Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Mony

Příspěvekod Alenka K. » stř zář 20, 2006 12:23 am

Bara mi poslala kuru na caj na srdce, zkus se na to podivat. Oni to piji s manzelem kazdy den. Nevim teda co je Egilok, ale caj urcite neublizi. Jsem moc rada, ze mas srdicko lepsi, vubec se ti v posledni dobe zdravi zlepsuje, vid? ja nejak porad nevim co se deje....budu muset se podivat k doktorce. Mela jsem jet behem dvou mesicu znovu do nemocnice......a porad nic. Nemocnice se neozyva a ja nevim proc......Je takovej unavenej den....ja vim, jsou teprve 4 ale navareno na dnesek mam a tak si pujdu na chvili lehnout.
Misha odjizdi na vikend.
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Monyna » stř zář 20, 2006 12:16 pm

Alenko,zdravíčko se mi konečně zlepšuje i ve výsledkách, to potěší. Cítila jsem se fit, nejde jen o to, jak se člověk cítí.Sama si toho příkladem.Cítila si se velmi dobře, ale výsledky říkaly něco jiného.S tím nástupem do nemocnice se to opravdu u tebe už docela dlouho protahuje.
Jmelí- příspěvek je velmi zajímavý.Od mala slyším, když máme na vánoce doma jmelí, pozor je jedovaté a teď se dočtu,že je lidskému tělu velmi prospěšný.Poptám se,jetli se dá koupit u nás nebo mrknu na net.Raději vypít šálek čaje než celý život zatěžovat tělo dalšími léky, i když pomáhajícími. Nikdy bych nevěřila, že něco takového řeknu. Na bylinky jsem nikdy moc nebyla, lahvička s léky byla pro mě pomalu posvátná. Ale čím více těch lahviček a platíček mám doma, tak se sama sebe ptám a nešlo by to třeba jinak? Můj problém,ale je ,že nejsem důsledná.Třeba ledvińák piju 3 dny pravidelně a pak týden nic.Tak to mám i s tím lněným semínkem.
Alenko,atˇje ti líp.
Jando, okolo deváté? Je mi už líp.Míšu ráno odvedu do školky a jdu s horkým čajem do pelechu.Výsledek se dostavil :lol:
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Mony presne

Příspěvekod Alenka K. » stř zář 20, 2006 3:48 pm

to bylo prvni co mi rekl manzel. Vzdyt jmeli je jedovate! No takze jsem zvedava.......Jinak ani mi nerikej nic o duslednosti. Muj manzel by ti sdelil, ze to slovo neznam:) Prej nejsem dusledna ani s detma. Uznavam. Takze za mne je duslednej on. Nekdy mi to jde na nervy!
Vcera mi fakt moc dobre nebylo, motala se mi hlava....dala jsem si odpocinkovy filmovy vecer. Zacali jsme s Olinem Bethovenem (pes) presli na kouzelny film jak dva psi a kocka hledaji svoji rodinu (na ten se muzeme divat porad! a skoncili Parenthoodem s Patrickem Schwayze. Toho mam moc rada. Takze nakonec docela peknej vecer. Jinak definitivne mame psa v jinem stavu. Teda fenku. Jsem moc zvedava co se narodi, ale pritom se toho dost bojim.........ten souseduv pes teda neni nic moc! Snazili jsme se to napravit s krasnym malemutem, ale uz postarsi rocnik, tak uvidime. Ten se ovsem choval jako stari pani.....nic moc:)
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » stř zář 20, 2006 5:59 pm

Ahoj děvčata, všechny Vás po delší době moc zdravím. Je po svatbě, která byla moc hezká. Nevěsta i ženich byli jako ze škatulky, až budou fotky, tak pošlu. Tchýně opět nezklamala se svými intrikami. Jsem dost unavená a ke všemu Lucinku dnes v noci odvezla rychlá sanita do nemocnice, měla velké bolesti břicha našli ji cystu a zítra se lékaři rozhodnou zda budou operovat, ke všemu i moje maminka dnes nastoupila do nemocnice na operaci. Jde mi ze všeho hlavna kolem, těším se na chvíli, kdy mě starosti budou obcházet velkým obloukem. Stále si říkám, že bude líp. Mějte se prima.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Janda » stř zář 20, 2006 7:11 pm

Ahoj Alenko, jsem ráda, že jsi OK... i když i únava dokáže dost potrápit. Tak vy budete mít štěňátka? Gratuluju! Tak vidíš, budeš mít teď spoustu práce a starostí a nebudeš třeba tolik myslet na to, co Misha ve světě...
Na tu vakcínu se ti určitě zeptám v pátek. Dneska jsme měli v práci šílený blázinec, teď mě bolí nohy- dost jsem se nachodila...tak jsem na to trochu zapomněla-přiznávám se dobrovolně...ale lékárníci to stejně asi budou vědět líp než doktoři.
Mony, už jsme tři, taky nejsem zrovna moc důsledná. Nejhorší na tom je, že se snažím na tom pracovat (hlavně při výchově dětí), ale prý mi to moc nejde-říká manžel:-) Určitě zavolej, už se těším...
Jani, to je super, že se svatba povedla.Doufám, že mi ukážeš fotky, až se zase potkáme u doktora, nebo ještě líp někde na kávě...
Je mi líto, že máš teď tolik starostí s Lucinkou a maminkou. Držím pěstě, ať se obě rychle uzdraví.
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Ahoj holky

Příspěvekod Bara » stř zář 20, 2006 7:56 pm

Jmeli neni jedovate, jen jeho plody, ty bile kulicky. Ale i z tech se dela mast na omrzliny. Nevim jestli se v Cechach da koupit, snad jen v nejake smesce bylinek balene v cajovych pytlickach, ale to neni ono. U nas prodavaji opravdu ususene a nasekane vetvicky. Tak se poptejte. V pulce rijna bych mela jet do Cech, tak bych ho mohla koupit a z Tabora odeslat. V pripade zajmu, ale nechci se nejak vnucovat.

Alenko, odpocivej, ja jsem konecne dneska zlikvidovala ten neporadek po remeslnicich, ale zitra si dam pohov, slibuji krasne tri dny, tak si je uziju, zehleni a jina prace mi neutece. Protoze v sobotu zacina podzim a buhvi jake pocasi se prihlasi. At se deje co se deje, na nic nemaknu. Predpoved slibuje az 26 stupnu! I dneska bylo nadherne a ja jsem cele dopoledne a kus odpoledne jako blbec stravila uklidem ve sklepe.
Narozeninove party se vydarilo, ale na takovychto vetsich kulatinach se vzdy sejdou lide, kteri se navzajem neznaji. Dick byl hodne unaveny a tak jsme po pulnoci odesli. Vydarilo se i pocasi, byl docela teply vecer a tak jsme celou dobu sedeli venku. Provokovala jsem muj zaludek dobrotami a dve sklenky sampusu a p o h o d a ! Tak aby mi to vydrzelo !!!!!!!
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Jani

Příspěvekod Alenka K. » čtv zář 21, 2006 3:55 am

Tak zacnu odspodu! Jani, jsem moc rada ze se svatba vydarila i navzdor tchyni, ale ze nevestu odvezli prakticky hned po svatbe mne dost vydesilo. No ale jeste ze se ji to prihodilo az v Cesku a ne nekde ve Skotsku na brigade.Kdovi jak to tam maji s medikalnim pojistenim! Neboj, urcite vsechno dobre dopadne mamince i Lucince. Co je mamince ze musela na operaci? To se ujezdis do nemocnice:( Kdybys nekdy mela cas a chtela pokecat mam te na Skype.
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Jando

Příspěvekod Alenka K. » čtv zář 21, 2006 4:48 am

tak kennedy to dneska pocital. stenatka budou asi za 14 dni. Fakt jsem zvedava, jake budou. Jana to ma jednoduche.....vi jak jeji bisonci budou vypadat. Jak to mam vedet ja? Tak se musim nechat prekvapit. Rikala jsem ti aby ses tou vakcinou nehonila, v patek to klidne staci, Stejne tak nejak predpokladam, ze v Asii by to mohlo byt jeste levnejsi!
Jinak znam par duslednych zenskych, ale to je snad jese horsi nez my...nedusledne. Jedna DUSLEDNE deten nikdy nedovolovala zadne sladkosti, druha DUSLEDNE nedavala dceri nic pred veceri. Zazila jsem na vlastni oci, ze se holka valela po zemi a rvala...."Maminko ja umru hladem! Byla fakt DUSLEDNA.....nedala. Po veceri..porce urcila sama, mohla holka mit jeste jedno jablko. Ne. diky bohu za neduslednost! Manzel se casto divi kde se vzalo to treti dite:)
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Barunko

Příspěvekod Alenka K. » čtv zář 21, 2006 5:37 am

diky, dneska dosel ten balicek. Dik moc, hned zitra jdu na ten caj! Ale napred se chci zeptat....co je to takove zlutave s oriskama? To nejak moc neprezilo transport a tak jsem oklepavala vsechno ostatni:) ale to nevadi, zvladla jsem. Hlavne ze caje prezily! Predpokladam, ze Maretak je ten caj ze jmeli, ze? Ale co je koemis koetjing? Je to trochu tmavsi.....jinak se domnivam, ze vlastni prudkou inteligenci jsem prelustila vsechno:) Takze dik za toho predcasneho Jeziska:) Musim nastudovat jak to pit. Jinak Baru, maminka je ted na tom uz lip? Jak to s ni vypada? Jinak fakt to ze muzes ted vsechno i sampus navecer, to je parada. To ale asi nejvic oceni nekdo kdo roky trpel. Tak ale uz to mas za sebou a ted teda...z zivot radostnejsi!!!!!
Jeste jednou moc diky za vsechno! Prave jsem dodelala veceri a jdu spat!!!!!!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko

Příspěvekod Bara » čtv zář 21, 2006 10:46 am

Minuly tyden jsem ti poslala maila o tech cajich, doslo to? Koemis koetjing je pry jedinecny na ledviny. Pochazi z Indonesie. Kdyz tak ti to poslu jeste jednou. Zacni az v pondeli, at v tom nemas rambajz, od pondeli se to lepsi pocita. Maretak je jmeli, ano.
Ty rozsypane orisky, pokud se ti to podarilo zachranit je smes na posypani nasi goreng. Je to pikantni koreni s kokosem a orisky a vsechno je to orestovane a krupave. Tim si posypes nasi az na taliri. Sambal je pasta z cili papricek - ostra. Jo a pak jsem ti tam pridala kureci bujon, jednou jsme tady o tom debatily. Do salku vysypes obsah sacku a zalijes asi 2dcl varici vody, zamichas a pijes, misto caje, je to takovy zivota budic. Ja si do toho vymacknu strouzek cesneku, parada. A neboj, je to bez tuku, vubec to neni kaloricke. Pak jsem ti tam pribalila horcici, to je takova limburska (jedna nase provincie) specialita, jsou v ni cela horcicna seminka, kren jsi doufam poznala, to je ta sklenicka s bilym obsahem. Kdyby neco, tak se ozvi.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru doslo doslo,

Příspěvekod Alenka K. » pát zář 22, 2006 4:34 am

ale ja jsem okamzite ten nazev zapomela. Tak se omlouvam. Nebudu rikat, ze jsem unavena, ale jsem,,,,ti hsiy oriste vecery, Navic mam nemocneho Olina, nek vcera horecku, ale dneska vypada ze uz mu nic neni. Diky Bohu, protoze pozitri pracuje a to fakt by nenohl neprijit. Je to zaviraci vikend, tedy posledni. No a bude strasne narvano, protoze to je nejlepsi restaurace ve meste.
Jinak to opravdu necham na pondeli, myslimty caje, mas pravdu. Zkusim tu kuru. No uvidie co na to srdce. Kazde procento navic se pocita:)
Zitra budu pect sunku se spenatem. Patek....posledni den, co bude Miaha doma. Odjizdi v sobotu....stopem, protoze autobusy nejezdi. Uvazovala jsem ho tam zavest, ale je to pres 1000 kilaku za obe cesty a nazpatek bych musela sama.
.jinak stenatka by mely byt tak za dvacet dni, tesim se na ne. To uz ale asi bude snih a na ten se netesim. Co vubec dela Pavel? Uz zacal skolu?
Zacina mi zase vecerni unava, tak odchazim chcipnout do housti. Hezkej den!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Monyna » pát zář 22, 2006 7:49 am

Ahojky,
Báro, máš pravdu, u nás se dá čaj z jmelí koupit pouze v nálevových sáčcích. Teda aspoň,co jsem našla na internetu. Také jsem hledala čaj, jak si posílala Alence Koemis Koetjing.Čistě jen ze zájmu.Zaujal mě totiž ten název :lol: .Je toho tam o něm dost a hlavně na holadských a italských stránkách.Což mi došlo, až když jsem si to dala v pc přeložit z NJ-ČJ a přeložila se mi ani ne 1/4 :lol: Také se to prodává v tabletách,ale to asi není úplně ono :wink: Je hrozně moc věcí mezi nebem a zemí, které kdyby člověk znal a žil podle nich, mohl by být téměř zdráv a fit.
Jani, doufám, že Lucka i maminka jsou v pořádku.Na fotečky se těším,ale chápu,že teď máš úplně jiné starosti.Držím pěstičky,ať je všechno ,co nejdřív o.k.
Alenko, užij si "poslední" den s Mishou. Hrozně ráda, bych napsala něco, co by tě povzbudilo, ale nenapadají mě ta správná slova. Tak napíšu,co jsem se teď dozvěděla ve školce.Míša už není ta tichá hodná holčička. Našla si tam kamarádku, se kterou dost zlobí, jsou rozjívené a svádí k tomu i ostatní děti. Včera začaly lítat po třídě,jak zběsilé-dělaly motýlky,dost dětí se k nim přidalo a bylo to tam dost divoké,učitelka to musela zarazit. U oběda zlobily tak, že je musely rozsadit, odnesla to rozlitá sklenička.Dneska ráno se ty dvě spolu zašily do kuchyňky a nechtěly tam nikoho pustit.Teda hlavně Myš. Hrály si na pejsky a tam je přeci jejich bouda.Došlo to tak daleko,že Míša ,ano, ta moje Michlaka,vzala jinou holčičku za ruku a táhla jí pryč se slovy "tady nebydlíš" Holčička začala samozřejmě brečet. Učitelka si vzala Myš stranou a začala jí vysvětlovat, že hračky jsou všech. Jenže naše Míša musí mít poslední slovo, tak tam s učitelkou diskutovala a pořád opakovala "nene,tady je naše bouda..." Učitelka mi potom říkala, že po prázdninách přišla do školky úplně jiná Michalka, než chodila před tím. :twisted: Co na to říct. Má pravdu.Poslední dobou mám pocit, že mi výchova utíká trošku jiným směrem, než bych chtěla.Potom jsem si jí vzala chvilku na stranu a mluvila jí do duše.Snad to zabralo,holčičce se šla omluvit a doufám,že bude sekat dobrotu i přes poledne. Někde jsem si stáhla dětský horoskop blížence.Tam píšou, že dokáží o své pravdě, i když jí nemají, přesvědčit kohokoliv.Nechci se na to vymlouvat, ale u nás to platí :wink: No a tady bych se mohla zase pustit do debaty o důslednosti,ale raději to dělat nebudu :)
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Janda » pát zář 22, 2006 3:33 pm

Ahoj Alenko, dneska jsem ti zjistila cenu té vakcíny. Jedna injekce stojí okolo třech stovek a jsou potřeba tři. Druhá se dává po měsíci a třetí po půl až roce. Tak všechny už asi Misha nestihne.
Dneska jsem byla v práci jenom dvě hodiny a byli to pro mě jako dva dny. V noci jsem začala mít žaludeční potíže, ráno se ještě přidali střevní, třesavka a zimnice. Tak jsem si z práce sehnala záskok a když přišla náhradní sestřička šla jsem se domů léčit. Asi jsem něco špatného snědla, protože jak rychle to přišlo, tak rychle to odešlo- už je mi docela dobře.
Teda Báro, já tě fakt obdivuju, že jsi dokázala normálně fungovat, když jsi měla takové problémy se žaludkem.
Mony, máš krásné zážitky ze školky, i když tobě se asi moc nelíbí viď? I když si myslíš, že lepší by bylo, kdyby byla hodná holka, věř mi, že učitelky nezapomínají právě na tyhle éra. A když jsou pak děti starší, rádi tak se tomu spolu zasmějí.(moje mamka to alespoň jako učitelka ve školce říká-na éra se nezapomíná..)-Kamču si taky všichni moc dobře pamatují a tak alepoň vím proč :) .
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Jando dik

Příspěvekod Alenka K. » ned zář 24, 2006 1:36 pm

moc jsi mi pomohla. Misha tedy se necha ockovat prvni injekci v Cesku. Rozdil v cene je primo markantni. U nas 1oo dolaru, u vas 300 korun!!!!!! Dalsi mu pak budeme muset pripomenout po ceste za mesic.
Jinak to co pises.....to se mi stavalo prave i s horeckou pred zacatkem lupusu....a druhy den jsem byla uplne v poradku. Mozna teda ze jsi neco snedla.....mozna jenom aktoval lupus....u nas se to da hrozne tezko rozlisit. Misha teda odjizdi dneska....no uvidime. Vcera se pokousel jet, ale uz byly 4 odpoledne a nikdo nejezdil. Autobus do Whitehorsu nejezdi, takze jedine stop a nebo auto. No a vzhledem k tomu tisici kilometru, je to dost velka cesta 1.100 s cestou zpatky. Takze dneska ho bereme znovu na stop (sedime spolu v vsichni v aute a on jenom vybiha kdyz nekdo jede) a kdyz nic nechytne to 4 odpoledne tak ho musi Kennedy odvezt. Strasne rada bych jela taky....ale kdo by vyzvedl olina z prace? Olin dneska konci v restauraci (zaviraji na zimu) a rozhodl se, ze nebude pres zimu pracovat, coz mu oba schvalujeme, Ja si myslim ze kdyz patnactilete decko studuje a pritom ma pracovat, ze to neni prilis dobre reseni. Aspon to vidim na Olinovi. 5 dni v tydnu skola, sobota a nedele restaurace...8 hodin denne. Vidim, ze si nutne potrebuje aspon ten jeden den odpocnout a zima je jeho milovana sezona...Snezny skutr! Uz ho oprasuje, opecovava.....Zacali mi jit na nervy lidi kteri tvrdi. ze oni (ci jejich deti) v patnacti chodili do skoly, vyborne se ucili a soboty a nedele pracovali a byli nesmirne stastni! Chtela bych je fakt videt!Kdyz pracuje pres leto fajn, vydela si penize.....ale vzhledem k tomu, ze stejne vsechno co potrebuje dostava od nas.....nevidim nutnost pracovat a chodit do skoly! Myslim ze ma jeste pravo na detstvi!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Mony

Příspěvekod Alenka K. » ned zář 24, 2006 1:56 pm

s deckama je desna legrace:)Velice se ted vzdycky pobavim s tvyma detma aspon na dalku:) Doufam, ze si to zapisujes tyhle prihody! Ja jsem to delala velice peclive u Mishy min peclive uz u olina a dneska mne to mrzi....
Ale ted jsem si vzpomela na jednu velice morbidni prihodu. Meli jsme jet do Ceska. Olinovi byl necely rok, Mishovi 5. Musim podotknout, ze od detstvi deti byly uceny, ze kdyz se neco zastreli, tak se to musi spotrebovat a co nejmensimi zbytky, protoze to zviratko zemrelo, abychom my meli masicko!!!!!
Takze debata znela. "A mami, kdyz pojedeme do Ceska..vykopeme babicku z hrobu?" Moje mama totiz tehdy nedavno zemrela. "Vydesila jsem se. "Mishanku a proc bychom meli vykopavat babicku z hrobu?" Podivala se na mne udivena detska kukadla. "No prece aby se to masicko nekazilo!" Ja vim, je to hrozny, ale je to detsky a stalo se to.......
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron
[CNW:Counter]