Kamarádky, které spojil LUPUS - povídání o jejich životě

POVÍDÁNÍ O BĚŽNÉM ŽIVOTĚ - kamarádky, které spojil LUPUS - případně i jiné :-)

Příspěvekod Jana » čtv lis 23, 2006 5:53 pm

Alenko přeji šťastnou cestu i s tím psím nadělením. Taková krásná štěňata určitě lehce udáš. Pravda je, že mít 4 dospělé psy by bylo dost nerozumné, takže hodně štěstí na hodné páničky. Je skvělé, že už má Olinek řidičák, vím sama, jak se mi ulevilo, když Frantík začal jezdit. Teď mám sice smůlu, protože je přes týden v Brně a tak stejně všechno musím odřídit sama. Jinak naši malí broučci dnes váží 50 dkg, jsou skvělí a všichni jsou už zamluvení. Už teď je mi smutno při pomyšlení, že jdou z domu. Snažila jsem se doma nahodit, že bysme jednu fenečku ještě zvládli, ale nepochodila jsem. Vím, že rodina má víc rozumu než já, protože já vše řeším nejdřív srdcem a až potom přijde rozum. Občas je zapotřebí opačné pořadí.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Monyna » sob pro 02, 2006 5:23 pm

Ahoj Jani,ty si odvážlivec další fenečku :lol: My když jsem si brali od jedné paní dalmatinka,tak byla až protivná,pořád vyzvídala,jak se o ni staráme, co jí dáváme nebo nedáváme jíst atd.Nějak si neuvědomovala,že je to náš pejsek, a ujišťování, že má první poslední, jí nestačilo a ještě se nám cpala do bytu.Naštěstí asi po dvou měsících pochopila, že to krapet přehání :shock: .Určitě je dobré mít přehled kam štěňátka jdou,ale tohle bylo opravdu moc.Vy je dáte po známých nebo jste našli zájemce přes inzerát?
My měli vždycky jen koťata,to jsem taky dvakrát do roka oplakala,když si pro mě někdo přišel.Ale Culinka byla čilá, tak jsem věděla,že za půl roku se budu mít zase mazlit :lol: :lol:
Alenko,kam si se ztratila,snad je všechno o.k..nešlo by něco udělat s těma příspěvkama nahoře,za chvíli se tady nenajdeme :cry:
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Jana » sob pro 02, 2006 6:51 pm

Ahoj Mony. Ten nápad s další fenečkou byl opravdu jenom nápadem, protože v bytovce mít 3 pejsky by bylo skutečně neúnosné. Pravdou je, že s těmi dvěma mám občas práce nad hlavu. Teď když máme štěňátka, tak je Robinek u mojí maminky, je to její miláček a také ho patřičně rozmazluje. Štěňátka už mají své páničky Belaminka pocestuje do Bratislavy, kde na ní paní čekala skoro celý rok, Benjaminek bude v Brně, ten byl také na čekací listině a Bárnísek najde domov v Ostravě. Mony já jsem také asi protivná chovatelka a pokud své odchovánky dávám z domu, tak si nové chovatele prověřuji. Tedy ne, že bych jim lezla do domácnosti, ale máme společný rozhovor, při kterém se snažím získat informace o tom, co vůbec vědí o bišoncích a jakou mají o plemeni představu. Už se mi opravdu stalo, že jsem odmítla štěňátko zájemcům prodat, protože jejich zájem byl pouze povrchní. Ti naši cvalíci už mají přes 70 dkg a jsou super, napsali další dopísek, tak zajdi na www stránky. Zaútočila na mě viroza, chrchlu a tak se mým dočasným kamarádem stal paralen, bylinkový čaj a občas postel. Pohodový víkend.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Janda » pon pro 04, 2006 11:41 am

Tak u nás dneska ráno úspěšně proběhla Barbora- Vzbudili jsme děti o pár minut dřív, aby měli čas vytahat všechno z těch punčoch. Přišly totiž na to, že i nejdelší ponožka je docela krátká a že když si dají na okno punčocháče, tak to jsou vlastně dvě nohavice a bude tam toho víc.(Fakt je někdy problém to naplnit :D ).
Zítra nás čeká ještě Mikuláš a čerti, tak jsem zvědavá,kdo z těch našich lumpů, bude větší hrdina.
Alenko, ještě jsi na cestách? Až přijedeš domů,tak se ozvi, abychom věděli, že jsi v pořádku...Nepotkala jsi cestou Santu? Ten u vás chodí viď?
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Ahoj holky, vsechny vas moc pozdravuji.

Příspěvekod Bara » pon pro 04, 2006 11:11 pm

Bohuzel nemam pro vas dobrou zpravu, ale manzel Alenky me pozadal, abych vas informovala. Tak tey: Alenka je v nemocnici, cestou do Whitehorsu dostali smyk a vyleteli ze silnice. Olin je v poradku a je doma, ale Alenka ma zlomeny obratel a prevezli ji do Vancouveru. Moc ji to boli, ale nastesti muze pohybovat rukama i nohama a tak je predpoklad, ze to dobre dopadne. Bohuzel ji nemohou operovat kvuli srdci a plicim. Sestricky ji mohou (ale i musi) pouze otacek na bok, aby nedostala zapal plic. Az bude neco noveho, da nam jeji manzel vedet. Zatim vas vsechny moc pozdravuje. Takze jedine co muzeme udelat je, ze budeme drzet palce aby vsechno dobre dopadlo a budeme na ni myslet. Zatim ahoj
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

Příspěvekod Monyna » úte pro 05, 2006 9:14 am

Ahoj Báro, určitě není být příjemné být nositelkou špatných zpráv,přesto díky,že víme, proč se Alenka tak dlouho neozvala.Vyřidˇjí hodně pozdravů a držím pěstičky ,aby se léčení ubíralo správným směrem a byla co nejdříve doma s rodinou.Vánoce se blíží a bylo by smutné, kdyby je musela trávit v nemocnici.Takže ještě jednou "ALENKO DRŽ SE".
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Janda » stř pro 06, 2006 1:47 pm

Ahoj Baro, je to fakt hrozny, co se Alence stalo.
Presne jak pise Monca-Vyrid ji prosim, ze ma nasi plnou podporu- ze na ni myslime. Ze ji prejeme, aby ji to moc nebolelo a aby vsechno leceni zvladla- bude to asi delsi lecba- musi byt trpeliva.
Dekuji tomu,co smazal ty silene pripevky,ktere nam zahlcovali ,,Alencin web".
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Jana » stř pro 06, 2006 2:56 pm

Báro, moc děkujeme za smutnou zprávu o Alence. Ne darmo se říká, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Alenka je silný človíček a hlavně velká bojovnice. Z celého srdce ji přeji co nejméně bolesti a rychlé uzdravení a návrat domů ke svým blízkým. Moc prosím Alenku pozdravuj a vyřiď jí, že jsme všechna děvčata při ní.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Monyna » stř pro 06, 2006 7:14 pm

Ahoj holky, tak máme Mikuláše za sebou.Jsem ráda, že jsme to zvládly,protože Míša byla a je pořád nějaká nastydlá.
Každý rok mají ve školce nadílku,přijde tam čerti, kteří tancují na písničky, které děti zpívají a také anděl a Mikuláš.Mají udělané krásné peklíčko.Samozřejmě, že asi 14 dní přes tím, se děti učí písničky a k tomu tanečky a je jim vštěpováno, že do školky přijdou jen hodní čertíci.I přesto pár dětí plakalo.Míša byla statečná, nebrečela,jen vyplašeně koukala, když to právě okolo ní začalo brečet.Pro jistou mě držela za ruku,a když bylo nejhůř, tak i okolo krku.Dokonce si s čertem podala ruku,ale fotit se nechtěla, prý stačí :-)))Říkanku pověděla jen andělovi,ale to neva i to se počítá, tak dostala balíčky.Další na ní čekaly doma na balkoně.Byla nadšená,očička jí jenom svítily.Loni měla největší radost s grepu.Slyšíte dobře s drepu.Vyváděla, jakoby to bylo to nejcennější na světě,mazlila se s ním,no prostě dělala,že ho vidí poprvé na světě.A letost to ještě trumfla,rozzářila se, když v sáčku našla buráky ve slupce :lol:
Večer jsme se šly ještě projít po městě,podívat se na náměstí na stromek,tak další radost-svítící žárovky na stromku.Křičela přes celé náměstí,ukazovala prstíkem a táhla mě k němu.Je krásné jak se děti umí radovat i s těch největších /pro nás/ hloupostí nebo maličkostí.Škoda, že mi dospělí už to neumíme.Já když vidím ten náš stromek, tak si řeknu"taky to mohli líp rozvěsit" nebo, když vidím pouliční výzdobu,tak nevidím tu hvězdu,ale to, že je tam teprve 6 dní a už ne ní nesvítí žárovky. Musím Míše poděkovat,že alepoň na chvilku můžu ten vánoční svět vidět jejíma očima. :oops:
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Janda » čtv pro 07, 2006 10:36 am

Jé Mony, ty jsi to tak hezky napsala.
Taky se musim podelit o zazitky s certy. Protoze byl Simon, tento tyden doma s kaslem, tak certi museli prijit az k nam domu. Jinak bychom sli s detmi na namesti, kam kazdorocne prijizdi Mikulas s Andilky v kocare a certi prileti z pekla. Nakonec je vzdy uzasny ohnostroj. Skoro kazdy rok, se musime rozdelit a jit tam jednom s jednim deckem, protoze to druhe je nemocne. Letos jsme tu nebyli vubec, protoze ja jsem byla s Kamcou v Praze, podivat se na rozsveceni vanocniho stromu...
Tak zpatky k tem certum. Prisli k nam domu tri certi, Mikulas a Andilek. Certi byli hodni a dokonce se nechali i podrbat. Simon ze sebe vysoukal basnicku, Kamca jednu sloku pisnicky a Andilek jim pak podal plny kos s dobrotami. Kdyz odesli, tak se deti dohadovaly ktereho certa se nejmin baly a jak si ten jeden cert uzival to drbani :twisted: . Byli u nas i obe babicky a dedove, tak vsichni vsechno videli a bylo to fajn. Nakonec Simon prohlasil, ze se tesi az k nam zase prijdou- po bitve je kazdy general :wink:
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Příspěvekod Jana » čtv pro 07, 2006 11:31 am

Ahoj děvčata, děkuji Vám za krásné dopisy a zážitky z mikulášské nadílky. Jelikož se v naší rodině již vyskytují samí dospělácí, tak tohle čertovské kouzlo už u nás dávno neplatí a musím říci, že mi to moc chybí. Děti jsou obrovsky bezprostřední stvořeníčka, která vše podají tak, jak to cítí, bez jakékoliv přetvářky a to je na tom to nejkrásnější. Vlastně i Vánoce mají své kouzlo pro děti, které věří, že jim dárky nosí Ježíšek. Vzpomínám si, že když Ti naši dospěláci byli malí, měli jsme takový rituál. Po večeři vzal manžel Lucku s Frantíkem do sklepa pro jablíčka a já jsem rychle nanosila všechny dárky pod stromeček. Všude se zhaslo a svítil právě jenom vánoční stromek. Když se vrátili ze sklepa zvonila jsem na křišťálový zvonek, to na znamení, že Ježišek právě odlétá. Nikdy nezapomenu na ta vyvalená kukadla a radost v očích tehdy mých drobečků. Važte si těchto krásných chvil, protože jak začnou děti odrůstat, tak nějak s jejich dospělostí mizí i to správné kouzlo vánoční. Jak se připravujete na Vánoce, co úklid a pečení? U nás se zatím vše točí kolem štěňátek, tak nevím jak vše postíhám. Mějte se prima.
Jana
 
Příspěvky: 97
Registrován: pát kvě 05, 2006 1:49 pm

Příspěvekod Monyna » ned pro 10, 2006 10:00 am

Ahojky,číst takové vánoční vzpomínky a zážitky,to opravdu zahřeje u srdíčka.My jsme ve fázi, kdy si vánoční zvyky zavádíme s tím jak Míša roste.Loni to bylo moc hezké, když pominu, že jsme měli všichni chřipku.Večer před štedrým večerem jsem ozdobila stromek a Michalka ráno v běhla s vytřeštěnýma očima do ložnice a křičela:"maminko je tam,je tam...."ani to nemohla vyslovit.Po chvíli řekla, že Ježíšek ozdobil stromek.Dárečky jsem nanosili, když chrupala po O.Potom jsme už do obýváku nešli, až po véče.Ty užaslá kukadla s otevřenou pusinkou máme natočený a pokaždé když to vidím mám slzičky na krajíčku/jsem trošku cíťa/.Moc,moc se těším na letošní Vánoce.Letos poprvé malovala a psala Ježíškovi, co by chtěla,tak snad Ježíšek vyplní její přání.
Mně Ježíšek už také nadělil, nebo spíš Mikuláš?Ve středu před komisí jsem byla krapet nervozní,ale pokračuje mi důchod.Mám ho tedˇ na tři roky.Pani dr. byla hodná,žádné záludnosti.Škoda, že to tak není všude,vidˇ, Jando? :wink:
Taky jsem si tedˇdělala odběry na další kontrolu na nefrologii.Doufám, že se práce nijak negativně nepodepsala na výsledcích.Ty ještě nenám...,uf.
Jinak v práci dobrý.Jsem ráda, že to vyšlo.S počítačem se už kamarádím a dokonce i on se mnou :lol: Jen ta únava.Vždycky jsem si myslela, že klidně můžu jít na celý úvazek,ale po měsíci jsem moc ráda, že je to jen poloviční. :)....... Tak s chutí do vánočních příprav.
Monyna
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv kvě 04, 2006 9:40 am
Bydliště: Kraslice CZ

Příspěvekod Janda » ned pro 10, 2006 10:47 am

Ahoj Mony, musím ti ještě jednou moc poblahopřát k tomu rozhodnutí komise. Jsem ráda, že alespoň někde ještě existují rozumní lidé- já totiž mám strašnou zkušenost před komisí. Paní doktorka snad absolutně nechápala co to SLE je a po té co si postěžovala, že mám hrozně moc zpráv od lékařů mi řekla- no, kdyby vám alespoň selhával nějaký orgán. :shock: takhle jsem na ní koukala. Já jsem teda vděčná, že mi žádný orgán neselhává. Už teď se klepu strachy na další předvolání a to mám jít až v červnu.
Mony, představ si, že už mám napečené cukroví, už jenom ozdobit. Letos jsem to zmákla docela rychle. Protože to je jediný pohyb, který mi rozhýbe klouby, tak to dělám ráda-(jenom těsta mi musel zpracovávat manžel - to mi nešlo.)
Letos, válení, vykrajování, pečení atd. bavilo i děti, ale někdy bylo trochu těžké je srovnat-oba chtěli dělat všechno. Ještě k tomu Šimon absolutně nechápal, co to je vykrajovat od kraje a u sebe-takže vykrájel uprostřed tři rybičky a řekl hotovo-Kamča mu vynadala a snažila se to spravit tím, že vykrájela pár tvarů, kterým ale vždy něco chybělo. Občas jsem musela i zasáhnout a na chvíli je vyhnat z kuchyně oba, abych tu pohromu dala dohromady- mouka byla úplně všude, jak je roznesly na oblečení po celém bytě :? .Nejhezčí bylo jak, se po upečení dohadovaly, kdo jaký kousek cukroví dělal úplně sám a že je úplně nejhezčí. A tak aby jim ten kousek potom nikdo nesnědl, radši ho oni sami snědí hned.
Tak jdu zdobit-doufám, že mám ještě co.
Janda
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv kvě 04, 2006 3:24 pm

Ahoj

Příspěvekod Bara » ned pro 10, 2006 8:01 pm

Tak tady neni ve zvyku pect vanocni cukrovi ani vanocku. Ale protoze ja se pohybuji mezi dvema kulturami, tak od kazde neco. Uz ve ctvrtek vecer jsem zadelala tri testa - linecke, kokosove a oriskove. V patek jsem musela rano k zubari a protoze jeho zakrok me bolel, tak jsem to vsechno upekla az v sobotu. Bez stresu, vubec nic jsem nepripalila. Rohlicky obaluji jen v cukru, linecke jsem promazla dzemem a zase jen v cukru obalila. Chtela bych jeste utvorit vosi hnizda, privezla jsem si z Cech kulate piskoty, ale zapomnela jsem na tu formicku. Nasla jsem sice doma takovou odmerku na kavu, a kdyz to nepujde, udelam z toho kulicky. Vanocku koupim u pekare. Ona je to spis takova stola, je tam moc rozinek a orisku a uprostred jeste marcipan. Je to desne sladke a muj manzel si ty platky jeste maze maslem - tradice. Nejdrive jsem to chtela sama upect, ale nejsem kamaradka s kynutymi testy, mam z nich panickou hruzu. Takze podle holandske tradice ji koupim. A je to vyresene. Moc vas vsechny pozdravuji, uspesne peceni, pekne to zvladnete, hlavne moc nepripalte a malo unavy.
Uživatelský avatar
Bara
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned kvě 28, 2006 9:02 pm

CHCETE VIDĚT ALENKU?

Příspěvekod daniela » ned pro 10, 2006 10:19 pm

JESTLI CHCETE VIDĚT ALENKU, ZAPNĚTE SI VE STŘEDU TELEVIZI:
Svoboda pod bodem mrazu aneb Perpetuum mobile
(Eskymo Welzl Z moravského Zábřehu došel na kraj světa. Muž, jehož osudy stály v pozadí kultu Járy Cimrmana, našel v polární samotě to nejcennější - volnost )
jsou tam všichni Kennedyovi i ostatní lidé, co jsou na Yukonu -

ČT2 st 13.12.2006 23.40
d@niela
Uživatelský avatar
daniela
Site Admin
 
Příspěvky: 132
Registrován: stř dub 26, 2006 12:10 pm

PředchozíDalší

Zpět na NA KUS ŘEČI

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron
[CNW:Counter]