líčil. Ale když pak děti odrostly a povdávaly se a oženily nějak už jsem neměl potřebu s tou paní dál bydlet.
listopad 17, 2009 10:17
kolemjdoucí : mia
já sem nechodím tak dlouho /něco přes rok/ nemohl bys aspoň útržkovitě popsat jak se to u Vás provalilo a cos to měl v té době za známost? Jinak mi maličko vadí, že o své bývalé manželce a matce svých dětí píšeš jako o "té paní", to mi přijde trochu že to není košer.
listopad 17, 2009 10:24
Kolemjdoucí : Iris
celý Tvůj poslední komentář logický a k pochopení.
Ale "ta paní" na konci nesedí ani mně,mluvíš o ženě, která Ti stála 30 let po boku (perfektní mamina a hopodyně) a je matkou Tvých dětí?
listopad 17, 2009 10:52
mio : kolemjdoucí
Měl jsem v té době přítelkyni, jejíž manžel byl přes týden mimo domov, takže jsme měli kvartýr pro sebe. A když jsem jednoho krásného rána lezl do ledničky, tak jsem si všimnul že proti ústřednímu topení docela slušně kope. On totiž manžel kutil nezapojil v zásuvce ochranný kolík. Tak jsem to spravil, kutil si toho hned první víkend všimnul a přítulka kačenka se ke všemu přiznala. Kutil se pak nějak objevil u nás doma (nebyl jsem u toho) si postěžovat....
listopad 17, 2009 11:00
Kolemjdoucí : Iris
smilies/grin.gif ...to je pěkný příběh, také jsem ho neznala.
Je zajímavé, že tomu moulovi ten defekt do té doby nevadil, snad i dělal, že o něm neví, a když mu to šikulka spravil, tak měl najednou oči na svém místě.
No život někdy režíruje pěkná představení smilies/wink.gif
listopad 17, 2009 11:08
nojo Kolemjdoucí, : alena puntíkovaná
tak tys své ženě celej život zahýbal a když zestárla a dostihly ji nemoci a přechod a potřebovala tvou oporu a pomoc, tak ses na ni vy... - no to jsi opravdu vzácný charakter, jen co je pravda. No, doufám, že jsi na sebe patřičně hrdý....fakt si vás s tím strejdou pletu - píšete totiž naprosto stejně a máte naprosto stejný pohled na věc - akorát strejda nikdy nesouložil na kopírce...jinak jste oba dva k nerozeznání. Nejste jednovaječná dvojčata? Nebo Jekyll a Hyde? Předpokládám, že ses při dělení majdetku "ukázal" a "tu paní" pěkně oškubal. To by mi k tobě sedělo.
listopad 17, 2009 11:11
... : Pavlina
Bléééé, Alno nenadávejte si tu zas, nerada bych aby z kudlanky bylo forum zhrzených žen. K čemu by to pak bylo :-D. Kolemjdoucí, to teda byla tumpeta ta tvoje přítulka, to si nemohla něco vymyslet? :-DDDDDDD Vlastně zrovna ty bys mohl Petře poradit jak si to slepil, je to v bleděmodrém asi to samé.
listopad 17, 2009 11:18
Věnováno naší Alence s puntíky. Ale jak ji znám, opět bude mít výhrady a můj návrh jistě nepřijde navrch : strejda
A co by za to jiná baba dala, kdyby jí chlap skládal básničky... Jo, jo.

Ruku líbám, milá paní.
Píšu Vám jen letmé psaní.
Chci Vám říct, že rád Vás vidím,
za svůj úlet, že se stydím.

Kdo jste? Čím jste? Milá paní.
Čím živíte to své psaní?
Nenávistí, či snad láskou?
Proč zovete nás lidskou cháskou?

Já Vám, paní, něco řeknu,
reakce se nezaleknu.
To, že máme to své moudí,
které občas sem tam loudí,

to přec není důvod k tomu,
aby si chlap utek z domu,
žena aby trucovala,
mimo domov nocovala.

Nejlepší by asi bylo,
kdyby se vše špatné smylo,
kdyby svět byl veselý,
s lidstvem v jedné posteli.



listopad 17, 2009 11:21
Alen, chlapy povětšinou : Iris
tohle je nedojímá, z hlediska vyššího morálního principu mají nárok ŽÍT, souložit a užívat si co nejvíce to jen jde, žádné oběti nepřinášet a na oltář společného klidného stáří a pomoci jeden druhému neklást.
Neutočím pánové, tyto názory jsem posbírala zde na Kudlance, do té doby jsem žila v iluzích.

listopad 17, 2009 11:22
Pavlíno, : alena puntíkovaná
cituj mi jedinou nadávku, kterou jsem tu napsala.
listopad 17, 2009 11:22
tak tohle nepiš mně, ale napiš to Petřinému manželovi : alena puntíkovaná
třeba tě pochopí.
listopad 17, 2009 11:24
Pavlí a ostatní : Iris
Jsme na KUDLANCE, proč bychom se tu a právě tady my zhrzené ženy nemohly občas spiknout a zanadávat, kde jinde?

listopad 17, 2009 11:26
Iris : Pavlina
Já si myslím že se pleteš, já nic takového tady nevydedukovala. Jestli ty nepatříš k těm ženským, které se sice obětujou ale děsně je to štve.Teď jsem četla pěkný článek: http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/184266-proc-muzi-miluji-potvory-a-hodne-holky-maji-cervenou.html Něco na tom bude :-P


listopad 17, 2009 11:28
Strejdo : Iris

To, že máme to své moudí,
které občas sem tam loudí,

to přec není důvod k tomu,
aby si chlap utek z domu,


...obávám se, že žiješ v iluzi, jsi příliš asi už hodný a věrný.
Kvůli svému moudí chlapi utíkají z domu a ne že ne !!

listopad 17, 2009 11:29
kolemjdoucí : mia
no mé námitce na oslovení tvé bývalé ženy ses elegantně vyhnul. A jinak tvou paní jako chuděru nevnímám. Možná už měla dávno jiného muže a vlastně jí i mohlo vyhovovat, že ses občas nevyskytoval doma. A určitě bych jí v tom fandila, když jsi byl takový větroplach. smilies/wink.gif
listopad 17, 2009 11:32
Pavlí : Iris
Ten článek jsem četla a nemám už čas pracovat na tom, aby se ze mne stala vypočítavá bestie, co si s chlapem nelítostně hraje a užívá.
Jestli za obětování považuješ péči o domácnost, děti i věrnou manželskou lásku 20 let, tak ano, pak jsem se nejspíš obětovala a mám červenou ve vztahu. Ale nikdy předtím mne to neštvalo a za slepici se nepovažuji.
Štve mne jen to, jaký náhled na tento způsob života v dnešní době převažuje a je v módě..
A chlapi utíkají za nevšedními potvorami - tak ať si s nimi užijí až do pozdného věku, hurá.

listopad 17, 2009 11:36
Pavlíno : Iris
máš na mysli a odpovídáš mi na tohle?

...tyto názory jsem posbírala zde na Kudlance, do té doby jsem žila v iluzích.


Tak to bych Tě mohla provést mnoha debatami, kde jsem naopak tyto názory zatraceně jasně zaznamenala z úst některých zdejších pánů.
Ale byla by to šichta hledat a popravdě se mi do toho nechce. Radši půjdu nachystat něco k obědu smilies/wink.gif
listopad 17, 2009 11:42
... : Pavlina
Aleno, nenadáváš tady přímo, ale podle tvých příspěvků jsem vydedukovala, že všemi chlapy zcela pohrdáš. Což mi přijde, vzhledem k tomu že máš pouze syny, docela komické. Takhle by měly ženy nahlížet na tvou krev? :-)
Iris, není to o vypočítavé bestii, je to o ženě která si váží sama sebe a není jen pánovou otrokyní, která je nakonec ze života otrávená.

listopad 17, 2009 11:50
Pavlíno : Iris
Většinou se do vztahu a manželství nejde s nějakou jasnou strategií - a po boji můžeme být generálem každý.
Já nelituji svého života, lituji toho, že manžel to tak nevnímá se mnou.

Aleniny názory občas lehce pohrdavě působí (spíše se mi zdají vtipně monotematicky sakrastické), ale názory některých pánů o nás se také vyznačují obrovskou mírou pohrdání.Nedávno to tu probíhalo natvrdo v debatě: Seznámit se - ale jak?"
listopad 17, 2009 12:09
"Potvora říká věci na rovinu, i nepříjemné. Od samého začátku se nechová pokrytecky. : alena puntíkovaná
V souladu s tím, co píše i Sherra Argovová -nedělá ani v té největší zamilovanosti nic z toho, co nechce dělat později. Tím dává najevo nezávislost a stává se vzácnou." - Podle této teorie by mě měli místní pánové beznadějně milovat. Rozhodně mě tu nikdo nemůže podezřívat, že bych si snad brala servítky smilies/grin.gif
listopad 17, 2009 13:50
Pavlíno, já jimi nepohrdám - taky proč - voni za to nemůžou : alena puntíkovaná
akorát vím, co jsou zač, do dokážou a co od nich může člověk tak čekat. a to se tu potvrzuje...alespoň podle výroků zdejších pánů, mnohé z těchto výroků a hodnocení jsou obzvlášť výživné. Já obdivuju konkrétní lidi...ale takových sem píše málo. A o českých pánech jsem se tu vyjádřila - ve srovnání s pány zahraničními. Měla jsem na mysli způsoby a chování - a to (/byť s tím nesouhlasíš/ mají mizerné. Jak říkám, za svůj život jsem měla možnost poznat důkladně mnoho mužů de facto od spermie ke hrobu a to, co tu říkám, jsou mé zkušenosti. Možná máš lepší - tak to ti přeju....ale přečřti si občas důkladně příspěvky místních pánů a zamysli se nad nimi...důkladně zamysli.....upřímně řečeno, ten brabeček je to poslední, co mi na nich vadí.
listopad 17, 2009 13:59
Alen : Iris
ve vší úctě, vzácnou by ses stávala a muži by Tě beznadějně milovali, kdybys ty nepříjemné věci říkala na rovinu tak mezi 18-30 lety věku, pokud bys měla nejlépe blond hřívu a dlouhé nohy až pod zadek, a v žádném, ale v žádném případě pro ně nenakupovala s igelitkou!!
listopad 17, 2009 14:00
No, Pavlíno, podle tvých dedukcí : alena puntíkovaná
seoudím, že z tebe Sherlock Holmes v sukních asi nebude. Jo jaks to myslela s ženami a mou krví? Jakože jsou tu upíři? Jo mám skupini 0 - a tři ledviny - třeba bude ještě někomu užitečná. smilies/grin.gif
listopad 17, 2009 14:04
Alenko sedmitečná : kolemjdoucí
Předpokládám, že ses při dělení majdetku "ukázal" a "tu paní" pěkně oškubal. To by mi k tobě sedělo.

Docela nedávno jsme se tu na tohle téma bavili a jasně jsem napsal, že jsem odešel s tím pověstným "kartáčkem na zuby". Nehodlám to celé vyúpisovat znova, stejně bys to hned zapoměla.
Podle této teorie by mě měli místní pánové beznadějně milovat.

Tahle teorie samozřejmě platí, ovšem za předpokladu, že ta potvora je mladá a krásná....
listopad 17, 2009 14:05
Alen a kolemjdoucí : Iris
...neříkala jsem to?!! smilies/wink.gif
listopad 17, 2009 14:09
mio : kolemjdoucí
A jinak tvou paní jako chuděru nevnímám. Možná už měla dávno jiného muže a vlastně jí i mohlo vyhovovat, že ses občas nevyskytoval doma.

Máš naprostou pravdu. Ona je teď spokojená, poskakuje kolem vnoučat, chlap jí rozhodně nechybí (kromě toho, když potřebuje něco opravit, což rád udělám).
listopad 17, 2009 14:14
Aleno : Iris
Pavlína myslela krev Tvé krve, tedy syny. Ale rozehrálas to krásně smilies/grin.gif
listopad 17, 2009 14:15
Kolemjdoucí : Iris
promiň, že se ptám, Tvůj příběh neznám, ta vnoučata, co kolem nich ta paní poskakuje jsou i Tvá vnoučata?
listopad 17, 2009 14:19
a ještě mia : kolemjdoucí
no mé námitce na oslovení tvé bývalé ženy ses elegantně vyhnul

já to nepovažuju za urážku, už jsem to slyšel nespočetněkrát...

http://www.google.cz/search?hl=cs&q="ta paní, co u ní bydlím"&lr=&aq=f&oq=
listopad 17, 2009 14:22
... : Petraa
Tak nevím.Je tady hodně názorů.Když čtu,že to nemám zkoušet a být vlastně ráda,že jsem sama.No možná ano ale stejně si myslim,že to stojí za to abych to zkusila.Chtěla bych vědět jestli sem chodí někdo kdo tohle zažil,jak to dopadlo a jak potom (pokud se k sobě vrátili)fungoval jejich vztah.Vím,že chci manžela zpátky ale bojím se právě toho,že když se vrátí tak bude na koni a budu to mít při každé hádce na talíři.
listopad 17, 2009 14:24
nefunguje odkaz : kolemjdoucí
ten odkaz to nějak nepobralo. Prostě si do Google zadejte "ta paní, co u ní bydlím", i s těma uvozovkama smilies/grin.gif
listopad 17, 2009 14:25
kolemjdoucí : mia
dík za upřímné odpovědi. smilies/smiley.gif
listopad 17, 2009 14:27
Moje děti - jsou moje děti, : alena puntíkovaná
ať jsou kdo jsou, vždycky jsem je milovala a vždycky budu, ale nebyli vždycky vzorné a dalo mi fakt dost práce z nich udělat lidi. Ale copak tvoje děti - nebo Pvlíniny děti nikdy nic neprovedly? Nezlobily? Nenaštvaly tě tak, že bys je nejradši uškrtila? Jestli ne - tak to jste holt holky měly kliku. Já musela zacházet s materiálem, který se mi narodil a opravdu to bylo mnohokrát dost o nervy. Ale vyrostli, mají - vzdor svým školním výsledkům - práci, která je těší a uživí je a jsou šťastní. Dokážou se postarat jak o sebe, tak o o případnou rodinu.....takže já můžu klidně zemřít, protože jsem svůj úkol splnila.
listopad 17, 2009 14:29
Petro : Iris
můj chlap mě také podváděl, po první nevěře to bylo dokonce na dlouho dost dobré, protože jsem si vysvětlili věci, které jsme si předtím neřekli na rovinu.Ještě i když si nevěru zopakoval, neměl ji denně na talíři - jsme každý jiný, třeba by to tvůj chlap nedokázal. Ale jestli to s ním chceš zkusit, navrhni tlustou čáru - za tou čarou by měl zůstat jak Tvůj úlet, tak jeho výčitky.
Pokud někdo z vás tohle pravidlo poruší,zkazil to a jde to do háje.
Nevím, jestli Ti pomůže zrovna má rada. Ahoj
listopad 17, 2009 14:33
no víš, kolemjdoucí : alena puntíkovaná
sám jsi říkal, že se chlapům - teda promiň - ty zřejmě chlap nebudeš - nemá všecko věřit, řže říkají dobré věci popuze účelově, /já říkám, že kolikrát dost kecaj/ - takže kdo ví, jak to s tím tvým proklamovaným kartáčkem vlastně bylo.
listopad 17, 2009 14:33
A že poruší, Iris, : alena puntíkovaná
na to vem jed.
listopad 17, 2009 14:35
Kolemjdoucí, k tomu oslovení : Iris
to je o citu a zvycích - jestli "ta paní" Ti nepřipadá urážlivé a nemyslels to zle, tak je to v pořádku - vážně a bez ironie. Ahoj
listopad 17, 2009 14:36
Alen : Iris
....no však já vím, že nejspíš poruší, ale můžou mít pocit, že něco málo zkusili.Já na tu tlustou čáru uvěřila.
A pak ještě 3x smilies/grin.gif smilies/angry.gif
listopad 17, 2009 14:39
Iris : Petraa
Moc děkuji tohle jsem potřebovala slyšet.Tlustou čáru jsem navrhovala ale on zatím neví co má dělat.Říká,že chce zpátky ale moc ho to bolí.Občas si píšeme.On vyčítá a já se omlouvám.Tak hledáme asi cestu jak to dát dohromady.Tohle všechno se stalo před 14 dny.Tak je na návrat asi brzy.Dnes se staví tak uvidim jestli už se se monu bude trochu bavit nebo jen koukat.Děti se po něm zatím moc neptají ale to určitě brzy začne.
listopad 17, 2009 14:40
Petro : mia
když se budeš dopředu bát, nikam se nepohneš. Uskalí bych viděla spíš v tom, že bydlí teď u rodičů a Ti ho mohou poštvávat proti Tobě , takové ty výroky typu "nebuď blbej, ona Ti zahnula, slepovat to nemá cenu" apod.
listopad 17, 2009 14:42
Petro : kolemjdoucí
za rok už se tomu zasmějete...
listopad 17, 2009 14:44
Petro : Iris
no bolí ho to,víš, to bolí hrozně, ale časem se to dá zpracovat.On to nemá zpracované, proto neví.Zajděte do poradny, pokud u vás nějaká je, nechte se rozebrat, nechte se vést.Na definitivní složení zbraní je času dost, to si fakt myslím.Ahoj
listopad 17, 2009 14:47
bohyně duhy : kolemjdoucí
ta vnoučata, co kolem nich ta paní poskakuje jsou i Tvá vnoučata

jsou to samozřejmě i má vnoučata. Proto se od nich držím co nejdál....
Já se řídím slovy moudrého rabína: "Život začíná, když jsou děti z domu a pošel vám pes"
listopad 17, 2009 14:48
... : Petraa
Já jsem do poradny chtěla ale jeho kamarád mu řekl,že je to na h... ,že ho tam jen ponížily a nic z toho.Takže tam odmítá jít. Rodiče chtějí aby se vrátil.Toho se tolik nebojím.
listopad 17, 2009 14:53
Kolemjdoucí : Iris
...jo, už jsem se zase doladila na tvou mírně zlehčenou vlnu, na chvíli jsme byli moc vážní. Tak fajn, život mám ještě před sebou smilies/smiley.gif
listopad 17, 2009 15:02
Petro : Magdalenka
Možná to už v některém příspěvku zaznělo, má rada je, zajdi k psycholožce. Dost se v tom plácáš a sama to teď nevyřešíš, protože jsou v životě situace, který nemají rychlá řešení. A taky ostatní nepřinutíš chovat se podle tvých přání. Můžeš změnit jen sebe. A to je pěkná dřina.
1. Na tvém místě bychtedy oba muže pro chvíli nechala. Netlač na pilu. Milenec je zadaný a manžel naštvaný.
2. Stála bych za svým. Jestli chceš, aby měly děti tátu a vážíš si manžela, řekni mu to. Jestli jsi citově vyprahlá a on nekomunikoval, řekni mu to. Jestli si nevěříš, co se další nevěry týče, raději pomlč. Zbytečně bys ranila člověka, který pro tebe nemálo udělal.
3. Budoucnost je otevřená. Jako vždy ostatně. Můžeš například zůstat sama bez dětí a bez prostředků. Nebo s dětmi bez bytu, nebo s penězi (pokud začneš tvrdě makat), ale bez chlapů.. Prostě možností je spousta. Záleží na tvých krocích a tvém andělu strážném. To, že budeš mít vše a budeš šťastná a spokojená a hýčkaná a obdivovaná a zajištěná a milovaná a stále vdaná je také možné. Ale budeš muset stejně tolik dát. Práce, něhy, peněz, lásky, trpělivosti. Co vlastně dnes můžeš chlapům dnes nabídnout?

listopad 17, 2009 15:03
Petro : Iris
Škoda, že ho kamarád odrazuje. Víš co ? Já tam šla sama a poradili mi dobře, co dělat, jak se nechovat a co hlavně neříkat. Zafungovalo to - alespoň na nějakou dobu.
No a rodiče milují vnoučata.Drž se.
listopad 17, 2009 15:06
Petro : mia
hele lepší by bylo to dát dohromady. Tady ve vsi je paní cca 37 let, děti asi 14 a 11 let. Po mateřský nastoupila do práce, zakoukala se do ženáče, rozvedla se kvůli němu. Jo jenže on se kvůli ní nakonec nerozvedl milej zlatej. Je to už nějakej rok, paní je s dětma sama u rodičů a kde nic tu nic. Přitom je to pěkná holka, postavičku jak fík. Občas když je tu nějaká muzika tak sedí s manželskýma párama, oči smutný. Ten bývalej tu taky jednou byl tancovat, přišlo mi že z trucu vytáčel mladý holky, na ní bylo vidět, že je jí to líto.. Dneska už by asi takovou blbinu neudělala. Děti přišly o tátu..
listopad 17, 2009 15:09
Mio : Iris
tomu ženáčovi z Tvého příběhu zřejmě jeho žena doma nerozuměla, viď?
A pak skutek utek. smilies/sad.gif
listopad 17, 2009 15:17
... : Petraa
Já to chci dát dohromady.Vím,že se nevrátí zítra.Chce to čas aby on zjistil jestli chce zpátky nebo ne.Do poradny zajdu určitě i sama.Už jsem si jí našla jen najít odvahu tam zavolat.Je lepší takhle o tom psát než se při tom někomu dívat do očí.
listopad 17, 2009 15:54
Hlavně se nevnucuj : alena puntíkovaná
dej mu nyajevo, že to hladce zvládneš i bez něj a když na to přijde tak sama taky nezůstaneš - jak se nakonec sám přesvědčil. Jo, dobrou vůli máš, rodinu chceš zachovat - ale jestli on na tom nemá zájem, tak holt se nedá nic dělat a budeme se dál bavit o rozvodu a dělení majetku, s tím, že ty chceš to, to a to děti si bude brát tehdy a tehdy - no co, spát s tebou nechce, k pschologovi taky nechce...tak co teda chce - podáváš mu ruku na usmířenou, ale jemu se to nezdá, tak ať řekne narovinu, jak si to teda předstvuje. a jestli tak, jako před tím, tak ať se smíří s tím, že si najdeš milence - holt příroda je příroda - to snad chápe. Jestli je impotentní, tak ať zajde k odborníkovi a ty holt počkáš dokud s tím něco neudělá. No, co _ když ti odejde lednička a on ji neumí opravit, tak si taky pozveš řemeslníka - ne? Když tedy on není schopen souložit, tak si holt taky musím pozvat domů "řemeslníka" - ať to bere tak, že ten člověk vlastně pracuje pro něj. Podívej se na kolemjdoucího a na strejdu, ty to dělali taky tak a dneska jsou na to hrdý.
listopad 17, 2009 16:02
Mio - jak přišly o tátu : alena puntíkovaná
to on si je nebral a ani se o ně nestaral? No tak to teda o moc nepřišly.
listopad 17, 2009 16:05
Petro : Iris
ničeho se neboj, oni jsou na to školení, okamžitě získají Tvoji důvěru.Zavolej hned.
Jednou z metod například je, že vám doporučí, abyste si zkusili žít bez sebe - za stanovených podmínek, pod dozorem. A ujasnili si, jestli bez sebe dokážete být a jestli se nadále chcete. Neboj se toho, holčičko.Dej vědět, jak pokračujete, jo? Držíme palce.
listopad 17, 2009 16:07
Teda Aleno Puntíkovaná, : Béda Traktorista.
to je úžasný. Vona mu podává ruku na usmířenoua on hajzl neskáče radostí dva metry vysoko. No, docela by mě zajímalo, kdyby to bylo naopak a chlap todle udělal tobě, pak ti podal ruku na usmířenou, jestli bys ty sama radostně přikvačila a hned na druhý den se tvářila, že se nic nestalo a byla šťastná, že ti neutekl. No, holt jak se všechno dá krásně přetočit k obrazu puntíkatému. Ještě by ho měla obrat o majetek a iluze, nespokojeného impotenta. A za odměnu, aby svý dušičce ulehčila, tak by měla zajít na kosmetiku, v Paříži nakoupit pár hadříků a vyrazit na exotickou dovču, nééé? smilies/wink.gif
listopad 17, 2009 16:07
Aleno : mia
rozvodem děti přišly o tátu, co je na tom tak nepochopitelného? Já myslím, že mi velice dobře rozumíš, co jsem tím chtěla říct. Táta si je bere, žádnej hajzl to není, ale to nic nemění na tom, že v týdnu jsou celé dny jen s mámou a prarodiči.
listopad 17, 2009 16:17
... : Petraa
Já vám všem moc děkuji.Do poradny zítra zavolám.Určitě napíšu jak pokračujeme.
listopad 17, 2009 16:19
Bédo : Iris
Alena to myslím napsala hodně ironicky nikoliv vážně, nebo se mýlím?
Použila "pánské" argumenty. Nebo jsem vedle, jak ta jedle??
listopad 17, 2009 16:20
Prej hrdí... : strejda
Čeho je moc, toho je opravdu příliš. Kdybych tu babu popuntíkovanou tady měl, začnu ji snad škrtit. A soud by mi musel dát milost.
Ty se dej do party třeba s Irenou Pavláskovou, Obermanová či přímo se Somerkou. Pavlásková tu také dnes tvrdí, že na ideálního muže nevěří. Ale ptal se snad někdo mužů (neříkám chlapů), jestli věří na ideální ženskou??? Vždyť je to 1:1. Mě už ty Alenčiny žabomyší války unavují. Ale nevzdám se.
Puntíkatá, Ty jsi horší než všechny feministky dohromady, protože ty mají, oproti Tobě, ve stanovách klauzuli, že nebojují proti mužům, nýbrž - chtějí pouhopouhou rovnoprávnost. Nic víc. A také bojují za antikoncepci. To znamená co? To znamená, že nás po-tře-bu-jí i tyhle baby.


listopad 17, 2009 16:36
Iris, : Béda Traktorista.
já bych řek´, že použila jen ty svý puntíkatý argumenty, ne pánský. A že by psala ironicky? Hmmm, řek´ bych, že to myslela smrtelně vážně. Teda podle toho, co tu vždycky radí. Jen by mě zajímalo, jestli i ve skutečnosti to tak dělá nebo by se podle těch svejch rad zachovala. Jestli je i ve skutečnosti taková, jak tu dává najevo a jak se ohání. A jak to s ní ten její mužskej vydrží, pokud nějakýho doma má. Akorát tomu s těma kočkama bych věřil. Jo, tomu jo. smilies/wink.gif
listopad 17, 2009 16:36
Takže Mio nepřišly : alena puntíkovaná
tátu pořád mají - akorát ne doma. Ale vidět a mluvit s ním mohou kdykoli chtějí. Mohou s ním i žít, pokud o to ion bude stát.
listopad 17, 2009 16:58
klííd strejdo : kolemjdoucí
to je marný....alena nikdy nepochopí, že svůj životní příběh tu dávám spíše jako odstrašující příklad. Ona si prostě myslí, že se chlubím, tak jí to neber. (že ona nám vlastně závidí?) smilies/grin.gif
listopad 17, 2009 17:06
no tak vidíš Bédo : alena puntíkovaná
já se vlastně naprosto shoduju s místními pány, a uvádím jejich argumenty. Cituju jak kolemjdoucího, tak i strejdu - chceš tvrdit, že jsou to zarytý feministi? Muže mám, akorát se nevnucuju, mám svou hrdost a nedělám mu služku - juak mji tu všichni radíte ...mám pocit, že tys mi dokonce radil, abych ani nevařila. Můj muž se zdá být spokojený a zatím neměl námitky - kdyžtak přijeď na návštěvu. Nicméně, přes tvou radu mu vařím a jemu to chutná. Jinak toho, že mu Petra nabízí ruku na usmířenou, by si měl on zatraceně vážit. Protože on v celé věci nevinně rozhodně není. Byl varován, včas varován a nebral to na vědomí. Když něco v domácnosti nefunguje, tak se pozve opravář - no tak on své povinnosti neplnil a ona si pozvala opraváře. Máš proti tomu něco? A neříkej, že tys byl své ženě vždycky stoprocentně věrnej. Jinak zatím napadáš akorát mě - já jsem ve celé věci nedůležitá - co kdybys něco podnětného a opravdu funkčního poradil Petře? Já říkám pouze svůj názor - na který mám právo, jako kdokoli jiný. Neříkala jsem ho tobě a ani jsem s tebou nekomunikovala - a ty jednáš vysloveně agresivně. Znáš také jinou taktiku než agresi? Zatím jsi nic jiného nepoužil. A jak to máš doma ty?
listopad 17, 2009 17:09
Puntíkatá, : Béda Traktorista.
můžeš mi citovat, čím jsem tě vysloveně napadl? To by mě zajímalo.
listopad 17, 2009 17:14
Ali : mia
to záleží na úhlu pohledu. Rodina se rozpadla. A možná budou dětem v budoucnu chybět vzorce mužského chování v rodině.
listopad 17, 2009 17:22
Mio : Iris
nechci to shazovat, ale ty vzorce chování jsou nějak v poslední době na pytel, skoro bych chtěla, aby moji kluci vě šlépějích svých otců nekráčeli. Ale rozumím Ti, znám ten problém. Jen se bojím, že tenhle způsob myšlení je pomalu opouštěn a děti žijí ve vztahové džungli. Krátce a nepřesně řečeno. Mio ahoj.
listopad 17, 2009 17:37
Iris : mia
nikdo mi nevymluví, že hlavně ti kluci toho tátu prostě potřebují, ale samozřejmě takového, který jim bude vzorem a někam je nasměruje. Ukáže jim věci, které my ženský prostě neumíme.
listopad 17, 2009 17:41
Mio : Iris
rozumím,no snad ještě nějaké dobré vzory jsou a budou.
listopad 17, 2009 17:43
Iris : mia
a co ta vyrážka už jsi v pořádku?
listopad 17, 2009 19:27
to máš pravdu Mio : alena puntíkovaná
já musela koupit bratranci Sparty, aby jim ukázal, jak se správně čůrá.
listopad 17, 2009 19:50
Bédo : alena puntíkovaná
tady třeba: Čeho je moc, toho je opravdu příliš. Kdybych tu babu popuntíkovanou tady měl, začnu ji snad škrtit. A soud by mi musel dát milost.
Ty se dej do party třeba s Irenou Pavláskovou, Obermanová či přímo se Somerkou. Pavlásková tu také dnes tvrdí, že na ideálního muže nevěří. Ale ptal se snad někdo mužů (neříkám chlapů), jestli věří na ideální ženskou??? Vždyť je to 1:1. Mě už ty Alenčiny žabomyší války unavují. Ale nevzdám se.
Puntíkatá, Ty jsi horší než všechny feministky dohromady, protože ty mají, oproti Tobě, ve stanovách klauzuli, že nebojují proti mužům, nýbrž - chtějí pouhopouhou rovnoprávnost. Nic víc. A také bojují za antikoncepci. To znamená co? To znamená, že nás po-tře-bu-jí i tyhle baby.
listopad 17, 2009 19:51
Mio : Iris
ty tváře jsou už navždycky, jen se to může vlivem okolností zlepšovat nebo zhoršovat.
Tedy v tomhle počasí nic moc. Díky za zájem, jsi hodná. Ahoj
listopad 17, 2009 20:12
Puntíku, : Vodoměrka
a tohle že psal Béda? No ne že bych tě chtěla urazit, ale kup si lepší brýle smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif nebo se vrať do školy... chachachacha... nějak ti ty jména a přezdívky splývají v jednu... chjóóó...
listopad 17, 2009 20:13
Alena : Iris
se v rozrušení spletla, škrtit jí chtěl Strejda no.Chlap jako chlap, já si je také pletu smilies/wink.gif smilies/wink.gif tOUlaveJ a kolemJdOUcí mi dělali problémy několik měsíců, maji naprosto stejné barvy a zvuk. smilies/wink.gif
listopad 17, 2009 20:27
jo mně už dlouho přijde, : alena puntíkovaná
že to všecko píše jeden a ten samý člověk, takže je fuk, jak si momentálné říká
listopad 17, 2009 21:28
a mně už dlouho přijde, : Krakonoš
že komentáře s nickem "alena puntíkovaná" ani nemůže psát člověk, to bude nějakej spamovej robot. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 17, 2009 22:29
to snad ne... : erika
zdejší pánové jsou každý NAPROSTO odlišný typ, s úplně jinými hodnotami, životním stylem a konec konců i stylem psaní.
Dovolím si pro míň zorientované kudlanky shrnout klíčové pojmy: smilies/wink.gif smilies/wink.gif
- Žiškof, ouřad, Kozel, kolínka
strejda - chaloupka, dříví, rádiové vlny, svíčková
kolemjdoucí - město, lednice, kopírka
Krakonoš - venkov, OSVČ, fousy
toulavej - rád se toulá hlavně po Americe. Podle vlastních slov osoba hodnotná, podle pomluv vyžírá krajany smilies/grin.gif
listopad 17, 2009 23:49
Eriko, : Béda Traktorista.
a co já? smilies/sad.gif
listopad 17, 2009 23:53
Eriko : Iris
smilies/grin.gif ha ha, teď sis naběhla..
Je tu ještě Milan, Michal, Vlk, Dexx a Prokoludek, kterému NČ říká protokolku.Ale ti nejsou klíčoví asi. Krakonoš má háro. Ahoj smilies/cheesy.gif
listopad 17, 2009 23:57
Jo, spamovej robot : alena puntíkovaná
to budu jí
listopad 18, 2009 01:16
Aleno : Iris
smilies/grin.gif..tos to dopracovala, robot a ještě takovej divnej smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 01:34
Puntíkovaná ! : Silén
Já sem moc často nechodím a ještě míň sem píšu nějaké své rádoby "znalé" pokyny a rady, jako se o tomsnažíš ty, ale tentokrát bych se s určitou vervou a odhodláním podílel na činnosti, kterou už nazančil Strejda, to škrcení. Já bych to ještě vylepšil pořádným kopancem, který by tě odnesl do nějakých vdálených galaxií, ještě rychleji, než to to tvoje "turbo-koště", na kterém tady lítáš pořád sem a tam. Dáváš tady na sebe velmi dobře znát, co jsi zač. Moje babička měla na takovéhle osoby spoustu výrazů, jako - semetrika, Xantipa, ochechule, čaramůra, voškera, meluzína, satorie, kordula, šarlatánka, jezinka, vošemetnice, čertice, divoženka, fúrie, Polyxena, šantala, dračice, rebeka, dryjáčnice, lítice, frajle, satrapa, klekánice, murina a to už by mohlo stačit. Tobě asi taky nějaký chlap nějak ublížil, že to ze sebe pořád ventiluješ. Ještě jsem nečetl, že bys dala Petře nějakou opravdu dobrou radu, samé útoky. Ty jistě nedovedeš obětovat ani zblo, pro někoho druhého. No, co naděláme, každej jsme ňákej.
listopad 18, 2009 08:14
Béďo : erika
no právě - omlouvám se, ale nějak si nemohu vzpomenout na nic, co bys ty na sebe kdy prásknul smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif Přilož když tak krátké sívíčko smilies/grin.gif
listopad 18, 2009 10:26
Iris : erika
uvedla jsem jen "tvrdé jádro" smilies/grin.gif Ostatní jmenovaní jsou spíš občasnými návštěvníky a ví se tady o nich minimum.
Ještě jsi zapomněla na našeho trappera, o kterém je známo dost, ale v noci mě napadlo k němu pouze:
Mikin - srub, srub, srub smilies/grin.gif tak jsem toho radši nechala a šla spát smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 10:35
Tak to špatně čteš Silén : alena puntíkovaná
já jí radu dala a hned jako jedna z prvních. Akorát se vám nelíbila. Já jí radila, aby se na tohohle vykašlala, protože se nezmění a ona bude opět tam, kde byla, že lépe pro ni je začít znova - s někým jiným. A na tom trvám.a na Petru ani na nikoho jiného jsem nikdy neútočila. ani na tebe ne - pokud vím - tak co tě žere? A můžeš mi napsat jeden jedinej důvod, proš by se měl někdo obětovat pro někoho jiného? Tys to udělala? Tak vaše babička mě znala? a odkud?Nicméně, mám okolo sebe dost lidí, kteří jsou jiného názoru než tvoje babička.
listopad 18, 2009 10:51
alenko sedmitečná : kolemjdoucí
jako obvykle špatně čteš ty. Silén je chlap smilies/tongue.gif
listopad 18, 2009 11:38
utocis furt : Radka
ted zrovna na Silen. Driv mi prisly tve komentare vtipne a ironicke, dnes uz jen zle
listopad 18, 2009 11:38
No výborně : NČ
Zahejbala jsem mu, protože s nim je votrava a houby š*****. A zahejbala bych mu furt. Jenže teď momentálně nemám s kym, protože se na mě ten druhej vykašlal, páč mu na to přišla manželka.
Takže teď, když nemám zrovna komu vonět, chci toho nudnýho nem*dálistu zpátky, protože se bojim, že: "já zůstanu bez peněz nebo že mi bude chtít třeba vzít děti...". No, dost dobrý, fakt! Ty seš plná pochopení a vstřícnosti, ty bys mu samozřejmě děti vzít nechtěla, žejo, kdyby to bylo navopák. A jeho prachy ti nesmrděj? Když sama seš tak vonavá?
listopad 18, 2009 11:41
Já to vím, NČ : alena puntíkovaná
to byl překlep smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 11:49
Tak Radko, tak já útočím na Silén, : alena puntíkovaná
není to snad naopak - co tak hroznýho jsem mu řekla? Obvinila jsem ho já snad že je: semetrika, Xantipa, ochechule, čaramůra, voškera, meluzína, satorie, kordula, šarlatánka, jezinka, vošemetnice, čertice, divoženka, fúrie, Polyxena, šantala, dračice, rebeka, dryjáčnice, lítice, frajle, satrapa, klekánice, murina buď tak hodná a ocituj mi jedinou nadávku, kterou jsem ho počastovala.
listopad 18, 2009 11:53
Tak Petro, teď si pozerně přečti : alena puntíkovaná
radu Enčého, který tu platí za gentlemana - a zařiď se podle toho.
listopad 18, 2009 11:54
Silén, : Míša šíša
to je nádherná sbírka výrazů. Jak je ta čeština krásná!
Můj strejda měl v slovní zásobě taky jeden hodně zajímavej výraz: ta stará kanálije...
(Nevím, jak by to mělo být gramaticky správně napsané: kanályje, kanálie, kanálye...)
smilies/kiss.gif
listopad 18, 2009 11:56
Míšo : Kamila
a nebydlel tvůj strejda na samotě u lesa? smilies/grin.gif
listopad 18, 2009 12:02
Osobo! : NČ
1) Co mě voslovuješ krz nějakej překlep neboco? Mi do tvejch překlepů je uplný *****!
2) Když si to žena zaslouží, jsem gentleman a vůbec se za to nestydim.
Ale současně se vůbec nestydim za to, když z jejího vzhledu anebo chování a názorů usoudim, že si mý gentlemanství nezaslouží. Nemám jedinej důvod, házet perly svinim? (to je pořekadlo!)
listopad 18, 2009 12:04
... : Petraa
Tak jsem tu našla pouze jednu dobrou radu a to od Iris.Ty ostatní si určitě k srdci brát nebudu.Do poradny jdu příští týden tak snad to s jejich pomocí dokážu vyřešit.Ahoj
listopad 18, 2009 12:05
tajk tys mě enčé neoslovil? : alena puntíkovaná
alenko sedmitečná : kolemjdoucí
jako obvykle špatně čteš ty. Silén je chlap

a koho teda?
listopad 18, 2009 12:09
Kamčo, skoro. : Míša šíša
Bydlel na konci jedný vesnice u Libáně a neříkal to o kozách (aspoň myslím, že to pan Kemr směřoval na kozu), ale o sousedkách. Většinou tak nahlas, aby to dotyčné slyšely. smilies/grin.gif
Jenže to už je takovejch 30 let zpátky.
listopad 18, 2009 12:11
aleno : Radka
ze ti dela potiz rozlisit strejdu a kolemjdouciho vime. Ale kolemjdouci a NC? Sama sis to zkopirovala - myslis jako kolemjdouci NC? smilies/grin.gif
listopad 18, 2009 12:12
Tak a teď se tu lámu v pase : Míša šíša
nad tím Osobo! To je hustý smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Tady to zas žije smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 12:14
ne nemyslím - omlouvám se, nějak jsem se překoukla : alena puntíkovaná
ještě jednou se omlopuvám, stejně bych ráda věděla, jakým kritériím musí odpovídat ta, která by si zasloužila, aby se k ní enčé choval slušně. Já myslela, že se má člověk chovat slušně ke každému...no ale nejsem ten gentleman, že
listopad 18, 2009 12:17
hele Míšo - : alena puntíkovaná
a nebyl ten pán gentleman?
listopad 18, 2009 12:20
. : Míša šíša
Já myslela, že se má člověk chovat slušně ke každému...


Tohle jsem si myslela taky, asi tak někdy do pětadvaceti. Pak jsem přišla o iluze a už si to nemyslím. smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 12:21
no - to je ten rozdíl mezi námi dvěma : alena puntíkovaná
já si to myslím pořád. To bych nemohla dělat práci, kterou dělám.
listopad 18, 2009 12:24
Aleno, : Míša šíša
myslíš ten můj strejda? Ani omylem. To by jsi ho teda hodně urazila smilies/cheesy.gif
listopad 18, 2009 12:24
já ho neurážela : alena puntíkovaná
já se tě jen ptala...takže když ty napíšeš enčému, že je gentleman - cheč ho snad urazit?
listopad 18, 2009 12:26
já jsem raději nepsala, : Inka
když se nemá kritizovat, tady není co radit, napsala bych to stejné co NČ a ještě bych dodala:
1. to sis měla rozmyset než jsi mu zahnula
2. nechápu proč jsi mu to musela říci?
3. jak by ses cítila Ty kdyby toto stejné manžel udělal Tobě?
A na závěr mohu říci jen to, že něco takového se velmi těžko odpouší a ještě hůř zapomíná, mnohem jednodušší a ve většině případech si onen dotyčný manžel po čase stejně najde někoho jiného, protože už Ti nemůže věřit, chlapi nakousaný rohlík snášejí mnohem hůř než ženy. Takže je to jen otázka času a Tvých potřeb, protože z Tvého dopisu není cítit to že ho miluješ a že sis to právě uvědomila.
listopad 18, 2009 12:29
Petro... : alena puntíkovaná
samozřejmě, že řada je teď na tobě co uděláš. Psycholog je dobrá možnost. Ale moc bych se divila, kdyby ti poradil něco jiného než to - že když o tebe někdo nestojí, tak nemá cenu s tím něco dělat. Prostě nechce -tak proč ho do něčeho nutit.Není všem dnům konec a nakonec budeš třeba šťastná s někým úplně jiným. Hlavně se vyhýbej ženáčům.
listopad 18, 2009 12:30
Trapnej požadavek : NČ
vod kohokoliv, abych já měl povinnost se k němu(ní) chovat jako gentleman, zatimco von(vona) maj charakter šmejda nebo chování řeznickýho psa anebo velikost IQ sotva dosahující dnešního data.
Existuje slovo reciprocita. Anebo česky: Jak ty mně, tak já tobě.
listopad 18, 2009 12:30
Míšo Šíšo : NČ
Já bych řek, že člověk se má slušně chovat ke každýmu (snad teda krom cikánů)!!!
Ovšem tahle má slušnost musí bejt protějškem opětovaná. Pokud nejni, k čertu se slušností.
listopad 18, 2009 12:36
Aleno, : Míša šíša
to byla taková nadsázka, nesmíš brát všechno smrtelně vážně, obzvlášť pak, když máš za textem uvedenýho řehtajícího se smajlíka. Strejda byl svéráznej člověk, dnes by se asi řeklo "buran". Možná, že ani nevěděl, co slovo gentleman znamená. smilies/smiley.gif
Ale lidi měl prokouklý dobře, takže když o někom řekl, že je to kanálije, tak to sedělo.
listopad 18, 2009 12:39
Petro : Milene
každý člověk se vyrovnává s nevěrou jinak. Jsou lidi, kteří ji prostě odpustit nedokážou. Pro ty je jednou a konec. Naopak jsou lidi, kteří jsou schopný odpoštět 2x, 3x i vícekrát a pořád chtějí s dotyčným žít. To platí pro muže i pro ženy. Tvůj manžel inklinuje k těm prvním. ale není nekompromisní a dává vám šanci. Ale potřebuje čas, aby si to v hlavě urovnal, popřemýšlel o tom jestli mu za to stojíš. Ty jsi mu svý řekla a teď musíš čekat. Jít pro nějakou radu k odborníkovi není vůbec špatný nápad. pomůže také tobě srovnat myšlenky, prority a popovídat si s někým. Musíš ale i ty vědět, že si za svým stojíš a ten tvůj milenec je něco, co už v tvým životě nic neznamená. Manžel se asi významně nezmění. Hlavně ho do ničeho nenuť, musí se rozhodnout sám. To, že rodiče to vidí tak, že by se měl vrátit je určitě plus. Asi tě mají rádi. smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 12:43
ad slušnost ke každýmu : Míša šíša
No já to myslela třeba tak, že budu-li se chovat slušně dejme tomu k zloději, kterej mi přišel vybílit barák, tak na to setsakra dojedu.
Obecně řečeno, chovat se slušně úplně ke každýmu prostě nejde.
listopad 18, 2009 12:46
ale i to lze : alena puntíkovaná
nezabiješ ho na místě, nýbrž zavoláš policajty.Jinak slušně se chovat ke každému prostě jde - musí jít.Ale jde o to, co kdo za slušnost považuje. Samosebou někdy je obrana nutná - ale pak riskuješ, že tě nazvou:semetrika, Xantipa, ochechule, čaramůra, voškera, meluzína, satorie, kordula, šarlatánka, jezinka, vošemetnice, čertice, divoženka, fúrie, Polyxena, šantala, dračice, rebeka, dryjáčnice, lítice, frajle, satrapa, klekánice, murina
listopad 18, 2009 13:04
Jo a enčé ti udělá test inteligence : alena puntíkovaná
a běda ti, kdybys neprošla testem Menzy - mimochodem - já ho udělala.
listopad 18, 2009 13:05
Petro, já bych řekla, : alena puntíkovaná
že od psychologa se nedovíš nic jiného, než to co tu bylo naznačeno Milene. A to je jen a jen na něm...a ničím to neovlivníš.
listopad 18, 2009 13:09
... : NČ
Jo, ty´s ho udělala? V Plzni, žejo.
listopad 18, 2009 14:07
:-) : Míša šíša
No, von test inteligence "udělá" každej, pokud dokáže držet tužku, že jo. Jde vo to, s jakym výsledkem. A to už nám Alča neprozradila smilies/kiss.gif
listopad 18, 2009 14:13
Míšo Šíšo : NČ
to vona myslela jinak. Test Menzy - tam se musí přesáhnout nějaká hranice - ti nevim přesně, nějak kolem 150. Takže tim se vona jako nepřímo vychválila: Hleďte, zde jsem já, zosobněná inteligence, snoubená se skromností, v podobě přímo krystalické.
listopad 18, 2009 14:21
... : Pavlina
Test menzy "udělá" každý a obdrží certifikát s výsledným IQ, (klidně i 50), pokud má nad 130, stává se tzv. členem Menzy. Puntíkovaná nenapsala že je členka :-P, nýbrž že ho udělala.........
listopad 18, 2009 14:27
... : Pavlina
jejda, uz to napsala Míša Šíša, sry
listopad 18, 2009 14:28
eNČé : holubinka
dovolím si nesouhlasit - asi to schytám smilies/cheesy.gif..ale- proč bych se neměla chovat slušně ke spolužačce mé dcery- " Cikánce", která s ní odmaturovala a teď studuje dál.....???
listopad 18, 2009 14:34
Holubinko, : NČ
já se proto na tebe pranic nezlobím, i ti to odpouštím.
Pro mě, rasistu, jsou ale určitý mantinely nepřekročitelný.
listopad 18, 2009 14:40
óóó díky převeliké : holubinka
smilies/grin.gif hned se mi na ten Šiškofskej fysílač líp kouká a budu slastně spát smilies/grin.gif
...ale - poznala jsem i typickýho světlýho týpka, co mě doooost slušně vokrad
a na okraj- ta holčina mě pěkně "namíchla", páč maturovala s mnohem lepším součtem než já, blahé paměti smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 14:44
Sem věděl, že tě to potěší : NČ
Tak spi sladce :-)
listopad 18, 2009 14:47
Míšo, : alena puntíkovaná
test menzy uděláš, když máš víc jak 130. Já tam vlastně kvli tomu nešla, šla jsem doprovodit svou neteř, která tehdy nebyla plnoletá. Ten test jsem si udělala jen tak "ze srandy" a nehodlala jsem to nikdy nikde použít. Resp. nevěřila jsem tomu, že bych ho udělala. A jelikož jsem ho udělala "s odřenejma zádama" tak jsem se s tím ani nikde nechlubila. Nicméně test s ofous nižším vysledkem udělal pan Macek a děsně se s tím vytahoval a byl kvůli tomu děsně nadutej - takže asi to závisí na tom, kdo ten test dělá. Nicméně když Nýče pronesl na mou adresu - a to už podruhé, že jsem někdo, jehož IQ nepřesahuje dnešní datum /to jsou jeho slova/ dovolila jsem si upozornit, že - není tomu tak.Ten papír jsem dostala - mám ho někde zahrabanej a členem nejsem - ani jsem o to nikdy neusilovala. Na to tam byli mladší a dravější.
listopad 18, 2009 16:44
Musel jsem se smát, jak si nás Erika, včera ve 23:49, rozškatulkovala. :-) : strejda
A tímto se omlouvám Petře za nemístné plkání pod jejím článkem.
Když už jsme to ale rozplkali jinými plky, tak to i doplkáme dalším plkem. smilies/cheesy.gif

Charakteristické znaky některých „chlapů zde“: smilies/grin.gif
NČ - kozel, kolena, já - svíčková. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Ta svíčková mě snad bude provázet až do smrti smrťoucí. Já mám však ještě jeden příběh se svíčkovou. Ne jen ten, který zná Alenka puňť.
Kdysi dávno se vdávala moje švagrová. Když jsme přijeli do restaurace na objednaný oběd, přišla kuchařka a omlouvala se, že nesehnali brusinky na svíčkovou. Moje tchýně, matka nevěsty, řekla, že to nevadí, že ona má doma několik zavařených skleniček a obrátila se na mne, abych k ní zajel a přinesl je. Jak tak šátrala v kabelce pro klíče a vysvětlovala mi kde je najdu, zůstala štronzo. „Nemám klíče“
„Asi jsem je nechala v zámku zvenku nebo zevnitř a zabouchla jsem.“ Nešťastná to žena... Řekl jsem, že tam zajedu a uvidíme. Když, tak si poradím. Přijel jsem k domu, kde bydlela. Vešel jsem do 1. patra, ale klíče nikde. Zvenku jsem uviděl pootevřené okno koupelny a to byl jediný způsob, jak se dostat do bytu. Od dost daleko bydlícího souseda jsem si vypůjčil dlouhý žebřík, postavil jsem ho k oknu koupelny a vlezl jsem dovnitř. Jen jsem se stačil rozhlédnout a najít dvě skleničky s brusinkami, uslyšel jsem houkačku. Klíče jsem samozřejmě našel v zámku zevnitř bytu. Zamkl jsem a když jsem chtěl vrátit žebřík, uslyšel jsem strohý příkaz, také něco o občanovi a abych se legitimoval. Pochopil jsem, která bije. Zavolal je asi nějaký aktivní soused, když mě viděl lézt do okna po žebříku. Vysvětloval jsem jim, že jsem šel pouze pro brusinky ke svíčkové, ale protože si tchýně zabouchla dveře, řešil jsem to po svém. Policajt se sice usmíval a říkal, že za svoji kariéru sice ještě neviděl zloděje v kravatě, pomohl mi odnést i žebřík (to jsem zíral - asi abych neutekl), ale, že si to musejí ověřit. A že pokud nebudu dělat potíže, nedají mi pouta. Když jsem mu ukázal občanku, řekl, že mám jet hned za nimi a nesnažit se ujet. Když jsem přijel do restaurace v doprovodu dvou policajtů, všichni hosté se nechápavě dívali, co že se to přihodilo. Odvedl jsem je k mé tchýni, ona jim potvrdila, že jsem zeťák a nikoli zloděj, že mě poslala pro brusinky ke svíčkové, ale protože si v té svatební roztržitosti zabouchla dveře bytu, proto tam figuroval již zmíněný žebřík. Všichni se tomu zasmáli, tchýně je pozvala dokonce i na oběd, což však s díky odmítli a odjeli dál dělat to své veřejné bezpečno.

A zrovna dnes, opět svíčková. Jako na potvoru. Poslouchal jsem v garáži rádio, kde se moderátorka ptala posluchačů, zda se dává do svíčkové i karamel. Neslyšel jsem sice odpověď, kuchař jsem také jen amatér, ale myslím si, proč ne? Když se potírá pečená kachna medem, proč by se nemohl dát karamel do svíčkové, že? Ovšem přiměřeně, přiměřeně...


listopad 18, 2009 16:46
karamel : romanB
jo, máš pravdu strejdo.. dává se to nakonec ale jen do tý tzv. sladký samozřejmě. Což mi připomnělo, že jsem nikdy nevěděl, kterou mám radši smilies/smiley.gif
listopad 18, 2009 19:17
hele Strejdo - napiš to do televize : alena puntíkovaná
vždyť je to výborná historka, a když to dají do "To nevymyslíš", tak se zasměje celý národ a ještě dostaneš prachy. Fakt je, že moc důvodů k smíchu v poslední době nemáme.
listopad 18, 2009 19:42
Strejdo krásné : Iris
a představa zloděje v kravatě (a zřejmě šik kvádru)mě dost pobavila.
A docela obdivuji rychlost té houkačky, to nebývá zvykem.
Tam, kde tchýně bydlí mají asi veřejné bezpečno bezpečnější, než u nás.
listopad 18, 2009 20:05
Irenko, : strejda
ta už tam dávno nebydlí. Už dávno opustila byt 3 1 v cihlovém domě a přestěhovala se do 9. patra paneláku. Chápeš to? Já ne.
Ale není to tak dávno, z pohledu vesmírného času to bylo tuším včera, tedy asi před čtyřmi lety, se jí podařilo to samé. Zabouchla si dveře s klíči uvnitř. No a kdo ji vysvobodil? Zeťák. Ale musím říct, že mi pak za to riziko upekla dobrůtku. Přelézal jsem balkony od sousedky v 9. patře na její balkon a její klíče jsem našel opět v zámku uvnitř. Teď je té šťastné to ženě 84 let. smilies/grin.gif Nevím, co mě ještě čeká... smilies/grin.gif
listopad 18, 2009 20:28
Strejdo : Iris
smilies/grin.gif...doufám, že ne 12. patro smilies/grin.gif
Myslím, že ta paní jenom nenápadně a obětavě pečuje o Tvoji fyzičku, je jistě fajn. smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 20:53
Jestli se chcete ještě jednou pobavit na můj účet, prosím. : strejda
Mám tu ještě jednu příhodu. Jak si však matně vzpomínám, už jednou jsem ji tu kdysi dávno popisoval. Ale když plkat, tak plkat... smilies/cheesy.gif

Tato příhoda se stala zde, na chaloupce. Netýká se žádné svíčkové, nýbrž mé blbosti. Nadešel podzim a nastal vegetační klid. Listí už dávno opadalo a tak jsem si řekl, že by bylo vhodné trošku seříznout a omladit jeden starý jasan, který mi tu v létě stínil. Připravil jsem si dlouhý žebřík, prodlužovák jsem si zavěsil na jednu z větví, vzal si elektrickou pilu a vylezl jsem do koruny. Žebřík nebyl nijak moc dlouhý, stačil sotva ke konci kmene, takže výše jsem šplhal pouze po větvích. Našel jsem si stabilní pozici, zapnul jsem pilu a uřízl jsem první silnou větev. Ta se při pádu nějak prapodivně zkroutila a svým silným kmenem mi porazila žebřík. Co teď? Když už jsem byl ale nahoře, uřízl jsem druhou, třetí atd., až jsem byl se svým oholením stromu spokojen. Jak ale dolů? Dole spousta větví, žebřík pod nimi... Vybral jsem si místo, kam bych mohl skočit z výšky asi 5ti metrů a v duchu jsem si promítal, jak skáčou paragáni. Tak nějak do kotoulu, aby ten dopad byl rozložen na celou část těla a aby ta všudepřítomná gravitace nezatížila jen nějaký orgán. Tehdy jsem si tam snad z dlouhé chvíle počítal i zrychlení. Pak jsem si však říkal, že už nejsem nejmladší, že by to nemusely vydržet kotníky nebo kyčle, kdo ví? A tak jsem v té koruně bezradně přešlapoval z nohy na nohu, protože ta pozice tam nahoře nebyla nijak zvlášť pohodlná. Samozřejmě, že jsem se i rozhlížel jako Jeníček do dáli, jestli není na blízku nějaká dobrá duše. Ale nebyla. Na stromě jsem strávil asi dvacet minut. Ani to cígo jsem si nemohl zapálit, protože jsem je nechal dole. Pak najednou jsem spatřil spásu. Sousedovic kluk se objevil na zahradě a tak jsem na něho zavolal. On se rozhlížel na všechny strany, ale nikoho nikde neviděl. Pochopil jsem svou situaci, myslel jsem si, že mi uteče a tak jsem ho zavolal ještě jednou a upřesnil jsem svou polohu. Když mě konečně spatřil, zamával jsem na něho, abych se ujistil, že mě vidí. Viděl mě. Přišel, smál se jako měsíček, odtáhl pár spadlých větví, postavil mi ke kmeni žebřík, já jsem mu poděkoval za vysvobození a když jsem přišel večer do hospody, představte si, oni ti mizerové už to o mně věděli. On to řekl doma tátovi, táta to řekl dalšímu vesničanovi a pak si mě v té hospodě hezky dobírali. Byla tam sranda....



listopad 18, 2009 21:11
tebe je fakt škoda strejdo : alena puntíkovaná
teď jsem se koukala na Kameňák - ale na tebe nemaj. To by ani Troška nevymyslel.
listopad 18, 2009 21:46
Teda strejdo - Jeníčku, : Iris
s Tebou je sranda a ne že ne smilies/cheesy.gif
Možná by se mohla fakt vydat kniha kudlančích příhod, zdá se mi, že za chlapy docela dobře sekunduješ Aleně.
Počítal zrychlení - no to mě podrž, já snad budu mít dneska i hezký a veselý celý den.
Možná bys neměl nikdy postrádat u sebe tyto atributy: kravatu, cigára a píšťalku. Pak se můžeš pouštět úplně do všeho - a že se pouštíš, o tom nepochybuji. Musí s Tebou být dobře smilies/wink.gif
listopad 19, 2009 05:46
Nazdárek, strejdo a spol.! : wendy
já jako pamětník tu žebříkovou story pamatuju, už se o ní strejdulín jednou zmiňoval. Žejo ?
Co se balkonování dotýče, pokud nemáš závratě a nepropadáš panice, tak je přeci jedno v kterým patře přelézáš. Pokud ovšem nespadneš...já takto též kooperuji se sousedy. Kravatu sice nemám, ale cigára a píšťalku mám.

Aleno, zase tě berou tak smrtelně vážně, viď. To je pořád do kolečka dokola.
smilies/wink.gif
listopad 19, 2009 07:36
Jo-jo, : Míša šíša
žebříková story už tu byla, ta brusinková taky. Ale nevadí, jsou tu i ti, co ještě neznají. :-)

Týýý jo, já mám ale pamatováka! smilies/grin.gif
listopad 19, 2009 08:46
Po-ten-tečkované Alence : Silén
tebe je fakt škoda strejdo : alena puntíkovaná
teď jsem se koukala na Kameňák - ale na tebe nemaj. To by ani Troška nevymyslel.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tak to je jiná, to se velice omlouvám dámo Alenko s tečkama, nevěděl jsem, že Vaše kulturní potrava a vyžití je ve sledování filmů, jako je Kameňák apod. Potom mě ale velmi udivuje ta zmínka o tom Vašem velice zdárném zvládnutí IQ testu. S tím Kameňákem mi to nějak nesedí. Nemůžu se chlubit, že bych viděl veškerou českou, filmovou tvorbu za posledních 20 let, ale snad dost na to, abych mohl prohlásit, že třeba zrovna ten Kameňák (všechny tři díly), je absolutní s*ačka a potrava pro dementy a Troška jenom kalkuluje s tím, že těch "svých" diváků najde vždycky dost. Bohužel mu to vychází.

listopad 20, 2009 01:09
No - na jednu stranu bohužel, ono to je fakt pohvězdičkované dílo ten Kameňák : wendy
ale na druhou stranu Troška vážně říkal, že tím si vydělává na pohádky. A ty už jsou klasikou a jdou třeba každé svátky spolu s Werichy a Zlatými hvězdami a Pyšnými princeznami atd.
A k té kulturní potravě - když někdo shlédné pár, jak píšeš Silén "s*aček" ještě to neznamená že je blb. Ne každý se taky k podobné úchylce přizná. Já taky čumim na VKVéčka a to není žádný intlektuální nářez. Jenže je to odreagování. Nevěř nikomu kdo ti tvrdí, že poslouchá jen Vltavu a kouká jen TV2... takže tak.
smilies/wink.gif
listopad 20, 2009 07:25
Aha, už zase intelektuání potrava : NČ
No, někdo chytrej se už zase vyvyšuje a pyšní, že žere jen zdravou stravu a okázale pohrdá s konzumentama všeho vostatního.
Já se zase klidně a nahlas přiznám, že třaslavej vypečenej bůček s kozlem je mi stokrát bližší než zdravý kořínky s bylinnym čajem, byť by je doporučovalo deset z deseti doktorů.
listopad 20, 2009 08:48
Vzhledem k masivním reklamám : wendy
to ber tak, že to doporučuje 12 z 10 doktorů...
smilies/wink.gif smilies/grin.gif
listopad 20, 2009 08:53
wendy, VKVéčka, : Macesska
to mi připomíná vysoce intelektuální debatu s vysoce intelektuální kamarádkou na téma, jak jsou všechny ty telenovely (zejména jihoamerické) naprosto k ničemu, my že na to nekoukáme a zcela ignorujem... po hodinové detailní diskusi jsem musela konstatovat, že na to, jak to ignorujem, máme sakra dobrý přehled smilies/cheesy.gif
listopad 20, 2009 10:41
Já se teda vyznám jen v těch VKV : wendy
ale milovala jsem koukat na MASH...
smilies/wink.gif
listopad 20, 2009 13:06
MASH : Macesska
byl fajn a úžasně dabovanej *prudce nostalgický smajlík*. A film je ještě lepší, akorát to není takové komično.
listopad 20, 2009 13:11
Wendy, Macessko, : Iris
M.A.S.H pořád běží, možná to víte. Sice stále dokola, ale o víkendu dopoledne je to strašně fajn k pečení a vaření smilies/wink.gif Ahojky
listopad 20, 2009 17:45
no Silén, snad mi bude omluvou, : alena puntíkovaná
že jsem u toho žehlila. Tohle jsou idální filmy jakožto doprovod k nějaké hnusné nudné práci.Aspoň se u toho člověk zasměje - v seriálech mám zmatek a na telenovely jsem resignovala, protože už dávno nevím kdo je kdo. Ale mám ráda takové ty minidetektivky na AXN nebo na Hallmarku. Člověk se hned dové konec a nemusí čekat na další týden a nakonec všecko zapomenout. Jinak, ať si každáý čte, poslouchá a dívá se na co chce. Tyhle věci jsou tady na to, aby si člověk ODPOČINUL!!!! Myslete si co chcete, ale Troškovy filmy mám ráda. Jsou takový lidský.
listopad 20, 2009 18:32
Iris, : Macesska
dík za tip, ale když já nemám TV smilies/smiley.gif A nejsem si jistá, jestli bych to potřetí dala se stejným nadšením. Ovšem "až odsud odjedu, napíšu o tom knihu!" a "snědl jsem pět pater jater a koryto ryb" je už klasika. A jako sekretářka mám slabost pro Radara.

listopad 20, 2009 19:19
Silén, nejsi ty komunista? : alena puntíkovaná
Ti pořád předepisovali co se smí číst, co se smí psát, na co se člověk má dívat, co má poslouchat atd,. atd. Měl by tě někdo šetrně upozornit, že doba se změnila.
listopad 20, 2009 19:33
Macessko : Iris
máš můj obdiv, a to vážně, že nejsi závislá na těch pohyblivých obrázcích. Jako mě tu nedávno Toulavej docela nadchl, že nemá mobil.
No nebyla bys napotřetí tak unešená, ale je fajn, že u těch kuchyňských prací nemusíš mít pořád oči na šťopkách, co se tam děje, protože to podle těch řečí přesně poznáš. A u toho válíš těsto na štrůdl a krájíš jablka a podléváš pečeni..A ano, Radar je super sekretářka, má i vlastnosti dobré instrumentářky - už předem vytušit, co bude doktor chtít v následující vteřině a hned mu to s předstihem strčit pod nos. smilies/wink.gif
Ahoj a hezký večer smilies/smiley.gif
listopad 20, 2009 19:34
Macessko : Iris
..jo a prudce nostalgický smajlík je krásný výraz, třeba ho někdo vymyslí smilies/wink.gif
listopad 20, 2009 19:35
Silén, tak když víš, že všechny 3 díly Kameňáku jsou sračky, : bb2
tak jsi na tom možná hůř než Alena - neb ona se zatím přiznala jen k jedomu dílu :-)))

Jinak s tebou souhlasím, viděla jsem necelý 1 díl a víc mi netřeba. Když sis dal nášup 2. a 3. dílu, tak jsi docela kameňák.

Ale, jak píše Alena, u žehlení se dá strávit všechno a naopak, většina normálních filmů u žehlení prostě sledovat nelze. Takže kdybych žehlila, tak si pustím i ten Kameňák.
listopad 20, 2009 19:44
Pro NČ, Alenu Punkt, BB2 a další... : Silén
Vidím, že diskuze tady na tomoto fóru, je opravdu "zajímavá". Člověk se nakonec na sebe dozví věcí, že žasne. Tak napřed NČ :

"Míšo Šíšo : NČ
to vona myslela jinak. Test Menzy - tam se musí přesáhnout nějaká hranice - ti nevim přesně, nějak kolem 150. Takže tim se vona jako nepřímo vychválila: Hleďte, zde jsem já, zosobněná inteligence, snoubená se skromností, v podobě přímo krystalické".

Když se pak zmíním a podivuju já, té samé skutečnosti, jakože Alena udělala ten test s vysokým číslem a přitom se dívá na Troškovy filmy, které považuju (a myslím, že nejen já) za velice slabé, hned na mě pan NČ zaútočí -

"No, někdo chytrej se už zase vyvyšuje a pyšní, že žere jen zdravou stravu a okázale pohrdá s konzumentama všeho vostatního".

Přičemž já jsem se vůbec nezmínil o nějakém pohrdání a co má kdo "jíst", a pak nestačím se divit, když mi Alena P. napíše -

"Silén, nejsi ty komunista? : alena puntíkovaná
Ti pořád předepisovali co se smí číst, co se smí psát, na co se člověk má dívat, co má poslouchat atd,. atd. Měl by tě někdo šetrně upozornit, že doba se změnila".

To jsem si jenom troufnul říct, co si myslím o Troškových filmech a už prý nařizuju na co se mají lidi koukat a že jsem asi komunista. Kdepak jsem se zmínil o tom, co je to "správné" a na co se má koukat ?

A nakonec ještě BB2 - "Silén, tak když víš, že všechny 3 díly Kameňáku jsou sračky, : bb2
tak jsi na tom možná hůř než Alena - neb ona se zatím přiznala jen k jedomu dílu :-)))
Jinak s tebou souhlasím, viděla jsem necelý 1 díl a víc mi netřeba. Když sis dal nášup 2. a 3. dílu, tak jsi docela kameňák".

Zase, bez toho, že by znala celou skutečnost, už mě pěkně vstrčí do pytle s obdivovateli Trošky. Já jsem ten první díl Kameňáku viděl u jednoho mýho kámoše, to nás tam bylo víc a nemohl jsem to vypnout, nebo odejít. Byly mi dokonce nabídnuty všechny tři díly, to jsem ale odmítl a později jsem se pak doslechl od jiných lidí, že ten první díl je snad ještě jakžtakž ucházející. Tak tady už nemá cenu něco dodávat. Ale děkuju Ti BB2, že máš podobný názor na ty filmy.

BB2 - "Ale, jak píše Alena, u žehlení se dá strávit všechno a naopak, většina normálních filmů u žehlení prostě sledovat nelze. Takže kdybych žehlila, tak si pustím i ten Kameňák".

Tak to budu muset asi souhlasit, protože pro mě je žehlení trest a nesnáším to, takže bych u toho mohl mít puštěný cokoliv a nebavilo by mě to. Ale pochybuju, že by mě taková věc napadla, dívat se na TV při žehlení, čímž ale neříkám, že se to nemá, nebo že je to hloupost, aby mě zase nenapadlo to vosí hejno. Já si třeba poslouchám muziku při vaření, to dělám rád a taky si u toho semtam cucnu nějakého dobrého moku, ono to jde všechno tak nějak pěkně dohromady. Nikomu to ale necpu a neříkám, že je to to nejlepší.

No, a nakonec po tom všem si myslím, že to pro mě už není tak přítažlivé, abych měl nutkání něco, někomu psát. Původně to bylo pro Petru, ale teď se to zvrtlo do obyčejného handrkování o všem možném. Tak aspoň doufám, že se Petře podařilo dosáhnout nějakého vyhovující řešení a že se jí podaří udržet manželství i přes ten těžký "karambol", který si sama přivodila. Odpouštět je lidské. Alenko s puntíkama. Adios.





listopad 20, 2009 21:21
Pro Wendy : Silén
Jenom ještě menší připodotknutí Wendy, Tys napsala -

"No - na jednu stranu bohužel, ono to je fakt pohvězdičkované dílo ten Kameňák : wendy
ale na druhou stranu Troška vážně říkal, že tím si vydělává na pohádky. A ty už jsou klasikou a jdou třeba každé svátky spolu s Werichy a Zlatými hvězdami a Pyšnými princeznami atd.
A k té kulturní potravě - když někdo shlédné pár, jak píšeš Silén "s*aček" ještě to neznamená že je blb. Ne každý se taky k podobné úchylce přizná. Já taky čumim na VKVéčka a to není žádný intlektuální nářez. Jenže je to odreagování. Nevěř nikomu kdo ti tvrdí, že poslouchá jen Vltavu a kouká jen TV2... takže tak".

Dobrá, tady máš vyjádření naší Aleny s puntíky -

"no Silén, snad mi bude omluvou. Myslete si co chcete, ale Troškovy filmy mám ráda. Jsou takový lidský.
: alena puntíkovaná".

Proti gustu žádný dišputát. Přiznám se ale k tomu, že mě paní Alena Bodkovaná nejprve poněkud popudila svými reakcemi a radami, které uštědřovala Petře, a myslím že nás bylo víc, kterým se její rady nezamlouvaly. Proto ta reakce na Trošku a jeho filmy a na to vysoké číslo IQ, kterým se Alena pochlubila. Já bych předpokládal, že lidé s takovým IQ, povětšinou Troškovým filmům nehoví. Jak vidím, tak jsem se zmýlil. I mýliti se, je lidské.

Wendy - "Já taky čumim na VKVéčka a to není žádný intlektuální nářez. Jenže je to odreagování. Nevěř nikomu kdo ti tvrdí, že poslouchá jen Vltavu a kouká jen TV2... takže tak".

To, že si někdo, něco poslechne, nebo zhlédne, ještě nic neznamená, ale spíš to, co si o tom myslí a jak to ohodnotí. Jinak ale nevím, co jsou ty VKVéčka. Ještě dříve, už je to pěkných pár let, to bývala zkratka pro Velmi Krátké Vlny. Teď je to, jak tomu rozumím, asi nějaký pořad, či seriál v ČTV, který neznám.



listopad 20, 2009 21:57
a to ještě nevíš to nejhorší : alena puntíkovaná
já vůbec nevím, kterej díl toho Kamešňáku to byl. Ale ty to máš v malíčku...je to ten , co tam Laufr kopupil tchýni mluvícího paouška chřestýše. Já nevím silén, jestli sis nespletl diskusi - tady jsou samí debilové, co v jednom kuse čuměj na televizi. Jelijkož mám satelit , tak už vůbec nemám přehled na kterým programu co dávaj. Tuhle jsem chytila na francouzích film s Funésem , tak jsem to natěšená sledovala - ale nebylo to vono. Filipovský je Filipovský - na toho nemá ani sám Funés. Nojo - ale filmy s Funésem taky nebudou stranicky a ideologicky na výši, že jo? Copak sleduješ ty? Asi filmy o tom, jak byl Lenin malej a chodil do školy.
listopad 21, 2009 00:00
Ach můj Bože ! : Silén
Za co mně trestáš, že po tom všem, co jsem tady zažil, stále ještě toužím po nějaké milé, spřízněné a "rozumné" duši !? No jo, člověk vždycky touží nejvíc po nemožném.
listopad 21, 2009 02:04
Hele Silén, : alena puntíkovaná
nepřehnals tys to s těmi oslavami VŘSR? víš, s vodkou musíš opatrně. Jinak na Kubě je ještě stále Fidel Castro. A je tam krásně. Ale chlastá se tam jen rum. Ale VŘSR tam tutově oslavují taky.
listopad 21, 2009 08:53
Jinak Silén : alena puntíkovaná
ženy běžně a spřehledem dělají víc věcí najednou. Jsou k tomu geneticky vybaveny. Je to z dob, kdy lidé byli lovci a sběrači. Zatímco muži se soustředěně plížili za mamutem a jejich mysl byla upnutá pouze na lov, jejich ženy musely uklidit jeskyni, nanosit vodu, nasbírat dříví, vyžvejkat kůže, ušít z nich oděvy, udržovat oheň, nasbírat ovoce, hlízy a kořínky - aby nechcípli všichni hlady, kdyby se tomu mamutovi podařilo zdrhnout a muži přišli z lovu s prázdnou. Jo a hlavně musely hlídat a krmit děti...a všechny ty činnosti dělaly současně...musely, nebylo jiného zbytí. Takže fakt lze žehlit, kecat s kakarádkou po telefonu, přitom vařit v kuchyni polívku, psát na Kudlanku a přitom sledovat televizi. a to naprosto s přehledem. Nepotřebuješ na to žádné zvláštní vzdělání, břitký intelekt ani nic podobného. Prostě máš takto uzpůsobený mozek - obě jeho poloviny jsou propojeny, takže je můžeš používat najednou - teda ty nemůžeš, můžou jen ženy.
listopad 21, 2009 09:21
Poďobané : Silén
Tak už dost osobo ! Pleju len ! Pleju len !
listopad 22, 2009 09:29
Silén, tos napsal pěkně - nezáleží na tom, co kdo shlédne, ale co si tom myslí a jak to hodnotí. Vážně. : wendy
Do toho se vejdu. Jinak - VKV nejsou jen vlny ale i Velmi křehké vztahy, možná jsi to už někdy zaslechl, a že je neznáš - no asi nežehlíš...
smilies/wink.gif
listopad 23, 2009 07:53
Wendy, : Silén
Ono to snad ani jinak nejde, hodnotit, či kritizovat něco, co jsem neviděl, nebo nečetl, ale i tak je hodně takových, kteří to tak dělají, hlavně pak ti, kteří si myslí, že mají patent na rozum a všemu rozumí.
Jinak, abych to upřesnil, tak o tom VKV nevím proto, poněvadž nedlím v české kotlině, ale už drahnou část let daleko odtud. I když se na některé pořady ČTV dívám přes internet. A někteří moji známí mají předplacený signál, že můžou sledovat přímý přenos ČTV, ale mně stačí to, co se tam dá najít i bez toho. Dost možná, že tam jsou i ty VKV, ale nějak mě to netahne. Díky za Tvoji reakci, už jsem myslel, že tady může psát jenom Puntíkovaná. Ta jede, jako v úkole, nebo jako kdyby ji za to platili, ale mě už to unavuje, číst pořád dokola jen její "převýborné" úvahy, rady a doporučení.
listopad 23, 2009 08:34
Ale Silén :-) : NČ
Mícháš hrušky s jabkama.
Vadí mi, když někdo musí vyzdvihovat svou "inteligenci" výsledkama jakejchkoliv testů, protože jinak by se to vůbec nepoznalo.
Ale uplně stejně mi vadí odsuzování výhradně oddychovejch žánrů, nedělajících si jakýkoliv další intelektuální ambice.
A taky uplně stejně mi vadí, když při poukázání na některý nesporný klady minulýho režimu, mě někdo chytrej začne posílat za Fidélem. Já jsem doma tady!
listopad 23, 2009 11:28
. : Míša šíša
Pleju len ! Pleju len !

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Silén, sice nejsem milá a rozumná duše, ale moji přízeň máš. smilies/grin.gif
listopad 23, 2009 12:47
Mně zas vadí, když mi někdo předepisuje : alena puntíkovaná
na co se mám dívat, na co ne, co číst a co si myslet. To s obibou dělali ti, kterým by bylo lépe u Fidéla.
listopad 23, 2009 14:02
Iris, : Macesska
kroť obdiv, mně se to nevejde do bytu a místo u TV mrhám čas na netu.

Slovní smajlíky mám z jiné diskuse - ony ty grafické často nejsou zcela přesné a jednoznačně vyložitelné. Krom toho se tam schází lidi, co "dělají se slovy", ať už pracovně nebo rekreačně, tak slovo vede a objevují se tam věci jako *omdlévajík*, *hlavou-o-zeď-bušík*, *juchajík* a tak dál.
Mám mlhavý dojem, že v počátku byla taková všenetová diskuse, jak zpřístupnit smajlíky zrakově postiženým, protože těm když překladač přečte "dvojtečka, pomlčka, konec závorky", tak jim to ten dojem :-) neudělá. Ale mám dojem, že ti zrakově postižení si to vyřešili jinak, tohle je snad slepá vývojová větev.

VKV sleduje moje (inteligentní) maminka (čí ne, ať se přihlásí) a já jí nesmím volat, když je dávají - předtím jsem jí vyčítala, že televizní Rodinná pouta upřednostňuje nad reálnými, ale teď chápu, že když má Velmi křepké stahy, tak nemůže telefonovat.

listopad 23, 2009 19:05
Macessko : Iris
*lehce zklamaný smajlík* - díky za upřímnost. smilies/wink.gif
No na netu se čas mrhá mnohem snáze, ale možná přeci jen aktivněji. Ta TV mi dělá, když tak nad tím poctivě přemýšlím, opravdu jen kulisu k žehlení a usínání, jo,jo..

Smajlíková terminologie může být docela legrace, vzpomínám si na naši debatu o domácích skřítcích a jejich názvech podle činností, fantazii se meze nekladou. A čeština je super jazyk na podobné blbnutí, mám to ráda.

S maminkou a seriály to máme stejné. Já se pořád nenaučila, kdy který dávají,fakt jsem na to nemožná, ale podle toho, jak se mamka "tváří" v telefonu nepochybně poznám, že volám nevhod. smilies/wink.gif
Macessko ahoj


listopad 23, 2009 20:09
Pane NČ, : Silén
nic nemíchám. Moje reakce byla na Alenu P., která se tady snaží "prodat" své skálopevné a pro ni neměnné zkušenosti a poznatky, což je zcela v pořádku, ale pokud to "podepře" tím, že má IQ 150 a sleduje filmy, jako je Kameňák, tak jsem jí na to řekl svůj názor. Nikomu jsem nepředpisoval, ani neradil na co se má koukat, nebo co má číst, udělala to však p. Alena P. a hned mě šoupla do jedneoho pytle s komunisty a s Fidélem. Já si ten "bůček a pivo" dám klidně taky, ale nemyslím si, že je to něco extra. No, a že je ten Kameňák, film poněkud "nižší" kvality, to snad uznáte i Vy. Abych se přiznal, tak mně je "ganze egal", kdo se na co kouká a co čte, ale ona mě paní Puntíkovaná trošičku popudila těmi svými "stalinskými" výroky, a jak jsem si stačil všimnout, nejen mě, tak jsem jí trošku oponoval. Jenže je to asi tak, jakobyste jel proti tanku dětským autíčkem.
listopad 23, 2009 21:12
Copak VKV, s tím bych si poradila, : bb2
ale mne převálcovala Sladká Luisa. Před několika týdny jsem jela s gratulací k jedné starší paní. Jak Karkulka - novou jupku, košíček s dortem, kvítím a lahvinkou liguére. Ukázněně jsem se přezula, byla usazena do křesla a čekala, až skončí odpolední argentinská (?) dvouhodinovka. Vlk může jít do penze, stačí Sladká Luisa.
listopad 23, 2009 21:56
Silénko, dyť právě : NČ
Posuzuješ inteligenci lidí podle toho, jestli koukaj nebo nekoukaj na Kameňák, čímž´s mě naprdla!
Pak jsem tady za blba, protože já jsem se u Kameňáků pobavil uplně bezva. Daleko víc než třeba u cestopisů a přírodopisů a dějepisů na čt2, u kterejch se ovšem zase docela bezva poučim, daleko víc než u Kameňáků.

listopad 24, 2009 07:53
Jestli on člověk tak nějak nepotřebuje oboje : wendy
občas se zcela nezávazně pobavit, občas poučit - a nenechat si do toho kecat. Pro jistotu si ovšem zajdu nechat změřit íkváče...
smilies/wink.gif
listopad 24, 2009 08:14
Přeju úspěch Wendy : NČ
Já už si ho raději delší dobu neměřim :-(
listopad 24, 2009 08:38
Nč : hele
buď rád, že je jakej je. Nic nepřeměřuj. smilies/wink.gif smilies/wink.gif
listopad 24, 2009 08:50
Máš pravdu, předsedo ! : wendy
stejně si ho změřením nezvednu. Tož radši půjdu na oběd a pak budu pozorovat jak se mi odkrvuje mozek, tím si ověřím, že ho mám a to mi do pracovního procesu stačí.
smilies/grin.gif
listopad 24, 2009 10:40
Wen, sme na tom uplně shodně! : NČ
Už dávno jsem taky zjistil, že měřenim si ho nezvednu ani vo mrť :-(((
listopad 24, 2009 11:56
Hele nebudeš mi věřit, ale jak jsem tu první větu dopsala, : wendy
hned mi to napadlo - a nahrávka skutečně nezůstala nepovšimnuta. Třebaw by to chtělo změnit metr...
smilies/wink.gif
listopad 24, 2009 12:32
Teda Wendy! Jak my si rozumíme... ! : NČ
.
listopad 24, 2009 13:40
tak jsem nakoukla : Iris
trochu odzadu a vidím, že se tu cosi měří a zvedá, no pak jsem posunula trochu nahoru a ..uf, ono IQ.
Nic se nemá číst od konce, dobře mi tak.
Je fajn, že někde panuje pohoda, v jiných debatách se to řeže a na to člověk vždycky nemá sílu.
Ahoj lidi smilies/smiley.gif
listopad 24, 2009 19:51
Jo Iris : NČ
Vono to IQ dokáže bejt někdy pěkná svi*ě! Já na tom sedim, já na tom makám, a vono ne a ne a ne :-(
listopad 25, 2009 06:54
NČ : Iris
myslím, že tak hrozný to zas nebude smilies/wink.gif

listopad 26, 2009 19:47
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]