Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Příspěvekod Jana » pon pro 11, 2006 5:06 pm

Děvčata jste čiperky. Já absolutně s těmi malými chlupáčky nestíhám. Ještě nemám nic napečeného. Musím nutně zmobilizovat zbytek sil a pustit se do pečení. Lucinka už má napečených 12 druhů a ještě stále pokračuje. Jsem na ní pyšná i moje maminka peče jako o život a já mám pocit, že jsem úplně neschopná. Ta štěňátka mi dávají pořádně zabrat, ale když je vidím, jaká jsou krásná, tak toho vůbec nelituji. Jak sleduji posudkové komise zřejmě koncem roku dohánějí plán a nezapomněly ani na mě. Jsem moc zvědavá, co mi tentokrát pan doktor sdělí. Před 5 lety, když mi oznámil, že musím do plného důchodu a já se tomu bránila, protože jsem chtěla být mezi lidmi, tak mi natvrdo řekl ať neblázním, že mám před sebou maximálně 5 let života a ať jsem ráda, že se stát o mě postará. Daných 5 let uplynulo a já jsem stále mezi živými, tak uvidíme jaký proslov si tentokrát připraví. Asi se mu budu zdát příliš zdravá :roll: Mějte se prima. Jestli někdo čte tyhle řádky od Alenky, tak ji prosím moc pozdravujte, že na ni myslí celá naše rodina a držíme pěsti, aby bylo co nejdříve doma.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Monyna » úte pro 12, 2006 9:24 am

Ahojky,
Danielo, koukat se určitě budu.Když to nezvládnu ve čt večer, tak si to nahraju :wink:
Báro,vánočku také kupuju.Tchýně ji občas peče,ale tolik mi nechutná jako ta kupovaná.Jo a miluju, když si ji namažu máslem a k tomu čaj s citrónkem.To na mě dýchne dětství a vánoční snídaně u pohádky 8) Štolu moc ráda nemám, je dost sladká a hlavně se tváří jako vánočka a není to vánočka.Moje chuťové buňky jsou potom zmatené :shock:
Jani,že nemáš napečeno,no a co?Máš starostí až na hlavu.Když ti vybyde čas,dej se do toho a nebo vem krabičku a "nafasuj" u Lucky.Většinou tak chodí dospělí nedospělí "fasovat" k mamince,tak jednou bude vyjímka :lol: A jak je Lucce,je vše už v pořádku?
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Monyna » úte pro 12, 2006 12:02 pm

..samozřejmě, že si to nahraju ve st a ve čt to zkouknu :) ......
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Janda » úte pro 12, 2006 3:57 pm

Ahoj Baro,tak to si muzeme podat ruce-tez nejsem kamaradka s kynutymi testy, taky z nich mam panickou hruzu,tak je skoro vubec nedelam. Vzdycky si vyberu takovy recept,aby mi nemuselo kynout testo.Ovocne knedliky delam radsi tvarohove nez kynute atd. A vanocku si tradicne koupim tez.
Alenku si v televizi taky rozhodne nahraju,protoze uz ted je mi jasny,ze tak dlouho nevydrzim byt vzhuru.-(dneska jsem jsem uplne hotova z prace a zitra jdu opet a vstavam v pet, ach jo, nadelavam vanocni svatky a mam pocit, ze me to tak porazi, ze je pak cele prospim :( .
Danielo, dekujeme za echo...
Mony,az se ti to bude hodit, cinkneme si? Dneska neb zitra vecer klidne muzeme-ted se jdu oddachnout, mam krizicku :?
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Janda » úte pro 12, 2006 3:58 pm

Jejda to je chyb-a tak to je se mnou, kdyz jsem KO... :oops:
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Bara » úte pro 12, 2006 8:24 pm

Ja nevim jestli se mi to podari chytnout, rada bych to taky videla, ale snad to sem nekdo soupne, kdyz se mi to nepodari.
Jinak ja porad nemam tu spravnou vanocni naladu, dnes jsem videla za okny uz rozsvicene ozdobene stromecky. To je proto, protoze tady ho nenosi ani Jezisek ani kerstam. Tak me to snad taky chyte. Ale oproti tem holandskym ktere maji jenom ozdoby a lampicky, nam na nem visi cukrovi a bombony. Uz se tesim, ozdobim si ho v nedeli a bude mi delat radost tri tydny. Radeji ho zdobim, nez odstrojuju.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Jana » stř pro 13, 2006 9:47 pm

Báro, tak to jsme na tom úplně stejně s tím stromečkem. Také ho ráda strojím, ale jeho odstrojení vždy oddaluji na nejzažší termín. Při loňských Vánocích jsme měli kavkazskou jedli a ta vůbec nepadala a byla krásně zelená. Byl to nejkrásnější náš vánoční stromeček, měli jsme ho takřka do konce ledna a i potom zdobil zahradu. Děvčata dnes jsem konečně začala s pečením. "Už mám vanilkové rohlíčky a pracičky" :roll: . Připravila jsem si na zítra linecké těsto a kokosové do strojku, tak snad se dostaví i vánoční atmosféra. Dnes jsem ještě vygruntovala ložnici, mám z toho dobrý pocit, ale zničené tělo. Těším se do postele. Našim štěňátkům vylezly první zoubky, takže se snaží okusovat, co se dá. Ze všeho nejvíc, ale moje nohy, přesto to jsou skvělá stvořeníčka. Mějte se vánočně. A co Alenka, máte o ní někdo informace?
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Bara » stř pro 13, 2006 11:31 pm

Zdravim. Poslala jsem Kennedymu a Alence maila, kde jsem ji vyridila vsechny vase pozdravy a vycislila i vsechny palce, ktere ji drzime. Kennedy slibil az bude neco noveho, ze da vedet, ale zatim nic. Takze to beru tak, ze zadna zprava - dobra zprava.
Jinak se jdu podivat, jestli mi pujde nastelovat ten program na CT 2. Tak se mejte.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Janda » čtv pro 14, 2006 11:22 am

Ahojky vsichni, tak mam konecne dneska volno. Rano jsme dokoupili vse co nam jeste chybelo pro Jeziska a ted se vrhnu na vareni obeda, uklizeni atd.
Stejne me pripada, ze ty vanoce jsou svatky pohody,ale az po Stedrem dnu. Do to doby je to docela honicka, ktera sice stoji za to, ale pak si vsichni radi oddechnou.
Alenko,snad budes na vanoce doma a kdyz ne,tak si z toho nic nedelej-rikej si -spousta lidi, musi byt na vanoce v nemocnici a musi to vydrzet, tak ja to zvladnu taky. Ja to vidim v praci.Nase oddeleni ma sice pres vanoce zavreno, ale ostatni oddeleni jsou v provozu a dokonce se stale operuje-i planovane operace.
Jani doufam, ze uz je ti lip? Co chripka? A tvuj tlak uz je lepsi?Pozdravuj ty svoje mazlicky a na kousani jim dej nejakou hracku...ted jsem ti vymyslela darek od Jeziska... :) Pozdravuj Lucku a ze ji preju hodne zdravicka a stesticka k svatku...
Mejte se vsichni vanocne a s tou vanocni horeckou opatrne...
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Zdravim

Příspěvekod Bara » pát pro 15, 2006 5:07 pm

Dnes jsem dostala dopis od Kennedyho:
Alenka ma mene bolesti, sice stale neco uziva na utiseni bolesti, ale morfium uz ji vysadili. Kennedy s ni denne cvici. Chteji si ji nechat v nemocnici pres Novy rok a tak se Olin presune do Vancouveru a Vanoce a Novy rok proziji spolecne v nemocnicnim prostredi, kde dostali pokoj. Misha tez premysli o preruseni sve cesty kolem sveta a hodla se vratit. Alenka vas vsechny pozdravuje a moc dekuje za vsechna prani a pozdravy, preje hezke Vanoce a stastny rok 2007.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Monyna » ned pro 17, 2006 11:06 am

Ahoj Báro, je dobře, že se zdravotní stav Alenky lepší.Myslím si, že není nad rodinnou sounáležitost a lásku.Jak jsem stačila Alenky zázemí poznat,že obojího má dost,což jí moc moc pomáhá.
U nás není ani troška sněhu.Také se nemůžu naladit na tu správnou vánoční atmosféru.Snad se brzy dostaví.
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Jana » ned pro 17, 2006 5:56 pm

Moc mě potěšila zpráva, že se Alence daří lépe a hlavně, že s ní bude manžel i Olinek. Ono rodinné zázemí je velice důležité a jsem mile překvapena nemocničním zajištěním, kdy rodinným členům poskytnou pokoj aby mohli být na blízku človíčku nejdražšímu. Alenko držím pěsti, ať vše trpělivě zvládneš. Jinak u nás po vánoční atmosféře ani vidu ani slechu. Venku leje jako z konve. Podařilo se mi napéct 7 druhů cukroví a mám pocit, že jsem dospěla se svými silami do úplného finiše. Štěňátka jsou opravdu sladká a už teď mám depku z toho, že půjdou koncem roku k novým majitelům. Lucinka s Honzíkem jsou pořádně nachlazení a vzájemně si bacily neúnavně předávají, tak jenom doufám, že se vyleží do Štědrého dne. Já sice ještě chrchlu, ale se svojí imunitou žádný div. Každým dnem čekám předvolání k posudkové komisi, tak mi držte pěsti ať tam sedí doktor-člověk. Dnes jsem pekla zkušební vánočku a opravdu se podařila. Jani vůbec se neboj kynutých těst, vždyť je to hračka. Občas se něco nepodaří, tak to beru sportovně a zkouším to znovu. Poradím Vám. Kupte si domáci pekárnu ETA, ta za Vás připraví těstíčko jako ze žurnálu a vy budete slavit jenom úspěch u své rodinky. Mějte se prima.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Janda » ned pro 17, 2006 6:49 pm

Ahojky, taky jsem moc ráda, ze je Alence lepe. Je dobre, ze budou vsichni spolu.
Jani, máš pravdu letos to venku vypadá jako vloni v říjnu. Vloni napadl sníh v půlce listopadu a vydržel až do konce března-to byla pořádná zima. Letos by snad mělo do vánoc něco napadnout, ale nejspíš to bude jenom malinko- takový poprašek-kéž by alespoň pocukrovalo ...
Jani, držím ti pěstě před komisí, abys dopadla tak dobře jako Monča. Měla tam dobrou doktorku a to je asi nejdůležitější. Pak dej hned vědět, jak to probíhalo...
Ještě ti musím poděkovat za rady, díky moc - já a kynuté těsto, to nešlo dohromady, ale s tou domácí pekárnou bych to mohla zkusit..
Báro, prosím tě, mám na tebe takovou otázku..Kdo u vás nosí dárečky pod stromeček? Dneska jsem to probírala s dětmi, že v každé zemi nosí dárečky někdo jiný, protože Ježíšek by to na celém světě nestihl. Takže v Americe chodí Santa Claus, v Rusku Děda Mráz atd. A tohle téma je samozřejmě hodně zajímalo a tak jsem jim slíbila, že se poptám, kdo nosí dárečky v dalších zemích....
Ještě pořád u nás panuje období, kdy děti na Ježíška věří a tak si to docela užíváme. (Kamča asi letos naposledy :( )
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Jando

Příspěvekod Bara » pon pro 18, 2006 9:39 pm

V Holandsku a Belgii (podle drivejsi tradice) nosi detem darky Sinterklaas a to 5.12. Prijizdi na lodi ze Spanelska, pak presedla na bileho kone jmenem Ameriko. Jeho sluhove jsou Cerni Petri a spousti darecku dolu kominem. Kdyz prijede Sinterklaas, muzou si deti ke kamnum postavit botu do ktere daji kostku cukru a mrkev pro kone a druhy den rano tam najdou nejakou malickost. Deti si potom druhy den mohou vzit do skoly darecky ukazat. Me osobne k tomu chybi atmosfera. Stromecek detem nenosi Kerstman a proto se hned po Mikulasi zacinaji za okny objevovat ozdobene a rozsvicene. Jsou na nich pouze ozdoby a lampicky. Rodiny s odrostlejsimi detmi pak prechazeji (pokud nejsou fanaticti zastanci Sinterklaase) na tradici nasich Vanoc a davaji si darecky. Ovsem 24.12. Stedry den jim tady nic nerika, snad jen pulnocni mse v kostele. Vanoce - Kerst - Kerstman (nas Jezisek)- drzi az na Bozi hod a na Stepana. Jsou to rodinne svatky.
Nepecou vanocni cukrovi, nemaji tradicni jidlo....
Tak nejak jsem posledni dobou preletaji z Ameriky ty blbiny jako Santa Klaus, domy od strechy az po sklep ozarovkovane, splhajici Santove, takove to kycove a nevkusne zdobeni. Ale to uz je v Cechach take, ze??
Snad jsem to podala srozumitelne, ale jinak se ozvi, vysvetlim.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Janda » úte pro 19, 2006 9:31 am

Ahoj Baro, diky - vysvetlila jsi to srozumitelne, ale stejne je to pro me trochu nepochopitelne. To je tim, ze jsou to uplne jine zvyky a tradice nez u nas. Ale o to je to hezci, ze pro kazdou zemi znamenaji vanoce jine zvyklosti a tak se mame porad co dovidat. Je pravda, ze se do nich pomalu ale jiste vkrada Santa Klaus uplne vsude- nejen tam, kde chodi oficialne...
Proto porad detem rikam, ze u nas dava darky Jezisek a ze mu muzou pomoct, kdyz nekomu chteji neco dat, musi to zabalit a pripravit mu to na okno. Na zacatku prosince mu tam dali dopis, s tim co by od nej chteli dostat. Nejhezci bylo, kdyz si kazdou chvili vzpomneli, co tam jeste pripisou. Tak chudak Jezisek k nam musel jit pro dopis nejmin petkrat. A ted si chodi ob den pro zabalene obrazky od deti pro nas a pro babicky atd...
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
[CNW:Counter]