BAREVNÝ DEN

Autorské texty Kudlanek a Kudlánků

No víš, Katuško, to je tak:

Příspěvekod master » pát kvě 26, 2006 11:15 am

Jak bych Ti to jen lapidárně přiblížil. U nás je to rozdělené. Chápej to jako jakousi dělbu práce. ON, KUTIL domácí, vlastně KOLEGA (teď jsi mně úplně zblbla) je takový dost jednoduchý až primitivní tvor. On snad nemá ani mozek. On ovládá jen dva základní stavy. Stoj a leh. Pravda, má také svůj vedlejšák a tím je močení na vše kolem sebe. Do toho se mu ale nemíchám. Jen občas ho trošku usměrním. Faktem ovšem je, že má dobré a kamarádské srdce. Vidí-li nějakou svoji kamarádku, je družný, ihned by se s ní vybavoval, kamarádil, škádlil, ihned by ji vzdával hold a pokud je pozván na návštěvu, chová se jako džentlas. Někdy ho i obdivuju. Tedy tu jeho pracovitost. Dríve - tedy když byl mladší, makával ve dne v noci a za přesčasy nikdy nic nechtěl. Pracuje stále v hrozných podmínkách. Ve tmě, ve vlhku, v nevětraném prostředí...Jsou chvíle, kdy mám o něj i starost. Není už nejmladší a sem tam nějaká ta žíla je prostě vidět. Málo platné. To víš, děvče, všichni stárneme. Je to ale kámoš. Věrný kámoš... k nezaplacení...

A co se týče ručiček, nevšiml jsem si, že by byly obě levé. Pokud to však myslíš politicky, je to vyvážené. Je tam ukázková koalice pravice s levicí. Přímo symbióza. A ještě nikdy se snad nehádaly, naopak, jsou si nápomocné a jedna vychází vstříc druhé. Když ONY pracují, ON odpočívá a obráceně. Víš? Já bych to nazval přímo symbiózou údů.
master
 
Příspěvky: 32
Registrován: čtv kvě 04, 2006 6:42 am

:-))

Příspěvekod Katka » pát kvě 26, 2006 12:01 pm

Jestli je to opravdu tak, jak píšeš , pak tedy vzdávám hold tvému kámošovi! Chlapík k pohlednání, ani se mi nechce věřit, že v takovýchto těžkých životních podmínkám, se k tobě může někdo chovat takto kamarádky. Ty mu s ničím nepomůžeš, všechnu práci necháš na něm a blaženost zbyde tobě. Vůbec se mi nelíbí, jak o něm můžeš tvrdit, že nemá mozek a ty ho máš. Zdá se mi bohužel více pravděpodobné, že je tomu obrázeně :-) Jak vidno gentleman je ON a Ty se vezeš!
Co se tvých dvou ručiček týče, to by asi bylo v pořádku, to, že sjou v symbióze - jedna pravá jedna levá ovšem nezaručuje jejich šikovnost. Copak dobrého udělali, že se jich tak zastáváš? Jestlipak ONY kamarádí s tvým kamarádem a nejsou k němu tak sobecké jako TY?! :lol:
Katka
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv kvě 18, 2006 9:31 am

Katko,

Příspěvekod master » pát kvě 26, 2006 12:53 pm

jak vidím, Ty si neodpustíš to typicky ženské poslední slovo. Tak dobře. Začnu odzadu. Ručičkama.
Z nevzhledné chalupy udělaly obyvatelné bydlo. Z nevzhledné půdy udělaly krásný dřevěný pokojíček, s koupelnou se sprchovým koutem, 2. záchodem a umyvadlem. To vše pod střešním oknem. A všechno bez stavebního povolení, prosím! Bez stavebního dozoru, protože na všechno šly s vlastním citem. Vyučily se pokrývačem, tesařem, truhlářem, sádrokartonářem, lakýrníkem, vodoinstalaterem, elektrikářem už dávno jsou, tím se učit nemusely, dále se učily samozřejmě zedníkem, dlaždičem (tam si spolu s hubou pěkně smlsly) a nedávno se podílely na plynofikaci chalupy včetně ústředního topení. To si udělat nemohly, protože na plyn nemají certifikát zdatnosti.
Jsou také dřevorubcem i zahradníkem. A teď už zase stavějí plot. Já už raději skončím, aby nezpychly. Musel jsem to však za ně vyjmenovat, protože bych Tě asi nepřesvědčil a Ty bys měla stále donekonečna poslední pochybovačné slovo, které já u žen strašně moc nesnáším. Ale básničky psát umíš. To jo. Tak krásně vznešeně... To já, když dám pokyn k verši levé i pravé, tak klidně smíchají lásku, štěrk i cement. Vypadá to, že jsem dement, ale co s tím nadělám... :lol:

No a o NĚM, o KOLEGOVI, mohu mluvit stále jen v superlativech. Snad jen jednou v životě mě zklamal, když nebyl ve své kůži a naopak, jednou byl zase strašně neposlušný, až nezvladatelný, skoro rozjívený a to když jsem ho vzal provětrat na nuda pláž. Málem dostal přes kokos a musela ho zkrotit až manželka. Takže symbióza údů stále trvá.
master
 
Příspěvky: 32
Registrován: čtv kvě 04, 2006 6:42 am

Příspěvekod sasa » pát kvě 26, 2006 3:00 pm

teda mastere, jdi s tema svejma seznamama do haje... to je normalni provokace... uplne jsi mi zkazil vikend... :lol:
Obrázek
Uživatelský avatar
sasa
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:48 am
Bydliště: CZ, Praha

Teda mastere...........!

Příspěvekod Katka » pát kvě 26, 2006 7:09 pm

Mě jsi naopak náladu hodně zvedl, neboť tvoje úžasný ručičky jsou dobrým důkazem toho,že zalté české ručičky ještě nevymřeli a že se mi snad taky někdy poštěstí takové potkat:-)) Tak Ti nevím zda-li Ti bude dnes vadit moje poslední slovo :lol:
No, a na svého kamaráda se nezlob, ono se sice říká kdo si hraje nezlobí, ale vzhledem k tomu, že mám dvě děti a něco o tom vím - tohle rčení NENÍ PRAVDA!!! Tak ho prostě někdy kliďánko nech zlobit, on se unaví a budeš od zlobení mít zase pokoj :-)) (to je moje rada ze života .....)

zdravíčko a pěkný víkend na chaloupce !

P.S: Když už tvé ručičky byli všechno-tak tenhle víkend to vypadá, že doufejme byli i dobrými pokrývači, vzhledem k počasí budete střechu potřebovat !!!
Katka
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv kvě 18, 2006 9:31 am

Příspěvekod Alicka » ned čer 11, 2006 5:00 pm

MELI BYCHOM MIT NA PAMETI,
ZE NEJSME JEDINI,
KDO SE ZDANLIVE NACHAZI
VE SLEPE ULICCE.
TAK JAKO PAPIROVY DRAK
VZLETA PROTI VETRU,
I MY MUZEME Z NEJHORSICH
PROTIVENSTVI NACERPAT SILU.
TISICE PRED NAMI CELILY STEJNEMU
OSUDU A ZVLADLY HO.
DOKAZEME TO I MY!

Dr. R. Brasch
Alicka
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv kvě 04, 2006 7:52 pm

Předchozí

Zpět na POEZIE - PRÓZA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron
[CNW:Counter]