Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Jando a Jani

Příspěvekod Alenka K. » pon srp 14, 2006 5:03 am

dekuju moc za prani k svatku. Tady se svatky vube neslavi, protoze v kalendari zadna jmena nejsou. Ono je to pochopitelne, tady si kazdy jmeno pto dite vytvari sam. Takze z toho potom vyjdou jmena jako May, June, anuary, (mesice) prirodni jmena jako Spruce (smrk) Willow (vrba) Aurora) polarni zare) Raven (havran) reky Mekenzie)vlastnosti Patience (trpelivost) Feith (vira) navic kazda narodnost si prinese svoje jmeno takze tu mame i spoustu Mohamedu a navic.....treba se da jmeno otce a matky dohromady a vytvori z toho jmeno. U nas nikdo jmeno v kalendari krome mne nema, Misha neni Michal ani Michael, je krteny Misha. Olin je Olin.....neni to cesky Oldrich. Takze ja jsem se rano podivala na Ceske noviny a rekla jsem si...hele dneska mam svatek:) a tim jsem to pustila z hlavy. No a rodina tohle moje vyroci asi nezaznemela vubec:) Jando....vy bydlite s Monynou nekde hned vedle? Jako to snad ten postak dobeh trapem,ne? Jani takze uz v utery bude ten den....hlavne popis co rekla Lucinka na byt....a taky coz mne zajima....jake byly kontroly na letisti. Nepochybuji ze to bude husty!!!!!
Je mi jasne ze uz se nemuzes dockat. Tak ji mooc pozdravuj! A Frantika taky. Kdyz muze byt kazdej den doma, tak to bezvadny. Tak a ja jdu spat. . Kdyz jste mi tak pekne praly tak jsem si udelala svatek sama taky a snedla velkou misku zmrzliny! Ta byla!!!!!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Monyna » pon srp 14, 2006 8:33 am

Jando,
ta speciální pošta by se fakt hodila.Možná si pořídíme nějakého poštovního holuba :lol:
Tím s dostávám Alenko k tomu, že s Jandou bydlíme od sebe 275km/teď jsem to hledala v mapě/.Jenže dost často si něco posíláme, takže na nás pošta docela vydělává 8). I když Jando,není to zase tak nepřekonatelná dálka ,a tak se třeba někdy fakt sejdem na to kafčo :lol:
Alenko,chtěla jsem se zeptat,jak doma s klukama mluvíte,ovlávají češtinu?Už se chci zeptat delší dobu a vždycky na to zapomenu :?
A taky přeju dodatečně vše nej k svátku.
Jani,taky se už moc těším na reakce Lucky.Tak brzy napiš....
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Mony

Příspěvekod Alenka K. » pon srp 14, 2006 2:53 pm

no to rozhodne neni tak daleko:) Ja jezdim k doktorovi daleko dal a neni to tak prijemny, jako za pritelkyni:) Vubec ho nemam rada.
Jinak se musim pochlubit. Jsme opravdu cesky mluvici rodina a doma mluvime pouze cesky. Kluci mluvi cesky naprosto perfektne, dokonce bez prizvuku. Misha i cte cesky natolik, ze si pak nemuze vzpomenout v jake reci knizku cetl. Mysli taky v obou jazycich, prej jak kdy. Mezi sebou mluvi taky cesky, krome toho kdyz jde o nejakou kompjuterovou hru nebo anglicky film. Pak spolu diskutuji v anglictine.
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Janda » pon srp 14, 2006 4:43 pm

Ahoj Moni, to si teda piš- jednou se stavím na kafe, když né letos, tak příští rok určitě...musíme to podniknout někdy o prázdninách a ty mě letos nějak rychle utekly....tak příští prázdniny mě čekej a samozřejmě taky já čekám tebe a to kdykoliv....
Alenko, to je super, že tvoji kluci používají oba jazyky, určitě se jim to už párkrát hodilo-alespoň, když si potřebovali říct něco jenom sami mezi sebou, aby jim nikdo nerozuměl, (třeba ve škole nebo před holkama :D )protože čeština se asi u vás jen tak neslyší viď?
Je to škoda, že nemáte jmenný kalendář, ale je fakt, že u vás by to asi vážně nešlo....je to zvláštní, tady si nedovedu představit, že by se někdo jmenoval vrba nebo červen a v angličtině to zní docela hezky a hlavně je to tam úplně normální....zase nám něco takhle zajímavého napiš.
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Vis Jando

Příspěvekod Alenka K. » úte srp 15, 2006 3:47 am

spousta ceskejch decek zijici v zahranici nechce mluvit cesky. Vybocuji tim z rady, proste nemaji moc zajem, ostatni se jim smeji. My jsme meli stesti, ze k nam vzdycky jezdila spousta zajimavejch lidi z Ceska a kluci se s nima radi bavili. Takze byli radi, ze umi cesky. Cestina je jejich matersky jazyk. Anglicky se zacali ucit az ve skole. A taky teda musim rict ze jsem mela vzdycky podporu ve skole, kazdy obdivoval ze dokazali okamzite se prehodit z jednoho jazyku do druheho. A taky nam pomohla spousta lidi z Ceska....kdyz nam posilali ceske knizky pro deti. Je zajimave ze vetsinou cizi....Babicka to povazovala za zbytecne vyhozene penize.....kdyz co pak s tema knizkama?Vzpominam si jak jsem byla nadsena kdyz Misha sam precetl v cestine Tri musketyry. Ale ja jsem jim od malicka cetla cetla cetla......Muj nejvetsi vykon byly tri dily Vinnetoua ve slovenstine, kereho jsem plyne prekladala do cestiny behem cteni. Byla jsem prilis nemocna na cokoli jineho, tak jsem lezela na posteli, oni kolem mne tata v kresle....televizi jsme nemeli a tak se cetlo a cetlo......Misha pise i cte, Olin pise strasne legracne a nerad cte v jakemkoli jazyce ale cist dovede taky. I kdyz knizku by neprecetl, to teda rozhodne ne.
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Monyna » úte srp 15, 2006 6:50 pm

Alenko,
tak to klobouk dolů, že čestina u vás zůstala jazykem číslo jedna.A to,že kluci mluví bez přízvuku si také zaslouží obdiv.Já jsem na jazyky poleno.Asi 100x jsem začínala s němčinou a u toho i skončilo.Nějak nedokážu v tom jazyce myslet a i se stydím mluvit.Tak vesele zapomínám i to málo,co jsem kdysi uměla.To jsem ostuda,co?Bude to asi i tím,že jsem lenoch a nedůsledná.Třeba se na stará kolena,až Míša bude chodit do školy, něco přiučím :wink:
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Mony

Příspěvekod Alenka K. » stř srp 16, 2006 5:51 pm

ono je to neco jineho kdyz vyrustas ve dvou jazycich.....nez kdyz se to ucis v kursu nebo ve skole. No a deckama se priucis urcite.....kamoska ted dodelava dvanactiletku a rika ze ji decka pomahaji s algebrou:)
Tak myslim na Janu. ze uz na doma Lucku ale asi nema ted cas travit ho na kompu..ja mam Mishu ted uz taky doma, uz nedela na zlatych polich, zavolal mu kamos a tak kvitnul. Ted bude vylitavat pas a injekce.....a musi do Whitehorsu....no uvidime jak to bude....trochu mne desi jak jsou ti ostatni bezradni....to vis Kanadani co v zivote nebyli nikde za hranicemi chteji objevovat svet!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Monyna » čtv srp 17, 2006 5:02 pm

Ahojky,
Alenko,na Janu jsem si taky zpomněla, když u nás v telce ukazovali,že se z Anglie vrátilo prázdné letadlo bez pasažérů,protože přijímali od všech aerolinií pouze dvě letadla za den a tohle bylo už třetí.Později vyslali ČSA větší letadlo,aby se tam vešli všichni pasažéři.Doufám,že Lucka nebyla mezi tě,i,kteří museli čekat na nový spoj.
Dneska jsem byla na odběrech.Jsem zvědavá jak dopadnou,protože včera mi nebylo dobře,ono není ani dneska.Je mi divně od žaludku,jako bych tam měla kámen.Nemůžu jíst ,a když si něco dám,tak je mi hůř.Před chvílí jsem si udělala mátový čaj,tak věřím,že pomůže.Už přes týden mám zase to svoje bušení a srdíčko mi jde docela rychle.Doktorka sama od sebe,mi napsala tolik očekávaný Kalnormin a i Osteocare.Kalnormim mi sice napsala,ale v lékárnách v ČR z nějakého důvodu není.Takže mi dají něco jiného,ale musí jí to zavolat a domluvit se s ní,protože je tam jiné dávkování.Tudíž musím počkat do zítřka.Dostala jsem žádanku a budu se objednávat i na kontrolní ECHO.K této doktorce chodím jen jednou za čtyři měsíce.Je to revmatoložka a jsem ráda,že mi i ona dneska moje problémy neřešila "změnou jídelníčku" :?
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Janda » čtv srp 17, 2006 9:27 pm

Moni, máš pravdu v lékárnách momentálně Kalnormin není k sehnání, vlastně nikde- mají totiž výpadek ve výrobě, který bude nějakou dobu trvat.- dozvěděla jsem se to dneska v práci. Nejhorší je, že nikdo neví, jak dlouho to bude a ti kteří ho berou, jsou v nejistotě. To samé už se jednou stalo i s Medrolem, ale nakonec to tvralo jenom pár dní..tak vydržte, třeba to bude jenom chvilička. Výpadek výroby se týká ještě KCl-Kaliu chloratum, takže ten taky v lékárnách neseženete...- snad nám zase rychle začnou Kalium vyrábět...
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Jana » sob srp 19, 2006 8:36 pm

Ahoj děvčata, tak jsem opět na příjmu. Za poslední dobu se toho okolo mne seběhlo příliš mnoho a ke všemu se mi Mony objevily také zažívací potíže. Ale pěkně od začátku. Lucinka s Honzíkem naštěstí příletěli domů sice po nepříjemných prohlídkách a pětihodinovém zpožděním v naprostém pořádku. Celou noc jsme propovídali. Byla jsem šťastná jako malá holka, že mám Lucku opět doma, ona je opravdu moc hodný človíček a bez ní je smutno. Hned druhý den po příletu šli obhlédnout byteček, který jsem jim vyjednala a zajistila veškeré nutné doklady. Oba byli nadšeni a už plánují rekonstrukci, kterou jim provede manžel. Moc jim fandím a věřím, že budou spolu šťastní. Frantík je opět na víkend doma a je s ním legrace. Jsem ráda, že je to opět ten prima kluk, vždy se moc domů těší a vypráví zážitky z výcviku. Za 3 týdny se z něho stal chlapák a já si při něm připadám jako drobeček. Jinak u nás začíná svatební šílenství. Jde mi z toho hlava kolem. Ke všemu už více než týden trpím bolestmí břicha, začalo to žaludkem, nechutenstvím a pocitem neustálé plnosti. Manžel mě stále honil k doktorovi, ale já si myslela, že se to strovná. Nakonec mě odvezl do Hradce, tam mi udělali základní vyšetření, krevní testy a ultrazvuk břicha s výsledkem nejasným. Prý mám zřejmě podrážděný žaludek a sliznice po kortikoidech a cytostatikách. V pondělí musím na novou kontrolu, tak uvidím co vymyslí. Jinak jsem začala konzumovat lněné semínko, každý den si ho namelu a přidávám do jogurtu a je to docela dobré, doporučuji všem. Přeji pohodovou neděli.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Monyna » ned srp 20, 2006 8:20 am

Ahoj Jani,
je dobře,že Lucku máš doma , že dorazili v pořádku a hlavně,že se jim líbí byteček.Co víc může potěšit než radost druhého :) Užívej si svatební přípravy,atˇmáte potom na co vzpomínat.Já si ze svatby taky víc vzpomínám na to vyběhávání a zkoušení.Ta samotná svatba mi přišla hrozně rychlá.A říkala jsem si,kvůli jednomu dni, půl roku starostí.... :lol:
Jani,úplně stejné příznaky jsem měla celý týden.Začalo to plností žaludku,nechutenstvím a sestupovalo to níž.Ukončil to až průjem (omlouvám se,že to rozepisuji tak podrobně :oops: ).Ještě dneska to není 100%,ale alespoň už můžu jíst a nemám zimnice a teploty.Víš chvíli jsem podezírala to semínko.Začala jsem ho baštit také s jogurtem v pátek a od pondělí mě začalo to břicho zlobit.Ono pročištuje střeva a jestli jsem ho měla víc než bych snesla,nevím.Ale to bych asi neměla ty teploty.Nezačaly tvoje potíže také náhodou konzumací semínka.Během nevolnosti jsem ho nejedla.Večer to zkusím znova a uvidím.
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Jana » ned srp 20, 2006 1:13 pm

Ahoj Mony, díky za odpověď. Já jsem při svých potížích neměla teplotu ani průjem. Semínko jsem začala jíst až když mě břicho bolelo, takže jeho příčinu vylučuji. Dostala jsem od doktora léky na lepší trávení a vše se zepšilo neříkám, že je mi úpně dobře, ale už v noci spím a ta bolest je tlumená, proto volám hurá! Zítra mám kontrolu na interně v Hradci a 30. srpna na revmatologii u primáře, tak uvidím co vymyslí. Svatební přípravy mi vůbec nevadí, protože to dělám pro svoji dceru a chci aby na tento den měla ty nejkrásnější vzpomínky. Starosti mi dělá matka ženicha, protože nám od samého začátku hází klacky pod nohy. Jejím posledním výstřelkem je, že Honzíkovi svatbu rozmlouvá a včera měla hysterický záchvat, když zjistila, že mladí budou mít vlastní byt, ale to by bylo na moc dlouhé vyprávění. Přeji všem pohodovou neděli. Za chvilku půjdeme s chlupáčkama na procházku. Mějte se prima.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Janda » ned srp 20, 2006 2:26 pm

Ahoj Jani a Mony, musím přiznat, že jsem na tom tento týden byla podobně jako vy. Neměla jsem to sice tak hodně jako vy, ale taky mě trápilo břicho- taky jsem měla ,,běhavou"-opět jsem zhubla pár kilo, což je na mě bohužel hned znát, ale jinak jsem neměla ani teplotu ani nevolnost, jenom trochu křeče po jídle. ...tak že bychom všichni chytili nějaký vir?- kdo ví, co to bylo :?: -hlavně, že už je to lepší..
Jani, představ si, že taky jedu ve středu 30. srpna na kontrolu tam co ty :!: -doufám, že se tam potkáme...budeš tam před polednem?
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Monyna » pon srp 21, 2006 7:51 am

Ahojky Jani a všichni
tak semínkem to asi nebylo.Byla to jen shoda náhod.
Je fajn,že je ti líp.Tu úlevu znám. :) Matky ženicha.....u nás to byla matka mého muže a ty klacky se bohužel házejí i po devíti společných letech a poslední čtyři roky od svatby je to snad ještě horší.....Té vaší možná ani nevadí,že budou ve svém,ale ,že jste ten byt sehnali vy,nebo né...co myslíš?
Na týden se odmlčím,jedem k mamce.Včera měla padesátiny,tak jedeme gratulovat.No a při té příležitosti se tam na chvíli zabydlíme :wink:
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

ahoj Jani

Příspěvekod Alenka K. » pon srp 21, 2006 4:15 pm

tak se mi zda, ze jsem trochu zaspala! A vy tady povidate! Jani jsem moc rada, ze mas Lucku a Honzika doma! Prosim te....jake neprijemne prohlidky? Ja mam letet do Vancouveru tak se uz desim! Ne fakt tady to berou snad jeste dukladneji nez v te Anglii:(
O matce zenicha jsem si nedelala nikdy zdne iluse a ty taky ne....bohuzel, co se da delat. Nemyslim, ze by Honzikovi cokoli rozmluvila stejne. Ale jsou to neprijemnosti pro vsechny taky nervy...kdovi jestli jsi z toho nemela ty zaludecni problemy! Ted nevim jesti mohu napsat ci syn je Honzik, ale bylo to zname jmeno v nasi politice. Bohuzel maminka je neco uuplne jineho.......radeji sem to jmeno vlastne nepis....mohlo by se to objevit na internetu a byly by z toho jen problemy, ja to znam.....no co nadelas, Lucinka si ho vybrala a i ona vi, ze to s jeho matkou nebude mit nikdy lehke.
Ale jsou to oba velice hodni mladi lidi, kteri se maji radi uz spoustu let a tak doufam, ze jejich manzelstvi matka nezkazi....i kdyz to vis...obcas prida par kapek pelynku! S tim nikdo nic nenadela, bohuzel ani Honzik!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
[CNW:Counter]