Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Příspěvekod Jana » čtv črc 13, 2006 7:44 pm

Allenko bodnutí od vosy je skutečně nepříjemná záležitost. Já sama jsem na to alergická a tak trnu celé léto, která nešťastnice mě obdaří žihadlem.
Lucka zdědila tu alergii po mně a den před odletem do Skotska ji vosa bodla do nohy, museli jsme jet na pohotovost, kde dostala kalciovou injekci, léky na alergii a mast. Noha ji natekla až ke kotníku a s tím odlétala. Před chvílí mi napsala email. Pracjí s Honzíkem už 14. den v kuse, tak už toho mají dost, potřebovali by si odpočinout, ale je malinová sezona a tak volné dny nepadají v úvahu. Moc se mi po nich stýská, to víš nemám si s kým popovídat. Kluci toho nikdy moc nenamluví, občas mám pocit, že drží bobříka mlčení. To s Luckou povídáme neustále o všem možném a teď je doma stále ticho. To mi připomnělo naši zpáteční cestu z Brna, kdy jsme s Luckou seděli v kupé a s námi jedem odrostlý mládenec. My jsme neustále povídali a cesta domů nám neskutečně rychle utekla, když jsme se chystali vystoupit onen mladý muž se nás s úsměvem zeptal jestli existuje chvíle, kdy mlčíme. Obě jsme současně odpovědeli, že jistě a to, když spíme. Ta shodná odpověď ho opravdu pobavila. V sobotu jedeme s Belinkou a Robinkem do Říček v Orlických horách, uděláme si celodenní výlet, tak jenom doufám, že nebude takové neskutečné vedro. Dnes u nás byla opět bouřka a náš Robinek je hrozný strašpytel. Zalezl do koupelny a schoval se pod umývadlo. Chudinka, celý se třepal, tak jsem ho vzala do obýváku a spolu jsme si lehli na sedačku a hodinu jsem mu vysvětlovala, že vůbec o nic nejde, že je to normální, tak uvidím při přístí bouřce jak zareaguje. Jsem moc ráda, že je z Belinky taková milá fenečka a že Ti dělá radost. Oni tihle chlupáčci jsou velice bezprostřední a mají zvláštní smysl rozpoznat povahu lidí, těch kteří je mají rádi, no a ty druhé... a těm to také dají po svém najevo. Alenko měj se fajn a neber vosy do ruky.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Jani

Příspěvekod Alenka K. » pon črc 17, 2006 4:31 am

abych ti rekla pravdu, z vosiho stipnuti si nic moc nedelam. No chvili to boli, otece to, ale neni to nic co by se nedalo prezit. Jenze ja nemam na vosy alergii.
Takze je mam velice rada a vosi hnizda primo chranim. Kdyz vose neublizis, neublizi ona tobe. Tuhle jsem nechtene primackla predloktim. Takze to byla moje vina a ona se jenom branila. Podle mne neadekvatne, ale s vosama se moc clovek nedomluvi. Vis je jedna vec co nenavidim daleko vic nez vosy. Komary. Vosy co ty ziji jsou masozrave a chytaji komary. Takze kdyz mam kolem srubu pekny vosi hnizdo, nemam kolem komary. No a to mi stoji za jedno dve letni stipnuti vosou. Vetsinou se to stava, kdyz kuchame ryby, ony se motaji v tom rybim slizu...no a kdyz je nevidime tak bodnou.
To povidani....s Olinem se obcas jeste da, ale s Mishou vubec. Ten mluvi jenom kdyz uzna mluveni za naprosto nutne. Takze te docela chapu.
Jinak je mi toto leto porad zima. uz se tesim na zimu az si zatopim a nebudu se citit jak idiot ze topim. Ale ja se tohle leto jeste nezahrala.......
Misha taky porad dela a dela. A protoze nikdy enma volno, tak ho nikdy nevidim, No snad si vydela dost penez na svoje cestovani. Trochu mne bude desit prujezd Asii. Prece jenom se to tam hodne mota.......
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Aurum

Příspěvekod Alenka K. » pon črc 17, 2006 4:38 am

moc se omlouvam, ze jsem se jeste nedostala k odpovedi. Nemam ted fakt na nic cas, mejly nepisu, ted jsem mela problem zase s virem, Mishu nemam doma a tak jsem silela s jednim Trojanem, ktereho jsem sice mazala ale on se behem 20 minut objevil znovu s mirne pozmenenym cislem. Bojovala jsem s nim tri dny! Dneska se mi teprve podarilo se ho zbavit....ale jak to nemam tuseni. Nicmene o zazracich se nema premyslet:)
Ted jedu ve stredu doVancouveru na kontrolu se srdcem, tak se ozvu jak prijedu. Dokonce jak sis vsimla ani nepisu pokracovani me cesty, potrebuji letni oddech.
Tak se na mne nezlob....a ahoj zatim! Hezke leto:)
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenka

Příspěvekod AURUM » úte črc 18, 2006 8:01 am

Alenko,
malem jsem si nevsimla, ze to pises mne.
V kazdem pripade Ti preju, aby ses v tom Vancouveru dozvedela jen same dobre zpravy!!!
My tu ted mame pekny vedro, zitra beru knizku a jdu k oceanu cist, tam fouka chladnej vetrik, ale v byte nepoustim A/C, ani ventilator, protoze rano a vecer je prijemnych 20C, pres den je to horsi.
O tom spackovi je to hezke povidani, skoro jako pohadka.
Mame tu na navsteve druheho bratra, pristi tyden vyrazeji na delsi trip po Statech s motorhomem. Predstavuji si to trochu jako v tom novem filmu "RV" - jeste takovy vylet nezazili. :shock: :shock: :shock:
Uživatelský avatar
AURUM
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:57 am

Aurum a holky

Příspěvekod Alenka K. » stř črc 19, 2006 6:54 pm

tak jsem prave na ceste do Vancouveru, tedy ve Whitrehorsu v knihovne. Mam jenom pul hodiny takze zadne velke povidani, za chvili mi to leti. Ted mam jenom jediny problem abych ve Vancouveru sehnala ubytovani. Kennedy na tom neni vubec dobre je zase o berlich se zadama. Takze nejake moc litani po hotelich neprichazi moc v uvahu. Cestu jsem musela ridit skoro celou sama, on lezel vzadu. No a to je prosim muj doprovod protoze ja nemuzu:) Na letiisti pro mne pripravili koleckovou zidli, i kdyz tvrdim ze zvladam sama. No ale urcite se bude hodit pro nej!!!!!!!
Takze nemam starosti sama se sebou. ale s nim!!!!! No tak mi drzte palce ohledne srdce, ale urcite to bude OK! Copak mam cas na nejake nemocneni?
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Monyna » čtv črc 20, 2006 7:08 am

Ahoj holky,
nějakou dobu mi nešly otevřít stránky fora Kudlanky.Až včera mi Janda poradila,ať to zkusím normálně přes Kudlanku a ejhle,ono to funguje.Mě to nenapadlo :) Prokoušu se vašimi příspěvky a přidám nějaké noviky od nás.Zatím ahojky.
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Jana » čtv črc 20, 2006 7:31 pm

Alenko přeji Ti výborné výsledky při kontrole srdíčka, ani jinou možnost nepřipouštím. Až se vrátíš z té daleké cesty, tak napiš.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Jani.

Příspěvekod Alenka K. » ned črc 23, 2006 6:21 am

prave jsem se vratila z Vancouveru. Bohuzel......testy dopadly velice spatne. Talze boj nekonci. Jsem z toho trosku prepadla necekala jsem to. Zase ten Damokluv mec se koupa niz a niz......
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alence

Příspěvekod AURUM » pon črc 24, 2006 12:50 am

Alenko,
tak to jsem zklamana taky z toho vysledku. To pocasi v soucasne dobe treba taky sehralo svoji roli, na srdce jsou pry nejlepsi Podebrady. To asi Tvuj doktor nevi, co? Hlavne to neber nejak tragicky a ver, ze pristi kontrola bude urcite lepsi.
Mej se hezky a nebud smutna.
Uživatelský avatar
AURUM
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:57 am

Aurum

Příspěvekod Alenka K. » pon črc 24, 2006 4:38 am

pocasi je u nas dobre, spis chladnejsi. Rozhodne zadna vedra,
Podebrady to nevim. Ani nevim, jestli by mi pomohly, ukazovali mi jaka cast srdce mi pracuje. Asi kolem 35 procent.......coz je fakt malo. Rikala jsem....ale jak to, ze se citim tak dobre? Odpovedel mi, ze jsem zhubla 30 kilo tak co se divim....No za 6 tydnu jedu zpatky. Vubec se netesim.
Jinak jsem se setkala ve Vanvouveru s Tamarou a jejim manzelem a bylo to desne fajn. Nikdy jsem netusila, ze vegetarianska vietnamska kuchyne je tak dobra! Tak aspon z neceho jsem mela radost!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » pon črc 24, 2006 9:41 am

Alenko posílám pozdrávek. Je mi líto, že výsledky nedopadly zrovna nejlépe, ale neházej flintu do žita. Znáš to, jednou je líp, podruhé hůř a teď je na řadě určitě to lepší. Hlavně se nestresuj a snaž se šetřit. Věřím, že lékaři najdou vhodnou léčbu na tvoje srdíčko a zase bude dobře. Moc Tě zdravím.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Janda » pon črc 24, 2006 8:09 pm

Ahoj Alenko, taky jsem ti musela napsat hned, jak jsem si to přečetla, abys věděla, že na tebe všichni myslíme.
Je mi moc líto, že ti to dopadlo hůř než jsi čekala. Nejdřív mi taky připadalo zvláštní, že výsledky jsou horší a přitom se citíš líp. Ale, když píšeš, že jsi tolik zhubla, tak to může být vážně proto, že se cítíš lehčí.
A navíc, víš jak to je s námi, jsme už na ledacos tak zvyklý, že spousta bolestí a jiných příznaků, které zdravé lidi přivedou k doktoru mi ani třeba nezaznamenáme. Nebo třeba jo, ale nějak moc to neřešíme. Možná je to chyba, ale jak to máme poznat, když už jsme tím Lupusem někdy tak otupělý viď?
Alenko, drž se a hlavně nám piš, abys přišla na jiné myšlenky a co tvoje knížka?
- U vás je chladnější počaasí?-to ti asi teď všichni závidíme, tady jsou už přes měsíc třicítky-a to je na nás fakt už hodně. Je to úmorný nejen pro nás, ale už se začínají i požáry, tráva je spálená a zvířata se sotva hýbou. Doufejme, že už brzy alespoň sprchne....
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Jando, Jani

Příspěvekod Alenka K. » úte črc 25, 2006 7:03 pm

moc dik za podporu. Ja jsem v posledni dobe se citila uplne zdrava! Vzdyt vite ze jsem tady jasala, ze jsem zdravej clovek.....po tolika letech. No pry mam chodit na dloue prochazky, lehke cviceni, dala jsem se znovu do hubnuti.....jeste 10 kilo musi pryc......ne to mi nerekli, oni byli naprosto prekvapeni s tim co jsem uz zhubla.....proste musim posilit srdce. Malo pit, malo solit.....takze kdyz budu malo solit tak nebudu it ani chut to jist:) Zatim jim jenom salaty. Ani nemam chut na neco jineho.
No a za dva mesice zpatky, testy na ledviny. Na tech to ted zalezi. kdyz budou v poradku..muzou mi udelat angeloplasty, ktera by mi roztahla snad cevy v srdci. Takze v pristim pulroce mne cekaji dve cesty do Vancouveru a asi jeste vic.........no nevim. uvidime co bude. Jestli neco bude.
U nas je fakt chladneji, jsem docela rada....moje psani....musim pokracovat, muze byt uz dost malo casu.........a ja mam rozdelanejch tolik veci!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alence

Příspěvekod AURUM » úte črc 25, 2006 10:23 pm

Alenko,
no chodit na prochazky, kde Te potka medved, to neni romantika, ale chodit pekne po piscite plazi, to je neco jineho. Proc na zimu nenajmes apartman ve Vancouveru, kde je i plaz i Tvoje nemocnice a prvni pomoc? Tam v ty Arktide preci zadnou rychlou pomoc nezavolas. Nikde neni psano, ze Olin musi chodit jen do te skoly u vas a na garage sale koupis levne to nejnutnejsi, takze zadne stehovani. Tamara by Ti urcite pomohla neco na bydleni sehnat, kde by mohla byt i Bela. Ja bych moji zdravou dceru odtamtud pres zimu odtahla treba nasilim. Tobe to mohu jen rozmlouvat a rodinna rada by o tom mela vazne uvazovat.
Vyrustala jsem v lese, prirodu mam strasne rada, urcite je u vas pres leto moc krasne, ale v zime??? Tvoje zdravi je snad prednejsi.
Alenko, doktor Ti rekl malo pit a malo solit? No kvuli ledvinam vetsinou doporucujou hodne pit, pro deti ve skole je zaveden pitny rezim, aby nemely problem s ledvinama, tak tomu teda nerozumim.
Uživatelský avatar
AURUM
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:57 am

Příspěvekod Jana » sob črc 29, 2006 2:19 pm

Ahoj Alenko, tak ty procházky Ti vřele doporučuji v doprovodu Belinky. Bude Tvojí společnicí a zároveň ochránkyní. Pohyb na čerstvém vzduchu a v krásné přírodě no řekni, není to pohádka. U nás jsou velká vedra a tak na procházky s Belinkou a Robinkem moc nechodíme. Brzy ráno jdeme na zahradu pomoc babičce zalévat a blešinky se tam vyskotačí za balonem případně jablky. Po dvou hodinách jsou zmoženi a s vděkem se plíží k domovu. Kde je čeká sprcha a zasloužený odpočinek. Já se potom většinou věnuji domácnosti, mimochodem tohle letní období je invazí na zaváření a nakládání. Nevím děvčata jak Vy, ale já už 3 týdny vařím marmelády, zavářím kompoty a nakládám okurky. Po pravdě už toho začínám mít dost, ale ještě není konec téhle zavařovací mánie. Pomalu se nám blíží Lucčina svatba a tak dělám harmonogram všeho, co je potřeba zajistit. Koláče jsem objednala v soukromé pekárničce, kde pečou výborné jsou jako dech. Zajistila jsem upečení trojposchoďového svatebního dortu jenom čekám až se Lucík vrátí ze Skotska aby si vybrala podle svého přání. Zaúkolovala jsme všechny své kamarádky pečením cukroví. Kuchaři jsou také objednaní, stačí se jenom domluvit na konečném počtu hostů. Všichni, tedy kromě mně už mají svatební róby. Já v těchto vedrech odmítám běhat po obchodech a zkoušet šaty, stále čekám až se ochladí, manžel už je z toho nervózní. Tvrdí mi, že ostatní ženské by už měly šaty dávno doma, no asi jsem trochu jiná. Tak Alenko, tím jsem Tě přivedla na trochu jiné myšlenky a uvedla Tě do předsvatebního šílenství. No a abych se opravdu nenudila, rozhodla jsem se k vybudování vestavěné skříně do chodby. Fanda minulý týden vyboural chodbovou příčku s tím, že vše nahodí a naštukuje, ale potom ho sebrala záda a tak místo renovace chodby leží, sestra mu chodí píchat injekce a naše chodba vypadá jako jeskynní sluje. Stydím se otevírat dveře, protože boty v přepravkách, odkryté cihly zrovna nepůsobí útulně. No snad se brzy postaví na nohy a tím mi svitne naděje dobudování chodby. Alenko a děvčata mějte se pohodově. Krásné léto.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron
[CNW:Counter]