Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Baru

Příspěvekod Alenka K. » pát zář 14, 2007 4:43 pm

nee zadne ochutnavani nebude! Pribrala jsem pet kilo!!!!! Takze u nas je ted tvrdej jidelni rezim. Lednice praska ve svech jak je nadita zeleninou. Mrazak na tom neni lip. Mrazene papriky, mrazene banany.....zkouselas to nekdy? Je to jako zmrzlina. Je ale lepsi ho oloupat pred zmrazenim. No a dat do nejakeho sacku.
Jinak je ted hodne destivo, typicky listopad, listy na stromech zlute a zacinaji opadavat....no co nadelam. Kdy prijede manzel je porad v nedohlednu.
Jdu si ted lehnout do vany s knizkou a budu krasne relaxovat:)
Olin sel do skoly, maji dneska Terry Fox beh, to je kazdej rok. A kazdej da dva dolary na cancer research.
Uz jsi se dlouho nezminila o Pavlovi....co dela?
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Bara » čtv zář 20, 2007 7:05 pm

Alenko, jak tak koukam, tak jsme tady jen my dve. Noveho ti moc nesdelim, vse je pri starem.
Konecne jsem zvladla v minulem tydnu ty okna, vikend byl pekny a teply, tak jsem oba dny zahradnicila. Loni jsem mela takovou hezkou predstavu na zbudovani zahonu, kterou jsem zrealizovala, ale ono se mi to nejak moc rozrostlo a vysledek nebyl takovy jaky jsem ocekavala. Tak jsem to zase vsechno vykopala a predelala. Mam strasne zrasovane ruce, poskrabane od ruzi a popichane od juky, polamane nehty...fakt hruza. No, za par dni se to zahoji a nehty dorostou, jsou horsi veci na svete. Pises, ze u vas zacina podzim dost rychle. U nas tedy stromy jeste nezloutnou ani neopadavaji listy, ale krome pekneho vikendu je pocasi nic moc. Hodne fouka vitr a casto prsi. Ovsem pristi vikend se ma opet vydarit, dokonce ma byt az 22 stupnu !!!! Uz se tesim. Chtela bych jeste neco udelat na zahrade. Taky nas ceka ostrihani tech sesti stromeckovych tujek - dokulata. To vis, to zas bude horor aby vypadaly priblizne stejne. Mame na to takove elektricke nuzky, takze to jde dost rychle. Loni je Dick vzal moc, ale nastesti to zase dorostlo.

Pavel postoupil do tretiho rocniku, ale musi dodelat jeste jednu zkousku, takze se mu to o trosku zpozdi. Bere to dost vazne, tak si nedelam starosti, i kdyz ty ma clovek porad.
Mozna se jeste jednou nez zacne zima vypravime do Cech. Asi tak v polovine rijna, nevim to urcite, take az jake bude pocasi. Jeli bychom bez Pavla, jeden vikend tam a druhy zpet. A co Kennedy, uz se pomalu vraci?
Zdravim.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Zdravim vsechny nepritomne.

Příspěvekod Bara » úte zář 25, 2007 11:42 am

No, jak tak koukam, tak jsem tady uplne sama, co nadelam, nic.... tak hlavne zdravicko!!!!
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

ahoj Baru

Příspěvekod Alenka K. » úte zář 25, 2007 2:17 pm

ne ja jsem tady taky, ale obcas kliknu na odpoved nacez se mi vrati startovni stranka a ja to vzdam. No ted jsem aspon vyresila problem s heslem.
Ja stejne myslim, ze ti zavolam aspon na par minut, co ty nato? Jinak...u nas uz je v noci pod nulou, uz mame tmu rano skoro do deviti.....proste zacina zima. Dneskapres noc byl ice rain tak uvidime jak budou vypadat silnice. Ja mam jet v patek do Whitehorsu, kdyby bylo naledi tak rozhodne si to odreknu. I kdyz Misha uz velice ceka na dalsi sunku:) Ale hlavne mu planuju taky privest ovoce a zeleninu.
Jinak Kennedy neni porad jeste doma ale uz se chysta pomalu na cestu.
Tento weekend pojede na celostatni potlach, veci kolem baraku se nakonec vyridily k nasi naproste spokojenosti....doufam, ze se jeste neco nezhati! No a pristi leto urcite pojedeme do Ceska! A Olin chce moc do Recka, strasne ho zajima recka mythologie. Takze bychom tam jeli z Ceska. Ale uvidime...planovat do budoucnosti se nema!
Baru ja jsem se te chtela zeptat jake maso pouzivas na gyros?
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Bara » úte zář 25, 2007 6:55 pm

No to je prima, ze tu nejsem sama, uz jsem se bala....
Jo, klidne zavolej, ale pokud te muzu o neco poprosit, tak o neco drive. Rozdil mezi nami je 9 hodin. My sice chodime dost dlouho spat, ale ja se vzdycky desne vylekam, co se deje, kdo vola kolem pulnoci, co se stalo...
a ono nic, to je jenom Yukon.
So + Ne bylo pekne, ale to slibovane ochlazeni je tu. Zas takova zima neni, ale prsi, casto a hodne. Zitra jedeme na navstevu do Alkmaaru, ale prochazku mestem nechame na jindy. Neco jsem zaslechla, ze snad pristi vikend by melo byt zase hezky a tak musime ostrihat ty tujky. Jo, a predstav si, pristim pondelkem zacina rijen. Momentalne to vypada tak, ze jsou denni a nocni teploty skoro stejne, to ale asi brzy pomine a zacnou nocni mraziky. Musim to sledovat, protoze nektere kytky musim uklidit, jinak by bylo po nich a to bych nechtela.

Na gyros se muze pouzivat veprove (minutkove), kureci a myslim, ze Turci a Rekove pouzivaji jehneci, ale to ja nemusim. Nam nejlepe chutna z kurecich prsou. Mas jeste ty pytlicky s namichanym korenim od Knorra, co jsem ti poslala? Tak pro nas tri narezu na nudlicky 4 kureci prsa (protoze Pavel je zrout obecny). To koreni smicham s troskou oleje na kasicku a to maso v nem chvilku marinuju. Do vyssi panve na olej narezu na prouzky jednu velkou cibuli a rozmackam 1-2 strouzky cesneku, orestuju a na to dam to maso a dvema mechajdama to promichavam az je maso propecene. Muzes to jeste posypat na slabe prouzky narezanou syrovou cibuli. Nam k tomu chutna bily chleba, ale je to dobre i s ryzi. Urcite by to slo zabalit i do tortilly a nebo naplnit pita chleba. K tomu salat - ale ten uz Pavel zase nemusi.
Myslim, ze jsem ti poslala jeste jine namichane koreni a tam se pokud si vzpominam dava 1 cajova lzicka na kilo masa.?! To musis bohuzel vyzkouset sama. Ja kdyz delam gyros, tak Pavla vzdycky desne potesim. Vyborne se k tomu hodi studena cesnekova omacka. Sice pak smrdis cesnekem na sto honu, ale mozna dobra ochrana proti medvedum.....staci na ne dejchnout a jsou pryc !!! Vsechno spatne je k necemu dobre. Tak se mej, ahoj
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Bara » ned zář 30, 2007 1:26 pm

Ahoj, kde zase jsi ???? Zijes ???? Jak jste si pochutnali na gyrosu???? Jak vidis same otazky.
U nas je dneska prodejni nedele a tak se zajdu trochu pokouknout po obchodech. Dick sedi doma u fotbalu a tak me nikdo nebude rusit napr. v oddeleni spodniho pradla a u bot, ze ho to uz nebavi.....Pocasi sice nic moc, ale co je hlavni, ze neprsi. Zitra zacina rijen, jde na me deprese....
Hele, hlavne zdravicko, mej se....
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » ned zář 30, 2007 4:09 pm

prave jsem se vratila z Whitehorsu. Takze gyros jsem jeste nedelala a ani nema smysl ho delat ted.....kdyz prakticky neni pro koho:( No snad uz brzo prijede aspon manzel......Misha az na vanoce.
Cesta domu byla OK Olin ridil celou cestu a teda na odbocce na Dempster uz toho mel fakt dost, ale trval na tom, ze uz musi dojet domu....no a jelikoz to bylo uz jenom dvacet kilaku tak to bylo OK.
A asi tak zle na tom nebyl, kdyz jeste sel pak k sousedovi na party. Ja jsem nesla, byla jsem uz unavena. Grilovali lososa a delali nejakeho losa...ale na mne uz byla zima.
Takze Olin si koupil velkou televizi...ja jsem si koupila kompjuter...proste utraceli jsme.
Pocasi....kolem nuly, noc moc:(
Jinak co se tyce nakupovani...to neznas naseho Mishu....ten radeji ani nebude jist aby nemusel do obchodu!!!!!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Bara » ned zář 30, 2007 6:40 pm

Cau, nemela jsem nikam chodit, zase jsem si koupila boty, momentalne je v mode takovy odstin mint-zelene barvy a takove jsou presne ty lodicky. Mam k nim ve stejne barve sukni, tak ted budu potrebovat do barvy sacko nebo nejaky apartni svetr. No, furt ma clovek nejake starosti......
Den se docela vydaril, odpoledne se to protrhalo a vylezlo slunicko, a protoze nefoukalo bylo tech 13 stupnu docela prijemnych, potkavala jsem lidi v kratkych rukavech, par otuzilek jen tak lehce letne!!!! a nektere zase s kozesinovejma limcema. Nejvice me sokovala jedna dama stredniho veku v semisovem dlouhem kabate a k tomu otevrene paseckove sandalky jako na plaz.

Dneska jsem delala paprikovou kremovou polevku, je per-fek-tni. Hned jsem ji zaradila do mych favoritu.
Docela mam chut na neco z kyseleho zeli. To bude asi tim podzimem.
Alenko, jde na me zivani, tak necham kompjutrovani, ahoj
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Baru

Příspěvekod Alenka K. » stř říj 03, 2007 5:13 pm

pokud mas jenom takove starosti....tak si rekni dikybohu!
Ja ted nevarim, Olin si rad vari sam, a stejne....jedinej jedlik v rodine byl Misha, takze nejak nevim pro koho ted varit. V listopadu letim do Vancouveru na prohlidku se srdcem a taky se zadama. Vubec se mi nechce, vim, ze to nebude moc dobre. No ale aspon si zajdu do jedne indicke a jedne mongolske restaurace, at aspon neco z te cesty mam. Kennedy uz by mel byt tou dobou zpatky, asi prijede koncem toho mesice. Uz ho tady vazne potrebuju. Jenom to prikladani do kamen kdyz mne tak boli zada:( No dneska zajedu do mesta. A vubec se mi nechce! Uz je to neprijemne.
Co nadelam.."leto je pryc a zima za rohem" rika jedna trampska pisnicka. Takze jo...hlavne zdravicko:)
Zavolam zavolam!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Bara » stř říj 03, 2007 5:50 pm

No, u nas je dneska strasne smutnej den. Cele dopoledne prselo, ted se stmiva a vsechno je takove sede. Jedine plus je, ze vecer davaji v TV spanelsky film "Hable con ella". Uz jsem ho jednou videla a moc se mi libi, tak si ho natocim na video. Reziroval ho Pedro Almodòvar. U nas jsou vsechny zahranicni filmy s titulky a tady si fakt krasne vychutnas tu spanelstinu, zni to tak nadherne v usich. Udelam si velky hrnek caje, k tomu budu prikusovat rumove pernicky a budu si pekne lebedit. A nenecham se nikym a nicim vyrusovat....
Zitra odpoledne jdu k zubari, to je zase minus... tady vidis, jak to v zivote chodi, plusy a minusy. Takze ahoj
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Bara » stř říj 10, 2007 1:59 pm

Alenko, ahoj. Chci ti jen sdelit, ze v sobotu odjizdime do Cech. Doma budu v pondeli 22.10. Docela se tesim. Pry roste strasne moc hub, tak snad pocasi vydrzi a jednou na ne vyrazim do blizkeho lesika. Snad na me nejake jeste zbydou......
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Alenka K. » stř říj 24, 2007 1:20 pm

no jo ted to vim:) Mluvila jsem s Pavlem:) Jinak se mi vraci konecne manzel z Ceska. Uz je nacase dbeska uz je -20. No je uplnek, to je vzdycky chladneji.....
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko

Příspěvekod Bara » stř říj 24, 2007 6:11 pm

No, on mi to vyridil, ze jsi volala. Ted uz jsme doma, ale moje cesta do Cech se tentokrat nevydarila. Uz v aute po ceste me zacalo pobolivat v krku, byla mi porad zima, taky me zacalo bolet v krizi, uz jsem nevedela jak si mam sednout, fakt jsem byla rada kdyz jsem vecer vystoupila z auta. Ani jsem nic neuklizela, hned jsem zapla elektricke decky v posteli, pokoje byly prijemne vytopene a tak jsem rychle zalezla do postele. Vubec jsem se nevyspala. Rano mi bylo desne, v krku ziletku, teplotu 39, bolely me vsechny klouby a vyklubala se mi z toho poradna angina. Snad jsem ji nemela 20 let. Pocasi bylo nadherne, ale ja jsem az do stredy byla jen v pyzamu, polehavala a pospavala. Ve ctvrtek se ochladilo, v patek jeste vic a vecer napadl snih !!!! Odjizdeli jsme v sobotu domu, bylo osklivo, vsude bilo a dva stupne. Vubec nic jsem nestihla, nikde nebyla, ani v me milovane Praze. Az ty dva posledni dny jsem byla u rodicu, nechtela jsem je nakazit, oba jsou pres osmdesat a tak jsem mela strach. Uz jsem OK, jen mi zbyl po oparu skvarek na rtu.

V nedeli prijdou kamaradky na moje narozeniny (mam je 29.) tak uz jsem vymyslela co upecu a pripravim k pohosteni. V sobotu se do toho dam. V Cechach jsem dostala svestky, vlasske orechy, sladoucke hrusky a jablicka, tak to pekne zpracuju. Taky mam zmrazene houby.

U nas je pocasi o neco lepsi, kolem 10 stupnu a na vikend se ma o nejaky ten stupen oteplit. Vsude je strasne moc napadaneho listi.
Verim, ze jsi rada, ze manzel prijede domu, to byla dost dlouha doba odlouceni. Koncim, zdravim.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Martin.A » stř lis 28, 2007 10:13 pm

Ahoj Alenko!
Nikdo sem nepise, tak jsem si rek, ze te aspon pozdravim. Ty si na me nejspis nepamatujes, vymenili jsme si kdysi par prispevku pod jednim clankem "Za romantikou na Yukon". Po dlouhy dobe jsem zase nasel tvuj Yukonsky denik, moc hezky cteni. Predne jsem rad, ze uz je ti lip. A potom, kolik ze je vlastne Olinkovi roku? 17? (Ja jenom ze dostal shotgun... to me trochu prekvapilo).
No, preju vam tam na severu nejakou rozumnou zimu (tady v Cesku mame letos snih uz od zacatku listopadu, sice mam snih rad, ale tohle trochu prehnali...), Mishovi uspech na college a hlavne at nezapadnete snehem!
Martin.A
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon říj 22, 2007 5:46 pm

Martine

Příspěvekod Alenka K. » úte pro 04, 2007 6:07 pm

ddik moc za napsani. Ne sem uz nejak moc nechodime, jenom obcas kouknu co by mohlo byt noveho. Prestalo nas bavit psat si tady. Radeji to vyrizujeme pres Skype nebo osobnim mejlem. Jinak zima je prave desna. Mrznou mi prsty na kompu. Je 41 pod nulou. Olin dostal shotgun k 16tym narozeninam a nadseni jsme z toho nebyli. Neni to rozhodne jeste vhodny darek pro nej. Ale prinesl ho jeden nas kamarad, tak jsme s tim nemohli nic moc delat. Netusili jsme to dopredu. Jinak kez by zacal padat snih! Ale v tenhle teplote to bohuzel nehrozi. To by muselo byt tak dvacet pod nulou.
Tak ahoj a dik. Jinak jsem alenka-ali1 na Skype
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
[CNW:Counter]