Dobroty z remosky

všeho druhu a ze všeho možného

Dobroty z remosky

Příspěvekod Makoush » čtv zář 21, 2006 11:21 am

Zdravím všechny mlsaly. Jsem pouhým vlastníkem remosky, trouba je zatím jenom sen. Mám pocit, že kromě perníku, babovky, ovocného koláče toho moc upéct nejde. Kuchtíci, poradíte nějakou dobrotu, co se vejde do remosky? díky díky
Makoush
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř kvě 24, 2006 10:45 am

JE TOHO JEŠTĚ HODNĚ...

Příspěvekod daniela » čtv zář 21, 2006 12:29 pm

BÁJEČNÝ BUCHTY - z remosky jsou prostě super...

ŽEMLOVKA (taky se říká zemlbába)

KOLÁČE - těch je tolik druhů, že můžeš péct každý týden jiný¨

JEDNODUCHÉ LEHKÉ DORTY - atd. atd. -
¨
budeš chtít recepty?
d@niela
Uživatelský avatar
daniela
Site Admin
 
Příspěvky: 132
Registrován: stř dub 26, 2006 12:10 pm

na buchetky ano

Příspěvekod Makoush » čtv zář 21, 2006 2:44 pm

ano ano, na buchty a nějaký ten jednoduchý lehký dortík prosim prosim. zemlbaba tomu mými milymu nejede. :(
Makoush
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř kvě 24, 2006 10:45 am

Nesladká pochoutka v remosce

Příspěvekod master » pát zář 22, 2006 7:05 am

V remosce se dají přece dělat i jiné pochutiny, než sladkosti. Tzv. vše v jednom. Když jsem býval na chaloupce sám a nebyl tam ještě plyn, dělával jsem spoustu věcí v remosce. Šunkafleky počínaje (a byla i kurečka mňam) i tím, co lednice dala, konče.
Nejchutnější mňamka byla z nových brambor.

Remosku jsem vymazal máslem, syrové brambory jsem nakrájel na plátky a pokryl jimi dno.
Lehce osolil (můžeme lehce posypat mletou paprikou a pepřem) na ně vrstvu z plátků cibule, opět brambory, na ně nějaké maso, nakrájený vepřový bok, v nouzi i uzenina (ne však ta blátivá, z kostní moučky, tu ne! Ta je FUJ!) vrstvu pokrájeného kysaného nebo sterilizovaného zelí,
zbaveného vody, opět brambory, zelí, maso, brambory až do zaplnění remosky. Nic nezkazíme, posypeme-li vrchní vrstvu brambor mletým kmínem. Nahoru se dají kousky másla a přiklopíme.
Asi po 45ti minutách pečení to zalijeme sladkou smetanou a necháme ještě asi 10 minut. Když už to tak voní, že to nemůžeme vydržet, odklopíme remosku a jsme-li na to sami, bez spolustolovníků, kašlem na bonton a pustíme se do toho, aniž bychom špinili talíř. Přece ho pak
nebudeme mýt, že? No a zbytek se dá jíst i studený.

Nebo se to vrství bez masa, klidně i s nějakou zeleninou, paprikami, rajskými, nakrájeným česnekem i bez zelí a navrch se dají zdravá, kořením posypaná kuřecí stehna, bez ptačí nemoci, opět pokrytá kousky másla. Když už mají barvu, opět to zalijeme smetanou a necháme dojít. Je to rychlé, chutné a zvládne to každý kuchař amatér, jakým jsem i já.
Poznámka: po dobu pečení zlikvidujeme všechen nepořádek na stole, včetně špinavého nádobí, aby - až to dopečeme, byl čistý stůl. To pak chutná dvojnásob.
master
 
Příspěvky: 32
Registrován: čtv kvě 04, 2006 6:42 am

remoskovani

Příspěvekod Makoush » stř zář 27, 2006 9:41 am

Ohledně normálních jídel jsem celkem zkušený zapékač, ale pravě na ty sladkosti a pochutinky mi dělají trochu potíž, pořád točím dokola tři typy - pernik, kolač s tvarohem a ovocem, babovka...
Makoush
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř kvě 24, 2006 10:45 am

Příspěvekod Inka » sob bře 17, 2007 12:26 pm

Já mám také jen remosku a dělám v ní ale úplně všechno, peču maso, buchty, dokonce do ní zatáčím dva rukávy štrůdlu, zeleninu, kuře i s barmborama a zeleninou, ryby, langusty, humra, mušle, letos jsem v ní pekla i vánoční cukroví, šunkofleky.....prostě naprosto všechno co se mám péct, mám jí docela ráda, tak s tou troubou ani nespěchám.
Inka
Uživatelský avatar
Inka
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv kvě 18, 2006 1:01 pm
Bydliště: Praha

Inko

Příspěvekod Bara » sob bře 17, 2007 7:57 pm

Ja mam uz strasne davno koupenou a do Holandska dovezenou remosku, takovou tu kulatou s okynkem. Kdyz do ni dam maso a hodne podleju, tak se az jako uvari, kdyz ho malo podleju, tak se tema malyma dirkama vypari a zase se to pali. Ja proste nevim jak na to. Pouc me, prosim !!!!! Teplota se tam neda nastavit, ani regulovat. Potrebuji polopaticky vyklad. Dekuji.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Inka » ned bře 18, 2007 8:27 pm

Ahoj Baru,
také mám remosku s okýnkem, leč jsem jí kdysi půjčila bratrovi a on okýnko omylem nějak rozbil, tak na něj pokládám malou pokličku, ale problém s ní nemám, peče moc dobře, maso trošku podlévám a upečené je to do růžova, přesně jak je potřeba, když je to upečené dost svrchu, maso otáčím a podlévám troškou studené vody každou chvilku a vše má super křupavou kůrčičku, buchty a koláče jsou akorát, fakt jsme s ní moc spokojená. Pekla jsme v ní i vánoční cukroví a sněhové pusinky a vše super. Tak nevím čím by to mohlo být.
Inka
Uživatelský avatar
Inka
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv kvě 18, 2006 1:01 pm
Bydliště: Praha

Inko,

Příspěvekod Bara » ned bře 18, 2007 10:37 pm

asi to chce praxi. Me ted trosku blbne plynova trouba, ma uz chudinka odslouzene roky a ja mam pocit, ze mene hreje, tak oprasim prach na remosce a zacnu zkouset.
Muj plynovy sporak uz je 25 let stary, moc mi vyhovuje ta plynova trouba, jenze ty nove modely jsou s kombinaci s elektrikou, nebo horkovzduskou troubou. Az me ta moje opusti, urcite to oplacu. Jojo, vsechno ma svuj konec.
Dik za odpoved. Zdravim
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm


Zpět na SLADKOSTI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
[CNW:Counter]