Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Baru nene

Příspěvekod Alenka K. » sob čer 03, 2006 10:55 pm

vlasy mam porad dlouhe. Kratke jsem taky nikdy nemela. Jenom je mam zkracene...byly uz po pas.....
Jinak to mame za sebou, byli jsme v Palace Grand theatre davali jim tam prstynky,(Dawson City 2006) je na nich napsano a papiry ze udelali maturitu...no budou ji delat sice az za 14 dni, ale jako to maji uz ted. Vecer jje ples.Bylo to moc hezky, ja miluju kanadskou hymnu, vzdyaky mne rozbreci...no a muj syn v cernem habitu a pak se vsichni radovali, objimali....do toho prijela Dada z Aljasky s rodici z Ceska.....a dokonce to nasli!
No tak ted ten ples!
Jo a Misha se rozhodl ze po maturite pojede napred s kamadadem do Japonska!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Bara » ned čer 04, 2006 12:16 am

Alenko, ja jsem v Japonsku byla a musim rici, ze jsem i hodne videla. Priroda je hezka a rozmanita, mesta se mi nelibila. Kdyz jdes do desateho chramu, tak mas pocit, ze jsou vsechny stejne. Byla jsem v tom zlatem chramu, v Kyoto (nemam po ruce atlas, nevim jak se to spravne pise) v tech jejich typickych parcich, mam hodne vzpominek, na Perlovem ostrove, kde se potapely amy, videla jsem jak zpracovavaji perly a delaji z nich sperky a tam jsem si koupila perlicky a broz, jidlo me neoslnilo, nojo, tepanaki nebo tempura, ale na to musis mit narvanou prkenici. Utrhla jsem tam na poli klas ryze a porad ho jeste mam. Na pokojich bylo normalni evropske WC, ale dole v restauraci jen dira. Delalo mi to problemy a nejhorsi to bylo kdyz jsem mela dlouhou sukni. Vsechno je tam tak jine. Ale podruhe uz nemusim. Dick tam byl sluzebne mockrat, ale take ho to znovu nelaka, ale mladi lide na to vsechno koukaji jinyma ocima, urcite prozije nadhernej cas.
Vis kolik je u nas hodin? Jedna v noci, Dick blazen kouka na fotbal Cechy - Trinidad na Eurosportu a ja sedim u pocitace, pritom spanek posiluje. Tak se mej, ja jdu do hajan a ty si uzivej spolecnosti a slavnostnich momentu. Ja nemam ani jednu fotku z te prvni neuspesne maturity a z te druhe take ne. Nas mladej se nechtel fotit, no nenakopla bys ho?
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » ned čer 04, 2006 6:01 am

tak jsem se vratila pprave ze slavnostni vecere, bylo to fajn, pekny, bylo moc hezky kdyz na platne ukazovali fotky vsech maturantu od plenek az doted. Skoncilo to u kazdeho maturitni fotkou s tou cepici.
Me se nejvic libila Charmaine, Indianka, ktera mela nadherne indianske vysivane saty z jemne kuze, k nim indianske vysivane mokasiny a kozesinove bolerko....bylo to nadherne. Ayla mela dlouhe cerne saty a vypadala taky moc hezky.
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » ned čer 04, 2006 4:19 pm

Alenko pěkně si užívej dojmy z předmaturitního veselí. Vloni, když Frantík maturoval, tak mám nejhezčí dojmy právě z maturitního plesu a potom z předávání vysvědčení. Jelikož patřím k lidičkám, které všechno rychle dojímá, dopracovala jsem s k slzám i na obou slavnostech. Lucka měla v loňském roce promoci a to jsem také brečela, naši si ze mě dělali legraci abych začala podnikat v oboru "placená plačka". Prostě nepochopili, že maminy se občas dojmou úspěchy svých ratolestí. Včera měli mladí oslavu, kácení máje. Vše se podařilo a hlavně i počasí dostalo rozum a dokonce k večeru vylezlo sluníčko, zato teď opět prší, hrůůůůza!!!! :cry: Zdravím a přeji pohodový den.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » ned čer 04, 2006 4:48 pm

mne Olin vcera sebral klavesnici, ta jeho ma nejakej problem a tak jsem to enstihla ani dopsat. Vis, kluci by jeli do Japonska ne jako turiste, ale ucit na skole jako ucitele anglictiny. Tim se zivi spousta mladych Kanadanu a Americanu. A ja nejsem proti tomu aby si svoji budoucnost o rok odlozil. Byla by to urcite zajimava zkusenost. No ale jak rekl vcera Mr Silver, matematikar, clovek jim muze poradit, doporucit...ale to konecne rozhodnuti uz je jenom na nich.
Takze.....nebudu se mu do toho plest.
Krome toho, znas mne..ja uz bych byla na letadle!!!!!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Jani

Příspěvekod Alenka K. » ned čer 04, 2006 5:13 pm

ja vim, ja jsem neudrzela slzy kdyz jsem ho videla jit na jeviste v tom cernem havu. Ale nikdo si jich nastesti nevsiml.
Pak v nich stali pred divadlem na ulici a vsichni je libali a gratulovali, jim i rodicum.Ulice byla naprosto zaplnena davem a oni vypadali jako cerni ptaci. Hav jsme vratili, cepicka nam zustala. Misha rikal ze nechape proc vsichni tak silia ujistil mne jestli takhle bude vypadat svatba....tak prej je to o duvod vic aby se nikdy nezenil.
Slavnostni vecere byla fajn, jenom pro maturanty Romy (Svycarsko)udelala dort ktery uz na dalku pachl alkoholem. Takze Misha se ho odmitl i jen dotknout.Pak se zloibil, ze nemela pravo davat do nej alkohol, ze se bojuje alkoholismu a tady jim ho nabizeji primo na veceri. No ale Misha je v tomhle hoodne prehnanej. I kdyz..potom jel na pomaturitni party, a tam jeden opilej kluk jel na motorove ctyrkolce a hodne se zranil. Museli ho odvezt do nemocnice a uz se nevratil. Jenom to buggy tak zustalo....tak to je radost.....pak tam stali policajti a kontrolovali kazdeho kdo odjizdel. Takze vetsina lidi tam zustala.
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Janda » ned čer 04, 2006 6:50 pm

Ahoj Alenko, koukám, jak jste měli teďka napilno. To je dobře, že sis to užila.- trochu dojetí k tomu určitě patří...
Měli jsme taky náročný víkend, tak jsem ráda, že to všechno dobře dopadlo- zvládli jsem včera dopoledne pohádkový les, jízdu historickou mašinkou, výstavu modelových železnic a odpoledne ještě prohlídku letadel na letišti. Večer jsem ještě měla sraz se třídou po deseti letech. Když na mě padla v jedenáct hodin únava, ani jsem se nedivila a šla radši domů. Dneska ráno to vypadalo podobně-ráno měli děti závody v běhu a odpoledne jsme šli na pout. Jenže to už zase byla tak strašná zima, že jsem se vůbec nestyděla jít v rukavicích- i když je 3. června!!! Byli to jen slabý, prstový, ale byla jsem tak ráda, že jsem je měla-(bylo deset stupnu).
Počasí nám teda včera docela přálo, ale dneska jsme to dostali zhora snad i s úroky. Jenže děti byly ze všeho tak nadšení, že nám ta zima venku, ani zas tak nevadila.
Jen jsem zvědavá, jak se mi bude chtít, zítra ráno vstávat v půl pátý do práce :cry: .
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Bara » ned čer 04, 2006 6:59 pm

Alenko, ale treba v tom dorte bylo jen rumove aroma. Taky bych si dala nejaky zakusek. Jak uz jsem se zminila jsou dneska a zitra Svatodusni svatky, takze pondeli je volno. Koukla jsem se na google co to vlastne znamena. Stoji tam, ze deset dni po nanebevstoupeni Jezise 26.5. zacinaji letavice. Jsou to slavnosti, lide se zacinali a nechavali krtit atd. Byli u toho apostoleve, Marie a Duch svaty........je toho dost, takze pokud si chces vylepsit znalosti jako spravny katolik, tak si to tam najdi. My tomu tady rikame Pinksteren. No a protoze je takovy dlouhy vikend, chtela jsem neco upect, ale nejak jsem to nestihla. Takze by mi ten alkoholovy kousek dortiku docela prisel vhod. Ale zitra neco upecu.

Jano, to ze se stavi majky, pak se pry museji hlidat aby jim ji kluci z vedlejsi vesnice nepodrizli nebo neukradli, jinak je to strasna ostuda, tak to vim, ale ze se slavnostne kaci to nevim. Zase jsem o neco chytrejsi.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » ned čer 04, 2006 9:04 pm

ne, nebyla to trest (aroma) Romy se nam jeste predtim prisla ke stolu omluvit..a ptala se jestli to Misha bude jist. Vi, ze Misha alkohol zasadne nepoziva v cemkoliv. Kennedymu ale dort velice chutnal.
Ja se ted snazim uklizet, vareni dneska odbudu. Stejne...Olin ji v praci, ted je na te nocni smene ode dneska. Vyridil si to, ze zustane u kamarada ve meste. Takze zadne nocni jizdy diky bohu!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » pon čer 05, 2006 4:47 pm

Májky se skutečně stále staví i když je to už spíše historická tradice. Mládenec postaví májku své vyvolené aby dal najevo všem okolo, že dívka je zadaná a v daném roce se uskuteční svatba. Májka stála na naší zahradě, takže k žádné loupeži nedošlo a kácení je vždy ve znamení veselí, jídla a pití. Sejdou se kamarádi snoubenců a udělají si párty. Já se zítra jedu "veselit" do Hradce na vyšwtření srdce, tak mě držte pěsti, at je všechno na správném místě. :D. Dnes jsem také navštívila po delší pauze kadeřnici a nechala si ostříhat letité mikádo. Nejprve jsem si připadala jako rozčepýřený vrabčák a měla velké výčitky svědomí, co jsem to provedla, ale nakonec i celá rodinka konstatovala, že jsem omládla a sluší mi to, tak si na sebe zvykám. Nakonec jsou to jenom vlasy a ty rychle dorostou. Mějte se prima.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Janda » pon čer 05, 2006 5:38 pm

Ahoj všichni, že by se nám to počasí konečně začalo umoudřovat? Ted vysvitlo konečně sluníčko. Hurá.
Tak jsem to dneska v práci přežila, ale bylo to náročný..Už se vážně moc těším na zítřejší volno. :)
Jani, u nás se májky nestaví a představ si, že bydlíme asi kousek od sebe, protože já taky jezdím do Hradce na kontroly.
Jednou jsem taky si taky nechala ostříhat vlasy víc než jsem chtěla, jenže asi za 14 dní jsem měla zase původní délku-vlasy mi po Medrolu rostou hrozně rychle...co ty? Máš to taky tak?-bereš taky Medrol?
Věřím, že ti rozčepýřený účes sluší, opravdu omlazuje a navíc je moderní..
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Jando

Příspěvekod Alenka K. » úte čer 06, 2006 5:06 am

no hlavne ze prezila a ze mas zitra volno! Co slavite? Ja jsem ale dneska uz taky unavena..ani nevim z ceho. Navsteva je desne fajn , ale vcera jsme byli v hospode a ja jsem si dala dve kafe, protoze pivo nepiju a caj nevedou. A hned jsem to citila. Nekdo se opije pivem, ja klidne se stejne citim z kavy. Potech dvou kafech jsem se vylozene motala, Jak daleko od sebe teda holky bydlite. to by mne zajimalo, kdyz obe dojizdite do Hradce.
Medrol neberu a nikdy jsem ani nebrala, takze o nem nic moc nevim.Mne rostly vlasy po Cellceptu. Tak a jdu spat.....dobrou noc!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Jana » úte čer 06, 2006 9:45 am

Medrol užívám statečně i když bez valného nadšení už 11 let. Jando máš pravdu, že vlasy po něm rostou jako tráva po dešti, takže si ze svého zkráceného účesu nic nedělám. Tedy ráno jsem se dost vyděsila pohledu v zdrcadle, ale člověk přivykne všemu. Jinak bydlím v Chocni, nevím jestli Ti to něco říká. Je to město 35 km východně od Pardubic. Vždy jsem tvrdila, že je to důležitý železniční uzel, ale to už dávno není pravda, protože nás rychlíky většinou míjejí. Hradec má širokou spádovou oblast a hlavně je to specializované pracoviště právě pro náš problém. Dnes odpoledne tam zrovna jedu na vyšetření a hlavně se zastavím za kamarádkou, která opět leží v nemocnici, tak ji alespoň na chvíli potěším. Sice je zima, ale svítí sluníčko, tak se všechny usmívejte. :D :D
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Jani

Příspěvekod Alenka K. » úte čer 06, 2006 11:26 am

pohledu do zrcadla se desim pokazde kdyz se do nej kouknu a ani nemusim mit oskubane vlasy:)Ja jsem prave prochazela kolem kompu a on mne tak nejak "vcucl" takze jdu jeste spat. Jsou tri rano. Navsteva tady jeste je, ale dneska odjizdi. Skoda, tihle byli fakt moc fajn. Olin ma dneska volno z prace, porad pocita kolik vydela penez, je z toho nadsenej, chce si koupit ctyrkolku. Misha asi pujde pracvat do Inuviku k otci sveho kamarada. Vydelavaji se tam velke penize....opravdu velke, ale zivotni podminky jsou dost desne. Horko, komari......no s tim horkem to letos zatim asi nikde neni tak strasny. Chteji odjizdet v srpnu a potrebuje 3000 dolaru. Pojedou prvne do Evropy. jestli vsehno vyjde. Odtud pak pojedou dal. Chteji projet spoustu zemi,az do Japonska. No bude z nej chlap....desive.....
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Janda » úte čer 06, 2006 12:11 pm

Ahoj Jani, tak to bydlím přesně na druhou stranu od Hradce než ty-směr Krkonoše. Bydlím 12 km za Jičínem. Tak proto ty májky neznám- u nás jsou májky vidět jen na rozestaveným domech, přidělávané ke krovům. Dávají se tam taky jenom na jaře. Ale nevím, jestli mají tyhle májky nějakou souvislost :?:
S tím Hradcem máš pravdu, je to speializované pracoviště a já jsem moc vděčná, že jezdím právě tam. Od nás je to 60 km, což mi připadá jako dálka, ale ted slyším Alenku jak se směje-já vím pro vás je to coby kamenem dohodil, vid? Když ty jezdíš k doktoru kolik? 3 tisíce kilometrů? Já to vždycky zapomenu, ale vím, že je to hrozně, ale fakt šíleně daleko...
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
[CNW:Counter]