Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

obe Jany:)

Příspěvekod Alenka K. » stř čer 20, 2007 11:32 am

je pul ctvrte rano...cekam az mi zavola olin, abych pro nej prijela. Nema smysl si jit lehnout a pak ridit rozespala. Volal mi abych pocitala s tim ze skonci dneska az tak ve ctyri rano. jeste ze mame celou noc svetlo, tak nejezdim potme.
Chvili jsem spala, asi dve hodiny, snad to dospim potom, ale musim vezt zase do prace Mishu. Nastesti az na jedenactou.
No nic....zatim zvladam. Nic jineho ani nemuzu.
Jani, sel mi otevrit Robinek...ale predstav si, ze Belinka zase ne:(
Jando blahopreju k novemu auticku a doufam, ze ty problemy s praci zvladnes.Spatne zpravy mne vzdycky vydesi. Ale hele rekni si....co se vlastne muze stat? Nic co by mohlo ohrozit tebe nebo tvoji rodinu na zivote. A jak rikal jeden muj kamarad drsnou cestinou mesic pred tim nez umrel na rakovinu. "Kdyz nejde o zivot jde o h.....! Tak si to vzdycky rekni, on vedel o cem mluvi.Co se tyce tveho spani, proste to potrebujes. Na vsechno vcetne nervu. Tak spi dokud muzes. Ted uz jsi zase v praci tak toho moc nenaspis a zase nervy.....to je asi horsi nez ta prace.
Kam planujete dovolenou? Jeee ja bych nekam jela! Jenze pred parma dnama jsem nejak zase citila to svoje srdce....ne bolest, ale takove strasne buseni az v krku a mela jsem pocit ze omdlim....stala jsem zrovna v bance, nastesti byl se mnou Misha, tak mne vzal si sednout. Za chvili to preslo. Mozna to bylo jenom tou unavou, az prijede domu manzel tak budu spat a spat a spat.....jako Janda:) Holky jde na mne unava....doufam, ze Olin uz brzo zavola! Kde je Monyna a Bara?
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Alenko

Příspěvekod Bara » pát čer 22, 2007 7:39 pm

Tak ahoj taxikarko, jak jde zivot? U nas budou za chvili prazdniny, Pavel ma slibenou nejakou brigadu, ceka jen na zavolani kdy by mel zacit. Byla bych rada,kdyby mu to vyslo.
Jinak je fajn, ze nemusim zalivat, jsou denne caste prehanky, trava roste jako blazen a teploty +/-20. Celou stredni Evropu suzuji desna vedra a sucho, ted momentalne zase bourky, ktere zpusobuji milionove skody. Jsem zvedava kolik vody budeme mit na chalupe, ale to doufam, ze do te doby nez tam dorazime, tak naprsi. U nas v NL je uplne jine pocasi, ale ja ty vedra nemusim.
Pojedeme si 22.7. Tesim se tak nejak celkove na vsechno, rodina, pratele, Praha.... Budu si davat obzvlast pozor az budu prechazet Karluv most, mohla bych si natlouc druhe koleno.

Jinak zdravim i vsechny ostatni, preji hezky vikend....
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

ahoj Baru

Příspěvekod Alenka K. » sob čer 23, 2007 12:40 pm

zivot je fajn, prave jsem prijela....je teprve ctvrt na 4! Dneska koncil brzo....ale byl uz desne utahanej, potrebuje fakt aspon ten vikend. No ale vydelal si na toho fourwheelera (takove otevrene auticko do buse, rika se tomu taky bush buggy) za necelej mesic! Hrozne to pomuze, nebudu muset pro nej jezdit, ale na druhe strane...budu se bat aby se mu nic nestalo.
Jo je to fajn kdyz si neco privydelaji, vid? Misha kdyz dostane studentsky prispevek od Yukonu a s penezma co vydela a s tema co jsme mu davali do banky na studie je naprosto v pohode. O Olinovi ani nemluvim.
Zavidim vam Cesko...teda tobe a Kenendymu. Prej tam pojedeme oba narok....tak doufam....ze se konecne po tech letech uvidime:) Jeste citis to koleno?
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Ahojky, jak tak koukam, nikde nikdo

Příspěvekod Bara » pon črc 02, 2007 7:54 pm

Tak te Alenko po delsi dobe zdravim. Jsem nejak leniva, posledni dobou me nic nebavi, to bude asi pocasim. Ale leniva ani nemuzu rict, mam tolik planu, chci toho tolik udelat, ale nemuzu se k tomu nejak dostat. Dokonce ani neplnim dane sliby, jak by ti Daniela potvrdila. Ale ja se polepsim.

Dnes jsme si udelali s Dickem vylet do Dordrechtu. To je jedno z nejstarsich mest Holandska s bohatou historii, postavene na vode, krasna architektura - nadherne starobyle domy, nektere pekne nakrivo nachylene. Az jednou prijedes do Holandska, tak tam se musis podivat, to si nesmis nechat ujit. Sice dnes obcas preprchalo, ale to vubec nevadilo, ten vylet za to stal. Opravdu az takove pohadkove. Jsem pekne utapana.

Jinak nic noveho, pocasi spis aprilove nez cervencove a ani dalsi dny zadne zlepseni. No, nemusime kropit. Vetsina pratel zacina odjizdet na dovolene, my pojedeme az 22.7.
Jak slouzi zdravi, pijes pravidelne caj na srdicko? Tak se mej, ahoj
Jo, moje koleno porad neni OK
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Ahoj děvčata,

Příspěvekod daniela » stř črc 04, 2007 6:28 am

všechny vespolek zdravím, já na návštěvy fora vůbec neměla v poslední době čas, ale neodolala jsem - a co to tu nečtu :-)))


Baruško, už mám nasypané zrní v koutě, abych tě poslala kleknout :-))) :twisted: kdy přijedeš do Prahy?

Ali, zmiňovala ses, že snad přijede Kennedy, víš termín?
Naposledy upravil daniela dne ned črc 08, 2007 1:37 pm, celkově upraveno 1
d@niela
Uživatelský avatar
daniela
Site Admin
 
Příspěvky: 132
Registrován: stř dub 26, 2006 12:10 pm

Ahoj na Yukon

Příspěvekod Bara » ned črc 08, 2007 1:21 pm

Alenko, doufam ze jsi OK, vubec nejsi videt. Pricitam to tomu, ze ti asi nejde computer.
U nas je dnes jeden jediny den - alespon tak to slibuje predpoved pocasi, mezi studenymi, destivymi dny. Minuly tyden profoukal a proprsel a zitra se to ma opet vratit. Vubec nemusim zalevat, spis naopak, vylevat vodu z kvetniku. Vcera ukazovali v TV camping, kde lide vyjdou ze stanu a rovnou do vody, na loukach se kravy brodi ve vode, museji je prevadet na jina mista. V Norsku a Svedsku se vylevaji reky z brehu, Anglie ma take problemy.
Je mi lito moji kamaradky, ktere zitra zacina dovolena. Takze zmena programu, bude se chodit po kulture, musea, hrady a zamky a nezapomenout destnik.

Tak se ozvi, at vime, ze je u vas vse v poradku. Ty ale asi smutnis, co? Kennedy uz je dlouho pryc a tobe se styska, navic fungujes jako taxi, takze tezce zamestnana zena.......
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

jéje,

Příspěvekod daniela » ned črc 08, 2007 1:36 pm

Alenko, takže jestli to dobře čtu - je Kennedy v Čechách?

Baruš, tady zapršelo (v Praze), ale jinak se jen mírně ochladilo, takže je tak kolem 25 - 28 C....
Pevně doufám, že se ti ten druhý termín bude hodit !
d@niela
Uživatelský avatar
daniela
Site Admin
 
Příspěvky: 132
Registrován: stř dub 26, 2006 12:10 pm

Danielo

Příspěvekod Bara » ned črc 08, 2007 4:30 pm

Jak uz jsem drive psala, my prijedeme do Tabora v nedeli vecer 22.7. To znamena, ze vybalim kufry, hned v pondeli zajdu k rodicum a v utery do Prahy. Bude to narocny, ale da se to stihnout, i kdyz by mi vice vyhovoval datum 7.8. to uz budu takova rozkoukana. Ale samozrejme se budu snazit prizpusobit, chtela bych vas opet vsechny videt. Pokud to z nejakych "okolnosti" nestihnu, zavolam a dame si spolu dobre kaficko nekdy jindy . OK? Do Prahy se urcite vypravim, ja ji totiz miluju.
Chapu, ze dat setkani dohromady v dobe dovolenych a prazdnin, je urcite nad lidske sily a vyhovet kazdemu v terminu, je jeste slozitejsi. Takze at se to povede !!!!!

Ja jsem dneska trosku zahradnicila. Mam krasne narostle a rozkvetle hortenzie. Maji obrovske kvety a ty deste je uplne ohnuly k zemi, takze jsem je musela podvazat a podeprit. Ostrihala par odkvetlych ruzi, na plevel nemam naladu - nebudu si prece kazit den !!! Muj syn chce vecer grilovat, tak jsem nalozila maso, zacina ale sednout obloha, tak snad to vydrzi, pak muzou padat trakare. Dick sel na chvili na ryby, ale dlouho tam nepobyl, ted se diva na tenis, ale rozciluje ho Nadal, to jeho "rvani" do kazdeho micku. Coz to je pravda, neumim si predstavit, ze bych tam sedela a z kazde strany by se mi do usi ozyvaly ty jejich skreky, ja bych asi zesilela. Kousek od nas je Rosmalen (hraji se tam tez mezinarodni turnaje) a vubec me to nelaka. Dat tolik penez za listek a prijit domu ohluchla, ani napad, takze nejdu na tenis. To bude ale asi i tim, ze mi sudicky zapomnely nadelilt do vinku sport. No, nebudu o tom premyslet, hlavne zdravicko. Jo, a zdravim
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

ahojky

Příspěvekod Alenka K. » čtv črc 12, 2007 12:34 am

spravne jsi hadala Baru....polozil se mi komp. Vypada to na delsi opravu, tak jsem si pujcila Oliniv...je z toho naprosto nadsenej:( Prsi, potrebuju psat a vsehno mam na svym kompu, silim. Kazdej den prsi, nic moc leto, aspon ted ne.
Jinak Dani, Kennedy je opravdu v Cesku, uz dva mesice. Konecne se vsechno vyridilo s tim dedictvim. Diky bohu za to. jestli to vyjde pristi rok tam pojedu taky....no uvidime...nebudu radeji nic rikat dopredu, clovek nikdy nevi. Olin ted vari na zlatokopeckem kempu, uz ani nejezdi ted domu. Stene se dostalo do rvacky, tak ma na noze sedm stehu. Chomoutu kolem krku (aby si to nemohl kousat a lizat) se elegantne zbavil hned druhy den. mela jsem ho uvnitr.....ale je silene divokej. Ted prsi tak jsem pozadala souseda aby mi ho privedl domu, prece jenom...ty stehy staly 250 dolaru a mohl by jeste dostat nejakou infekci. Zdravotne....nejak zvladam, mwela bych chodit na prochazky, ale copak na to mam cas? Pecu ted chleba i pro camp.
Takze Baru pristi rok v Cesku, jo???????
Jenze ja chci....kdyz uz budu v te Evrope se kouknout trosku i kolem. Jesti na to budu mit silu. Kennedy odmita jezdit v Cesku autem. prej jsou tam vsichni sebevrazi:) Nemam k dosazeni jak se dostat ted na mejly k Janam ani k Monine. Rada bych vedela jak jsou ma tom zdravotne......
nejak tenhle komp nemam rada, nerozumim si s nim. Tak heszkou dovolenou v Cesku Baru!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

No, konecne!!!

Příspěvekod Bara » čtv črc 12, 2007 12:33 pm

Hele, tak ti posilam mooooc pozdravu, u nas pocasi take nic moc. Vcera jsem vecer chvili kompjutrovala a studily me ruce, nos, musela jsem si navliknout ponozky a svetr. Pres den bylo +16 a vecer to kleslo pod +10 a mrholilo, sedy smutny den. Dneska je to trosku lepsi co se tyce teploty, ale sedo a smutno zustalo. Je to takove podzimni, ale vikend ma byt tropicky !!! a desne vlhky !!! tim mysli jako dusno, no a to teda nemusim. Co bude pak, nevim, my odjizdime toho 22.7. do Prudic a nase chalupa nam poskytuje v tech hicech "natur klimatizaci" Uz se moc tesime, vsichni. Naplanovala jsem par vyletu. Praha - to je samozrejme, Cervenou Lhotu, Telc, mame znameho v Bzenci na Morave, uz jsme ho roky nevideli, tak ho chceme prekvapit. On tam ma reznictvi, tak se vypravime na dobry parek, a vinko to tam piji jako vodu, takze to bude urcite kulturni zazitek. Pavel se vraci 5.8. letecky do NL, ta prace u te benzinky mu vysla, tak jsem strasne rada, jinak mam pocit, ze by se mu zkratily zily, je lenivy jako prase, tak ted bude mit povinnosti a to i v sobotu a nedeli.
Ja zatim premyslim co musim vzit vsechno sebou, nezapomenout seznam co zase vzit nazpatek a hlavne co do kufru a ktere boticky, aby se hodily ke vsemu. To nejnutnejsi tam mame, a i kdybych ten kufr zapomnela, tak nic se nedeje, ale znas to.....ja uz jina nebudu. Hlavne zdravicko.

Alenko, on Kennedy posuzuje dopravu v Brne a Praze, ale to je v kazdem velkem meste blazinec, je pravda, ze dalnice mezi P a B je kazdodenni katastrofa, ale jinak to jde. Kdyz si clovek naplanuje cestu az po rannich a odpolednich spickach (nebo pred), tak se to da prezit. Vis, bez auta si to uz nedovedu predstavit. My jezdime casto do Prahy vlakem, ale to je prime spojeni, zadna velka zavazadla, zadny problem s parkovanim atd. Ale po vyletech jezdime autem, to jde o zvyk, nesmite o tom tolik premyslet. Kdyz se chce, tak jde vse. To jsem ti to pekne vysvetlila, ze?

Holky se tu uz dlouho neukazaly, ale zacaly prazdniny a tak je urcite travi na chalupach nebo chatach s detmi a tam je to s kompjutrovanim slozitejsi. My mame na chalupe komp, ale nemame tam internet. To kdyz je spatne pocasi, nebo se kluci nudi, tak tam maji nejake hry a to je vse.
Ja se tam nenudim, mam tam obrovskou zahradu, knizky, ted sebou tahnu hackovani - mam v umyslu si vytvorit bluzicku v podobe rybarske site, je tam televize a sousedi, kteri me zvou na kavu na pokec. Dick to ma slozitejsi, na pokec to nejde, oni vladnou pouze cestinou a tak ho nikam nedostanu. Ale jinak nasi kamaradi mluvi nemecky a anglicky, a tam se vzdy strasne tesime, jsou to bezva lidi.

Predstav si, ze ja ted sedim u kompu jeste v nocni kosili, skandalniiiii, nebudu ti rikat kolik je hodin, protoze by to s tebou trisklo !!!
Tak cau, hodne zdravi, lepsi pocasi a zase priste...
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Janda » sob črc 14, 2007 12:13 pm

Ahoj všichni, dlouho jsem sem nenapsala, tak to musím napravit. Ale je pravda, že když jsem byla na netu, tak jsem se občas nakoukla, co je nového. Já jsem jenom nechtěla psát , protože jsem měla šílený měsíc. Nejhorší to bylo v práci - je to na dlohé povídáví, ale ve zkratce - nejdřív mě hrozili výpovědí, protože jsem byla v nemocnici, tak jsem si našla jinou práci. Jak se to dověděli , začali mě přemlouvat, abych zůstala a když jsem tu novou práci zrušila, tak mě vyhodili. Doufám, že jste to pochopili... i když jejich rozhodnutí nikdo nepochopil a nechápe...zatím se to dalo k ledu,protože jsou dovolený, - mám nastoupit v září jinde, ale kde? je otázka...
Aby toho trápení nebylo málo, zemřela mi teta (bylo jí jen 48 let)a za 14 dní po ní můj děda.
Zdraví tím pádem nic moc, ale tím, že jsem měla takový stres neměla jsem čas vnímat, že by mě něco bolelo. Jenom se mi hůř dýchalo, ale to už jsem byla zvyklá. Potíže prý začínají až po té, co stres odezní - něco pravdy na to je, protože dneska mě tak bolí záda, že na ten výlet na kole-co máme jet - asi nepojedu...i když možná to pohyb napraví že? Tak uvidíme....
Dneska je konečně krásně, tak hltám teplo...konečně se mi zahřejou ruce a nohy a teplé ponožky nechám v šuplíku. Mějte se všichni fajn a já zase napíšu - teď už nás snad čekají samé šťastné události - moje sestra se za 14 dní vdává a já jdu za svědka, tak musím vypadat do nejlíp - na to konto si jdu nechat udělat gelové nehty, tak doufám, že s nimi budu spokojená. ahojky
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Bara » sob črc 14, 2007 7:49 pm

Jando, to snad neni ani mozne tolik neprijemnych a smutnych udalosti najednou. Smrt nasich blizkych strasne boli a cloveku nezbyva nez se s tim smirit. I kdyz to zni jako fraze, tak nam vlastne nic jineho nezbyva.

Mozna by ti v problemu s tvou praci mohl pomoci nejaky dobry pravnik, nevim jestli se to da dokazat, ale nejsem si jista, zda-li tam po tom vsem chces zustat. Tak ti drzim palce. Zatim si uzivej hezkeho pocasi, slunicka radeji ne, tes se na svatbu a svatebni kolacky, udelej se krasna a hlavne zdarvicko. Dej vedet jak to dopadlo. Zdravim
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

ahojky holky

Příspěvekod Alenka K. » ned črc 15, 2007 6:08 pm

konecne jsem se sem zase dostala! nechtelo mne to sem vcera pustit nevim proc:(
Baru ja bych hned jela taky:) Kdyz to tak sugestivne licis.....no musim pockat! Hele jsem k dopsani na a_l_enka@hotmail.com, to je i pro ostatni.
My jedeme tento tyden do Whitehorsu, Misha se musi zapsat ve skole a musi se to delat osobne. Planuju vyrazit v pet rano a budeme tam v poledne...pojedu pomalu. Urcite budu ridit ja...protoze mishu tezko vzbudim. No asi pred Whitehorsem by to slo. Zaridiem skolu q nejaky nakup a pojedeme zase stejnej den zpatky, Bude to zairacka,,,za jeden den pres tisic kilaku, ale zvladnout se to da. nechce se mi platit jeste stovku za hotel pro nic za nic. To si radeji koupim neco pro sebe:) Hmmm jako treba dve pneumatiky na auto:(Moc casu mit nebudeme. Bude to stejne jenom letem. Ale stejne se tesim...aspon zase neco kapku jineho. No jeste uvidime jak to dopadne, Pojedeme ve ctvrtek. ale ted neni naledi....takze je to v pohode, doufam:)

Jando....nemam vubec slov! To se opravdu neda pochopit! A jak te mohli vyhodit....za to, ze jsi byla v nemocnici? Vzdyt jsi do prace letelwa jeste na neschopence....proboha co je to za lidi! Ta vrchni prece rikala ze je to OK, ne? No a ted jeste ta umrti v rodine:( Nedivim se ze toho mas dost....ale vis jak se rika do tretice dobreho a zleho! Takze tim jsme skoncili s tim zlym a ted uz je jenom to dobre.....svatba, nova prace.....deti jsou v poradky, manzel nezlobi. S tim stresem je to pravda....kdyz nekam jedu a vim, ze musim...tak jsem v podstate v pohode. Jako treba cesta do Ceska, nebo i toulani se po Mexiku. A az prijedu domu nebo aspon na misto kam jedu, tak jsem znicena nekolik dni. Ale doufam, ze ti to brzo odezni. Prosim te se ti bude chtit napis, jo? Preju moc hezkou svatbu Tvoji sestre a at si to uzijete vsichni!
Uživatelský avatar
Alenka K.
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon kvě 01, 2006 10:49 pm

Příspěvekod Míša » pon črc 16, 2007 9:24 am

Alenko, asi je to blbost, ale musím se tě zeptat. Nebyl tvůj muž v Čechách v roce 2005 - konkrétně na Šumavě? My jsme tam totiž byli v jedné kdysi málem zaniklé vesnici "Dobrá", v takové staročeské hospodě "U Němečka", kde mají pamětní knihu, a tam jsme našli zápis z r.2005 od jakéhosi Kennedyho z Kanady. Hned jsem si vzpomněla na tvého manžela a říkala jsem si, zda by to mohl být opravdu on, anebo to je jen taková shoda jmen a místa bydliště.
Míša
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte kvě 23, 2006 10:40 am

Příspěvekod Janda » pon črc 16, 2007 6:15 pm

Ahoj holky, děkuju vám za podporu..Báro máš pravdu, nejdřív jsem se o tu práci rvala jako lev, ale ted jsem tak znechucena chováním nadřízených, že tam nechci zustat. Práce jako taková je bezva - fakt mě to baví, už jsem tam zaběhlá a jsem většinou samostatná jednotka, ale když už musím něco řešit s vedením, je znát to pohrdání... A to mě dost vadí. Takže jsem rezignovala a vím, že od září musím pracovat někde jinde...
Alenko, doma je to v pohodě - děti mají prázdniny, takže odpadli starosti s úkoly a přípravou na další školní den. Celý den jsou venku a poslední dny je venku 33-39 stupnu, tak jsou naložené v bazenu... manžel je má opora, takže ještě že mám doma takový rajský klid.
Příští týden mi začíná dovolená. Takže nejprve to roztočíme na sestřině svatbě a potom se z toho budeme pár dní dostávat :-)... V pondělí odjíždíme zřejmě někam směr Jeseníky - ještě přesně nevíme do jakého penzionu- jenže já se musím stavit ještě na kontrolní denzitometrii, protože na RTG mi to posledně ukázalo lehkou porozu všech kostí....tak doufám, že všechno bude v pořádku a dovča se povede.... do té doby určitě ještě písnu. mějte se fajn
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
[CNW:Counter]