Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Jani

Příspěvekod Alenka K. » sob čer 17, 2006 5:16 pm

o dest se milerada rozdelim. Kdykoliv.
Zahradka nedopadla nic moc,pro nedostatek casu vsech lidi. Takze vlastne mam jenom rajcata a par kyticek. Ted uz je pozde.Jinak s tim stihanim......ani nemluv. Ted jeste ten robin. Jsem moc rada ze nejsem maminka-ptacek.
A nemam jich nekolik! Doufam, ze uvidime fotky ze svatby!
Unavene jsme asi vsechny Jani. Ja navic tak blbe spim! A ted je touplnej des! A to jsem chtela jit pracovat!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Janda » sob čer 17, 2006 7:15 pm

Tak déšť opravdu přišel- v noci byla taková bouřka, že mě to několikrát vzbudilo...ale byla to taková ta letní, teplá a rychlá. Měli jsme otevřené okno a vzduch se krásně pročistil.
Dneska bylo docela příjemné počasí po těch vedrech, chvílemi to teda taky dost pálilo, ale většinou se sluníčko schovávalo za mraky-fajn...
Dneska jsem dost upracovaná, protože moje mamka si vymyslela založení nové skalky, tak to tahání kamení nám dalo trochu zabrat, ale ten výsledek bude asi super. Už se těším až to tam bude zářit barvami...
Včera mi teda bylo docela bídně, asi jsem už cítila v kloubech tu změnu počasí-tu bouřku atd...ale dneska mi bylo fajn, tak jsem přiložila ruku k dílu...
No jo Alenko, co ta práce? Je to pro tebe velké rozhodnutí viď?-ale já být tebou vůbec bych se tam taky nehnala...máš to tam dost těžké s přírodními živly, s dálkou kamkoliv a ještě tě občas pozlobí to zdravíčko...teď jsi nám vůbec nepsala, jak si na tom z téhle stránky..
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Jando

Příspěvekod Alenka K. » ned čer 18, 2006 3:02 am

no teda tahat kameny! To jsi dobra!
Skalky se tady snad ani nedelaji, ale musi to byt fakt barevna krasa.
U nas dneska odpoledne bylo zase horko. ale jinak takove...komari pocasi. A ja jsem se ucila po mnoha letech zase jezdit na kole. Objevila jsem na jednom garaz sejlu dneska takove hezoucke damske kolo...no nekupte to za deset dolaru, ze jo? Ta jsem ho koupila a zaroven mi padla do oka takova pekna televize naprosto bez problemu jen byla vymenana za jinou, plochou....hodila se do Olinovyho pokoje.
Takze jsem byla s nakupem docela spokojena....At ziji garaz sejly!
No s tou praci...uz je to pro letosek vyresene.....tady totiz prace se hleda jen na zacatku leta.V druhe polovine cervna uz jsou vsechny dobre dzoby pryc a v polovine srpna se konci, zase az narok! V polovine zari konci i prace na zlatych polich, sluisovani....to na co kazdej zlatokop ceka celej rok! A letos je zlato desne desne nahore!!!!!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko

Příspěvekod Bara » ned čer 18, 2006 2:30 pm

take miluju tyhle blesi trhy. Dneska zrovna jeden je, ale natirame ten barak, tak nemam cas. Ja se rada prehrabuji v takovych tech malinkych vecickach.
Jsem presvedcena, pokud jsi drive na kole umela jezdit, tak se to nezapomene. To plati i o brusleni a lyzovani. Snad si to trochu nekde zkusit, jde o balanc a nemit strach. Uvidis ze to pujde. Ja jsem si na to kolo tak zvykla, ze pokud neprsi, tak nechavam auto stat. Nevim jaky mate u vas teren, ale tady ty roviny, vsude stezky pro kolo, to je velka vyhoda, je to i bezpecnejsi. Tak mi pak napis jak ti to jde. Drzim ti palce.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » ned čer 18, 2006 3:26 pm

jde jen o zacatek...s tim kolem.....
Jinak Misha ma dobrej job, jen trochu narocnejsi. Jezdi s bagrem a pracuje 7 dni v tydnu 12 hodin denne. No ale teda....plateji opravdu dobre!
Jinak....uz prestavam varit. Misha ma snidane obedy a vecere na zlatejch polich a Olin jednou denne jidlo v restauraci. Takze nekdy si vezme pak neco malyho navecer, nebo nez jde do prace. No a tak nema cenu nejak moc varit.....
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

nechci se vměšovat,ale já beru Kalnormin na zvýšení draslíku

Příspěvekod Meduza219 » pon čer 26, 2006 10:46 am

Janda píše:Ahoj Moni, ten lék se jmenuje Kalnormin- napsali mi ho hned, jak mi poprvé dali Medrol a od té doby ho beru. Ještě mi dali Helicid a po roce ještě Maxi-Calz. Kalnormin je na to odbourávání draslíku, Maxi-Calz je na uvolnování vápníku a Helicid je na ochránění žaludeční sliznice. Takže kdybych nebrala Medrol, nebrala bych nic-všechny tyhle léky jsou jenom kvůli nežádoucím účinkům Medrolu...Divila jsem se, že ti ho hned nedali, ale to asi vždycky na doktorovi. Rozhodně se teď už nedej odbýt... a pak mi hned dej vědět, jestli ti to pomohlo...
Alenko, rozdíly v cenách máte fakt dost výrazný...taky se to u nás někde objevuje( ale je pravda, že v menším měřítku)- v Praze, Špindlerově Mlýně nebo třeba v Jičíně jsou úplně jiné ceny, za úplně ty samé věci...ale co naděláš, když něco nutně potřebuješ stejně si to koupíš a když nepospícháš vybereš si to jinde a levněji...to je všude stejný viď?
Máš pravdu,měla jsem klidnější víkend, protože nemám strach, kdo mi ještě odpoví na poštu, která mu přišla a nepatřila mu...ale představ si, že ještě ve čtvrtek jsme se tomu s vrchní sestrou smály :P - zítra nesu do práce fotky se sestřiny svatby, tak bude taky o zábavu postaráno.
Meduza219
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon čer 26, 2006 10:44 am

Meduza219

Příspěvekod Janda » pon čer 26, 2006 9:21 pm

Ahoj Meduzo,
máš pravdu je to na zvyšování draslíku-asi jsem si špatně vyjádřila.Chtěla jsem tím říct, že je to proti rychlejšímu odbourávání draslíku z těla,ale správný výraz je rychlejší vylučování močí z těla...

ahoj Alenko, taky u váss panují taková vedra? Tady je to vážně šílený, už snad třetí týden je kolem třiceti, občas přijde večer bouřka, ale ráno je zase vedro. Asi nevíme co chceme viď? Když je zima nadáváme na zimu a když jsou vedra zase se nám to nelíbí. Už to asi jiný nebude...Co u vás? Mějte se....
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Monyna » pát čer 30, 2006 6:27 pm

Ahojky všem,
horka ,která byla mi ani moc nevadila.Byla jsem s malou u mamky,tak jsem byla schovaná ve stínu, v pergolce, a malá si mohla užívat sluníčka.Užívala si až až,cákala se v bazénku až z toho onemocněla.Tak jsme si z týdeního pobytu udělaly čtrnáctidenní.Teploty už nemá,ale trápí jí pořád kašel.
Báro,nevím,jestli je to nějaká tradice s podvazkem,ale hodně nevěst si ho u nás shání.Já osobně ho neměla,vdala jsem se a zatím dobrý :lol:
Meduza219 díky za připomínku.Janda mi už asi 2x o kalnorminu říkala,ale ta moje hlava,tak vím,jak to myslela.Na kontrolu jdu v září,snad do té doby bez něho vydržím.Teď je to lepší.Moc by mě zajímalo,proč mi ho nedali automaticky,když ostatním jo.Asi na mě šetří :)
Alenko,nevím jestli jsem, špatně četla příspěvky,ale nějak mi uteklo,jak Misha udělal zkoušky....?když tak ještě jednou pro mě :wink: Mějte se.
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Ahoj holky

Příspěvekod Alenka K. » sob črc 01, 2006 5:16 am

tak jsme preinstalovali celej komp, protoze uz nic nepracovalo. No a byl to jedinej moznej den, protoze Misha se stehuje na zlata pole. Zitra. Budu bez nej uplne nemozna co se tyce kompu, on totiz dokaze vsechno spravit. No a pak jede pryc...kdo vi kdy se vrati.....
Asi za rok. Zatim si to nedovedu predstavit. Ani ten strach. O jeho psani nebo telefonovani mam velice skepticke predstavy. No ale co mohu delat......jinak jak dopadla maturita jeste nevim, tu delali az minulej tyden. Matematika mu delala starosti.
Jinak vedra moc nejsou, spis chladneji na Yukon. 20teho mam schuzku s lekari (srdcari) ve Vancouveru, tak mi drzte palecky at dobre dopadnu!
Moni. toho kasle se nekdy moc tezko zbavuje, to chce jenom cas...Kennedy strelil onehdy medveda tak mame spoustu masa.Nekde jsem cetla ze neni nad dobre nalozeneho medveda:) A on urcite byl dobre nalozenej, kdyz nam vybrakoval lednici! Holky ja bych spala.......
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » stř črc 05, 2006 12:57 pm

Ahoj děvčata, tak jsem znovu na příjmu, skoro to vypadalo, že jsem usnula jako šípková Růženka, ale pravdou je, že nám nešel internet. Před 14 dny tu byla velká bouřka a údajně uhodilo do vysílače. Bohužel správce internetu je trochu liknavější povahy a vůbec ho nevzrušovalo, že nemám spojení s okolním světem. Dnes Frantík natahl nové kabely ze střechy a v pátek přeinstaluje antenu také na střechu, tak snad konečně odpadnou všechny poltíže s touto technikou. Četla jsem všechny příspěvky a rozhodně se žádná nenudíte i já si připadám, že mi neustále ujíždí vlak. Před týdnem odletěla Lucka s Honzou do Skotska, tak tu válčím se svými chlapy sama. Tedy spíše válčím se svým potomkem. Nějak nemůžeme najít společnou řeč od té doby co má známost s dívkou, která to táhne na dvě strany, přes týden oblbuje mého synátora a o víkendu se věnuje už 4. rok svému příteli. Nějak můj mozeček :roll: nemůže pochopit tohle jednání. Copak, že to nechápu já, bych brala jako vedlejší záležitost, ale že to nechápe Fanda, jinak inteligentní bytost je dost na pováženou. Ještě, že 1. srpna nastupuje na vojnu, tam mu snad napraví mozek na správnou frekvenci. Nevím, jak snášíte tahle vedra, ale já dost trpím. Dřív jsem sluníčko milovala a teď před ním utíkám. Primář mi nasadil nová imunopresiva Azaprine 50 mg, nemáte s tímto lékem některá zkušenosti? Kalnormin jsem také jeden čas užívala, ale v současné době ho mám vysazený. Předepisují ho na základě krevních testů, pokud je vše OK je zbytečné ho užívat. Alenko, tak už znáš výsledky maturity? Jak jsem pochopila kluci se Ti rozutekli a Tobě zůstane Belinka a kocourek. Jsou to němé tváře, ale rozhodně nezarmoutí. Mimochodem naše Belča bude opět hárat a já se rozhoduji zda ji dám ještě jednou nakrýt. Bojím se abych do nepřehnala s iniciativou, čeká mně Lucčina svatba a to bude také zápřah, no ještě mám dva týdny na rozhodnutí. Alenko podívej se na naše www stránky, mají nový kabát a docela jim sluší www.bichon.wz.cz , to pro všechny, které by zajímali bišonci. Mějte se krásně.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod AURUM » pát črc 07, 2006 12:47 am

Jano,
tak jsem se podivala na Tvoje pejsky, no je to krasne, jako plysove hracky. Neco takoveho bych rada koupila moji dceri, ale jeste to neni mozne.
O charakteru te divky lze polemizovat, ale Ty muzes jen cekat, jak se to vsechno vyvine. Muj syn od 16ti let chodil se spoluzackou a od te doby jsem ho nesmela pohladit, nebo obejmout. Bylo mi to moc lito, ale respektovala jsem to. Ve skole patril k premiantum a nikdy jsem s nim nemela nejake problemy. Dnes ma VS a od 18cti let zije jinde, nez zbytek rodiny a tak z povzdali mohu jen sledovat jeho pocinani. Je zajimave, ze s divkou, ktera mi byla sympaticka, se rozesel a s tou, ktera sla jen po penezich, vydrzel 2 roky zit v jeho byte. Ver, ze i Tvuj syn najde divku, ktera bude dychat jen pro nej.
Uživatelský avatar
AURUM
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:57 am

Příspěvekod Jana » sob črc 08, 2006 6:04 pm

Děkuji za podporu. Vím, že v současné době nemá smysl proti známosti mého syna cokoliv podnikat, protože je ve stadiu "tetřeva". Musím jenom přihlížet, tiše trpět a doufat, že dostane rozum a hlavně pochopí, že hra na dvě strany není rozhodně férová. Jinak Bišoni jsou skutečně miláčkové. Pro svého pánička a rodinu přímo dýchají. Pokud budeš někdy uvažovat o pejskovi do rodiny a pro rodinu, Bišonka doporučuji, ale uvědom si, že je to bílé plemeno a s tím jsou spojeny i nároky na péči. Pro mně je to koníček jsem v plném invalidním důchodu, tak mi náročnější péče nevadí, naopak je to vyplnění času. Zdravím.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Ahoj Jani

Příspěvekod Alenka K. » ned črc 09, 2006 6:42 pm

tak jsem ti napsala strasne dlouho odpoved....nejmin dvacetiradkovou, kdyz mi to vsechno zmizelo........no a ja nemam nejak uz silu to vsehno psat znovu. Takze kratseji:)
Bisonci jsou asi nejkrasnejsi pejsci jake jsem kdy videla. Opravdu vypadaji jako plysova zviratka. Ale jasne pece o ne musi byt dost narocna aby vypadali jak maji vypadat. U nas je dneska strasna zima, celej vcera prselo, zavolal mi Misha ze zlatych poli (tady nejsou zlate doly ale zlata pole).
Tak jsem pro nej jela. A predstavsi, ze jsem se teprve ted dozvedela. ze spadl i s autem asi do petimetroveho prikopu! No uz asi pred deseti dny. Bylo to kousek jak delal, tak tam prisel pesky a vsichni se desne chechtali. Pak tam jeli to auto vyndavat a kdyz to uvideli, tak se prej uz nikdo nesmal a jenom chodili kolem Mishy a ptali se ho jestli je v poradku.....bylo to fakt desive. No tak radeji odepsane auto nez zabite dite......
No s Frantikem...s tim se ted neda nic delat.....fakr jenomdoufat, ze to vysumi. Urcite mu to taky vadi, ale asi o ni prilis stoji nez aby ji dal nuz na krk a rekl tak on nebo ja, protoze se boji ze by to byl on. A nebo co is co mu nakecala ona..... on ma nemocnou maminku a v tehle situaci....atd....muj otec svemu otci tvrdil, ze je cestny muz a nemuze opustit milenku. Cestnost mu nevadila opusit manzelku a dite. No a ono to bude stejne tak i s zenskejma:(
Takze hlavne klidek jak odejde na vojnu tak to stejne skonci!
Tak konecne to muzu odeslat:)
Hodne stesti! Jinak ty stenata....zkusila bych znovu ale neni to moc namahave pro tebe tolik malejch stenatek? A ta starost....aby prisly do dobrych rukou.......To znam moc dobre.
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » úte črc 11, 2006 7:49 pm

Ahoj děvčata, tak máme za sebou další z tropických dní. Nevím jak na Vás působí tahle vedra, ale já jsem z nich KO a moji chlupáčci dokonce odmítají chodit ven, tak vstáváme ráno v 6 hodin a jdeme pozalévat zahradu, oni se proběhnout a po 8. se vracíme domů, kde trávíme většinu dne. Manžel sehnal Fandovi brigádu a tak spolu jezdí do Říček a tím mu nezbývá příliš času na hlouposti, docela mně to uklidnilo. Jinak Lucinka už je 14 dní ve Skotsku, docela to utíká. Alenko o štěňátkách zatím jenom přemýšlím. Vím, že je to neskutečně krásná záležitost, ale je to dost náročné. Dvakrát mi pomáhala Lucinka, ale pokud bude mít vlastní domácnost nechci ji zatahovat do mých věcí. Nejhorší na tom je období, kdy ty krásné bílé kuličky jdou do nových domovů. Zatím jsem měla štěstí na nové chovatele a všechny naše štěňátka našla milující domovy, přesto odchod každého z nich jsem obrečela, ale to dokáže pochopit jenom ten, kdo odchová ty malé, slepé myšičky. Jaké je počasí na Yukonu, také tam máte taková vedra? Už jsem se dlouho nezeptala na Belinku, jak se ji daří? Mějte se prima a pokud někde prší, tak to pošlete i na východ republiky. Pa.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Jani

Příspěvekod Alenka K. » čtv črc 13, 2006 5:07 am

tak u nas horka taky, ale rana chladna, kolem 9 nad nulou, odpoledne to jde na 26 stupnu. Indiani tvrdi ze 40 pod nulou je daleko lepsi! No ja nevim.....
Prave se chystam jit spat, boli mne ruka, dostala jsem zihadlo od vosy. Teda ono je to jenom neprijemne a otekle. Jinak to byla moje vina, nemela jsem na ni davat ruku. Ani omylem. Jak se dari Lucince ve Skotsku?
nase Bela.....ta je k nepoznani. Vesela, vsechny nas miluje, Olin ji naucil dava pac a tak se porad chlubi ze to umi.... Po te bojacne psi holcicce nezustala ani pamatka. A nebo...neco asi jo. Strasne nema rada cizi lidi. K tem je vylozene nepratelska a radeji se jim vyhne, cili zaleze do boudy. Ale jinak nemuze byt mirnejsi laskavejsi fenky na celem svete. Dobrotu a nehu ma napsanou ve zlutych ocich, fakt!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
[CNW:Counter]